stelios18120 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, paylidis είπε Ναι όντως είναι αρκετά δύσκολο. Θεωρώ βέβαια ότι τα 300 ήταν υπερβολικα, ισως καπου στα 150-180 να ήταν πιο λογικό. Προσωπικα επειδή έχω κάνει ξηρά δόμηση χωρίς καμία γνώση από το 0 θεωρώ ότι δε χάνει κάτι να το δοκιμάσει - τα υλικά δε θα είναι πάνω από 40-50€ Γ αυτό του είπα να παίξει λίγο με την τιμή Βέβαια αν έχεις ξανακάνει ξηρά δόμηση οκ,αλλά αν ξεκινάς από το 0 με τέτοιες γωνίες και τόσα μέτρα θα του φανεί βουνό,και μετά θα έχει χαλάσει 50€ υλικά και θα δώσει και τα λεφτά στον μάστορα. Εσύ μπορείς να φτιάξεις και όλο το σπίτι σου από το 0 αν είσαι craftman αλλά ο άλλος μπορεί; δοκιμαζει και βλέπει οπότε.... Επεξ/σία 23 Απριλίου 2019 από stelios18120
papoys1 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, paylidis είπε Ναι όντως είναι αρκετά δύσκολο. Θεωρώ βέβαια ότι τα 300 ήταν υπερβολικα, ισως καπου στα 150-180 να ήταν πιο λογικό. Προσωπικα επειδή έχω κάνει ξηρά δόμηση χωρίς καμία γνώση από το 0 θεωρώ ότι δε χάνει κάτι να το δοκιμάσει - τα υλικά δε θα είναι πάνω από 40-50€ Το χειρότερο σημείο σε μία οικοδομή να εργάζεσαι είναι το κλιμακοστάσιο.Δεν είναι ίσιο το δάπεδο οπότε χρειάζεσαι ειδική σκαλωσιά για να φτάνεις και να εργάζεσαι κάτω από τη σκάλα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αν είναι και πάνω από δύο πατώματα καλή τιμή του έδωσαν άντε να του κόψει και κάποιος 50 ευρώ. Μόνος του δεν νομίζω ότι μπορεί να το κάνει.Δύσκολες γωνίες και όχι ίσια επιφάνεια ειδικά κάτω από τη σκάλα. 1
stelios18120 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν είναι όπως τα είδα στις φωτογραφίες,αυτά τα δύο κομμάτια,έχω μάθει ηδη εδώ και ώρα ότι παίρνει μείωση η τιμή χαχαχα Ts αν θελεις πάνω κάτω πες μου συνολικά ποσά μέτρα είναι να γίνει η κατασκευή. 😋😋😋 Επεξ/σία 23 Απριλίου 2019 από stelios18120
papoys1 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Λοιπόν επειδή πέρα από τεχνικά (πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης που λένε) μου αρέσει να ασχολούμαι με διάφορα και λόγω γιορτών ανέβασα στο youtube ένα βιντεάκι για το πως μπορούμε να φτιάξουμε κομποσκοίνι.Να εξηγηθούμε για να μην παρεξηγηθούμε δεν είμαι από αυτούς που πάνε κάθε Κυριακή στην εκκλησία.Σπάνια μπαίνω μέσα απλά όταν πάω πάω για μένα και όχι για τους εκπροσώπους της από τους οποίους ελάχιστοι με αντιπροσωπεύουν. Τώρα πως και γιατί κομποσκοίνι.Απλά σε κάποιες δύσκολες καμπές της ζωής μου προκειμένου να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο παίρνω δύο σκοινιά και αραδιάζω κόμπους.Ηρεμούν το πνεύμα μου και αγαλλιάζουν την ψυχή μου αδειάζοντας εκείνες τις στιγμές οτιδήποτε υπάρχει στο μυαλό μου,κακό κυρίως ή καλό. Αν κάποιος το έχει και θέλει να μάθει ας το δει και ας προσπαθήσει.Αν κάποιος δεν το έχει και θέλει πραγματικά ένα κομποσκοίνι ας στείλει π.μ. Φυσικά δωρεάν προσφορά.Τώρα αν είναι μεγάλη η ζήτηση θα δούμε.Μπορεί να καταφύγουμε σε κλήρωση. Ειλικρινά δεν το κάνω για κάποια κλικ ελάχιστα με ενδιαφέρουν απλά το κέφι μου κάνω και στο youtube .Ανέβασα όμως το βιντεάκι προσπαθώντας να το δείξω ΄όσο γίνεται πιο απλά και καθαρά γίνεται τη διαδικασία γιατί όταν προσπαθούσα να μάθω από το youtube βέβαια και εγώ είχα δει πάρα πολλά για να κατανοήσω τiς κινήσεις επειδή δεν έβρισκα κανένα καθαρό και ολοκληρωμένο. Καλές γιορτές εύχομαι σε όλους.☺️ https://www.youtube.com/watch?v=EUrnp2jZa2w&t=247s 5 1
