Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρες στους συμφορουμίτες.

Έχουμε κατόχους ξυλόσομπας;

Να τους ρωτήσω μερικά πράγματα:

• είναι φυσιολογικό τα μπουρια να φράζουν κάθε χρόνο;
  • μπορεί να γίνει κάτι για να μειωθεί το φαινόμενο; (μπουριά μονωμένα;)
  • ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαριστούν;

Αυτή την στιγμή τρέχει μπουρί από σόμπα προς έξω: 1,5μ κάθετο, 4-5μ οριζόντιο μέχρι έξω και ακόμα ~2μ κάθετο με καπέλο περιστρεφόμενο στην απόληξη. Στην εξωτερική ένωση στη γωνιά υπάρχει τρύπα κάτω για τις υγροποιήσεις.

Τώρα αναγκάζομαι να ανοίξω το οριζόντιο και να καθαρίσω με επεκτεινόμενο κοντάρι και ξαραχνιάστρα.

Η σόμπα καίει συνήθως οξειά και κάποιες μπρικέτες αγοραστές από leroy.

Ελπίζω να έδωσα αρκετές βοηθητικές πληροφορίες.

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, nickol-us είπε

Αυτή την στιγμή τρέχει μπουρί από σόμπα προς έξω: 1,5μ κάθετο, 4-5μ οριζόντιο μέχρι έξω και ακόμα ~2μ κάθετο με καπέλο περιστρεφόμενο στην απόληξη. Στην εξωτερική ένωση στη γωνιά υπάρχει τρύπα κάτω για τις υγροποιήσεις.

Τώρα αναγκάζομαι να ανοίξω το οριζόντιο και να καθαρίσω με επεκτεινόμενο κοντάρι και ξαραχνιάστρα.

Η κάπνα στα μπουριά οφείλετε κατά κυριο λόγο στην καύσιμη ύλη (το leroy δεν διαθέτει και τα καλύτερα). Όταν τα ξύλα δεν είναι καλά στεγνά είναι κακής ποιότητας ή βρεγμένα τότε θα δημιουργείται περισσότερη κάπνα στα μπουριά με αποτέλεσμα να θέλουν πιο συχνό καθάρισμα.

Θα έλεγα αρχικά να αλλάξεις προμηθευτή για την καύσιμη ύλη , να αποφεύγεις το πεύκο , δύσκολο αλλα όσο μπορείς τα εισαγώμενα και όσο γίνεται περισσότερο ελιά και πουρνάρι τα οποία κάνουν την καλύτερη καυση. Και όχι μπριγκέτες διαλογής που κατασκευάζονται συνήθως από την πιο άχρηστη καύσιμη ύλη.

• Like 1

Η τυπική συντήρηση - καθάρισμα μπουριών είναι ετήσια.

Για ξυλολέβητες μπορεί και κάθε μήνα.

Δεν νομίζω ότι μπορείς να απαλλαγείς από αυτή τη ρουτίνα.

Για ολοκληρωτικό φράξιμο πάνω στον χρόνο δεν ξέρω αν θεωρείται "λογικό".

Κυκλοφορεί ένα καθαριστικό "pissa off"   αλλά και πάλι δεν αντικαθιστά το κλασσικό καθάρισμα

3 ώρες πριν, nickol-us είπε

• Like 1

Έχω φροντιστήριο αγγλικών, γύρω στα 70τμ. Έχει ψευδοροφή στα 3,12μ. Είναι με κάτι μεταλλικά πλέγματα στα οποία κάθονται τετράγωνα κουτάκια από ένα υλικό σαν φελλός.

Σκέφτομαι να την κατεβάσω, τουλάχιστον 60 εκ. Τι λέτε, αξίζει; Θα κερδίσω κάτι; Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μειώσω το κόστος θέρμανσης.

46 minutes ago, yannis27gr said:

Έχω φροντιστήριο αγγλικών, γύρω στα 70τμ. Έχει ψευδοροφή στα 3,12μ. Είναι με κάτι μεταλλικά πλέγματα στα οποία κάθονται τετράγωνα κουτάκια από ένα υλικό σαν φελλός.

Σκέφτομαι να την κατεβάσω, τουλάχιστον 60 εκ. Τι λέτε, αξίζει; Θα κερδίσω κάτι; Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μειώσω το κόστος θέρμανσης.

Στο χωριο που ηταν ψηλοταβανο γυρω στο 3-3,10, κατεβασαμε την οροφη στο 2,5-2,6 περιπου με γυψοσανιδα και μεσα βαλαμε πετροβαμβακα και μεταξυ πετροβαμβακα και πλακας ταρατσας κενο. Πανω απο την οροφη ειναι η ταρατσα που εγινε μια υποτυπωδης υδρομονωση οχι κατι φοβερο.

Τρελη βελτιωση σε ζεστη το καλοκαιρι και κρυο το χειμωνα. Ειδικα καλοκαιρι εγινε αλλο σπιτι δεν βραζει, δεν ψηνεσαι, ειναι δροσερο και ανετο, δεν θες καν ανεμιστηρα, με τα παραθυρα εχει απιστευτο ρευμα αερα και το βραδυ θες κουβερτουλα Αυγουστο μηνα.

• Like 4

2 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Προφανώς σε κάλυψε ο συμφορουμίτης, μα ακόμα κι αν δεν απαντούσε, βάσει λογικής:

μειώνεις κατά 15% τον όγκο κατά συνέπεια και τον χώρο που πρέπει να θερμάνεις-ψύξεις.

Καλυτερεύεις επίσης την μόνωση με κάποιο μονωτικό (με επιφύλαξη θα πω οτι ακόμη και ο αέρας από πλάκα σε γυψοσανίδα προσφέρει κάποια μόνωση).

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιον υπολογιστή θερμικών απωλειών (κλεμμένο από το νήμα με τα κλιματιστικά) και να δεις με στοιχεία πόσο μεταβάλλεται το αποτέλεσμα κατά περίπτωση

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 minutes ago, nickol-us said:

Καλυτερεύεις επίσης την μόνωση με κάποιο μονωτικό (με επιφύλαξη θα πω οτι ακόμη και ο αέρας από πλάκα σε γυψοσανίδα προσφέρει κάποια μόνωση).

Και εμας αυτο μας ειπε ο μηχανικος που εκανε τη δουλεια.

Στην ερωτηση του πατερα μου γιατι να κατεβασουμε τοσο το εσωτερικο ταβανι και να μην βαλουμε κολλητα στο παλιο ταβανι τον πετροβαμβακα και μετα τη γυψοσανιδα αρα να βγει ολο πιο λεπτο και να παραμεινει το υψος στο 2,90 η απαντηση του ηταν οτι ο αερας που θα παγιδευτει μεταξυ παλιου ταβανιου/πλακας οροφης και πετροβαμβακα καπου 30 εκατοστα θα λειτουργει σαν εξτρα μονωση.

Αληθεια-ψεμματα δεν ξερω δεν ειμαι μηχανικος, το τελικο κατασκευαστικο αποτελεσμα εδωσε εκπληκτικα μονωτικα αποτελεσματα. Δεν γνωριζω αν ειχε μπει κολλητα ο πετροβαμβακας και η γυψοσανιδα στο παλιο ταβανι αν το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο και το κενο που αφεθηκε στη μεση τωρα δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο.

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 3

17 λεπτά πριν, Sebu είπε

Και εμας αυτο μας ειπε ο μηχανικος που εκανε τη δουλεια.

Στην ερωτηση του πατερα μου γιατι να κατεβασουμε τοσο το εσωτερικο ταβανι και να μην βαλουμε κολλητα στο παλιο ταβανι τον πετροβαμβακα και μετα τη γυψοσανιδα αρα να βγει ολο πιο λεπτο και να παραμεινει το υψος στο 2,90 η απαντηση του ηταν οτι ο αερας που θα παγιδευτει μεταξυ παλιου ταβανιου/πλακας οροφης και πετροβαμβακα καπου 30 εκατοστα θα λειτουργει σαν εξτρα μονωση.

Αληθεια-ψεμματα δεν ξερω δεν ειμαι μηχανικος, το τελικο κατασκευαστικο αποτελεσμα εδωσε εκπληκτικα μονωτικα αποτελεσματα. Δεν γνωριζω αν ειχε μπει κολλητα ο πετροβαμβακας και η γυψοσανιδα στο παλιο ταβανι αν το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο και το κενο που αφεθηκε στη μεση τωρα δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο.

Καλά σας το είπε, ο αέρας λειτουργεί ως μονωτικό. Αλλά θα πρέπει να γίνεται πάντα μελέτη να μην υπάρχουν υγροποιήσεις μέσα στο μονωτικό υλικό ή ακόμα χειρότερα μέσα στην πλάκα από πάνω.

• Like 3

Λογικό είναι. Ο αέρας που εγκλωβίζεται μεταξύ γυψοσανίδας και ταράτσας λειτουργεί σαν μόνωση πέραν του πετροβάμβακα και εμποδίζει το κρύο να κατέβει πόσο μάλλον να περάσει από το κάτω μέρος της γυψοσανίδας.

Επίσης ο ζεστός αέρας σταματάει κάτω από γυψοσανίδα και πετροβάμβακα και δεν έρχεται σε επαφή με την ταράτσα που θα είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να κρυώσει άμεσα , αλλα και να δημιουργεί πολλές υγροποιήσεις ερχόμενος σε επαφή με την κρύα ταράτσα. Ναι μια τέτοια κατασκευή θα ήταν καλή μόνωση τόσο για κρύο όσο και για ζέστη.

• Like 2

4 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Νομίζω ότι στα νόμιμα κτήρια που χαρακτηρίζονται ως εκπαιδευτήρια , απαιτείται καθαρό ύψος ορόφου 2,80m με επιφύλαξη . Μπορεί και 3 . Ρώτα πρώτα κάποιον υπεύθυνο μην βρεις άλλο μπελά.

• Like 1

Ευχαριστώ παίδες.

Μια ακόμη ερώτηση επειδή υπάρχει πιθανότητα να προβώ σε μεγάλη ανακαίνιση.

Έχω διαμορφώσει τον χώρο με γυψοσανίδες και θα χρειαστεί να τις βγάλω για να αλλάξω τη διαμόρφωση. Για να κάνω τη μικρότερη δυνατή ζημιά, σκέφτομαι να τις τρίψω (με γωνιακό τροχό στον οποίο θα έχω βάλει γυαλόχαρτο) στα σημεία που υπάρχουν οι βίδες ώστε να φύγει το χρώμα και ο στόκος, να φανερωθούν οι βίδες κι έτσι να τις ξεβιδώσω.

Στέκει η ιδέα ή θα βγάλει τόση σκόνη το τρίψιμο που δεν αξίζει ο κόπος;

Αλλιώς, πώς προτείνετε να τις ξηλώσω;

4 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Δεν είναι το ίδιο με το γυψοσανίδα/πετροβάμβακα γιατί δεν είναι αεροστεγές.

3 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Αλλιώς, πώς προτείνετε να τις ξηλώσω;

Σε κομμάτια. Τις σπας και τις πετάς, γρήγορο, καθαρό και αποτελεσματικό.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Doubt είπε

Σε κομμάτια. Τις σπας και τις πετάς, γρήγορο, καθαρό και αποτελεσματικό.

Τι εννοείς; Να τις κόψω με τροχό κόβοντας μαζί και το αλουμινένιο πλαίσιο στο οποίο στηρίζονται; 

Θα προτιμούσα να μην καταστρέψω τις αλουμινένιες βάσεις.

Επεξ/σία από yannis27gr

2 λεπτά πριν, Doubt είπε

allagii264-777x777.jpg

Και πώς θα αφαιρέσω τα κομμάτια που είναι βιδωμένα στο πλαίσιο;

Θέλω να κάνω καθαρή δουλειά επειδή διέλυσα κάποτε έναν αντίστοιχο τοίχο από γυψοσανίδες με τον τρόπο που προτείνεις κι ήταν μεγάλο παίδεμα.

Αναρωτιέμαι αν θα είναι εύκολο με το τρίψιμο να φύγει ο στόκο που σκεπάζει τις βίδες ή θα βγάλει τεράστια σκόνη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...