Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 hours ago, Sebu said:

Πωπωπω θυμαμαι κατι τοιχους βαμμενους με λαδι χρωμα σε ενα παλιο σπιτι που μεναμε και με πιανει φρικη.

Μαζι ηταν βαμμενες με λαδομπογια (αλλου χρωματος προφανως) και οι ξυλινες εσωτερικες πορτες και οι μεταλικες εξωτερικες πορτες και τα καλοριφερ. Ως παιδι μεχρι τοτε δεν ειχαν ξαναδει τοιχους να γυαλιζουν και να εχουν τετοια γλιστερη υφη 😋

λάδι εννοω ξύλου όχι λάδι χρωμα  2024 είμαστε

13 hours ago, hp8 said:

?

https://showood.gr/products/treated_pine_wood/treated_pine_profile/61983/ραμποτέ-εμποτισμένο-διπλής-όψης-21-x-138εκ?utm_term=&utm_campaign=P-+Max-ΞΥΛΕΙΑ&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&hsa_acc=8991595188&hsa_cam=20551793413&hsa_grp=&hsa_ad=&hsa_src=x&hsa_tgt=&hsa_kw=&hsa_mt=&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA8NKtBhBtEiwAq5aX2OLNWBTpb-YaGkP0useHSX-Ai5wKFDqUs-AQXWBjf257TD7wrnHxeBoCjOgQAvD_BwE

πηχακια στρώσιμο κάτω από το παλιό ταβάνι , μονωση και μετά το νέο ταβάνι.....που δίνει μια αίσθηση καλύτερη από τη γυψοσανιδα.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καμιά πρόταση για βρύσες αξιόπιστες και με λογική τιμή; Ένας μάστορας μού ανέφερε κάποιες modea, αλλά το skroutz τις βγάζει viospiral όταν τις ψάχνω. Στο σπίτι που μένουμε τώρα έχει ideal και είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά ρώτησα πέρυσι που έφτιαχνα το ένα μπάνιο σε ένα μεγάλο κατάστημα και έδωσαν μια τιμή εξωπραγματική (κάπου 600-700 ευρώ που μετά έγιναν 800 λόγω αυξήσεων όπως είπαν). Και αυτό για μια βρύση νιπτήρα και μια βρύση ντουζιέρας μαζί με τη στήλη.

Έχει κανείς εμπειρία από λεκάνες rimless; Αξίζουν ή να προτιμήσουμε τις παλιές; Είχα ρωτήσει παλιά για ideal γιατί τέτοιες έχει το τωρινό σπίτι, αλλά τώρα που ρώτησα έναν μού είπε ότι καταργήθηκαν, κάτι με την εταιρεία, δεν κατάλαβα και καλά τι έλεγε. Καμιά πρόταση σε αυτόν τον τομέα; Δεν ψάχνω κάτι περίεργο. Άσπρες φυσιολογικές λεκάνες δηλαδή.

45 λεπτά πριν, WukuveXule93 είπε

Καμιά πρόταση για βρύσες αξιόπιστες και με λογική τιμή; Ένας μάστορας μού ανέφερε κάποιες modea, αλλά το skroutz τις βγάζει viospiral όταν τις ψάχνω. Στο σπίτι που μένουμε τώρα έχει ideal και είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά ρώτησα πέρυσι που έφτιαχνα το ένα μπάνιο σε ένα μεγάλο κατάστημα και έδωσαν μια τιμή εξωπραγματική (κάπου 600-700 ευρώ που μετά έγιναν 800 λόγω αυξήσεων όπως είπαν). Και αυτό για μια βρύση νιπτήρα και μια βρύση ντουζιέρας μαζί με τη στήλη.

Έχει κανείς εμπειρία από λεκάνες rimless; Αξίζουν ή να προτιμήσουμε τις παλιές; Είχα ρωτήσει παλιά για ideal γιατί τέτοιες έχει το τωρινό σπίτι, αλλά τώρα που ρώτησα έναν μού είπε ότι καταργήθηκαν, κάτι με την εταιρεία, δεν κατάλαβα και καλά τι έλεγε. Καμιά πρόταση σε αυτόν τον τομέα; Δεν ψάχνω κάτι περίεργο. Άσπρες φυσιολογικές λεκάνες δηλαδή.

Άστα να πάνε έχουν ξεφύγει οι τιμές, έχουν χαλάσει οι ποιότητες, πραγματικά δεν ξέρεις τι να ψωνίσεις, μόνο αν σου πει γνώμη επαγγελματίας που να βάζει συχνά. Έχουν γίνει όλα φασόν.

• Like 1

10 ώρες πριν, Fan είπε

Στο σιφόνι του νιπτήρα στην κουζίνα έβγαλε κάτι σαν μούχλα από το οποίο πέφτουν σταγόνες όταν έχω ανοιχτή τη βρύση.

Τι θα πρέπει να κάνω;

112b.jpg

το ξεβιδωνεις και δες το λάστιχο μεσα σε τι κατάσταση είναι . Είχα παρόμοιο θεμα στο wc . Αλλάχτηκε το λάστιχο κόστος τα 5τμχ/3-4€ και δε χάνει. Πρέπει να χάνει καιρό ωστόσο εσένα 

13 hours ago, Fan said:

Στο σιφόνι του νιπτήρα στην κουζίνα έβγαλε κάτι σαν μούχλα από το οποίο πέφτουν σταγόνες όταν έχω ανοιχτή τη βρύση.

Τι θα πρέπει να κάνω;

112b.jpg

Έδωσαν πολύ καλές λύσεις/προτάσεις οι συμφορουμιτες. Αν μπεις στη διαδικασία αυτή να καθαρίσεις, ελέγξεις, σφίξεις, βάλεις σιλικόνη θα πρότεινα αφού θα ασχοληθείς που θα ασχοληθείς να το ξεβιδώσεις τελείως κ να βάλεις κ μια νέα φλάντζα ειδικά αν είναι πολλών ετών.

Μετά μαζί με καλό σφίξιμο κ σιλικόνη δεν πιστεύω ότι θα ξαναντιμετωπισεις θέμα.

κρίμα είναι να μπεις στη διαδικασία καθαρισμού/επισκευής κ να μην αλλάξεις τη φλάντζα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/1/2024 στις 8:28 ΜΜ, WaxOnWaxOff είπε

Καλησπέρα 

Θελω να μονωσω το ταβανι ενος δωματιου 11τμ 

Σκεφτομαι για γυψοσανιδα και μεσα πετροβαμβακα , ποσο περιπου θα κοστιζε αυτο γνωριζει καποιος ? 

Εχω καποια αλλη πιο "ανωδυνη" επιλογη ? 

Το έκανα πριν λίγες μέρες. 

Τιμή τοποθέτησης γυψοσανίδας  , 28€ το τετραγωνικό και 5€ το τετραγωνικό για 5αρα μόνωση της Knauf.

Επίσης υπολόγισε ένα μεροκάματο για κάποιον που θα στοκάρει και θα τρίψει ώστε να είναι έτοιμη για βάψιμο . Βέβαια αν πιάνουν τα χέρια σου ίσως μπορείς να το κάνεις και μόνος σου εφόσον μιλάμε για μόνο 11 τμ.

Επεξ/σία από georbap
  • Like 1

5 minutes ago, georbap said:

Το έκανα πριν λίγες μέρες. 

Τιμή τοποθέτησης γυψοσανίδας  , 28€ το τετραγωνικό και 5€ το τετραγωνικό για 5αρα μόνωση της Knauf.

Επίσης υπολόγισε ένα μεροκάματο για κάποιον που θαστοκάρει και θα τρίψει ώστε να είναι έτοιμη για βάψιμο . Βέβαια αν πιάνουν τα χέρια σου ίσως μπορείς να το κάνεις και μόνος σου εφόσον μιλάμε για μόνο 11 τμ.

Το εχω σκεφτει και αυτο .... ρωτησα γνωστο μου κιολλας που βαζει γυψοσανιδες και μου ειπε 550..... για αυτο ηθελα μια αλλη γνωμη απο εδω μεσα , διοτι τα υλικα απο μονα τους δεν ειναι τιποτα .... 

1 ώρα πριν, WaxOnWaxOff είπε

Το εχω σκεφτει και αυτο .... ρωτησα γνωστο μου κιολλας που βαζει γυψοσανιδες και μου ειπε 550..... για αυτο ηθελα μια αλλη γνωμη απο εδω μεσα , διοτι τα υλικα απο μονα τους δεν ειναι τιποτα .... 

από κατι τέτοια κοστολόγια βγήκε η παροιμία   Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάσε την

• Like 2

2 hours ago, WaxOnWaxOff said:

Ο γνωστος σου ειπε 550 με τα υλικα ή 550 εργασια?

Αν σου ειπε τελικη και απο οτι λενε τα παιδια τα υλικα ειναι (28+5)*11=363, εργασια 190 ευρω δεν την λες και ακριβη, ειδικα αν στο παραδωσει και ετοιμο, στοκαρισμενο και βαμενο το νεο ταβανι.

Πάνω από 150 τα υλικά μόνο δεν τα βλέπω , άντε να φανώ large και να στρογγυλεψω 200 ,υπολογίζοντας και τα αναλώσιμα  . Λογικά οι τιμές που αναφέρθηκαν περιλαμβάνουν και τοποθέτηση . 

Θέλω να βάλω ένα τέτοιο κανάλι:
https://www.praktiker.gr/p/kanali-toixou-aytokollito-25x16mm-2m-leyko-134564

Αλλα επειφή είναι άσχημο κοιτάζω να δω πως θα το καλύψω με ξύλο αλλα δεν ξέρω τι ειδους. Έχετε να προτείνετε κάτι;

Καλησπερα σε ολους. Σκεφτομαι να προχωρησω σε θερμοπροσωψη 2οροφης μονοκατοικιας Παλαιο Φαληρο, αλλα φοβαμαιγια τα μαστορια που κυκλοφορουν και δεν τα γνωριζουμε αρκετα. Παρακαλω οποιος εχει προσωπικη γνωση για σοβαρη και αξιοπιστη εταιρεια ας μου στειλει ενα pm. Ευχαριστω πολυ. Το ζηταω για να αποφυγω σκοπελους, γιατι διαβαζω διαφορα....

Υπάρχουν τα κτίρια Α και Β με μεσοτοιχία. Έχω το Α και θέλω να μονώσω τη μεσοτοιχία καθώς το Β δεν χρησιμοποιείται και μπάζει πολύ κρύο από κει. Επίσης με ενδιαφέρει και η ηχομόνωση για άμα ενοικιαστεί.

1η λύση σκέφτηκα τη μόνωση που θα έκανα όπως σε θερμοπρόσοψη. Πιάνουν τα χέρια μου, έχω και σχετική εμπειρία γιατί έκανα ένα μέρος του σπιτιού μου (γύρω στα 60τμ). Όμως ο τοίχος της μεσοτοιχίας είναι άθλιος και δεν ξέρω αν θα αντέξει τα βύσματα που βάζουμε στη πολυστερίνη. Θα μπορούσα να τα τοποθετήσω χωρίς τα βύσματα, μόνο με κόλλα δηλαδή, αλλά είναι σωστό αυτό;

2η λύση, γυψοσανίδα με πετροβάμβακα. Φτιάχνω το πλαίσιο μπροστά από τον τοίχο κι έτσι δεν θα τον αγγίξω καθόλου. Έχει όμως καλές μονωτικές ιδιότητες ο πετροβάμβακας;

5 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Έχει όμως καλές μονωτικές ιδιότητες ο πετροβάμβακας;

Τέλειες! Αυτή είναι η σωστή λύση και για ηχομόνωση, και για θερμομόνωση, και αισθητικά. Προχώρα το.

• Like 5

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...