ParhsG Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Οταν φτιαχνουμε το σκελετο με γυψοσανιδα πως γινεται η ενωση μεταξυ των σιδερων; πχ εκει που ενωνεται με στρωτηρα η για να κανεις ενα παρθυρο. Ειδα κατι μαστορες που ειχαν κατι κ εκανε μια τετραγωνη τρυπα και ετσι σχεδον κολαγαν μεαξυ τους αλλα δε μου φαινεται σωστο
paylidis Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, ParhsG είπε Οταν φτιαχνουμε το σκελετο με γυψοσανιδα πως γινεται η ενωση μεταξυ των σιδερων; πχ εκει που ενωνεται με στρωτηρα η για να κανεις ενα παρθυρο. Ειδα κατι μαστορες που ειχαν κατι κ εκανε μια τετραγωνη τρυπα και ετσι σχεδον κολαγαν μεαξυ τους αλλα δε μου φαινεται σωστο Με αυτό το εργαλείο ή κάποιο όμοιο https://www.leroymerlin.gr/gr/ergaleia/ergaleia-heiros/ergaleia-gupsosanidas/pensa-pontarismatos-dexter-gupsosanidas-62285776/ Η λειτουργεία του είναι παιχνίδι Οι πιο πολλοί γενικα έτσι δουλεύουν κ αντέχει. Κάποιοι άλλοι δουλεύουν με τρυπανόποντακι (μικρή αυτοδιατρητη λαμαρινοβιδα). Τα συν στην πένσα είναι ότι είναι ταχύτατη η δουλειά. Τα συν στη βίδα είναι ότι είναι πιο ανθεκτική η κατασκευή αλλά ταυτόχρονα είναι μαρτύριο να τις βάλεις. Εγω έκανα συνδυασμό των δυο ανωτέρω τεχνικών και βίδα και ποντάρισμα και κέρδισα αφενος χρόνο σε σχέση με το να το έκανα όλο με βίδα και αφετέρου κέρδισα σε ανθεκτικότητα από το να το έκανα όλο με την πένσα (βέβαια για να καταλήξω σε αυτή τη λύση έφαγα χρόνο μέχρι να τα δοκιμάσω-αποφασίσω) Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από paylidis 2
sphinxgr Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, papoys1 είπε Το χειρότερο σημείο σε μία οικοδομή να εργάζεσαι είναι το κλιμακοστάσιο.Δεν είναι ίσιο το δάπεδο οπότε χρειάζεσαι ειδική σκαλωσιά για να φτάνεις και να εργάζεσαι κάτω από τη σκάλα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αν είναι και πάνω από δύο πατώματα καλή τιμή του έδωσαν άντε να του κόψει και κάποιος 50 ευρώ. Μόνος του δεν νομίζω ότι μπορεί να το κάνει.Δύσκολες γωνίες και όχι ίσια επιφάνεια ειδικά κάτω από τη σκάλα. Συγκεκριμένα είναι 8,5 μέτρα απόσταση. Στον ίδιο όροφο είναι όλη η σωλήνα. Χονδρικά είναι 2,5 μέτρα πάνω από την πόρτα (1η φωτό), Στρίβει αριστερά για άλλα 2,5 μέτρα και έπειτα (1η φωτό , τέρμα αριστερά στη φωτό φαίνεται η στροφή) Στρίβει πάλι αριστερά για ακόμα 3 μέτρα (2η φωτό, φαίνεται δεξιά η στροφή) 16 ώρες πριν, stelios18120 είπε Αν είναι όπως τα είδα στις φωτογραφίες,αυτά τα δύο κομμάτια,έχω μάθει ηδη εδώ και ώρα ότι παίρνει μείωση η τιμή χαχαχα Ts αν θελεις πάνω κάτω πες μου συνολικά ποσά μέτρα είναι να γίνει η κατασκευή. 😋😋😋 κάπου 8,5 μέτρα συνολικά. Δεν θα μπορούσα να το καλύψω με σιδερένιο ηλεκτρολογικό κανάλι? Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από sphinxgr
stelios18120 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σιδερένιο κανάλι είναι άσχημο για μέσα στην πολυκατοικία. Εγώ βάζω τέτοιο μόνο σε ταράτσες ώστε να πατήσουν επάνω οι σωλήνες του ηλιακου. Παίξε με την τιμή του γυψοσανιδα.ειναι η καλύτερη και ομορφότερη λύση. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2019 από stelios18120
sphinxgr Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 43 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Σιδερένιο κανάλι είναι άσχημο για μέσα στην πολυκατοικία. Εγώ βάζω τέτοιο μόνο σε ταράτσες ώστε να πατήσουν επάνω οι σωλήνες του ηλιακου. Παίξε με την τιμή του γυψοσανιδα.ειναι η καλύτερη και ομορφότερη λύση. Αν το έβαφα από πάνω κάπως έτσι!? !!!!
stelios18120 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Αν το έβαφα από πάνω κάπως έτσι!? !!!! Το θέμα ομορφιας και γούστου είναι υποκειμενικό (και στις εργασίες) Οπότε αν σου αρέσει,σε βολεύει η σου βγαίνει πολύ πιο οικονομικά κάνε το έτσι. Εσύ θα το βλέπεις κάθε μέρα όχι εγώ 1
zio10 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 @sphinxgr εμένα μια χαρά μου φαίνεται το βαμμένο κανάλι, αρκεί να μπορεί να ακολουθήσει τις κλίσεις. Δεν ξέρω αν υπάρχει και εύκαμπτο κανάλι, λογικά θα υπάρχει. Η γυψοσανίδα στη συγκεκριμένη περίπτωση μου φαίνεται πολύ φασαρία και πολλά λεφτά. Ερώτηση-απορία, τι ρόλο παίζουν αυτά;
zio10 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, divo είπε εξαερισμος. συνήθως για το ξυλο που εχεις κατω. Από που έρχεται αέρας όμως;
zio10 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 30 λεπτά πριν, divo είπε ειναι για τα ξυλα που εχεις κατω. Για τυχών υδρατμους, μια και το ξυλο ειναι ''ζωντανος οργανισμος'' και αναπνέει ακομα και κομμενο. Τέτοια θα δεις σε παλιά ξύλινα πατώματα. Ευχαριστώ! Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν είναι κούφιο όλο το σημείο πίσω από το σοβατεπί και επικοινωνεί με έξω πχ για να έρχεται αέρας.
sphinxgr Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, stelios18120 είπε Το θέμα ομορφιας και γούστου είναι υποκειμενικό (και στις εργασίες) Οπότε αν σου αρέσει,σε βολεύει η σου βγαίνει πολύ πιο οικονομικά κάνε το έτσι. Εσύ θα το βλέπεις κάθε μέρα όχι εγώ Με σιδερένιο κανάλι θα καθάριζα με 100€ και θα το έκανα μόνος μου. Οκ δεν θα ήταν πανέμορφο, θα ήταν ανεκτό όμως. Το να δώσω 300€ για γυψοσανίδα, ναι οκ, θα είναι όμορφο, αλλά είναι 300€ που θα προτιμούσα να τα φάω κάπως αλλιώς!!! Επίσης οι σωλήνες του ηλιακού είναι πλαστικοί (τουμποραμα) και πραγματικά δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν. Αν κάποια στιγμή χρειαστούν αλλαγή, απο 100€ που θα θέλουν οι σωλήνες , θα θέλω άλλα 300€ γυψοσανίδα. θα ήθελα δηλαδή κάτι που αν χρειαστεί, να έχω πρόσβαση μέσα του χωρίς να το καταστρέψω εντελώς, κάτι που νομίζω δεν γίνεται με τη γυψοσανίδα!
kitharas Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Καλησπερα, εχω πατωσίφωνο νέου τύπου με μπίλια και όταν έβαζα πλυντήριο ή έκανα μπανιο εβγαζε νερα απο εκεί. Είπα να το καθαρισω αλλά λόγω της μπιλιας αδύνατο. Αφού έφαγα τα χέρια μου κατάφερα και έβγαλα τρίχες όσο μια περούκα και όλα καλά τώρα, τραβάει κανόνικα. Όμως έσπασα τη βάση της μπιλιας και αυτή πήγε και κόλλησε στη μια άκρη του σιφωνιου, εσωτερικα. Τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση; Χρειάζεται αυτή η μπίλια η απλα μπορώ να το κλείνω απο τη σχαρίτσα που έχει; Πως λέτε να τη βγάλω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις