Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα 

Θελω να μονωσω το ταβανι ενος δωματιου 11τμ 

Σκεφτομαι για γυψοσανιδα και μεσα πετροβαμβακα , ποσο περιπου θα κοστιζε αυτο γνωριζει καποιος ? 

Εχω καποια αλλη πιο "ανωδυνη" επιλογη ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

43 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Και πώς θα αφαιρέσω τα κομμάτια που είναι βιδωμένα στο πλαίσιο;

Θέλω να κάνω καθαρή δουλειά επειδή διέλυσα κάποτε έναν αντίστοιχο τοίχο από γυψοσανίδες με τον τρόπο που προτείνεις κι ήταν μεγάλο παίδεμα.

Αναρωτιέμαι αν θα είναι εύκολο με το τρίψιμο να φύγει ο στόκο που σκεπάζει τις βίδες ή θα βγάλει τεράστια σκόνη.

Ίσως θα μπορούσες να κόψεις τις γυψοσανίδες αρκετά κοντά στον σκελετό, τόσο που να φαίνονται οι βίδες από την πίσω πλευρά. Μετά λογικά θα μπορείς με λίγη πίεση με το κατσαβίδι να τις ξεβιδώσεις χωρίς να τρίψεις και κανείς σκόνες.

6 λεπτά πριν, WaxOnWaxOff είπε

Καλησπέρα 

Σκεφτομαι για γυψοσανιδα και μεσα πετροβαμβακα , ποσο περιπου θα κοστιζε αυτο γνωριζει καποιος ? 

Χωρίς να έχω πρόσφατη εκτίμηση, λογικά 4-5 κατοστάρικα.

Τα υλικά σου είναι στο 150αρι που είδα, υπολόγισε κι ένα καλό μεροκάματο (ή εργολαβία) 2 ατόμων για 2 μέρες...

• Like 1

1 ώρα πριν, yannis27gr είπε

Και πώς θα αφαιρέσω τα κομμάτια που είναι βιδωμένα στο πλαίσιο;

Θέλω να κάνω καθαρή δουλειά επειδή διέλυσα κάποτε έναν αντίστοιχο τοίχο από γυψοσανίδες με τον τρόπο που προτείνεις κι ήταν μεγάλο παίδεμα.

Αναρωτιέμαι αν θα είναι εύκολο με το τρίψιμο να φύγει ο στόκο που σκεπάζει τις βίδες ή θα βγάλει τεράστια σκόνη.

Αν και δεν έχω εμπειρία, νομίζω το γιαπί δύσκολα το γλυτώνεις.

Η πιο καθαρή λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι να πάρεις ένα δυνατό μαγνήτη ώστε να εντοπίσεις και να σημειώσεις τα σημεία που είναι οι βίδες (μετά από λίγο θα αρχίσει να γίνεται πιο προφανές καθώς θα είναι σε ευθείες και θα ακολουθούν και τον αλουμινένιο σκελετό) και μετά με ένα ίσιο κατσαβίδι ξύνεις τελείως τοπικά τον στόκο ώστε να φανερωθεί η βίδα. Μετά θα ξύσεις και με σουβλί ώστε να καθαρίσει το κεφάλι και να μπει κατσαβίδι.

Αν βάλεις γωνιακό τροχό ακόμα και για 20 sec η σκόνη θα πάει πραγματικά παντού, πολύ χειρότερα απότι να τα έσπαγες όλα με σφυρί και καλέμι

• Like 4

21 hours ago, WaxOnWaxOff said:

Καλησπέρα 

το εχω κανει με λιγοτερα χρηματα...παρε ενα ταβανι να το περασεις με λαδι χρωμα πριν τη τοποθετηση  και πηχακια παχους αναλογα με τη μονωση που θα βαλεις...απλο στη τοποθετηση .....

2 hours ago, kostasbm said:

το εχω κανει με λιγοτερα χρηματα...παρε ενα ταβανι να το περασεις με λαδι χρωμα πριν τη τοποθετηση  και πηχακια παχους αναλογα με τη μονωση που θα βαλεις...απλο στη τοποθετηση .....

Πωπωπω θυμαμαι κατι τοιχους βαμμενους με λαδι χρωμα σε ενα παλιο σπιτι που μεναμε και με πιανει φρικη.

Μαζι ηταν βαμμενες με λαδομπογια (αλλου χρωματος προφανως) και οι ξυλινες εσωτερικες πορτες και οι μεταλικες εξωτερικες πορτες και τα καλοριφερ. Ως παιδι μεχρι τοτε δεν ειχαν ξαναδει τοιχους να γυαλιζουν και να εχουν τετοια γλιστερη υφη 😋

Στις 26/1/2024 στις 8:28 ΜΜ, WaxOnWaxOff είπε

Καλησπέρα 

Ίσως με κάποιο ραμποτε πλαστικό είμαι πιο εύκολο. Είναι και πιο ελαφρύ και μπορείς να το κουμαντάρεις πιο εύκολα από τη γυψοσανίδα. Εκτός αν δε σου αρέσει αισθητικά.

Στο σιφόνι του νιπτήρα στην κουζίνα έβγαλε κάτι σαν μούχλα από το οποίο πέφτουν σταγόνες όταν έχω ανοιχτή τη βρύση.

Τι θα πρέπει να κάνω;

112b.jpg

Καλησπέρα!Προς ηλεκτρολογους ισως η ερώτηση!
Εχω ενα ψυγειο και το καλωδιο ειναι πολυ κοντο για να φτασει στην πριζα,η πριζα ειναι απλά πιο ψηλά στον τοίχο και δεν φτάνει για λιγότερο από 1 μέτρο,ίσως 50cm.Εχω ακουσει σε ψυγειο δεν βαζουν προέκταση και έχω κάτι προεκτάσεις που γράφουν πάνω 16Α 240-250V~(δεν ξερω αν θεωρούνται heavy duty cables αυτά) και κατι τετοια ,οι οποιες ειναι βεβαια απο 2.5 εως 5 μέτρα.
Σε αυτην την περιπτωση,και εφ'όσον η εγκατάσταση νέας πρίζας ή η αλλαγή θεσης ψυγειου δεν ειναι εφικτές ,τι κάνουμε;
Κυριολεκτικά για λίγο δεν φτάνει,υπάρχει ίσως κάποιο ειδικο καλώδιο μικρού μήκους που θα μπορεσω να συνδεσω το ψυγειο με την πρίζα;Το κύριό μου θέμα είναι η ασφάλειά μου και του σπιτιού.
Σε όποιον μπει στον χρονο να μου απαντησει,πραγματικα ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Fan said:

Στο σιφόνι του νιπτήρα στην κουζίνα έβγαλε κάτι σαν μούχλα από το οποίο πέφτουν σταγόνες όταν έχω ανοιχτή τη βρύση.

Τι θα πρέπει να κάνω;

112b.jpg

Καθάρισε το καλά.

Αν ξεβιδωσεις την βίδα του σιφωνιου πάνω στον νεροχύτη, θα χαλαρώσει το κάτω μέρος.

Αν δεν βγαίνει θα είναι κολλημένο με σιλικόνη αλλά λογικά θα ξεβιδωσει.

Βαλε σιλικόνη γύρω γύρω και θα μονώσει, δεν θα έχεις θέμα.

P.S βάλε έναν κουβά από κάτω

13 minutes ago, Punker said:

Εχω ενα ψυγειο και το καλωδιο ειναι πολυ κοντο για να φτασει στην πριζα,η πριζα ειναι απλά πιο ψηλά στον τοίχο και δεν φτάνει για λιγότερο από 1 μέτρο,ίσως 50cm.Εχω ακουσει σε ψυγειο δεν βαζουν προέκταση και έχω κάτι προεκτάσεις που γράφουν πάνω 16Α 240-250V~(δεν ξερω αν θεωρούνται heavy duty cables αυτά) και κατι τετοια ,οι οποιες ειναι βεβαια απο 2.5 εως 5 μέτρα.
Σε αυτην την περιπτωση,και εφ'όσον η εγκατάσταση νέας πρίζας ή η αλλαγή θεσης ψυγειου δεν ειναι εφικτές ,τι κάνουμε;
Κυριολεκτικά για λίγο δεν φτάνει,υπάρχει ίσως κάποιο ειδικο καλώδιο μικρού μήκους που θα μπορεσω να συνδεσω το ψυγειο με την πρίζα;Το κύριό μου θέμα είναι η ασφάλειά μου και του σπιτιού.

https://venioutools.gr/product/προέκταση-με-φις-σούκο-2m-3x15/

Επεξ/σία από Swimmer21

1 ώρα πριν, Punker είπε

Το ψυγείο δεν τραβάει πολύ ρεύμα οπότε δεν χρειάζεσαι χοντρά καλώδια.

Πάρε μια προέκταση ένα μέτρο ή όσο χρειάζεσαι. Απλά να είναι καλής ποιότητας ώστε να κάνουν καλή επαφή οι επαφές. Το μοτέρ τραβάει αρκετό ρεύμα στιγμιαία στο ξεκίνημα οπότε σε χαλαρές επαφές θα κάνει σπινθήρα και ίσως τις χαλάσει.

Άμα είναι ινβέρτερ ίσως να μην χρειάζεται καν αυτό

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχεις διαρροή και μάλιστα πολύ καιρό όπως φαίνεται και από τη μαυρίλα. Μπορεί και από την αρχή από κακή τοποθέτηση φλάντζας δεν εξηγείται διαφορετικά.Αρχικά πάρε ίσιο κατσαβίδι και σφίξε καλά τη βίδα που έχει στη μέση από την πάνω μεριά μήπως είναι χαλαρή και περνάει νερό.

Αν συνεχίσει βγάλτο τελείως βάλε σιλικόνη και σφίξε καλά ή ψάξε να βρεις μία φλάντζα να την αλλαξεις από την κάτω μεριά

Αδες και δω ένας που είχε πάθει κάτι χειρότερο από σένα.

https://www.youtube.com/watch?v=WK4y8kraus8

7 ώρες πριν, Fan είπε

Τι θα πρέπει να κάνω;

112b.jpg

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...