BigBlack Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Οταν ειχα ψάξει παροτι γνώριζα καποια πραγματα δεν βρηκα μηχανολογο να κανει μελέτη. Οσους ρώτησα μου λεγανε "που το ακουσες δεν υπαρχει τετοιο πραγμα, απλα πας και ζητας προσφορα". Βεβαια βρηκα με το καιρο 2-3 που δεν εχω μιλησει που απο οσο ξερω κανουν αλλα οταν εψαχνα δεν βρηκα κανεναν. Οι περισσότεροι δεν ασχολούνται επειδή γνωρίζουν πως δεν θα πληρωθούν. Κάποιοι άλλοι δεν ξέρουν, είναι φασονατζήδες αντλιων θερμότητας π.χ. ή ασανσέρ ή βγάζουν αβέρτα πιστοποιητικά. Υπάρχουν και κάποιο που ασχολούνται με τη μελέτη κι έχουν και συνεργεία που συνεργάζονται. Αν ψάξεις θα βρεις, όχι πολλούς όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipN Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 9 ώρες πριν, Sebu είπε Δεν ειναι μονο το πετρελαιο/ρευμα που καις. Οι συνθηκες διαβιωσης για μενα ειναι σημαντικοτερες. Αν ενα δωματιο/χωρος λογω κακης μονωσης ή απουσιας επαρκους θερμομονωσης ανεβαζει υγρασια και ειναι πιο κρυο απο αλλα, η υγρασια ειναι κακος συντροφος, οδηγει σε αναπνευστικα, μουχλες, οσμες, βαρια ατμοσφαιρα, ποτιζουν τοιχοι, ρουχα, επιπλα κτλ. Υπαρχουν δηλαδη και πραγματα που δεν κοστολογουνται αμεσα οπως οι κρυμμενες επιπτωσεις στην υγεια και το ευρυτερο κοστος ευκαιριας. - Η απουσία «επαρκούς θερμομόνωσης», δεν ανεβάζει την εσωτερική υγρασία σε καμία περίπτωση. - Η υγροποίηση των υδρατμών του αέρα στις ψυχρότερες επιφάνειες του εσωτερικού χώρου, μας δείχνει απλώς ότι η σχετική υγρασία εντός αυτού έχει ξεπεράσει τα αποδεκτά για μια υγιεινή ζωή όρια και ότι συγχρόνως δεν γίνεται ορθολογική χρήση της θέρμανσης και της αφύγρανσης από τους χρήστες του χώρου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, filipN είπε - Η απουσία «επαρκούς θερμομόνωσης», δεν ανεβάζει την εσωτερική υγρασία σε καμία περίπτωση. - Η υγροποίηση των υδρατμών του αέρα στις ψυχρότερες επιφάνειες του εσωτερικού χώρου, μας δείχνει απλώς ότι η σχετική υγρασία εντός αυτού έχει ξεπεράσει τα αποδεκτά για μια υγιεινή ζωή όρια και ότι συγχρόνως δεν γίνεται ορθολογική χρήση της θέρμανσης και της αφύγρανσης από τους χρήστες του χώρου. Και του εξαερισμού! Βλέπεις σπίτια ερμητικά κλειστά μη χάσουν 1 θερμίδα ζέστης και στάζουν μέσα τα πάντα. Επίσης η υγρομόνωση με ασφαλτόπανα που λειτουργούν σαν φράγμα υδρατμών, χωρίς ταυτόχρονη εσωτερική θερμομόνωση μειώνει τραγικά τη διαπνοή του κτιρίου και οδηγεί στις μούχλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EchiDNA Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Στην υγρομόνωση με ασφαλτόπανα μπαίνουν εξαεριστικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 30 λεπτά πριν, EchiDNA είπε Στην υγρομόνωση με ασφαλτόπανα μπαίνουν εξαεριστικά. Μακάρι να επαρκούσαν, αλλά δεν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 8 hours ago, filipN said: - Η απουσία «επαρκούς θερμομόνωσης», δεν ανεβάζει την εσωτερική υγρασία σε καμία περίπτωση. - Η υγροποίηση των υδρατμών του αέρα στις ψυχρότερες επιφάνειες του εσωτερικού χώρου, μας δείχνει απλώς ότι η σχετική υγρασία εντός αυτού έχει ξεπεράσει τα αποδεκτά για μια υγιεινή ζωή όρια και ότι συγχρόνως δεν γίνεται ορθολογική χρήση της θέρμανσης και της αφύγρανσης από τους χρήστες του χώρου. Δεν εχει θεμα υγροποιησης υδρατμων οπως εχω γραψει και παλαιοτερα εδω ψαχνοντας λυση θερμομονωσης για τους γονεις. Απλα ως βορινο ειναι το ψυχροτερο δωματιο του σπιτιου με μεση υγρασια βασει του μετρητη χωρου στο 64% οταν το υπολοιπο σπιτι εχει μεσοσταθμικα 56-59%. Ομοιως η θερμοκρασια του στους 19 βαθμους οταν το υπολοιπο σπιτι ειναι στο 20,5-21. Με αερισμο το πρωι για καμια ωρα στρωνει προσωρινα η κατασταση αλλα μολις κλεισεις μπαλκονοπορτα σε ενα 2ωρο παλι ταβανιασμενη η υγρασια στο 60 κατι. Υγροποιηση δεν κανει ουτε σε τοιχους, ουτε σε ταβανι, ουτε σε τζαμι. Τους εξωτερικους τοιχους τους πιανεις και ειναι παγωμενοι. Αν αναψεις το κλιματιστικο ή το καλοριφερ και ανεβει η θερμοκρασια του χωρου στους 22 λχ πεφτει η υγρασια στο 55%. Αυτες τις μερες με το χιονια που τους ειχα επιβαλει με το "ζορι" το κλιματιστικο στο δωματιο ανοιχτο σερι επι 12+ ωρες εκτος του οτι ο χωρος "ζεσταθηκε" η υγρασια εχει πεσει πιο κατω απο τα υπολοιπα δωματια και εχει παραμεινει στο 46-48% οταν τα υπολοιπα δωματια παιζουν 48-50-52%. Εικαζω οτι με τοσες ωρες ανοιχτο κλιματιστικο στους 22, ζεσταθηκε η εσωτερικη τοιχοποια, τα επιπλα, τα ρουχα, κουρτινες κτλ και επεσε η σχετικη υγρασια που πιανει και δειχνει ο μετρητης. Αλλα αντε να πεισεις Ελληνιδα μανα να ανοιγει καθημερινα 1 ωρα το πρωι να αεριζει (φοβαται οτι χανεται η ζεστη και κρυωνει) και αντε να πεισεις γονεις οτι τα κλιματιστικα πρεπει να δουλευουν πολλες ωρες σερι και χαμηλα, ετσι κανουν οικονομια και αποδιδουν ως ινβερτερ απο το να τα βαζεις 2-3 βαθμους ψηλοτερα για 2-3-4 ωρες και μετα να τα κλεινεις 😋 Οποτε απο το να τσακωνομαι αφου δεν θελουν να καταλαβουν, ας κανουν οτι τους φωτισει ο μεγαλοδυναμος και ας παιδευονται με αναπνευστικα, υγρασια κτλ κτλ. Με το ζορι δεν ανοιγεις το κεφαλι κανενος να τα βαλεις μεσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Sebu είπε Δεν εχει θεμα υγροποιησης υδρατμων οπως εχω γραψει και παλαιοτερα εδω ψαχνοντας λυση θερμομονωσης για τους γονεις. Απλα ως βορινο ειναι το ψυχροτερο δωματιο του σπιτιου με μεση υγρασια βασει του μετρητη χωρου στο 64% οταν το υπολοιπο σπιτι εχει μεσοσταθμικα 56-59%. Ομοιως η θερμοκρασια του στους 19 βαθμους οταν το υπολοιπο σπιτι ειναι στο 20,5-21. Με αερισμο το πρωι για καμια ωρα στρωνει προσωρινα η κατασταση αλλα μολις κλεισεις μπαλκονοπορτα σε ενα 2ωρο παλι ταβανιασμενη η υγρασια στο 60 κατι. Υγροποιηση δεν κανει ουτε σε τοιχους, ουτε σε ταβανι, ουτε σε τζαμι. Τους εξωτερικους τοιχους τους πιανεις και ειναι παγωμενοι. Αν αναψεις το κλιματιστικο ή το καλοριφερ και ανεβει η θερμοκρασια του χωρου στους 22 λχ πεφτει η υγρασια στο 55%. Αυτες τις μερες με το χιονια που τους ειχα επιβαλει με το "ζορι" το κλιματιστικο στο δωματιο ανοιχτο σερι επι 12+ ωρες εκτος του οτι ο χωρος "ζεσταθηκε" η υγρασια εχει πεσει πιο κατω απο τα υπολοιπα δωματια και εχει παραμεινει στο 46-48% οταν τα υπολοιπα δωματια παιζουν 48-50-52%. Εικαζω οτι με τοσες ωρες ανοιχτο κλιματιστικο στους 22, ζεσταθηκε η εσωτερικη τοιχοποια, τα επιπλα, τα ρουχα, κουρτινες κτλ και επεσε η σχετικη υγρασια που πιανει και δειχνει ο μετρητης. Αλλα αντε να πεισεις Ελληνιδα μανα να ανοιγει καθημερινα 1 ωρα το πρωι να αεριζει (φοβαται οτι χανεται η ζεστη και κρυωνει) και αντε να πεισεις γονεις οτι τα κλιματιστικα πρεπει να δουλευουν πολλες ωρες σερι και χαμηλα, ετσι κανουν οικονομια και αποδιδουν ως ινβερτερ απο το να τα βαζεις 2-3 βαθμους ψηλοτερα για 2-3-4 ωρες και μετα να τα κλεινεις 😋 Οποτε απο το να τσακωνομαι αφου δεν θελουν να καταλαβουν, ας κανουν οτι τους φωτισει ο μεγαλοδυναμος και ας παιδευονται με αναπνευστικα, υγρασια κτλ κτλ. Με το ζορι δεν ανοιγεις το κεφαλι κανενος να τα βαλεις μεσα. Δεν είναι πάντως τραγικά τα νούμερα υγρασίας που αναφέρεις, ιδίως αφού δεν υπάρχουν υγροποιήσεις και μούχλες. Επίσης ακόμα και όταν υπάρχει θέρμανση είναι καλύτερα να γίνεται ο αερισμός κάθε κάποιες ώρες για 2 - 5 λεπτα με ορθάνοιχτα παράθυρα παρά μία φορά την ημέρα για μία ώρα. Είχα κι εγώ τους γονείς σε ισόγειο του '50 με ανερχόμενες υγρασίες πέρα από τα υπόλοιπα προβλήματα και σε καταλαβαίνω... Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου από BigBlack Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Να σας κάνω άλλη μια ερώτηση. Έχω μαθητές με "καλλιτεχνικές ανησυχίες" που αρέσκονται να τις αναπτύσσουν στους τοίχους. Τους έχω βαμμένους με πλαστικό αλλά τα μελάνια δεν βγαίνουν καθόλου εύκολα. Τι να κάνω; Λέω να βάψω μέχρι 1,3 μέτρα από το πάτωμα με λαδομπογια ματ. Είναι καλή λύση; Υπάρχει κάτι καλύτερο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Να σας κάνω άλλη μια ερώτηση. Έχω μαθητές με "καλλιτεχνικές ανησυχίες" που αρέσκονται να τις αναπτύσσουν στους τοίχους. Τους έχω βαμμένους με πλαστικό αλλά τα μελάνια δεν βγαίνουν καθόλου εύκολα. Τι να κάνω; Λέω να βάψω μέχρι 1,3 μέτρα από το πάτωμα με λαδομπογια ματ. Είναι καλή λύση; Υπάρχει κάτι καλύτερο; https://kraftpaints.com/products/antigraffiti-shield Δοκιμασμένο σε μάρμαρα πολυκατοικίας που είναι δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Δύο χρόνια τώρα κάνει δουλειά. Υπόψην, είναι βερνίκι με διαλύτη, μυρίζει. Πρέπει να εφαρμοστεί και να μείνει να αεριστεί καλά ο χώρος 48 ώρες. Πιθανόν να μην επιτρέπεται η χρήση σε χώρους με παιδιά αλλά δεν βλέπω κάτι στα φυλλάδιά του. Βγαίνει μόνο με ξύσιμο, δε μπορείς να ξαναβάψεις από πάνω του. Εγώ θα άφηνα τα graffiti! Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου από BigBlack 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, BigBlack είπε https://kraftpaints.com/products/antigraffiti-shield Δοκιμασμένο σε μάρμαρα πολυκατοικίας που είναι δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Δύο χρόνια τώρα κάνει δουλειά. Άκυρο, ρώτησα πώς χρησιμοποιείται αλλά μετά είδα ότι έχει οδηγίες στη σελίδα. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου από yannis27gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 1 λεπτό πριν, yannis27gr είπε Οπότε βάφω κανονικά την επιφάνεια με πλαστικό και μετά περνάω αυτό το βερνίκι και τέλος, σωστά; Ναι αλλά κοίτα και το μήνυμά μου με τα στοιχεία που πρόσθεσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 1 λεπτό πριν, BigBlack είπε Ναι αλλά κοίτα και το μήνυμά μου με τα στοιχεία που πρόσθεσα. Μήπως αυτό είναι καλύτερο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Μήπως αυτό είναι καλύτερο; Δεν το έχω δοκιμάσει. Λέει πως είναι αυτοθυσιαζόμενο, δηλαδή λερώνεται, το πλένεις με ζεστό νερό και ξαναβάφεις με το ίδιο. Δηλαδή αφαιρείς τα graffiti μαζί με το βερνίκι και το ξαναεφαρμόζεις. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου από BigBlack Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 1 λεπτό πριν, BigBlack είπε Δεν το έχω δοκιμάσει. Λέει πως είναι αυτοθυσιαζόμενο, δηλαδή λερώνεται, το πλένεις με ζεστό νερό και ξαναβάφεις με το ίδιο. Α, οχι τότε, εγώ θέλω κάτι να το βάψω άπαξ και να κρατήσει μερικά χρόνια, οπότε μένω στην 1η επιλογή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 1 λεπτό πριν, yannis27gr είπε Α, οχι τότε, εγώ θέλω κάτι να το βάψω άπαξ και να κρατήσει μερικά χρόνια, οπότε μένω στην 1η επιλογή. Κανόνισε την εφαρμογή να γίνει με καλό καιρό για να μπορείς να αερίσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις