BigBlack Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, zoranb είπε Για την Πολυστερίνη έχω ακούσει εκτός της Εξηλασμένης και την ύπαρξη της Διογκωμένης... ποιά από τις δύο να προτιμήσω κ γιατί. Η Διογκωμένη έχω ακούσει πως είναι Αναπνέουσα αλλά δεν ξέρω σε τί εξυπηρετεί αυτό. Και η διογκωμένη και η εξελασμένη έχουν παρόμοιους (στην πράξη) συντελεστές αντίστασης στη διάχυση υδρατμών και είναι περιορισμένης διαπνοής σε σχέση με τους ορυκτοβάμβακες. Η διογκωμένη είναι φτηνότερη αλλά θέλει λίγο μεγαλύτερα πάχη σε σχέση με την εξελασμένη για το ίδιο μονωτικό αποτέλεσμα ενώ απορροφά και περισσότερη υγρασία συν τω χρόνο από την εξελασμένη, άρα γερνάει σχετικά ταχύτερα. Είναι όμως όπως είπαμε, φτηνότερη. Θα ακούσεις φυσικά διάφορα από τους πωλητές και τους διαφημιστές, υπάρχουν και κάποια προιόντα με βελτιώσεις (πχ γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη). Αν μιλάμε όμως για προστατευμένους από τη βροχή τοίχους (όχι ταράτσα) και θέλουμε αυξημένη διαπνοή, βάζουμε πετροβάμβακα αποκλείοντας πλήρως την πολυστερίνη. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε με μηχανικό που ασχολείται σοβαρά με τη θερμομόνωση και όχι με εργολάβους και συνεργεία. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου από BigBlack 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Βασικά, θέλω να κάνω κάποιου είδους θερμομόνωσης και υγρομόνωσης στον τοίχο, ο οποίος βρίσκεται 2μ κάτω από την επιφάνεια της γης. Μου είπανε κ άλλα παιδιά εδώ, να βάλω πολυστερίνη για θερμομόνωση κ κάποιο ειδικό τσιμεντοειδές υλικό στεγανοποίησης υπογείων για υγρομόνωση. Γιαυτό αναρωτήθηκα τί είδους πολυστερίνης... εξηλασμένης ή διογκωμένης. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου από zoranb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 5 ώρες πριν, zoranb είπε Βασικά, θέλω να κάνω κάποιου είδους θερμομόνωσης και υγρομόνωσης στον τοίχο, ο οποίος βρίσκεται 2μ κάτω από την επιφάνεια της γης. Μου είπανε κ άλλα παιδιά εδώ, να βάλω πολυστερίνη για θερμομόνωση κ κάποιο ειδικό τσιμεντοειδές υλικό στεγανοποίησης υπογείων για υγρομόνωση. Γιαυτό αναρωτήθηκα τί είδους πολυστερίνης... εξηλασμένης ή διογκωμένης. για μένα θα έπρεπε να έχει γίνει εξωτερικά η υγρομόνωση και όχι εσωτερικά...αν δεν έχει γίνει απλά χώστα και κάντο...όλα τα άλλα είναι ημίμετρα...προσωπική άποψη και παθών σε ένα ημιυπόγειο δωμάτιο - αποθήκη που έχω... 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestispr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω σε ενα καινούργιο σπίτι με ενδοδαπεδια θέρμανση με αντλία θερμότητας αξίζει κάποιος να βάλει και ηλιακό για ζεστά νερά ή μόνο από την αντλία είναι οκ; Το κόστος για τα ηλιακά ανέρχεται στα 1500€ περίπου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 4 λεπτά πριν, orestispr είπε Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω σε ενα καινούργιο σπίτι με ενδοδαπεδια θέρμανση με αντλία θερμότητας αξίζει κάποιος να βάλει και ηλιακό για ζεστά νερά ή μόνο από την αντλία είναι οκ; Το κόστος για τα ηλιακά ανέρχεται στα 1500€ περίπου. Για μένα ναι. Με καλό καιρό 25 βαθμούς πχ και ντάλα ήλιο γιατί να καις την αντλία; 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 6 ώρες πριν, zoranb είπε Βασικά, θέλω να κάνω κάποιου είδους θερμομόνωσης και υγρομόνωσης στον τοίχο, ο οποίος βρίσκεται 2μ κάτω από την επιφάνεια της γης. Μου είπανε κ άλλα παιδιά εδώ, να βάλω πολυστερίνη για θερμομόνωση κ κάποιο ειδικό τσιμεντοειδές υλικό στεγανοποίησης υπογείων για υγρομόνωση. Γιαυτό αναρωτήθηκα τί είδους πολυστερίνης... εξηλασμένης ή διογκωμένης. Η υγρομόνωση μπορεί να γίνει με πολύ καλά αποτελέσματα εσωτερικά, με χρήση τσιμεντοειδών υλικών που ονομάζονται "κρυσταλλοποιητές μάζας μπετού". Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα έχεις αυξημένη σχετική υγρασία, σαν υπόγειο αυτό δεν το γλυτώνεις. Φρόντισε για επαρκή εξαερισμό. Για θερμομόνωση αν είναι απαραίτητη στο υπόγειο, αναγκαστικά θα πας σε πολυστερίνες. Εγώ θα έβαζα εξελασμένη αλλά ρώτα και κανένα μηχανικό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aurumnus Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 20 hours ago, Sebu said: Η ερωτηση μου ειναι τι γινεται οταν χρειαστει στο μελλον ή αμεσως μετα να γινουν αναρτησεις στους εξωτερικους τοιχους? Λχ πρεπει να κρεμαστει κλιματιστικο γιατι δεν υπαρχει χωρος στο δαπεδο του μπαλκονιου Εφοσον εξωτερικα υπαρχει ο πετροβαμβακας ή το dow, η θερμοπροσοψη γενικα, δεν θα γινει ζημια της αν τρυπηθει να στηριχθει κλιματιστικο? 18 hours ago, Sebu said: Ωραια και στο βιντεο παραπανω ο παιχτης εφτιαξε τη θερμοπροσοψη στο σπιτι του και 5 μηνες μετα θελει να εγκαταστησει κλιματιστικα. Οι εξωτερικες μοναδες δεν εχει πουθενα χωρο να μπουν επιδαπεδιες και πρεπει να μπουν κρεμαστες. Τι θα κανει? Ωχ, αυτό δεν το είχα σκεφτεί για την θερμοπρόσοψη και τα κλιματιστικά! Αυτό κάνει για εγκατάσταση κλιματιστικών; Και δεν είναι μόνο οι τρύπες από τις βίδες των βάσεων στήριξης. Είναι και η τρύπα για τον σωλήνα που ενώνει την εσωτερική με την εξωτερική μονάδα. Αν το βάλεις μετά (γιατί π.χ. διαπίστωσες τελικά ότι ο δροσισμός από την αντλία θερμότητας δεν επαρκεί) αναγκαστικά θα τρυπήσεις την μόνωση. Και εκεί θα υπάρχει κάποια θερμογέφυρα. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου από Aurumnus 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 17 hours ago, BigBlack said: Όλα αυτά τα θέματα χρειάζονται προνοητικότητα και μελέτη. Υπάρχουν βάσεις κλιματιστικών που μπαίνουν πριν την θερμοπρόσοψη και είναι στιβαρές με κατάλληλο μήκος έτσι ώστε όταν μπει η θερμοπρόσοψη να αφήσουν τον σωστό χώρο για την εγκατάσταση κλιματιστικού. Αν τις βιδώσεις μάλιστα σε ένα λεπτό κόντρα πλακέ πάνω στον τοίχο δημιουργείς και τη θερμοδιακοπή και καθαρίζεις. Γι'αυτό πρέπει να ασχοληθείς πολύ ο ίδιος αλλά να έχεις και κάποιο σοβαρό μηχανικό να σε υποστηρίζει. Αλλιώς ούτε βύσματα δε θα βάλουν οι εργολάβοι.😇 Σωστο αλλα ειναι βασικη πληγη του Ελληνα. Θεωρει τους ειδικους, λχ μηχανικους, ως περιττο εξοδο, ως καποιον που θελει να του φαει λεφτα επιπλεον, για κατι που ο εργολαβος θα εχει ηδη κανει μονος του σωστα, τοσες πολυκατοικιες εχει φτιαξει αλλωστε, αποκλειεται να μην εχει εμπειρια, τι να την κανει τη θεωρητικη γνωση σε νεες μονωσεις ή νεα υλικα ή νεες τεχνικες? Αυτα ειναι για να μας τα αρπαζουν οι μηχανικοι. Εχω καλο φιλο μηχανικο με ειδικευση ακουστικη, ηχομονωση κτλ. Επι χρονια ηταν ανεργος ή δεν μπορουσε να βρει δουλεια ή εργα, ειδικα επαρχια, και ακομα αδυνατει γιατι ο Ελληνας ιδιωτης/επιχειρηματιας θελει κατα βαση πληρη ποσοτητα/πληρη δουλεια με ελαχιστο κοστος. Οποτε ολοι προτιμανε το φθηνο που τους βαζει μαυροκοκκινο καλωδιο ρευματος στις συνδεσεις ηχου/ηχειων και μετα απορουν γιατι κανουν σαν να σκουζουν τα ηχεια. Για ηχομονωση ουτε λεξη, εχω δει μεγαλο καφε/μπαρ σε επαρχιακη πολη που ως ηχομονωση για να γλιτωσει κοστος τους ειχε πει καποιος κατσαπλιας δηθεν μηχανικος (ηταν μηχανικος δημοσιων εργων δηλαδη δρομων) οτι η αμμος εχει ηχομονωτικες ιδιοτητες και για να γλιτωσουν κοστος μονωσης γεμισαν την οροφη του μαγαζιου (απο πανω ξεκιναγε πολυκατοικια) με αρκετους τονους αμμου. Φυσικα δεν υπηρξε καμια ηχομονωση και οι καταγγελιες για ηχορυπανση επεφταν βροχη. Οποτε το επομενο βημα ηταν να τοποθετηθει τηλεχειριστηριο και υπαλληλος εκτος μαγαζιου να ριχνει τη σταθμη του ηχου οταν εβλεπε αστυνομια να πλησιαζει. Αυτοι ειμαστε δυστυχως.Ακριβοι στα πιτουρα και φθηνοι στο αλευρι. 7 hours ago, orestispr said: Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω σε ενα καινούργιο σπίτι με ενδοδαπεδια θέρμανση με αντλία θερμότητας αξίζει κάποιος να βάλει και ηλιακό για ζεστά νερά ή μόνο από την αντλία είναι οκ; Το κόστος για τα ηλιακά ανέρχεται στα 1500€ περίπου. Σε μια χωρα σαν την Ελλαδα ειδικα απο μεσο της χωρας και κατω ειναι no-brainer. Σχεδον 300 μερες το χρονο ζεστο νερο χρησης δωρεαν απο τον ηλιο (αντε τις 30 απο τις 300 με μικρη υποβοηθηση 20-30 λεπτα απο ρευμα). Το ιδανικο θα ηταν συστημα που να ζεσταινει σε σημαντικο βαθμο το νερο της θερμανσης με τη βοηθεια του ηλιου κατα τη διαρκεια της μερας ωστε οταν χρειαστει πιο απογευμα/βραδυ χωρις ηλιο, να εχει ηδη μια Α θερμοκρασια αρα η καταναλωση ρευματος απο την αντλια θερμοτητας ή το πετρελαιο να ειναι μικροτερη. Δεν ξερω ομως αν υπαρχει τετοια εγκατασταση ή ποσο μεγαλα πανελς/εξτρα μποιλερ χρειαζεται ωστε ταυτοχρονα να ζεσταινει το νερο για τα σωματα του καλοριφερ ή την ενδοδαπεδια. Μαλλον θα απαιτειται πολλαπλασια διαταξη ηλιακων πανελς στην ταρατσα. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 7 ώρες πριν, orestispr είπε Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω σε ενα καινούργιο σπίτι με ενδοδαπεδια θέρμανση με αντλία θερμότητας αξίζει κάποιος να βάλει και ηλιακό για ζεστά νερά ή μόνο από την αντλία είναι οκ; Το κόστος για τα ηλιακά ανέρχεται στα 1500€ περίπου Εννοείται. Αν δεν έχεις ήδη μπόιλερ, μόνο το μπόιλερ για ΖΝΧ με την αντλία, θα σου πάει χιλιάρικο. Ε βάζεις άλλα λίγα και το παίρνεις ηλιακό. Ιδανικά από προσωπική εμπειρία, σύστημα βεβιασμένης με το μπόιλερ σε εσωτερικό χώρο αν υπάρχει διαθέσιμος (και το αντίστοιχο έξτρα μπάτζετ) θα ήταν ιδανικό, γιατί δεν χάνεις σε απώλειες το ζεστό νερό που έχεις παράξει με ήλιο ή ρεύμα, λόγω εξωτερικού κρύου. Αλλιώς κανονικός ηλιακός, με ειδικό εναλλάκτη για αντλία θερμότητας όμως!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimkarvogr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Καλησπέρα παιδιά! Σε ισόγειο σπίτι, βάλαμε παράθυρα αλουμινίου και θέλω να βάλω και κάτι έξτρα ώστε να μην φαίνεται ο χώρος απ' έξω. Σαν μια λύση σκεφτόμουν το αυτοκόλλητο αμμοβολής, αλλά υστερεί λίγο σε ασφάλεια -δεν θα μπορούμε εμείς να δούμε εύκολα έξω, σε περίπτωση που συμβάινει κάτι) Από την άλλη σκέφτηκα το αυτοκόλλητο τύπου καθρέπτη, αλλά δεν με παίρνει να χάσω το όποιο φως μπαίνει απ' έξω μέσα. Αρχικά έχει δοκιμάσει κάποιος μια από τις παραπάνω λύσεις; Επίσης κάποιο κατάστημα που να πουλάει ρολό σε νορμάλ τιμές, γνωρίζουμε (σε Αθήνα)? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 9 hours ago, kokos23 said: για μένα θα έπρεπε να έχει γίνει εξωτερικά η υγρομόνωση και όχι εσωτερικά...αν δεν έχει γίνει απλά χώστα και κάντο...όλα τα άλλα είναι ημίμετρα...προσωπική άποψη και παθών σε ένα ημιυπόγειο δωμάτιο - αποθήκη που έχω... Καταλαβαίνω τί λες αλλά πώς να γίνει απέξω η υγρομόνωση όταν το σπίτι είναι χωμένο μέχρι το κάτω μέρος του παραθύρου μέσα στο χώμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, zoranb είπε Καταλαβαίνω τί λες αλλά πώς να γίνει απέξω η υγρομόνωση όταν το σπίτι είναι χωμένο μέχρι το κάτω μέρος του παραθύρου μέσα στο χώμα; Γίνεται στο στάδιο της κατασκευής είτε με ανάμιξη του ειδικού υλικού στη μπετονιέρα - που είναι και το καλύτερο - είτε με πέρασμα του υλικού πριν την επιχωμάτωση. Τώρα βέβαια είναι αργά για εξωτερική εφαρμογή, αλλά το υλικό αυτό (κρυσταλλοποιητής μάζας μπετού πχ penetron) διεισδύει μέσα στο πορώδες του μπετού μέχρι μεγάλο βάθος και το σφραγίζει, ενισχύοντας σε ένα μικρό βαθμό και τη στατικότητα. Μη σε προβληματίζει, θα δουλέψει και με εσωτερική εφαρμογή. Στεγανώνουν εσωτερικά δεξαμενές με αυτό το υλικό, απροβλημάτιστα. Μίλα με μηχανικό και βρες καλό συνεργείο που να είναι πιστοποιημένο για τέτοιες δουλειές. 1 ώρα πριν, jimkarvogr είπε Καλησπέρα παιδιά! Σε ισόγειο σπίτι, βάλαμε παράθυρα αλουμινίου και θέλω να βάλω και κάτι έξτρα ώστε να μην φαίνεται ο χώρος απ' έξω. Σαν μια λύση σκεφτόμουν το αυτοκόλλητο αμμοβολής, αλλά υστερεί λίγο σε ασφάλεια -δεν θα μπορούμε εμείς να δούμε εύκολα έξω, σε περίπτωση που συμβάινει κάτι) Από την άλλη σκέφτηκα το αυτοκόλλητο τύπου καθρέπτη, αλλά δεν με παίρνει να χάσω το όποιο φως μπαίνει απ' έξω μέσα. Αρχικά έχει δοκιμάσει κάποιος μια από τις παραπάνω λύσεις; Επίσης κάποιο κατάστημα που να πουλάει ρολό σε νορμάλ τιμές, γνωρίζουμε (σε Αθήνα)? Φως θα χάσεις συγκριτικά με το απλό τζάμι, ότι τύπου μεμβράνη και να βάλεις. Επίσης τα περισσότερα τύπου καθρέφτη (polarized) αν φωτίζεται μέσα το σπίτι εσύ θα βλέπεις καθρέφτη και οι περαστικοί απέξω παράσταση! Υπάρχουν μεμβράνες με λωρίδες διαφανείς εναλλάξ με αμμοβολής έτσι ώστε εσύ να βλέπεις εύκολα έξω αλλά ο περαστικός να πρέπει να κολλήσει σχεδόν τη μούρη του για να δει μέσα. Εγώ έχω πάρει κάποια σχεδιάκια που ήθελα από aliexpress για ένα μπάνιο, στην Αθήνα ότι έβλεπα μου φαινόταν πανάκριβο. Φέρνει σχετικά καλής ποιότητας και οικονομικά και το lidl μερικές φορές. Η πιό απλή λύση βέβαια είναι ένα σύστημα κουρτίνας, μπροστά στο παράθυρο ημιδιαφανής και από πίσω βαρύτερη συσκότισης. Ή ακόμα και στόρια... Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου από BigBlack Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 36 minutes ago, BigBlack said: Γίνεται στο στάδιο της κατασκευής είτε με ανάμιξη του ειδικού υλικού στη μπετονιέρα - που είναι και το καλύτερο - είτε με πέρασμα του υλικού πριν την επιχωμάτωση. Τώρα βέβαια είναι αργά για εξωτερική εφαρμογή, αλλά το υλικό αυτό (κρυσταλλοποιητής μάζας μπετού πχ penetron) διεισδύει μέσα στο πορώδες του μπετού μέχρι μεγάλο βάθος και το σφραγίζει, ενισχύοντας σε ένα μικρό βαθμό και τη στατικότητα. Μη σε προβληματίζει, θα δουλέψει και με εσωτερική εφαρμογή. Στεγανώνουν εσωτερικά δεξαμενές με αυτό το υλικό, απροβλημάτιστα. Μίλα με μηχανικό και βρες καλό συνεργείο που να είναι πιστοποιημένο για τέτοιες δουλειές. Αυτο μπορει να μπει εξωτερικα σε τσιμεντενια κατασκευη για υδρομονωση? Ο π@παρας ο κατασκευαστης στο πατρικο προ 20ετιας+ στα μπαλκονια ειχε τη φαεινη ιδεα να φιταξει τσιμεντενιες ζαρντινιερες αντι για καγκελα τις οποιες ομως ουδεποτε μονωσε με καποιο ασφαλτοπανο ή κατι αλλο εσωτερικα και απλα τις γεμισε με χωμα. Ως ηταν φυσικο οι ιδιοκτητες/ενοικοι τις φυτεψαν μεν αλλα αφου δεν υπηρχε προβλεψη υδρομονωσης ή διαφυγης των νερων για να στραγγιζουν εδω και χρονια η υγρασια/νερα που συσσωρευεται απο το ποτισμα ή τη βροχη βρισκει διαφυγη οπως ειναι φυσικο και εχει καταστρεψει το σοβα και το βαψιμο στις ζαρντινιερες καθως ξερναει προς τα εξω. Προ λιγων ετων ο πατερας μου βρηκε ενα τεχνικο που εκανε αλλη επισκευη/βαψιμο σε γειτονικη οικια ο οποιος το εξυσε και το περασε με ενα ελαστομερες και μετα το εβαψε και εκτοτε εδω και 3-4 χρονια κραταει ακομα χωρις να αρχισουν να φαινονται ασπρες αραχνες και περιγραμματα αλατων/υγρασιας ή να σκασει ο σοβας/μπογια. Το ερωτημα μου, ειναι δεδομενου οτι ο κρυσταλλοποιητης μαζας μπετου που λες καταλαβαινω οτι ποτιζει και σφραγιζει τους πορους του τσιμεντου, αν καποια στιγμη η επισκευη που εγινε τα φτυσει και θελει παλι μερεμετι, αν περαστει με penetron ή κατι αντιστοιχο, ποτιστει το τσιμεντο και κλεισουν οι ποροι και μετα σοβαντιστει/βαφτει, υπαρχει πιθανοτητα να κρατησει παραπανω λχ 10+ χρονια? Γιατι η λυση να αδειασουν τωρα τοσα μετρα ζαρντινιερες απο χωμα και φυτα να γινει εσωτερικη σωστη μονωση και μετα να ξαναμπουν ολα στη θεση τους δεν παιζει. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου από Sebu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, Sebu είπε Αυτο μπορει να μπει εξωτερικα σε τσιμεντενια κατασκευη για υδρομονωση? Ο π@παρας ο κατασκευαστης στο πατρικο προ 20ετιας+ στα μπαλκονια ειχε τη φαεινη ιδεα να φιταξει τσιμεντενιες ζαρντινιερες αντι για καγκελα τις οποιες ομως ουδεποτε μονωσε με καποιο ασφαλτοπανο ή κατι αλλο εσωτερικα και απλα τις γεμισε με χωμα. Ως ηταν φυσικο οι ιδιοκτητες/ενοικοι τις φυτεψαν μεν αλλα αφου δεν υπηρχε προβλεψη υδρομονωσης ή διαφυγης των νερων για να στραγγιζουν εδω και χρονια η υγρασια/νερα που συσσωρευεται απο το ποτισμα ή τη βροχη βρισκει διαφυγη οπως ειναι φυσικο και εχει καταστρεψει το σοβα και το βαψιμο στις ζαρντινιερες καθως ξερναει προς τα εξω. Προ λιγων ετων ο πατερας μου βρηκε ενα τεχνικο που εκανε αλλη επισκευη/βαψιμο σε γειτονικη οικια ο οποιος το εξυσε και το περασε με ενα ελαστομερες και μετα το εβαψε και εκτοτε εδω και 3-4 χρονια κραταει ακομα χωρις να αρχισουν να φαινονται ασπρες αραχνες και περιγραμματα αλατων/υγρασιας ή να σκασει ο σοβας/μπογια. Το ερωτημα μου, ειναι δεδομενου οτι ο κρυσταλλοποιητης μαζας μπετου που λες καταλαβαινω οτι ποτιζει και σφραγιζει τους πορους του τσιμεντου, αν καποια στιγμη η επισκευη που εγινε τα φτυσει και θελει παλι μερεμετι, αν περαστει με penetron ή κατι αντιστοιχο, ποτιστει το τσιμεντο και κλεισουν οι ποροι και μετα σοβαντιστει/βαφτει, υπαρχει πιθανοτητα να κρατησει παραπανω λχ 10+ χρονια? Γιατι η λυση να αδειασουν τωρα τοσα μετρα ζαρντινιερες απο χωμα και φυτα να γινει εσωτερικη σωστη μονωση και μετα να ξαναμπουν ολα στη θεση τους δεν παιζει. Στη ζαρντινιέρα το σωστό είναι να γίνει από μέσα. Πιστεύω όμως πως αν επεκτείνεις την μόνωση σε όλα τα στοιχεία από μπετόν του μπαλκονιού δεν θα έχεις θέμα. Υποτίθεται πως τα υλικά αυτά είναι μόνιμη υγρομόνωση (εγώ το έβαλα στην ταράτσα μου) με εγγύηση από την εταιρεία κατασκευής για 25 χρόνια καθώς δεν επηρεάζονται από ήλιο ή μηχανική καταπόνηση όπως τα ελαστομερή και τα ασφαλτόπανα κλπ. Με τη διαφορά βέβαια πως μάλλον δεν πρέπει να σοβατιστεί εξωτερικά, ένα μπετόχρωμα νερού και τέλος. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου από BigBlack 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 31 minutes ago, BigBlack said: Στη ζαρντινιέρα το σωστό είναι να γίνει από μέσα. Πιστεύω όμως πως αν επεκτείνεις την μόνωση σε όλα τα στοιχεία από μπετόν του μπαλκονιού δεν θα έχεις θέμα. Υποτίθεται πως τα υλικά αυτά είναι μόνιμη υγρομόνωση (εγώ το έβαλα στην ταράτσα μου) με εγγύηση από την εταιρεία κατασκευής για 25 χρόνια καθώς δεν επηρεάζονται από ήλιο ή μηχανική καταπόνηση όπως τα ελαστομερή και τα ασφαλτόπανα κλπ. Με τη διαφορά βέβαια πως δεν μάλλον δεν πρέπει να σοβατιστεί εξωτερικά, ένα μπετόχρωμα νερού και τέλος. Ευχαριστω! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις