zoranb Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) On 24/12/2023 at 13:07, papoys1 said: Και μενα στο εξοχικό είχε φτιάξει πλαίσιο ο πλακας με ειδικά πλακάκια 80χ60 περίπου. Πήρα καθρέφτη σε αυτές τις διαστάσεις και τον τοποθέτησα μέσα κολώντας τον με καλή σιλικόνη. Στοκάρισα γύρω-γύρω με ακρυλικό στόκο (σωληνάριο με πιστόλι) και έτοιμος. Μετά από 22 χρόνια είναι μια χαρά. Kι εγώ έτσι τον έχω κάνει τον καθρέπτη, απλά μετά από 12 χρόνια πρόσεξα πως στο τελειώμα του μπιζουτέ έχει φύγει σε κάποια σημεία η επίστρωση του καθρέπτη. 6 hours ago, BigBlack said: Γίνεται στο στάδιο της κατασκευής είτε με ανάμιξη του ειδικού υλικού στη μπετονιέρα - που είναι και το καλύτερο - είτε με πέρασμα του υλικού πριν την επιχωμάτωση. Τώρα βέβαια είναι αργά για εξωτερική εφαρμογή, αλλά το υλικό αυτό (κρυσταλλοποιητής μάζας μπετού πχ penetron) διεισδύει μέσα στο πορώδες του μπετού μέχρι μεγάλο βάθος και το σφραγίζει, ενισχύοντας σε ένα μικρό βαθμό και τη στατικότητα. Μη σε προβληματίζει, θα δουλέψει και με εσωτερική εφαρμογή. Στεγανώνουν εσωτερικά δεξαμενές με αυτό το υλικό, απροβλημάτιστα. Εντάξει δεν είναι και θάλασσα πίσω από τον τοίχο, χώμα υπάρχει. Το Penetron μου φαίνεται πως είναι εξειδικευμένο για στεγανοποιήσεις μεγάλων όγκων νερού, εμένα είναι διαφορετική η περίπτωση. Είδες τη φωτό φαντάζομαι. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου από zoranb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, zoranb είπε Εντάξει δεν είναι και θάλασσα πίσω από τον τοίχο, χώμα υπάρχει. Το Penetron μου φαίνεται πως είναι εξειδικευμένο για στεγανοποιήσεις μεγάλων όγκων νερού, εμένα είναι διαφορετική η περίπτωση. Είδες τη φωτό φαντάζομαι. Ναι αλλα κάποια στιγμή από τη βροχή θα γεμίσει νερό , εκτός και ρίξεις εξωτερικά πάνω από το χώμα δάπεδο με μπετό και δεν έχει φόβο για νερά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, zoranb είπε Εντάξει δεν είναι και θάλασσα πίσω από τον τοίχο, χώμα υπάρχει. Το Penetron μου φαίνεται πως είναι εξειδικευμένο για στεγανοποιήσεις μεγάλων όγκων νερού, εμένα είναι διαφορετική η περίπτωση. Είδες τη φωτό φαντάζομαι. Κοίτα φίλε zoranb, αντίθετα με την κοινή άποψη, το μπετό δεν είναι αδιάβροχο. Καθόλου. Και μέσα έχει σίδερα. Η κατασκευή σου είναι μέσα στο χώμα και η υγρασία έρχεται και από πάνω και από κάτω, αφού φαντάζομαι δεν έχει γίνει κάποια υποδομή αποστράγγισης. Αν θες να το στεγανοποιήσεις κλείνεις τους πόρους που μπορεί να περάσει νερό με τα υλικά αυτού του τύπου, τοίχους, ταβάνι και πατώματα. Αν θες απλά να το πασαλείψεις, κάνε ό,τι καταλαβαίνεις. Ρώτησε και κανένα μηχανικό, μην αρκείσαι σε αυτό που σου λέω ή σου λένε γενικά. 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Ναι αλλα κάποια στιγμή από τη βροχή θα γεμίσει νερό , εκτός και ρίξεις εξωτερικά πάνω από το χώμα δάπεδο με μπετό και δεν έχει φόβο για νερά. Και πάλι παππού μου,το νερό θα βρει τρόπο να περάσει. Από δίπλα, από κάτω, από όπου μπορεί. Δεν είναι ταράτσα με κλίση να στραγγίζει. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου από BigBlack 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, zoranb είπε Καταλαβαίνω τί λες αλλά πώς να γίνει απέξω η υγρομόνωση όταν το σπίτι είναι χωμένο μέχρι το κάτω μέρος του παραθύρου μέσα στο χώμα; με τον πιο απλό τρόπο...σκάψιμο και εμφάνιση του τοίχου... ενδεικτικά: https://www.ktirio.gr/el/εφαρμογες/μονωση/στεγανοποίηση-υπογείου αυτό για μένα είναι το σωστότερο, όλα τα άλλα ημίμετρα... Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου από kokos23 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Μην κάνεις κανενα τέτοιο λαθος και δεν βάλεις πλακάκια, ειδικά στο μπαλκονι θα το μετανιώσεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsino Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Μακρυα. Ένα καλό και ωραίο πλακάκι. τίποτε άλλο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Στις 6/2/2024 στις 6:25 ΜΜ, Sebu είπε Γιατι η λυση να αδειασουν τωρα τοσα μετρα ζαρντινιερες απο χωμα και φυτα να γινει εσωτερικη σωστη μονωση και μετα να ξαναμπουν ολα στη θεση τους δεν παιζει. Καλύτερα κάποια στιγμή να το πάρετε απόφαση και να κάνετε αυτή τη δουλειά, παρά κάποια άλλη στιγμή αργότερα να ψάχνετε ολόκληρο το μπαλκόνι. Λέω εγώ τώρα... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georbap Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Έχει κάποιος να προτείνει κάποια καλή λύση για ανεμοστήριγμα αλουμινένιου παντζουριού. Τώρα έχω αυτά https://www.aslanidis-store.gr/proion/anemostirigma-pantzourion-avtomato/ εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν χαλάσει και με λίγο δυνατό αεράκι ξεμαγκώνουν και κλείνουν. Έχει δοκιμάσει κάποιος τύπου μαγνητικά στοπ ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 46 λεπτά πριν, georbap είπε Έχει κάποιος να προτείνει κάποια καλή λύση για ανεμοστήριγμα αλουμινένιου παντζουριού. Τώρα έχω αυτά https://www.aslanidis-store.gr/proion/anemostirigma-pantzourion-avtomato/ εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν χαλάσει και με λίγο δυνατό αεράκι ξεμαγκώνουν και κλείνουν. Έχει δοκιμάσει κάποιος τύπου μαγνητικά στοπ ; https://www.benshop.gr/product/13102/ΑΝΕΜΟΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ-ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΟΥ-ΜΑΥΡΑ-ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ 1 ώρα πριν, linic74903 είπε Το προβλημα ειναι οτι απο τις προσφορες που πηρα, η τσιμεντοκονια βγαινει πιο ακριβα απο τον εργατη που θα ερθει με τα νεα πλακακια, να βγαλει τα παλια και να βαλει τα καινουργια... Μου ειπαν οσοι κανουν τσιμοντοκονια οτι τα υλικα τους ειναι πολυ ακριβα... δεν ξερω αν τους πιστευω... θεωρουσα οτι η τσιμεντοκονια ειναι η ευκολη και οικονομικη λυση, και βλεπω οτι μαλλον ειναι η ακριβοτερη λυση. Τι εννοείς όταν λες τσιμεντοκονία; Σόρυ αν φανώ άσχετος, αλλά εγώ ξέρω πως η τσιμεντοκονία είναι το "γέμισμα" πριν την τελική στρώση, συνήθως πλακάκι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, linic74903 είπε εσυ εχεις αποψη σε καθε θεμα του φορουμ, ξερεις και απο τσιμεντοκονιες? υπαρχει καποιος σοβαρος εδω μεσα να μου πει με επιχειρηματα? Άκου τον παλιό και δεν θα χάσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 11 λεπτά πριν, mechpanos είπε Άκου τον παλιό και δεν θα χάσεις... Έρχεται ο κάθε νέος που έχει άποψη για το παρελθόν του καθενός 😕 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 10 ώρες πριν, linic74903 είπε εσυ εχεις αποψη σε καθε θεμα του φορουμ, ξερεις και απο τσιμεντοκονιες? υπαρχει καποιος σοβαρος εδω μεσα να μου πει με επιχειρηματα? όταν είσαι παθών από λάθη που έχεις κάνει γιατί κάποιος μάστορας στο πρότεινε, τότε έχεις το δικαίωμα να γράψεις την γνώμη σου... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Παιδια δωστε μια λυση για μεσοτοιχια 2 διαμερισματων.Θελω να φτιαξω εναν τοιχο ο οποιος θα χωριζει 2 διαμερισματα.Αλλα θελω να ειναι τετοια η κατασκευη που θα εχει οσο το δυνατον καλυτερη ηχομονωση. Αυτη τη στιγμη ο τοιχος εχει 1 φύλλο γυψοσανιδας μόνο! Και σκεφτομαι μιας και τωρα θα χωριστουν τα διαμερισματα να βαλω ακομη 1 φύλλο γυψοσανιδας και ενδιαμεσα ηχομονωτικο υλικο.Και απ την εξω πλευρα της γυψοσανιδας λεω να χτισω κολλητα υτον 15 εκ. Θα έχει αποτέλεσμα ή πρεπει να κανω κατι άλλο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Λ Ένας απλός τοίχος γυψοσανίδας δηλ από δύο φύλλα γυψοσανίδας με ενδιάμεσα πετροβάμβακα προσφέρει αξιοπρεπή ηχομόνωση ίδια ή καλύτερη από έναν με μονά τούβλα. Όπου απαιτείται αυξημένη ηχομόνωση μπαίνουν 4 φύλλα γυψοσανίδας (2 μαζί σε κάθε μεριά) και πετροβάμβακας στη μέση. Το ύτον θα είναι σαν να μην υπάρχει αφού πρόκειται για "αέρα" . Η όποια προσφορά του περιορίζεται στην θερμομόνωση. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Αν θέλεις να διαχωρίσεις κανονικά τα διαμερίσματα με ηχομόνωση, θα πρότεινα το εξής σάντουιτς/τοίχο: Γυψοσανίδα-πετροβάμβακα-ytong-πετροβάμβακα-γυψοσανίδα. Η γυψοσανίδα ιδανικά θα πρέπει να είναι διπλή σε κάθε πλευρά. Ytong 10άρι είναι αρκετό. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου από BigBlack 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις