hp8 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 8 ώρες πριν, Sayonaras είπε που ίσως μπαίνει από τον εξαεριστήρα. εξαεριστήρας : ηλεκτρικός μηχανισμός με φτερωτή που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του αέρα από το εσωτερικό χώρου 8 ώρες πριν, Sayonaras είπε Σκέφτομαι να βάλω πρώτα το φίλτρο και από πανω του να κολλήσω την σίτα ώστε να κρατάει πρώτα αυτή κάποια σκόνη, ή να βγάλω την Σίτα και να την αντικατάστησω με το φίλτρο ενεργού άνθρακα. Έτσι όπως βλέπω την σιτα μάλλον φέρνεις αέρα μέσα στο μπάνιο και δεν βγάζεις έξω Βάλε το μηχάνημα σε λειτουργία και βάλε ένα ελαφρύ χαρτί να δεις αν λειτουργεί σαν εξαεριστήρας η σαν εισαγωγή αέρα Άρα και οσμών του διπλανού Αν ο αγωγός είναι κοινός και με άλλο διαμέρισμα θέλεις κλαπε 7 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Το εξαεριστικό του μπάνιου βγάζει αέρα προς τα έξω οπότε δεν έχει νόημα να βάλεις φίλτρο, Εξαρτάτε που έχει τοποθετεί Στο εσωτερικό η στο εξωτερικό μέρος του τοίχου
Doubt Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 8 ώρες πριν, Sayonaras είπε Ευτυχώς αν και στον πρώτο όροφο είμαι στην Αθήνα που δεν δεν έχει υψηλές τιμές από όσο γνωρίζω και σχετικά ψηλά για πρώτο όροφο. Το διαμέρισμα δεν έχει ρήγματα στο πάτωμα πουθενά. Δεν ξέρω αν το ραδόνιο μπορεί να περάσει συμπαγές πάτωμα. Γνωρίζω ότι το φίλτρο ενεργού άνθρακα βοηθάει ελάχιστα στο θέμα του ραδόνιου. Όπως και έχει όμως θα μου βγεί πολύ φτηνά καθώς η επιφάνεια του ανεμιστήρα είναι ελάχιστη. Επισυναπτω φωτογραφία. Άσε το ραδόνιο (που δεν είναι θέμα ούτε στο ελάχιστο) και καθάρισε λίγο τη σίτα που έχει πιάσει "χνούδι" και ποιος ξέρει τι άλλα συνοδά (μικρόβια κλπ). 1
alfeios Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Για καποιο λόγο τα σωματα καλοριφερ του σπιτιού μου χρειαστηκαν εξαερωση. Τα 9 απο αυτα εριναι τυπου πανελ και η εξαερωση εγινε και πετυχε. Υπάρχει ομως στο μπανιο και ενα μικρό με 6 φετες (όχι πανελ) που και αυτο χρειαζεται εξαερωση γιατι ακουγεται σηνεχεια ο θορυβος του νερου. Τι μπορω να κανω γι αυτο;
Doubt Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 5 λεπτά πριν, alfeios είπε Υπάρχει ομως στο μπανιο και ενα μικρό με 6 φετες (όχι πανελ) που και αυτο χρειαζεται εξαερωση γιατι ακουγεται σηνεχεια ο θορυβος του νερου. Τι μπορω να κανω γι αυτο; Δεν μπορεί να γίνει εξαέρωση σε αυτό; για ποιο λόγο;
meletis_m Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 9 λεπτά πριν, alfeios είπε Για καποιο λόγο τα σωματα καλοριφερ του σπιτιού μου χρειαστηκαν εξαερωση. Τα 9 απο αυτα εριναι τυπου πανελ και η εξαερωση εγινε και πετυχε. Υπάρχει ομως στο μπανιο και ενα μικρό με 6 φετες (όχι πανελ) που και αυτο χρειαζεται εξαερωση γιατι ακουγεται σηνεχεια ο θορυβος του νερου. Τι μπορω να κανω γι αυτο; Πέρα από τον αέρα δες και τη πίεση σου στο αυτόματο πλήρωσης που είναι με κρύα εγκατάσταση .Τι εγκατάσταση είναι; Επιπλέον τα αυτόματα εξαεριστικα λειτουργούν ;
alfeios Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Doubt είπε Δεν μπορεί να γίνει εξαέρωση σε αυτό; για ποιο λόγο; Δεν βλέπω βαλβίδα εξαέρωσης σ αυτό 2 λεπτά πριν, meletis_m είπε Πέρα από τον αέρα δες και τη πίεση σου στο αυτόματο πλήρωσης που είναι με κρύα εγκατάσταση .Τι εγκατάσταση είναι; Επιπλέον τα αυτόματα εξαεριστικα λειτουργούν ; 1. Είχε κολησει. Το επαναφέρουμε 2. Λειτουργούν Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου από alfeios
Sebu Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 3 hours ago, alfeios said: Δεν βλέπω βαλβίδα εξαέρωσης σ αυτό 1. Είχε κολησει. Το επαναφέρουμε 2. Λειτουργούν Εμας στην πολυκατοικια ειχε κολλησει/χαλασει η τερματικη εξαεριστικη βαλβιδα στην ταρατσα. Εβγαζε/δακρυζε νερο αντι να αφηνει τον αερα που ειχε σωρευτει στις σωληνωσεις να φευγει. Φεραμε υδραυλικο και την αλλαξε και εκτοτε τουλαχιστον εγω δεν ξαναχρειαστηκε να κανω πληρη εξαερωση στα σωματα καλοριφερ στο σπιτι. Παλια χρειαζοταν μονο το τελευταιο σωμα στο δικτυο του σπιτιου (εκει που τερματιζε το εσωτερικο δικτυο νερου καλοριφερ) και μονο την πρωτη φορα που αναβε για χειμωνα το καλοριφερ. Με την αλλαγη του αυτοματου στην ταρατσα δεν ξαναχρειαστηκε να κανω εξαερωση μεχρι σημερα.
meletis_m Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, alfeios είπε Δεν βλέπω βαλβίδα εξαέρωσης σ αυτό 1. Είχε κολησει. Το επαναφέρουμε 2. Λειτουργούν Δε μπορεί να μη έχει .Είναι τύπου φέτες - ακαν; Το αυτόματο πλήρωσης να το παρακολουθήσεις . Ίσως χρειαστεί αλλαγή. Πολλές φορές και το όργανο χαλάει.. Επιπλέον δείτε και το δοχείο διαστολής. Δε ξέρω εάν σε αυτές τις περιπτώσεις βάλεις ένα απαερωτη και δε ασχολείσαι με τα αυτόματα εξαεριστικα λειτουργούν/δε λειτουργούν γιατι κολλάνε από αχρηστία . 1
WukuveXule93 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Γεια σας και καλώς σας βρήκα. Είναι το 1ο μου post στο forum, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλα σχετικά με διάφορα τεχνικά θέματα που αντιμετωπίζουμε. Με 2 λόγια τι παίζει. Θα μετακομίσουμε με τη σύζυγο σε ένα νέο σπίτι που είναι νέα κατασκευή, μεζονέτα σε πολυκατοικία και το φτιάχνουμε τώρα, χωρίς να είναι 100% στο χέρι μας η κατασκευή. Αγοράστηκε έτοιμο δηλαδή από πλευράς δομικής + πόρτες και παράθυρα + ηλεκτρικά + νερά. Πρέπει να βάλουμε τα υπόλοιπα τώρα: εσωτερικές πόρτες, να φτιάξουμε μπάνια, κουζίνα, ντουλάπες, τέτοια πράγματα. Αυτά πρέπει να γίνουν σχετικά σύντομα, εντός 1-2 ετών δηλαδή γιατί έρχεται και παιδί σε λίγο και πρέπει να μαζευτούμε. Αρχίζω με αυτά που μας ενδιαφέρουν τώρα: Από είδη υγιεινής τι αγοράζουμε; Θέλουμε κάτι που να είναι ποιοτικό και όχι ακραίο σε τιμή. Ποιες μάρκες να κοιτάξουμε; Μιλάμε για λεκάνη, νιπτήρα, ίσως και μπιντέ. Μπανιέρες είχαν βάλει πριν το αγοράσουμε το σπίτι. Από εσωτερικές πόρτες λέμε να πάμε προς κάτι με ξύλο, όχι laminate δηλαδή. Καμιά τίμια πρόταση να κοιτάξουμε; Τέλος, κοιτάμε και για ηλιακό που θα πρέπει να είναι τριπλής ενεργείας και αξιόπιστος, 200L και με ένα κάτοπτρο γιατί στην ταράτσα δε χωράει διπλό μαζί με των συγκατοίκων. Στο σπίτι που μένουμε τώρα έχουμε Μαλτέζο και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, αλλά όλες οι προτάσεις είναι δεκτές. Έχω και μια ερώτηση για το πώς θα φτιάξω τα δίκτυα, αλλά για αυτά θα κάνω ξεχωριστό θέμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο και τον κόπο σας.
Sayonaras Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Doubt είπε Άσε το ραδόνιο (που δεν είναι θέμα ούτε στο ελάχιστο) και καθάρισε λίγο τη σίτα που έχει πιάσει "χνούδι" και ποιος ξέρει τι άλλα συνοδά (μικρόβια κλπ). Το περίμενα οτί θα το σχολιάσει κάποιος. Δεν έπεσα έξω. Σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου. Τα ρουφάω με την ηλεκτρική μια στο τόσο αλλά μαζεύει γρήγορα. Ανά δυο εβδομάδες το καθαρίζω όταν ρουφάω και το φίλτρο hepa του αφυγραντήρα που πιάνει παρόμοια σκόνη. 13 ώρες πριν, hp8 είπε Έτσι όπως βλέπω την σιτα μάλλον φέρνεις αέρα μέσα στο μπάνιο και δεν βγάζεις έξω Βάλε το μηχάνημα σε λειτουργία και βάλε ένα ελαφρύ χαρτί να δεις αν λειτουργεί σαν εξαεριστήρας η σαν εισαγωγή αέρα Άρα και οσμών του διπλανού Αν ο αγωγός είναι κοινός και με άλλο διαμέρισμα θέλεις κλαπε Είναι κοινός ο αγωγός με τα αλλά διαμερίσματα. Έκανα το τεστ με το χαρτί και κολλάει πάνω στον εξαεριστήρα. Δηλαδή το τραβάει προς τα μέσα σαν σκούπα όταν δουλεύει. Οπότε βγάζει αέρα από τον χώρο. Το κλαπε τι ακριβώς δουλειά κάνει; Αν πάντως το φίλτρο ενεργού άνθρακα δεν εμποδίζει τον αέρα να ρουφιέται με κίνδυνο να καεί το ανεμιστήρακι τότε είναι τέλεια λύση. Θα πάρω ενα για αποροφητήρες με 10 κάτι ευρώ θα το κόψω σε κομμάτια διαστάσεων που έχει ο εξαεριστήρας και κάθε τρεις μήνες θα του βάζω καινούργιο. Πιστεύω θα χρειάζομαι ενα φίλτρο τον χρόνο, κόβοντας το μονοκόμματο σε τέσερα κομμάτια. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου από Sayonaras
hp8 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 11 λεπτά πριν, Sayonaras είπε Οπότε βγάζει αέρα από τον χώρο. Το πλέγμα που έχεις είναι μέσα στο σπιτι η εξω ? 13 λεπτά πριν, Sayonaras είπε Το κλαπε τι ακριβώς δουλειά κάνει; Όταν δεν λειτουργεί ο ανεμιστήρας απομονώνει και δεν επικοινωνεί με τον χώρο 1 1
Sayonaras Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, hp8 είπε Το πλέγμα που έχεις είναι μέσα στο σπιτι η εξω ? Μέσα στο σπίτι είναι. Ένα κομμάτι σίτας που έχω κολλήσει με σιλικόνη είναι, μη τυχόν και περάσει καμιά κατσαρίδα μέσα στο σπίτι οταν δεν λειτουργεί το ανεμιστηρακι. Βέβαια το κλαπε λύνει και αυτό το πρόβλημα.
Anubis13 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Ερώτηση, γνωρίζει, εχει κανείς εμπειρία από υδραυλικό για ανακαίνιση μπάνιου, που να κάνει αξιόλογη δουλειά
qonqo Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Στις 22/1/2024 στις 9:15 ΜΜ, papoys1 είπε Πριν 2 χρόνια έφτιαξα τη στέγη σε πατρικό γιατί η παλιά ήταν έτοιμη να πέσει, 60 - 65 τετραγωνικά και σε μένα. Ξήλωμα κατέβασμα παλιάς , σινάζι περιμετρικό 50 Χ 30 εκατοστά υψος επειδή ήταν πέτρινο σιδηροκατασκευή για το σκελετό και πάνελ απλό ίσιο πάχους 4 εκατοστών. Δέν εβαλα κάτι άλλο γιατί άφησα το παλιό ταβάνι εσένα αν δεν έχει μάλλον θα πρέπει να βάλεις κάποιο ραμποτέ. Κόστος 4.500 ευρώ περίπου υλικά και εργασία, για σκεπή ζητούσαν πάνω από 10 χιλιάρικα σίγουρα πιο όμορφή αλλά μεγάλη και η διαφορά.Μακάρι να βρεις παρόμοιο συνεργείο αλλά δύσκολο ψάξε όμως. Τα υλικά τα αγόρασα μόνος από μάντρα. Το πιο καλό όμως σε μια βδομάδα είχαν τελειώσει (δυνατό Αλβανικό συνεργείο) ενώ για σκεπή θάθελα κανένα μήνα. Πολύ καλή τιμή. Εμένα τελικά θα είναι μόνο 30τμ περίπου γιατί άλλαξαν τα σχέδια (θα γίνει διώροφο). Σε ποια περιοχή ήταν το δικό σου;
papoys1 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 33 λεπτά πριν, qonqo είπε Πολύ καλή τιμή. Εμένα τελικά θα είναι μόνο 30τμ περίπου γιατί άλλαξαν τα σχέδια (θα γίνει διώροφο). Σε ποια περιοχή ήταν το δικό σου; Πολύ Βόρεια φίλε . Πατρικό σε χωριό των Ιωαννίνων. Τζουμέρκα 25 χιλιόμετρα από Γιάννενα και ήμουν τυχερός που βρήκα αυτό το συνεργείο. Αν ξεκινούσα κλασική σκεπή ακόμη θα πλήρωνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις