Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Έχω ένα ενοικιαστή και κατανάλωνει 5 κυβικά την ημέρα νερό.

Καλά διαβάσατε. 5 κυβικά .

Πληρώνει το νερό (προς το παρόν). Δεν είναι εκεί το θέμα. (Αλλιώς δεν θα το έγραφα εδώ).

Τον ρώτησα και λέει ότι έχει το πλυντήριο σε κάποιο πρόγραμμα και δουλεύει ΟΛΗ ημέρα.

Έκανα πρόβα κλείνοντας το κεντρικό διακόπτη νερού και δεν 'κουνούσε'. Έκανα καλά? 

Με προβληματίζει όμως ΚΑΘΕ ημέρα να περνούν 5 κυβικά νερό από τις σωληνώσεις.

Σκέφτομαι σωστά?

Πες του να πάρει τον μετρητή στο όνομα του, αν δεν το κανει πήγαινε και κάνε διακοπή.

...και να συμπληρώσω εσυ που ξερεις ποσα καταναλώνει ανοίγεις τους λογαριασμούς του

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Πες του να πάρει τον μετρητή στο όνομα του, αν δεν το κανει πήγαινε και κάνε διακοπή.

Στο νερό, ο ιδιοκτήτης είναι εγγυητής.

Αλλά δεν είναι οικονομικο το θέμα.

Για τις σωληνώσεις προβληματίζομαι 

3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τι προβλημα εχουν οι σωληνωσυεις και προβληματίζεται, υπαρχει διαρροή;

Αν θελεις να δεις την διαρροη δεν κλεινεις κανενα διακόπτη, απλα ελέγχεις τον μετρητή οταν στο σπίτι ειναι όλες οι βρύσες κλπ κλειστές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Μήπως είναι 0,5 κυβικό;;; γιατί τα 5 κυβικά είναι 5 τόνοι νερού. Κι αν είναι καινούριο πλυντήριο, αποκλείεται να καταναλώνει τόσο.

Επίσης, αν είναι καινούριο το πλυντήριο θα δουλεύει όλη μέρα αλλά με ελάχιστο νερό. Εμείς 4μελής οικογένεια σε ένα μήνα καταναλώνουμε 10-12 κυβικά.

Επεξ/σία από Mpiftekis
  • Like 1

17 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αν θελεις να δεις την διαρροη δεν κλεινεις κανενα διακόπτη, απλα ελέγχεις τον μετρητή οταν στο σπίτι ειναι όλες οι βρύσες κλπ κλειστές.

Έκανα το αντίθετο.

Έκλεισα τον μετρητή και σταμάτησε να λειτουργεί.

Αυτό δεν λέει κάτι. Έτσι δεν είναι?

Μόλις τώρα, Mpiftekis είπε

Μήπως είναι 0,5 κυβικό;;; γιατί τα 5 κυβικά είναι 5 τόνοι νερού. Κι αν είναι καινούριο πλυντήριο, αποκλείεται να καταναλώνει τόσο.

Επίσης, αν είναι καινούριο το πλυντήριο θα δουλεύει όλη μέρα αλλά με ελάχιστο νερό.

5 κυβικά.

150 τον μήνα.

Είναι απίστευτο αλλά συμβαίνει 

Για να καταναλωθούν 5 κυβικά σε μια μέρα πρέπει να είναι ανοιχτή μια βρύση για 6,5 ώρες συνεχόμενες!

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτή η κατανάλωση να είναι από πλυντήριο ακόμα και αν δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο.

Καλό ότι πληρώνει αλλά το θέμα είναι ύποπτο και πιστεύω αξίζει διερεύνηση. Από περιέργεια, σε τι κόστος αντιστοιχεί το μήνα?

• Like 2

Μήπως κάνεις λάθος;;

1 κυβικό νερό αντιστοιχεί σε 5 μεγάλα βαρέλια άρα 5 κυβικά 25 βαρέλια νερού. Δεν γίνεται να ξοδεύει τόσο;;; Τι το κάνει;;; Πισίνα γεμίζει;;

Μονο αν κανει πλυσιματα για αλλους και λειτουργει ως ατυπο καθαριστηριο παρεχοντας μαυρες υπηρεσιες καθαριστηριου χωρις σχετικη αδεια και εναρξη. Ετσι βεβαια θα επρεπε να δουλευει το πλυντηριο σχεδον ολη μερα. Και επισης θα ηταν αυξημενη και η καταναλωση ρευματος.

2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Έκανα το αντίθετο.

Έκλεισα τον μετρητή και σταμάτησε να λειτουργεί.

Αυτό δεν λέει κάτι. Έτσι δεν είναι?

Ακριβώς!

Αυτό που έκανες δεν λεει τίποτα

Θα κάνεις αυτο που σου είπα παραπάνω 

5 hours ago, NikosKallithea said:

Απλα αν ο αλλος δουλευει συνεχεια το νερο και τραβαει τοσα κυβικα, δεν μπορει να παει ο συμφορουμιτης και να του πει σταματα λιγο οτι κανεις και κλεισε τις βρυσες να δω αν εχουμε διαρροη.

Γιατι (α) θα τον υποψιασει και (β) ο αλλος μπορει να του πει οχι γιατι διακοπτεις αυτο που κανω και δεν κανεις κουμαντο στο σπιτι μου θα εχω οτι θελω ανοιχτο, εγω το πληρωνω ετσι και αλλιως.

Η μονη λυση θα ηταν να ελεγξει το μετρητη βραδινες ωρες αν υποθεσουμε οτι ο αλλος βραδυ την πεφτει για υπνο και δεν λειτουργει το "πλυντηριο". Τωρα ποσο νορμαλ ειναι να κατεβει σαν τον τρελο στις 1 τα ξημερωματα με φακο στο πεζοδρομιο να κοιταει αν γυριζει ο μετρητης.......

Καλησπέρα παιδιά

Έχω έναν εξαεριστήρα στο μπάνιο, ενα ανεμιστήρακι. Επειδή το μπάνιο δεν έχει παράθυρο.

Έχω κολλήσει ενα κομμάτι σίτας σε όλη την επιφάνεια για να μην περάσει καμια κατσαρίδα από τις γρυλιες. Σκέφτομαι να πάρω ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα ασχέτος μεγέθους να το κόψω στις διαστάσεις που έχει το ανεμιστηράκι και να το κολλησώ και αυτό επάνω του.

Για δύο λόγους. Πρώτον όποτε καπνίζει ο από πάνω η βάζει Κολωνία μυρίζει το δικό μου μπάνιο και νομίζω το φίλτρο ενεργού άνθρακα κρατάει μυρωδιές και δεύτερον για να κρατάει έστω και μικρή ποσότητα ραδόνιου που ίσως μπαίνει απο τον εξαεριστήρα.

Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Θα αφήνει το φίλτρο ενεργού άνθρακα τον αέρα να περνάει η θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο ανεμιστηρακι;

18 minutes ago, Sayonaras said:

και δεύτερον για να κρατάει έστω και μικρή ποσότητα ραδόνιου που ίσως μπαίνει απο τον εξαεριστήρα.

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2019/01/radonio.pdf

Δεν ξερω αν θα κανει καποια ουσιαστικη διαφορα δεδομενου οτι (α) το ραδονιο μπορει να εισελθει απο αρκετες μεριες, (β) αν δεν εισαι σε ισογειο/πρωτο οροφο, (γ) σε καποια εκ των περιοχων της Ελλαδας με τις υψηλοτερες τιμες.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Sebu είπε

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2019/01/radonio.pdf

Δεν ξερω αν θα κανει καποια ουσιαστικη διαφορα δεδομενου οτι (α) το ραδονιο μπορει να εισελθει απο αρκετες μεριες, (β) αν δεν εισαι σε ισογειο/πρωτο οροφο, (γ) σε καποια εκ των περιοχων της Ελλαδας με τις υψηλοτερες τιμες.

Ευτυχώς αν και στον πρώτο όροφο είμαι στην Αθήνα που δεν δεν έχει υψηλές τιμές από όσο γνωρίζω και σχετικά ψηλά για πρώτο όροφο.

Το διαμέρισμα δεν έχει ρήγματα στο πάτωμα πουθενά. Δεν ξέρω αν το ραδόνιο μπορεί να περάσει συμπαγές πάτωμα.

Γνωρίζω ότι το φίλτρο ενεργού άνθρακα βοηθάει ελάχιστα στο θέμα του ραδόνιου. Όπως και έχει όμως θα μου βγεί πολύ φτηνά καθώς η επιφάνεια του ανεμιστήρα είναι ελάχιστη. Επισυναπτω φωτογραφία. Και θα κρατάει και τις ενοχλητικές μυρωδιές από τα άλλα διαμερίσματα.

Απλώς δεν ξέρω αν γίνεται αυτό που σκέφτηκα. Αν υπάρχει Κάτι που δεν πάει το μυαλό μου, που το κάνει αδύνατο.

Σκέφτομαι να βάλω πρώτα το φίλτρο και από πανω του να κολλήσω την σίτα ώστε να κρατάει πρώτα αυτή κάποια σκόνη, ή να βγάλω την Σίτα και να την αντικατάστησω με το φίλτρο ενεργού άνθρακα.

IMG_20240124_001634_1_1.jpg

Επεξ/σία από Sayonaras

1 ώρα πριν, Sayonaras είπε

Καλησπέρα παιδιά

Έχω έναν εξαεριστήρα στο μπάνιο, ενα ανεμιστήρακι. Επειδή το μπάνιο δεν έχει παράθυρο.

Έχω κολλήσει ενα κομμάτι σίτας σε όλη την επιφάνεια για να μην περάσει καμια κατσαρίδα από τις γρυλιες. Σκέφτομαι να πάρω ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα ασχέτος μεγέθους να το κόψω στις διαστάσεις που έχει το ανεμιστηράκι και να το κολλησώ και αυτό επάνω του.

Για δύο λόγους. Πρώτον όποτε καπνίζει ο από πάνω η βάζει Κολωνία μυρίζει το δικό μου μπάνιο και νομίζω το φίλτρο ενεργού άνθρακα κρατάει μυρωδιές και δεύτερον για να κρατάει έστω και μικρή ποσότητα ραδόνιου που ίσως μπαίνει απο τον εξαεριστήρα.

Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Θα αφήνει το φίλτρο ενεργού άνθρακα τον αέρα να περνάει η θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο ανεμιστηρακι;

Το εξαεριστικό του μπάνιου βγάζει αέρα προς τα έξω οπότε δεν έχει νόημα να βάλεις φίλτρο, εκτός αν θες να φιλτράρονται οι μυρωδιές που μπαίνουν όταν δεν δουλεύει. Με το φίλτρο και καθώς δεν θα υπάρχουν έντονα ρεύματα αέρα ίσως να μην μπαίνει καν αέρας μέσα

• Like 1

4 ώρες πριν, Sebu είπε

Απλα αν ο αλλος δουλευει συνεχεια το νερο και τραβαει τοσα κυβικα, δεν μπορει να παει ο συμφορουμιτης και να του πει σταματα λιγο οτι κανεις και κλεισε τις βρυσες να δω αν εχουμε διαρροη.

Γιατι (α) θα τον υποψιασει και (β) ο αλλος μπορει να του πει οχι γιατι διακοπτεις αυτο που κανω και δεν κανεις κουμαντο στο σπιτι μου θα εχω οτι θελω ανοιχτο, εγω το πληρωνω ετσι και αλλιως.

Η μονη λυση θα ηταν να ελεγξει το μετρητη βραδινες ωρες αν υποθεσουμε οτι ο αλλος βραδυ την πεφτει για υπνο και δεν λειτουργει το "πλυντηριο". Τωρα ποσο νορμαλ ειναι να κατεβει σαν τον τρελο στις 1 τα ξημερωματα με φακο στο πεζοδρομιο να κοιταει αν γυριζει ο μετρητης.......

Τι λες εδω του έκλεισε την παροχή απο τον μετρητή😁, και δεν μπορεί το προφανές, εκτός αν χαθηκε παντελώς η συνεννόηση .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...