Doubt Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 46 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Λέω να βάψω μέχρι 1,3 μέτρα από το πάτωμα με λαδομπογια ματ. Είναι καλή λύση; Υπάρχει κάτι καλύτερο; Μπορείς να βάλεις πλακάκι γυαλιστερό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Antisocial1987 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Πλακάς της συμφοράς. Spoiler Πρόλογος Αποφάσισα πρόσφατα να ανακαινίσω ριζικά την κουζίνα μου, μίας και βρέθηκε ο χρόνος και είχα και την όρεξη έκατσα και τα έκανα όλα μόνος μου, ξήλωμα δηλαδή όλα τα παλιά- πάγκους, συσκευές, ντουλάπια, σκάψιμο τους τοίχους και αντικατάσταση των παλιών καλωδιώσεων που ήταν 30+ χρονών, μερικές γυψοσανίδες, κρυφούς φωτισμούς κτλ. Πήρα τα μέτρα μου, παράγγειλα τις ξυλείες από ΙΚΕΑ, καινούργιες συσκευές εντοιχιζόμενες τα οποία συναρμολόγησα σιγα σιγα και τοποθέτησα. Μέχρις εδώ όλα καλά πέρα από κάποια μικρά λαθάκια στα μέτρα και καθυστερήσεις σε παραδόσεις, τίποτα το σοβαρό όμως. Η διαδικασία αυτή μου πήρε κοντά 2 μήνες! Ταλαιπωρήθηκα πολύ περισσότερο από ότι περίμενα και αν ήξερα εκ των προτέρων τι έργο άνοιγα, αμφιβάλλω αν θα το ξεκινούσα καν- Έφτασε λοιπόν η ώρα να μπούν τα πλακάκια.. Επιτοίχια μεταξύ των πάγκων και των ντουλαπιών, σχεδόν 5 τμ. Αποφάσισα για αυτά να φέρω επαγγελματία μιας και είναι ένα κομμάτι στο οποίο δεν έχω καθόλου εμπειρία στην και δεν ήθελα να πειραματιστώ. Πήγα λοιπόν σε γνωστό κατάστημα στην Βουλιαγμένης, προμηθεύτηκα 6 τμ πλακάκια, αγόρασα και καλής ποιότητας κόλλα πλακιδίων, αρμόστοκους και χαλαζιακό αστάρι (το οποίο δεν το ήξερα αλλά με ενημέρωσαν στο κατάστημα ότι είναι καλύτερο). Τους ρώτησα αν έχουν συνεργεία που αναλαμβάνουν την τοποθέτηση, μου είπαν ότι κάνουν τοποθετήσεις μεν, αλλά μόνο ολικά, αν πχ αναλάβουν ολόκληρο μπάνιο με όλα τα λευκά είδη, πλακάκια, ντουζιέρες, υδραυλικά κτλ. “Έχουμε όμως 2 πλακάδες με τους οποίους συνεργαζόμαστε οι οποίοι μπορείς να τους καλέσεις και πιθανώς να σε εξυπηρετήσουν” μου είπε. Τώρα, επειδή έχω μια σχετική επαφή με το σπορ (δούλευα μικρότερος με ηλεκτρολόγο) έκρινα σκόπιμο να ρωτήσω “Είναι άνθρωποι που σου έχουν αφήσει απλώς μια κάρτα ή είναι μάστορες τους οποίους ξέρετε και συνεργάζεστε καιρό;” Όχι κύριε μου, είναι χρόνια συνεργάτες μας μου είπε για να με καθησυχάσει. Μου έδωσε λοιπόν τα στοιχεία επικοινωνίας 2 μαστόρων και έφυγα. Πήρα τον πρώτο τηλέφωνο, συντονίσαμε ένα ραντεβού να έρθει να δει τον χώρο μετά από λίγες ημέρες, να κάνει έναν έλεγχο ότι έχω πάρει κατάλληλα υλικά/ποσότητες και να μου δώσει μια προσφορά. Ήρθε, τα είδε, όλα ΟΚ μου είπε, θα σε καλέσω να σου δώσω προσφορά και να δώ πότε μπορώ να έρθω. Μου έστειλε με ένα μήνυμα ότι ήθελε €150, συμφώνησα και ότι θα είμαστε σε επικοινωνία για την ακριβή ημέρα. Να μην τα πολυλογώ, ήρθε μετά από καμιά εβδομάδα ένα πρωί στις 09.00 με τον βοηθό του και ξεκίνησε. Εγώ έπρεπε να φύγω για μια δουλειά μετά από λίγο, πήγα τους πήρα καφεδάκια και έφυγα. Όταν επέστρεψα κατά τις 14.00 είχαν σχεδόν τελειώσει, έβαζαν αρμόστοκο. Με φωνάζει μετά από λίγο, είμαστε έτοιμοι μου λέει. Από μακριά κοιτούσα τους αρμούς και κάτι δεν μου καθόταν καλά.. “Είδες κάτι μου λέει;” πριν προλάβω να απαντήσω, συμπληρώνει “όχι σήμερα, άστο να τραβήξει λίγο η κόλλα, αύριο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι θα περάσεις του αρμούς να καθαρίσει και θα είναι ΟΚ”. Ιδέα μου θα είναι λέω, και επειδή ήδη ο βοηθός μάζευε εργαλεία, τον πληρώνω και φεύγει. Πάω πιο κοντά και βλέπω τα κουτιά από τις πρίζες και βλέπω ότι είναι κομμένα σα να το έχει κάνει με πένσα (θεώρησα αυτονόητο ότι θα γινόταν με τροχό ή ποτηροτρύπανο), πάω κοιτάω πιο κοντά τις γωνίες και τα κοψίματα και είναι όλα ένα χάλι! Στην βεράντα είχε σκορπίσει λάσπες παντού γύρω, στο κούφωμα, στην σίτα κτλ με τον αναδευτήρα μάλλον όταν έφτιαχνε λάσπη. Το καλύτερο; στο αποχωρητήριο είχε αδειάσει μέσα ότι κόλλες και αρμόστοκους είχαν περισσέψει. Είχα πάθει σοκ! Πήγα στο κατάστημα την επόμενη ημέρα (γιατί ο μάγκας δεν σήκωνε ούτε τηλέφωνο), όπου μου είπαν ααααα κρίμα, δεν σου έκανε καλή δουλειά, περίεργο! Δεν επισκευάζεται αυτό όπως το βλέπουμε από τις φωτογραφίες, πρέπει να βρείτε άλλον μάστορα και να κάνετε αποξήλωση, να αγοράσετε καινούργια και να τα τοποθετήσετε εκ νέου. Με μια πραότητα.. σαν να μην τρέχει τίποτα. Ο μαλακάς δηλαδή να πληρώνει. Έφυγα γιατί αν καθόμουν κι άλλο θα έφευγα στο πίσω κάθισμα περιπολικού… Ο “μάστορας” εν τέλει το σήκωσε, μου ζήτησε να του στείλω φωτογραφίες τις οποίες του έστειλα όπου του φαίνονται όλα μια χαρά και ωραία. Έχω απελπιστεί δεν ξέρω τι να κάνω; Να ξαναπάω στο κατάστημα; Μπορώ να βάλω πλακάκια από πάνω; έχουν μπει πλέον όλα πάγκοι, καινούργιες εστίες, καινούργια ντουλάπια, φοβάμαι πως αν τα σκάψω με το κρουστικά θα γίνει περαιτέρω ζημιά και θέλω να το αποφύγω. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από Antisocial1987 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Χοντρό πακέτο έφαγες! Διαβάζοντας το κείμενο πριν δω τις φωτογραφίες, λέω θα υπερβάλει, αλλά όχι, το αποτέλεσμα είναι άθλιο. Οι πρίζες μην σε ανησυχούν γιατί μπορείς να τις στρογγυλέψεις και δεν θα φαίνονται κιόλας αλλά τα υπόλοιπα δεν. Από το κατάστημα δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι, απλά ένα τηλέφωνο σου έδωσαν, δεν ήταν στην ευθύνη τους. Πόσο σου πήγαν τα υλικά? Δυστυχώς ή αποδέχεσαι την εικόνα που βλέπεις ή τα ξηλώνεις όλα και τα ξαναβάζεις με άλλο μάστορα αλλά να είσαι από πάνω όλη την ώρα. Πολλά λεφτά χαμένα και πίκρα. Επίσης σου έσκισε και την σίτα ή μου φαίνεται; Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από cthulhucarbide 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, Antisocial1987 είπε Πλακάς της συμφοράς. Απόκρυψη περιεχομένων Πρόλογος Αποφάσισα πρόσφατα να ανακαινίσω ριζικά την κουζίνα μου, μίας και βρέθηκε ο χρόνος και είχα και την όρεξη έκατσα και τα έκανα όλα μόνος μου, ξήλωμα δηλαδή όλα τα παλιά- πάγκους, συσκευές, ντουλάπια, σκάψιμο τους τοίχους και αντικατάσταση των παλιών καλωδιώσεων που ήταν 30+ χρονών, μερικές γυψοσανίδες, κρυφούς φωτισμούς κτλ. Πήρα τα μέτρα μου, παράγγειλα τις ξυλείες από ΙΚΕΑ, καινούργιες συσκευές εντοιχιζόμενες τα οποία συναρμολόγηση και τοποθέτησα. Μέχρι εδώ όλα καλά πέρα από κάποια μικρά λαθάκια στα μέτρα και καθυστερήσεις σε παραδόσεις, τίποτα το σοβαρό όμως. Η διαδικασία αυτή μου πήρε κοντά 2 μήνες! Ταλαιπωρήθηκα πολύ περισσότερο από ότι περίμενα και αν ήξερα τι έργο άνοιγα τελικά, αμφιβάλλω αν θα το ξεκινούσα καν- Έφτασε λοιπόν η ώρα να μπούν τα πλακάκια… Επιτοίχια μεταξύ των πάγκων και των ντουλαπιών, σχεδόν 5 τμ. Αποφάσισα για αυτά να φέρω επαγγελματία μιας και είναι ένα κομμάτι στο οποίο δεν έχω καθόλου εμπειρία στην τοποθέτηση και δεν ήθελα να πειραματιστώ. Πήγα λοιπόν σε γνωστό κατάστημα στην Βουλιαγμένης, προμηθεύτηκα 6 τμ πλακάκια, αγόρασα και καλής ποιότητας κόλλα πλακιδίων, αρμόστοκους και χαλαζιακό αστάρι (το οποίο δεν το ήξερα αλλά με ενημέρωσαν στο κατάστημα ότι είναι καλύτερο). Τους ρώτησα αν έχουν συνεργεία που αναλαμβάνουν την τοποθέτηση, μου είπαν ότι κάνουν τοποθετήσεις μεν, αλλά μόνο ολικά, αν πχ αναλάβουν ολόκληρο μπάνιο με όλα τα λευκά είδη, πλακάκια, ντουζιέρες, υδραυλικά κτλ. “Έχουμε όμως 2 πλακάδες με τους οποίους συνεργαζόμαστε οι οποίοι μπορείς να τους καλέσεις και πιθανώς να σε εξυπηρετήσουν” μου είπε. Τώρα, επειδή έχω μια σχετική επαφή με το σπορ (δούλευα μικρότερος με ηλεκτρολόγο) έκρινα σκόπιμο να ρωτήσω “Είναι άνθρωποι που σου έχουν αφήσει απλώς μια κάρτα ή είναι μάστορες τους οποίους ξέρετε και συνεργάζεστε καιρό;” Όχι κύριες μου, είναι χρόνια συνεργάτες μας μου είπε για να με καθησυχάσει. Μου έδωσε λοιπόν τα στοιχεία επικοινωνίας 2 μαστόρων και έφυγα. Πήρα τον πρώτο τηλέφωνο, συντονίσαμε ένα ραντεβού να έρθει να δει τον χώρο μετά από λίγες ημέρες, να κάνει έναν έλεγχο ότι έχω πάρει κατάλληλα υλικά/ποσότητες και να μου δώσει μια προσφορά. Ήρθε, τα είδε, όλα ΟΚ μου είπε, θα σε καλέσω να σου δώσω προσφορά και να δώ πότε μπορώ να έρθω. Μου έστειλε με ένα μήνυμα ότι ήθελε €150, συμφώνησα και ότι θα είμαστε σε επικοινωνία για την ακριβή ημέρα. Να μην τα πολυλογώ, ήρθε μετά από καμιά εβδομάδα ένα πρωί στις 09.00 με τον βοηθό του και ξεκίνησε. Εγώ έπρεπε να φύγω για μια δουλειά μετά από λίγο, πήγα τους πήρα καφεδάκια και έφυγα. Όταν επέστρεψα κατά τις 14.00 είχαν σχεδόν τελειώσει, έβαζε αρμόστοκο. Με φωνάζει μετά από λίγο, είμαστε έτοιμοι μου λέει. Από μακριά κοιτούσα τους αρμούς και κάτι δεν μου καθόταν καλά.. “Είδες κάτι μου λέει;” πριν προλάβω να απαντήσω, συμπληρώνει “όχι σήμερα, άστο να τραβήξει λίγο η κόλλα, αύριο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι θα περάσεις του αρμούς να καθαρίσει και θα είναι ΟΚ”. Ιδέα μου θα είναι λέω, και επειδή ήδη ο βοηθός μάζευε εργαλεία, τον πληρώνω και φεύγει. Πάω πιο κοντά και βλέπω τα κουτιά από τις πρίζες και βλέπω ότι είναι κομμένα σα να το έχει κάνει με πένσα (θεώρησα αυτονόητο ότι θα γινόταν με τροχό ή ποτηροτρύπανο), πάω κοιτάω πιο κοντά τις γωνίες και τα κοψίματα και είναι όλα ένα χάλι! Στην βεράντα είχε σκορπίσει λάσπες παντού γύρω, στο κούφωμα, στην σίτα κτλ με τον αναδευτήρα μάλλον όταν έφτιαχνε λάσπη. Το καλύτερο; στο αποχωρητήριο είχε αδειάσει μέσα ότι κόλλες και αρμόστοκους είχαν περισσέψει. Είχα πάθει σοκ! Πήγα στο κατάστημα την επόμενη ημέρα (γιατί ο μάγκας δεν σήκωνε ούτε τηλέφωνο), όπου μου είπαν ααααα κρίμα, δεν σου έκανε καλή δουλειά, περίεργο! Δεν επισκευάζεται αυτό όπως το βλέπουμε από τις φωτογραφίες, πρέπει να βρείτε άλλον μάστορα και να κάνετε αποξήλωση, να αγοράσετε καινούργια και να τα τοποθετήσετε εκ νέου. Με μια πραότητα.. σαν να μην τρέχει τίποτα μου τα έλεγαν όλα αυτά. Ο μαλακάς δηλαδή να πληρώνει. Έφυγα γιατί αν καθόμουν κι άλλο θα έφευγα στο πίσω κάθισμα περιπολικού… Ο “μάστορας” εν τέλει το σήκωσε, μου ζήτησε να του στείλω φωτογραφίες τις οποίες του έστειλα και του φαίνονται όλα μια χαρά και ωραία. Έχω απελπιστεί δεν ξέρω τι να κάνω; Να ξαναπάω στο κατάστημα; Μπορώ να βάλω πλακάκια από πάνω; έχουν μπει πλέον όλα πάγκοι, καινούργιες εστίες, καινούργια ντουλάπια, φοβάμαι πως αν τα σκάψω με το κρουστικά θα γίνει περαιτέρω ζημιά και θέλω να το αποφύγω. Τι αθλιότητα κατασκευής είναι αυτή;;;Αυτόν σου σύστησαν σαν μάστορα;; Αυτός σου κατέστρεψε και το μπαλκόνι όχι μόνο την κουζίνα. Και του έδωσες λεφτά γιαυτό;;; Ακόμη και για αποθήκη σε χωριό άθλια κατασκευή.Μου θυμίζει πλακά μου μου είχαν συστήσει παλιά για πλακάκια στο διαμέρισμα της κόρης. Γυρνάω από τη δουλειά ευτυχώς είχε βάλει μόνο 4-5 τετραγωνικά στο σαλόνι. Τρελάθηκα. Αθλιος.απαράδεκτος. Μιλάμε να γελάνε και τα κατσίκια με τη δουλειά του.Το τι μπινελίκι του έριξα δε λέγεται τον έβαλα τα ξήλωσε και τον έστειλα από κει που ήρθε. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση . Ξήλωμα και να βρεις μάστορα για τοποθέτηση. Δεν μπορεί να βλέπεις αυτό το άθλιο κατασκεύασμα κάθε μέρα. Εγώ θα τα είχα ξηλώσει ήδη. Και προσοχή αν το κάνεις και βάλεις άλλον να είσαι εκεί από την πρώτη στιγμή. Και το άσπρο πλακάκι που δεν είναι και ίσιο στις άκρες αλλά κάνει αυτή τη καμπυλότητα κάνει θεόρατες τις όποιες ατέλειες. Θα μου μείνει αξέχαστος αυτός που μου έφτιαξε τα πλακάκια στην κουζίνα μου πριν 30 χρόνια. Δε μιλάμε για μάστορα , αλλά για καλιτέχνη που τον έλεγα , που μου έφτιαξε πίνακα στην κουζίνα με τα εργαλεία εκείνης της εποχής.Δυστυχώς δεν υπάρχουν σήμερα τέτοιοι μαστόροι. Γέμισε η πιάτσα άσχετους και αεριτζήδες. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Antisocial1987 είπε Πλακάς της συμφοράς. Απόκρυψη περιεχομένων Πρόλογος Αποφάσισα πρόσφατα να ανακαινίσω ριζικά την κουζίνα μου, μίας και βρέθηκε ο χρόνος και είχα και την όρεξη έκατσα και τα έκανα όλα μόνος μου, ξήλωμα δηλαδή όλα τα παλιά- πάγκους, συσκευές, ντουλάπια, σκάψιμο τους τοίχους και αντικατάσταση των παλιών καλωδιώσεων που ήταν 30+ χρονών, μερικές γυψοσανίδες, κρυφούς φωτισμούς κτλ. Πήρα τα μέτρα μου, παράγγειλα τις ξυλείες από ΙΚΕΑ, καινούργιες συσκευές εντοιχιζόμενες τα οποία συναρμολόγηση και τοποθέτησα. Μέχρι εδώ όλα καλά πέρα από κάποια μικρά λαθάκια στα μέτρα και καθυστερήσεις σε παραδόσεις, τίποτα το σοβαρό όμως. Η διαδικασία αυτή μου πήρε κοντά 2 μήνες! Ταλαιπωρήθηκα πολύ περισσότερο από ότι περίμενα και αν ήξερα τι έργο άνοιγα τελικά, αμφιβάλλω αν θα το ξεκινούσα καν- Έφτασε λοιπόν η ώρα να μπούν τα πλακάκια… Επιτοίχια μεταξύ των πάγκων και των ντουλαπιών, σχεδόν 5 τμ. Αποφάσισα για αυτά να φέρω επαγγελματία μιας και είναι ένα κομμάτι στο οποίο δεν έχω καθόλου εμπειρία στην τοποθέτηση και δεν ήθελα να πειραματιστώ. Πήγα λοιπόν σε γνωστό κατάστημα στην Βουλιαγμένης, προμηθεύτηκα 6 τμ πλακάκια, αγόρασα και καλής ποιότητας κόλλα πλακιδίων, αρμόστοκους και χαλαζιακό αστάρι (το οποίο δεν το ήξερα αλλά με ενημέρωσαν στο κατάστημα ότι είναι καλύτερο). Τους ρώτησα αν έχουν συνεργεία που αναλαμβάνουν την τοποθέτηση, μου είπαν ότι κάνουν τοποθετήσεις μεν, αλλά μόνο ολικά, αν πχ αναλάβουν ολόκληρο μπάνιο με όλα τα λευκά είδη, πλακάκια, ντουζιέρες, υδραυλικά κτλ. “Έχουμε όμως 2 πλακάδες με τους οποίους συνεργαζόμαστε οι οποίοι μπορείς να τους καλέσεις και πιθανώς να σε εξυπηρετήσουν” μου είπε. Τώρα, επειδή έχω μια σχετική επαφή με το σπορ (δούλευα μικρότερος με ηλεκτρολόγο) έκρινα σκόπιμο να ρωτήσω “Είναι άνθρωποι που σου έχουν αφήσει απλώς μια κάρτα ή είναι μάστορες τους οποίους ξέρετε και συνεργάζεστε καιρό;” Όχι κύριες μου, είναι χρόνια συνεργάτες μας μου είπε για να με καθησυχάσει. Μου έδωσε λοιπόν τα στοιχεία επικοινωνίας 2 μαστόρων και έφυγα. Πήρα τον πρώτο τηλέφωνο, συντονίσαμε ένα ραντεβού να έρθει να δει τον χώρο μετά από λίγες ημέρες, να κάνει έναν έλεγχο ότι έχω πάρει κατάλληλα υλικά/ποσότητες και να μου δώσει μια προσφορά. Ήρθε, τα είδε, όλα ΟΚ μου είπε, θα σε καλέσω να σου δώσω προσφορά και να δώ πότε μπορώ να έρθω. Μου έστειλε με ένα μήνυμα ότι ήθελε €150, συμφώνησα και ότι θα είμαστε σε επικοινωνία για την ακριβή ημέρα. Να μην τα πολυλογώ, ήρθε μετά από καμιά εβδομάδα ένα πρωί στις 09.00 με τον βοηθό του και ξεκίνησε. Εγώ έπρεπε να φύγω για μια δουλειά μετά από λίγο, πήγα τους πήρα καφεδάκια και έφυγα. Όταν επέστρεψα κατά τις 14.00 είχαν σχεδόν τελειώσει, έβαζε αρμόστοκο. Με φωνάζει μετά από λίγο, είμαστε έτοιμοι μου λέει. Από μακριά κοιτούσα τους αρμούς και κάτι δεν μου καθόταν καλά.. “Είδες κάτι μου λέει;” πριν προλάβω να απαντήσω, συμπληρώνει “όχι σήμερα, άστο να τραβήξει λίγο η κόλλα, αύριο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι θα περάσεις του αρμούς να καθαρίσει και θα είναι ΟΚ”. Ιδέα μου θα είναι λέω, και επειδή ήδη ο βοηθός μάζευε εργαλεία, τον πληρώνω και φεύγει. Πάω πιο κοντά και βλέπω τα κουτιά από τις πρίζες και βλέπω ότι είναι κομμένα σα να το έχει κάνει με πένσα (θεώρησα αυτονόητο ότι θα γινόταν με τροχό ή ποτηροτρύπανο), πάω κοιτάω πιο κοντά τις γωνίες και τα κοψίματα και είναι όλα ένα χάλι! Στην βεράντα είχε σκορπίσει λάσπες παντού γύρω, στο κούφωμα, στην σίτα κτλ με τον αναδευτήρα μάλλον όταν έφτιαχνε λάσπη. Το καλύτερο; στο αποχωρητήριο είχε αδειάσει μέσα ότι κόλλες και αρμόστοκους είχαν περισσέψει. Είχα πάθει σοκ! Πήγα στο κατάστημα την επόμενη ημέρα (γιατί ο μάγκας δεν σήκωνε ούτε τηλέφωνο), όπου μου είπαν ααααα κρίμα, δεν σου έκανε καλή δουλειά, περίεργο! Δεν επισκευάζεται αυτό όπως το βλέπουμε από τις φωτογραφίες, πρέπει να βρείτε άλλον μάστορα και να κάνετε αποξήλωση, να αγοράσετε καινούργια και να τα τοποθετήσετε εκ νέου. Με μια πραότητα.. σαν να μην τρέχει τίποτα μου τα έλεγαν όλα αυτά. Ο μαλακάς δηλαδή να πληρώνει. Έφυγα γιατί αν καθόμουν κι άλλο θα έφευγα στο πίσω κάθισμα περιπολικού… Ο “μάστορας” εν τέλει το σήκωσε, μου ζήτησε να του στείλω φωτογραφίες τις οποίες του έστειλα και του φαίνονται όλα μια χαρά και ωραία. Έχω απελπιστεί δεν ξέρω τι να κάνω; Να ξαναπάω στο κατάστημα; Μπορώ να βάλω πλακάκια από πάνω; έχουν μπει πλέον όλα πάγκοι, καινούργιες εστίες, καινούργια ντουλάπια, φοβάμαι πως αν τα σκάψω με το κρουστικά θα γίνει περαιτέρω ζημιά και θέλω να το αποφύγω. Λυπάμαι πολύ για την ταλαιπωρία, τα έξοδα και την ψυχική σου οδύνη που είναι και το σημαντικότερο. Δεν έπρεπε να έχεις φύγει, ακόμα και καλοί μάστορες χωρίς επίβλεψη πολλές φορές κάνουν πατάτες. Αυτός βέβαια είναι για κλωτσιές.. Τώρα, για να διορθωθεί χωρίς να σπάσεις τίποτα, θα σου πρότεινα να βρεις έναν καλό επαγγελματία να περάσει από πάνω πατητή τσιμεντοκονία σε ότι απόχρωση θέλεις. Αδιαβροχοποιείται κιόλας με πέρασμα βερνικιού στην τελική επιφάνεια και το αποτέλεσμα είναι καλαίσθητο. Αλλά δυστυχώς αν θέλεις απόλυτα σωστό αποτέλεσμα (η πατητή αναγκαστικά θα προσθέσει 2 εκατοστά τουλάχιστον στο πάχος του τοίχου, πιθανόν παραπάνω) η μόνη λύση είναι το ξήλωμα. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από BigBlack 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου υπάρχει και η άλλη λύση, ξέχνα το, μην το κοιτάς και μην ασχολείσαι ...😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EchiDNA Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Μάλλον ο τύπος πήγε για τσίπουρα και άφησε τον βοηθό να το φτιάξει. Επίσης, το πλακάκι δεν βοηθάει καθόλου. Είναι πολύ δύσκολο να ταιριάξει λόγω της καμπυλότητας που έχει. Προτείνω να πάρεις μεγάλα πλακάκια 60Χ60 ή 120Χ60 επίπεδα και να βγει πολύ όμορφη δουλειά. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Antisocial1987 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Ευχαριστώ, κάπου έπρεπε να τα πώ να ξεσκάσω! Οι ζημιές είναι ατελείωτες, δεν ανέβασα όλες τις φωτό εδώ γιατί ήταν πολλές! Σίτα σκισμένη, χερούλι απο ενα ντουλάπι στραβωμένο (στραβωσαν και οι 2 βίδες μεσα, έπρεπε να παω να αγοράσω αλλο να το αντικαταστήσω, είχε μάλλον στηριχτεί επάνω του με το γόνατο γιατι είναι χαμηλό ντουλάπι), η τουαλέτα είναι ΓΚΡΙ μέσα κάτω απο το νερό, έχουν στεγνώσει οι κόλλες δεν βγαίνουν και ενα σπάσιμο μικρό στις καινούργιες κεραμικές εστίες. Ανέβασα κριτική με φωτογραφίες από όλα τα παραπάνω και ξαναμίλησα με το κατάστημα όπου μου είπαν ότι θα με αποζημιώσουν για τα υλικά που αγόρασα από εκεί. Από την μία θα μπορούσαν να μην κάνουν και τίποτα, από την άλλη είναι πραγματικά μια σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα έξοδα και τις περιπέτειες που με έχει βάλει αυτός ο τύπος.... 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 4 hours ago, Antisocial1987 said: Ευχαριστώ, κάπου έπρεπε να τα πώ να ξεσκάσω! Οι ζημιές είναι ατελείωτες, δεν ανέβασα όλες τις φωτό εδώ γιατί ήταν πολλές! Σίτα σκισμένη, χερούλι απο ενα ντουλάπι στραβωμένο (στραβωσαν και οι 2 βίδες μεσα, έπρεπε να παω να αγοράσω αλλο να το αντικαταστήσω, είχε μάλλον στηριχτεί επάνω του με το γόνατο γιατι είναι χαμηλό ντουλάπι), η τουαλέτα είναι ΓΚΡΙ μέσα κάτω απο το νερό, έχουν στεγνώσει οι κόλλες δεν βγαίνουν και ενα σπάσιμο μικρό στις καινούργιες κεραμικές εστίες. Ανέβασα κριτική με φωτογραφίες από όλα τα παραπάνω και ξαναμίλησα με το κατάστημα όπου μου είπαν ότι θα με αποζημιώσουν για τα υλικά που αγόρασα από εκεί. Από την μία θα μπορούσαν να μην κάνουν και τίποτα, από την άλλη είναι πραγματικά μια σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα έξοδα και τις περιπέτειες που με έχει βάλει αυτός ο τύπος.... Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κάποιος αυτό που σου έκανε ο δήθεν μάστορας! Μια λύση στο πρόβλημά σου είναι να βάλεις πάνελ πάνω από το πλακάκι. Αφού πήρες την κουζίνα σου από ΙΚΕΑ μπορείς να την συνδυάσεις με κάποιο από τα πάνελ που έχει. Είναι πολύ λεπτό και δεν θα σου μειώσει το χώρο. https://www.ikea.gr/proioda/kouzina/panel-kouzinas/ Εμείς δεν βάλαμε πλακάκι στη δική μας κουζίνα αλλά πάνελ ίδιο με τον πάγκο. Θεωρώ ότι είναι ό,τι καλύτερο καθώς δεν έχεις το βάσανο να καθαρίζεις αρμούς από τα λίπη του μαγειρέματος. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costas_ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Αν και το άσπρο πλακάκι σε αυτή την διάσταση & διάταξη δεν μου αρέσει, εγώ θα πρότεινα να ασχοληθείς 1-2 ώρες για να κάνεις όλες τις λεπτομέρεις, όπως πρίζες, αρμούς κλπ, ώστε να μαζευτούν λίγο οι κοκοτεχνίες. Βεβαια με τα στραβοβαλμένα δεν μπορεί να γίνει κάτι .. Πήρα και εγώ κουζίνα από το ikea και προτίμησα να βάλω ως πλάτη 2 πλακάκια 120 Χ 60 τα οποία τα έβαλα μόνος μου σε 1 ώρα. Ουτε αρμούς, ουτε σταυρουδάκια, ουτε τίποτα και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, SB_1957 είπε Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κάποιος αυτό που σου έκανε ο δήθεν μάστορας! Μια λύση στο πρόβλημά σου είναι να βάλεις πάνελ πάνω από το πλακάκι. Αφού πήρες την κουζίνα σου από ΙΚΕΑ μπορείς να την συνδυάσεις με κάποιο από τα πάνελ που έχει. Είναι πολύ λεπτό και δεν θα σου μειώσει το χώρο. https://www.ikea.gr/proioda/kouzina/panel-kouzinas/ Εμείς δεν βάλαμε πλακάκι στη δική μας κουζίνα αλλά πάνελ ίδιο με τον πάγκο. Θεωρώ ότι είναι ό,τι καλύτερο καθώς δεν έχεις το βάσανο να καθαρίζεις αρμούς από τα λίπη του μαγειρέματος. πολύ όμορφο και πρακτικό το συγκεκριμένο από όλες τις πλευρές ιδίως στο καθάρισμα ,αλλά ο Έλληνας είναι κολημένος με το πλακάκι στον πάγκο. Αν δε βάλει πλακάκι θα του φαίνεται άδεια η κουζίνα.😋 Α και κάτι άλλο για τον TS .Ναι απαράδεκτος ο μάστορας αλλά λάθος και η επιλογή χρώματος αρμόστοκου. Με ένα λευκό αρμόστοκο πιστεύω θα ήταν πιο υποφερτή η κατάσταση. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου από papoys1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 16 ώρες πριν, Antisocial1987 είπε Ευχαριστώ, κάπου έπρεπε να τα πώ να ξεσκάσω! Οι ζημιές είναι ατελείωτες, δεν ανέβασα όλες τις φωτό εδώ γιατί ήταν πολλές! Σίτα σκισμένη, χερούλι απο ενα ντουλάπι στραβωμένο (στραβωσαν και οι 2 βίδες μεσα, έπρεπε να παω να αγοράσω αλλο να το αντικαταστήσω, είχε μάλλον στηριχτεί επάνω του με το γόνατο γιατι είναι χαμηλό ντουλάπι), η τουαλέτα είναι ΓΚΡΙ μέσα κάτω απο το νερό, έχουν στεγνώσει οι κόλλες δεν βγαίνουν και ενα σπάσιμο μικρό στις καινούργιες κεραμικές εστίες. Ανέβασα κριτική με φωτογραφίες από όλα τα παραπάνω και ξαναμίλησα με το κατάστημα όπου μου είπαν ότι θα με αποζημιώσουν για τα υλικά που αγόρασα από εκεί. Από την μία θα μπορούσαν να μην κάνουν και τίποτα, από την άλλη είναι πραγματικά μια σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα έξοδα και τις περιπέτειες που με έχει βάλει αυτός ο τύπος.... Καλημέρα , όντως άθλια δουλειά. Το σωστότερο είναι να μπεις στη διαδικασία αντικατάστασης. Από την άλλη μπορείς να δοκιμάσεις να δηλώσεις μόνο τους αρμούς, και να τους περάσεις με άσπρο αρμοστοκο. Αυτό το κάνεις μόνος σου και υπάρχει περίπτωση να βγεί ένα καλό αποτέλεσμα με πολύ λιγότερη βαβούρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stedes Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Στις 2/2/2024 στις 1:54 ΠΜ, Antisocial1987 είπε Πλακάς της συμφοράς. Απόκρυψη περιεχομένων Πρόλογος Αποφάσισα πρόσφατα να ανακαινίσω ριζικά την κουζίνα μου, μίας και βρέθηκε ο χρόνος και είχα και την όρεξη έκατσα και τα έκανα όλα μόνος μου, ξήλωμα δηλαδή όλα τα παλιά- πάγκους, συσκευές, ντουλάπια, σκάψιμο τους τοίχους και αντικατάσταση των παλιών καλωδιώσεων που ήταν 30+ χρονών, μερικές γυψοσανίδες, κρυφούς φωτισμούς κτλ. Πήρα τα μέτρα μου, παράγγειλα τις ξυλείες από ΙΚΕΑ, καινούργιες συσκευές εντοιχιζόμενες τα οποία συναρμολόγησα σιγα σιγα και τοποθέτησα. Μέχρις εδώ όλα καλά πέρα από κάποια μικρά λαθάκια στα μέτρα και καθυστερήσεις σε παραδόσεις, τίποτα το σοβαρό όμως. Η διαδικασία αυτή μου πήρε κοντά 2 μήνες! Ταλαιπωρήθηκα πολύ περισσότερο από ότι περίμενα και αν ήξερα εκ των προτέρων τι έργο άνοιγα, αμφιβάλλω αν θα το ξεκινούσα καν- Έφτασε λοιπόν η ώρα να μπούν τα πλακάκια.. Επιτοίχια μεταξύ των πάγκων και των ντουλαπιών, σχεδόν 5 τμ. Αποφάσισα για αυτά να φέρω επαγγελματία μιας και είναι ένα κομμάτι στο οποίο δεν έχω καθόλου εμπειρία στην και δεν ήθελα να πειραματιστώ. Πήγα λοιπόν σε γνωστό κατάστημα στην Βουλιαγμένης, προμηθεύτηκα 6 τμ πλακάκια, αγόρασα και καλής ποιότητας κόλλα πλακιδίων, αρμόστοκους και χαλαζιακό αστάρι (το οποίο δεν το ήξερα αλλά με ενημέρωσαν στο κατάστημα ότι είναι καλύτερο). Τους ρώτησα αν έχουν συνεργεία που αναλαμβάνουν την τοποθέτηση, μου είπαν ότι κάνουν τοποθετήσεις μεν, αλλά μόνο ολικά, αν πχ αναλάβουν ολόκληρο μπάνιο με όλα τα λευκά είδη, πλακάκια, ντουζιέρες, υδραυλικά κτλ. “Έχουμε όμως 2 πλακάδες με τους οποίους συνεργαζόμαστε οι οποίοι μπορείς να τους καλέσεις και πιθανώς να σε εξυπηρετήσουν” μου είπε. Τώρα, επειδή έχω μια σχετική επαφή με το σπορ (δούλευα μικρότερος με ηλεκτρολόγο) έκρινα σκόπιμο να ρωτήσω “Είναι άνθρωποι που σου έχουν αφήσει απλώς μια κάρτα ή είναι μάστορες τους οποίους ξέρετε και συνεργάζεστε καιρό;” Όχι κύριε μου, είναι χρόνια συνεργάτες μας μου είπε για να με καθησυχάσει. Μου έδωσε λοιπόν τα στοιχεία επικοινωνίας 2 μαστόρων και έφυγα. Πήρα τον πρώτο τηλέφωνο, συντονίσαμε ένα ραντεβού να έρθει να δει τον χώρο μετά από λίγες ημέρες, να κάνει έναν έλεγχο ότι έχω πάρει κατάλληλα υλικά/ποσότητες και να μου δώσει μια προσφορά. Ήρθε, τα είδε, όλα ΟΚ μου είπε, θα σε καλέσω να σου δώσω προσφορά και να δώ πότε μπορώ να έρθω. Μου έστειλε με ένα μήνυμα ότι ήθελε €150, συμφώνησα και ότι θα είμαστε σε επικοινωνία για την ακριβή ημέρα. Να μην τα πολυλογώ, ήρθε μετά από καμιά εβδομάδα ένα πρωί στις 09.00 με τον βοηθό του και ξεκίνησε. Εγώ έπρεπε να φύγω για μια δουλειά μετά από λίγο, πήγα τους πήρα καφεδάκια και έφυγα. Όταν επέστρεψα κατά τις 14.00 είχαν σχεδόν τελειώσει, έβαζαν αρμόστοκο. Με φωνάζει μετά από λίγο, είμαστε έτοιμοι μου λέει. Από μακριά κοιτούσα τους αρμούς και κάτι δεν μου καθόταν καλά.. “Είδες κάτι μου λέει;” πριν προλάβω να απαντήσω, συμπληρώνει “όχι σήμερα, άστο να τραβήξει λίγο η κόλλα, αύριο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι θα περάσεις του αρμούς να καθαρίσει και θα είναι ΟΚ”. Ιδέα μου θα είναι λέω, και επειδή ήδη ο βοηθός μάζευε εργαλεία, τον πληρώνω και φεύγει. Πάω πιο κοντά και βλέπω τα κουτιά από τις πρίζες και βλέπω ότι είναι κομμένα σα να το έχει κάνει με πένσα (θεώρησα αυτονόητο ότι θα γινόταν με τροχό ή ποτηροτρύπανο), πάω κοιτάω πιο κοντά τις γωνίες και τα κοψίματα και είναι όλα ένα χάλι! Στην βεράντα είχε σκορπίσει λάσπες παντού γύρω, στο κούφωμα, στην σίτα κτλ με τον αναδευτήρα μάλλον όταν έφτιαχνε λάσπη. Το καλύτερο; στο αποχωρητήριο είχε αδειάσει μέσα ότι κόλλες και αρμόστοκους είχαν περισσέψει. Είχα πάθει σοκ! Πήγα στο κατάστημα την επόμενη ημέρα (γιατί ο μάγκας δεν σήκωνε ούτε τηλέφωνο), όπου μου είπαν ααααα κρίμα, δεν σου έκανε καλή δουλειά, περίεργο! Δεν επισκευάζεται αυτό όπως το βλέπουμε από τις φωτογραφίες, πρέπει να βρείτε άλλον μάστορα και να κάνετε αποξήλωση, να αγοράσετε καινούργια και να τα τοποθετήσετε εκ νέου. Με μια πραότητα.. σαν να μην τρέχει τίποτα. Ο μαλακάς δηλαδή να πληρώνει. Έφυγα γιατί αν καθόμουν κι άλλο θα έφευγα στο πίσω κάθισμα περιπολικού… Ο “μάστορας” εν τέλει το σήκωσε, μου ζήτησε να του στείλω φωτογραφίες τις οποίες του έστειλα όπου του φαίνονται όλα μια χαρά και ωραία. Έχω απελπιστεί δεν ξέρω τι να κάνω; Να ξαναπάω στο κατάστημα; Μπορώ να βάλω πλακάκια από πάνω; έχουν μπει πλέον όλα πάγκοι, καινούργιες εστίες, καινούργια ντουλάπια, φοβάμαι πως αν τα σκάψω με το κρουστικά θα γίνει περαιτέρω ζημιά και θέλω να το αποφύγω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stedes Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, stedes είπε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου @Antisocial1987 Κι εγώ νομίζω η πιο ανώδυνη λύση πλέον είναι το πάνελ, ή το αφήνεις έτσι. Να ξηλώσεις πάλι είναι φασαρία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις