BigBlack Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 39 λεπτά πριν, Sebu είπε Ναι το εχουμε ξαναπει απλα ανεφερα την τρεχουσα διαταξη τοιχοποιας-μονωσης. Στην παρουσα φαση αν δεν αλλαχτουν κουφωματα, που δεν θα αλλαχθουν λογω κοστους, η πρωτη λυση που εξεταζεται ειναι αυτη της οικονομικη θερμομονωσης. Αλλιως θα μεινει ως εχει και αν σε καποια χρονια υπαρχει το μπατζετ για να γινει ολιστικα η δουλεια θα επαναπροσεγγιστει τοτε. Ευχαριστω για τις απαντησεις Το βιντεάκι που έβαλες είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Ακόμα και να μην ισχύουν τα περί οσμών και επικινδυνότητας για την υγεία, αναδεικνύεται η χρησιμότητα μιας βασικής αρχής της τέχνης των μηχανικών: η αρχή της αναστρεψιμότητας των παρεμβάσεων. Στην προκειμένη περίπτωση αν οι άνθρωποι αυτοί είχαν χρησιμοποιήσει κάποιον ορυκτοβάμβακα ή πολυστερίνη ή άλλο μονωτικό σε φύλλα και τους είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα θα το ξήλωναν χωρίς πολλά πολλά. Πως να αφαιρέσεις όμως τον συγκεκριμένο αφρό πλήρως και με ασφάλεια; Δυστυχώς και κάποιοι μηχανικοί δεν ενσωματώνουν την αναστρεψιμότητα στην σκέψη και στις μελέτες τους, οπότε καλό είναι να την έχουμε εμείς στο μυαλό μας και να ρωτάμε. Καμιά ερώτηση δεν είναι χαζή, ο σωστός μηχανικός θα εξηγήσει και θα εκλαικεύσει όπου χρειάζεται για να γίνει κατανοητός. Πάντως διάσημοι και σημαντικοί αρχιτέκτονες έχουν δημόσια παραδεχτεί πως σε κάθε κατασκευή τους, κάπου έχουν κάνει και ένα λάθος, μικρό ή μεγάλο. Η αναστρεψιμότητα, αν έχει εφαρμογή σε κάποιες περιπτώσεις, είναι σωτήρια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_MAGAS Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Στο dremel μου εχω ένα κύλινδρο με γυαλοχαρτο. Αλλα αυτο δεν βλέπω να συγγατείτε σχετικα καλά: https://drive.google.com/file/d/1GtLPnozNBsal_aL7ii7YH_p_LsobnKfo/view?usp=sharing Ως εκ τουτου να μου βγάλει το μάτι. Πέραν απο προστατευτικα γυαλιά τι αλλο μπορώ να κάνω ώστε να στηρίζετε καλύτερα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickmanak Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, PC_MAGAS είπε Στο dremel μου εχω ένα κύλινδρο με γυαλοχαρτο. Αλλα αυτο δεν βλέπω να συγγατείτε σχετικα καλά: https://drive.google.com/file/d/1GtLPnozNBsal_aL7ii7YH_p_LsobnKfo/view?usp=sharing Ως εκ τουτου να μου βγάλει το μάτι. Πέραν απο προστατευτικα γυαλιά τι αλλο μπορώ να κάνω ώστε να στηρίζετε καλύτερα; https://www.skroutz.gr/s/25536409/Dremel-4486-Tsok-Tacheias-0-8-3-2mm.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qonqo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Στις 15/1/2024 στις 9:45 ΜΜ, papoys1 είπε Ακριβώς. Από 17-18 ευρώ το τετραγωνικό μέχρι 25 περίπου. Ποια είναι τα μειονεκτήματα των πάνελ πολυουρεθάνης σε σχέση με τα κανονικά κεραμίδια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 13 λεπτά πριν, qonqo είπε Ποια είναι τα μειονεκτήματα των πάνελ πολυουρεθάνης σε σχέση με τα κανονικά κεραμίδια; θα το πάω αλλιώς Τα πάνελ πολυουρεθάνης τοποθετουνται εύκολα είναι ελαφρύτερα προσφέρουν κάποια μόνωση σπσνιως εως ποτέ δεν βάζουν νερό Αν τμήμα της εσωτερικής τους λαμαρίνας βγει έξω από τον περιμετρικό τοίχο δημιουργεί θερμογεφυρα με τον εσωτερικό χώρο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 10 λεπτά πριν, hp8 είπε 33 λεπτά πριν, qonqo είπε Ποια είναι τα μειονεκτήματα των πάνελ πολυουρεθάνης σε σχέση με τα κανονικά κεραμίδια; Τα μειονεκτήματα είναι: Αισθητική. Το κεραμίδι εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον, είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται χιλιάδες χρόνια και είναι μέρος της οικοδομικής παράδοσης, προσφέρει μια "αρχοντική" εμφάνιση στην κατασκευή. Επίσης, μπορεί να επιτευχθούν περίτεχνες γεωμετρίες και μορφές στέγης - το πάνελ είναι μονοκόμματο. Εξάλλου το πάνελ είναι φθηνό, και το δείχνει. Υγρομόνωση: Η στέγη από κεραμίδια, εφόσον είναι καλά κατασκευασμένη, εμφανίζει ελάχιστες πιθανότητες αστοχίας έναντι εισροής υδάτων για πάρα πολλά χρόνια. Αντίθετα το πάνελ και άριστα τοποθετημένο αν είναι, μπορεί να αστοχήσει κάποιο σημείο βιδώματος από διάβρωση/αστοχία υλικού/εφαρμογής και να εισρεύσει νερό. Διαπνοή: Η στεγη από κεραμίδια διαπνέει επιτρέποντας την εκβολή των υδρατμών της κατοικίας με φυσικό τρόπο, επιτυγχάνοντας καλύτερες συνθήκες κατοικησιμότητας. Αντοχή στον χρόνο: Μια στέγη από πάνελ έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής, καθώς τα φύλλα λαμαρίνας που το αποτελούν, θα σαπίσουν με την πάροδο των χρόνων. Η στέγη από κεραμίδια, αν είναι κατασκευασμένη από ποιοτικά υλικά, έχει πρακτικά απεριόριστη διάρκεια ζωής. Μόνωση: Έρευνες έχουν δείξει ότι για τα μεσογειακά κλίματα, η αεριζόμενη στέγη έχει αρκετά χαμηλότερες απαιτήσεις ενέργειας για ψύξη, σε σχέση με τις επίπεδες στέγες. Βέβαια το πάνελ δεν είναι το ίδιο με την επίπεδη στέγη έχει μέσα μόνωση, αλλά στην στέγη από κεραμίδι μπορείς επίσης να τοποθετήσεις όση μόνωση θέλεις. Αυτά με πολύ λίγα λόγια... Ουσιαστικά το πλεονέκτημα του πάνελ είναι το κόστος, ο χρόνος τοποθέτησης και το βάρος (το οποίο είναι αστείο, σε οποιαδήποτε σοβαρή κατασκευή) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qonqo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 6 λεπτά πριν, mechpanos είπε Τα μειονεκτήματα είναι: Αισθητική. Το κεραμίδι εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον, είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται χιλιάδες χρόνια και είναι μέρος της οικοδομικής παράδοσης, προσφέρει μια "αρχοντική" εμφάνιση στην κατασκευή. Επίσης, μπορεί να επιτευχθούν περίτεχνες γεωμετρίες και μορφές στέγης - το πάνελ είναι μονοκόμματο. Εξάλλου το πάνελ είναι φθηνό, και το δείχνει. Υγρομόνωση: Η στέγη από κεραμίδια, εφόσον είναι καλά κατασκευασμένη, εμφανίζει ελάχιστες πιθανότητες αστοχίας έναντι εισροής υδάτων για πάρα πολλά χρόνια. Αντίθετα το πάνελ και άριστα τοποθετημένο αν είναι, μπορεί να αστοχήσει κάποιο σημείο βιδώματος από διάβρωση/αστοχία υλικού/εφαρμογής και να εισρεύσει νερό. Διαπνοή: Η στεγη από κεραμίδια διαπνέει επιτρέποντας την εκβολή των υδρατμών της κατοικίας με φυσικό τρόπο, επιτυγχάνοντας καλύτερες συνθήκες κατοικησιμότητας. Αντοχή στον χρόνο: Μια στέγη από πάνελ έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής, καθώς τα φύλλα λαμαρίνας που το αποτελούν, θα σαπίσουν με την πάροδο των χρόνων. Η στέγη από κεραμίδια, αν είναι κατασκευασμένη από ποιοτικά υλικά, έχει πρακτικά απεριόριστη διάρκεια ζωής. Μόνωση: Έρευνες έχουν δείξει ότι για τα μεσογειακά κλίματα, η αεριζόμενη στέγη έχει αρκετά χαμηλότερες απαιτήσεις ενέργειας για ψύξη, σε σχέση με τις επίπεδες στέγες. Βέβαια το πάνελ δεν είναι το ίδιο με την επίπεδη στέγη έχει μέσα μόνωση, αλλά στην στέγη από κεραμίδι μπορείς επίσης να τοποθετήσεις όση μόνωση θέλεις. Αυτά με πολύ λίγα λόγια... Ουσιαστικά το πλεονέκτημα του πάνελ είναι το κόστος, ο χρόνος τοποθέτησης και το βάρος (το οποίο είναι αστείο, σε οποιαδήποτε σοβαρή κατασκευή) Ευχαριστώ, πολύ λεπτομερής απάντηση. Επειδή χτίζω με μετρητά (η τράπεζα δε μου δίνει δάνειο) προσπαθώ να μειώσω το κόστος όσο μπορώ. Σκέφτομαι να βάλω πάνελ πρώτα για να τελειώνω και να γλιτώσω από το νοίκι και αργότερα κεραμίδι, όταν το σπίτι θα είναι πλήρες και δε θα έχω άλλα έξοδα. Πόσο τοις εκατό φτηνότερη θα βγει μια στέγη από πάνελ σε σύγκριση με το κεραμίδι; Μαζί με σκελετό εργατικά κτλ. Είναι περίπου 65 τμ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 17 λεπτά πριν, qonqo είπε Ευχαριστώ, πολύ λεπτομερής απάντηση. Επειδή χτίζω με μετρητά (η τράπεζα δε μου δίνει δάνειο) προσπαθώ να μειώσω το κόστος όσο μπορώ. Σκέφτομαι να βάλω πάνελ πρώτα για να τελειώνω και να γλιτώσω από το νοίκι και αργότερα κεραμίδι, όταν το σπίτι θα είναι πλήρες και δε θα έχω άλλα έξοδα. Πόσο τοις εκατό φτηνότερη θα βγει μια στέγη από πάνελ σε σύγκριση με το κεραμίδι; Μαζί με σκελετό εργατικά κτλ. Είναι περίπου 65 τμ. Έτσι κάνε αδερφέ... Μπες μέσα θα σου φάει πολλά λεφτά στο τέλος η οικοδομή μη στεγνώσεις από τη στέγη. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_MAGAS Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 19 ώρες πριν, nickmanak είπε https://www.skroutz.gr/s/25536409/Dremel-4486-Tsok-Tacheias-0-8-3-2mm.html To γυαλοχαρτο στον κύλινδρο δεν σφινώνει όχι ο κύλινδρος στο dremel δλδ το γυαλοχαρτο εφυγε απο τον κύλινδρο βλήμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, qonqo είπε Ευχαριστώ, πολύ λεπτομερής απάντηση. Επειδή χτίζω με μετρητά (η τράπεζα δε μου δίνει δάνειο) προσπαθώ να μειώσω το κόστος όσο μπορώ. Σκέφτομαι να βάλω πάνελ πρώτα για να τελειώνω και να γλιτώσω από το νοίκι και αργότερα κεραμίδι, όταν το σπίτι θα είναι πλήρες και δε θα έχω άλλα έξοδα. Πόσο τοις εκατό φτηνότερη θα βγει μια στέγη από πάνελ σε σύγκριση με το κεραμίδι; Μαζί με σκελετό εργατικά κτλ. Είναι περίπου 65 τμ. Πριν 2 χρόνια έφτιαξα τη στέγη σε πατρικό γιατί η παλιά ήταν έτοιμη να πέσει, 60 - 65 τετραγωνικά και σε μένα. Ξήλωμα κατέβασμα παλιάς , σινάζι περιμετρικό 50 Χ 30 εκατοστά υψος επειδή ήταν πέτρινο σιδηροκατασκευή για το σκελετό και πάνελ απλό ίσιο πάχους 4 εκατοστών. Δέν εβαλα κάτι άλλο γιατί άφησα το παλιό ταβάνι εσένα αν δεν έχει μάλλον θα πρέπει να βάλεις κάποιο ραμποτέ. Κόστος 4.500 ευρώ περίπου υλικά και εργασία, για σκεπή ζητούσαν πάνω από 10 χιλιάρικα σίγουρα πιο όμορφή αλλά μεγάλη και η διαφορά.Μακάρι να βρεις παρόμοιο συνεργείο αλλά δύσκολο ψάξε όμως. Τα υλικά τα αγόρασα μόνος από μάντρα. Το πιο καλό όμως σε μια βδομάδα είχαν τελειώσει (δυνατό Αλβανικό συνεργείο) ενώ για σκεπή θάθελα κανένα μήνα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Πώς ξεβιδώνουμε βίδες όταν έχει χαλασει το κεφάλι τους; Είναι 4 βίδες, 4*60, ανοξείδωτες υποτίθεται. Θέλω να αλλάξω τη σχάρα του μπάνιου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_MAGAS Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, yannis27gr είπε Πώς ξεβιδώνουμε βίδες όταν έχει χαλασει το κεφάλι τους; Είναι 4 βίδες, 4*60, ανοξείδωτες υποτίθεται. Θέλω να αλλάξω τη σχάρα του μπάνιου. Σε παρόμοιο πρόβλημα με τροχουδακι έκανα μια οπή και έπαιξα με ένα πλατύ (όχι σταυρό) μύτη. Στην περίπτωσή μου, είχαν πιθανώς threadlock και ήταν Alen. Έκανα την οπή με Dremel και έβαλα το κατσαβίδι εκει που είχε ψωμί (δλδ δεν ηταν η οπη του αλεν) και το κτύπησα με σφυρί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, yannis27gr είπε Πώς ξεβιδώνουμε βίδες όταν έχει χαλασει το κεφάλι τους; Είναι 4 βίδες, 4*60, ανοξείδωτες υποτίθεται. Θέλω να αλλάξω τη σχάρα του μπάνιου. με τρυπάνι τρώς το κεφάλι βγάζεις την σχάρα και ελπίζεις να έχει μείνει βίδα έξω από το πλακάκι-τοίχο να το πιάσεις με πένσα... 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aristagoras1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπερα θελω να ηχομονωσω φθηνα ενα ανοιγμα παραθυρου γυρω στα 2.5m χ 3, στο οποιο δεν υπαρχει παραθυρο. Υπαρχει καποιος τροπος για ηχομονωση? Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου από aristagoras1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Έχω ένα ενοικιαστή και κατανάλωνει 5 κυβικά την ημέρα νερό. Καλά διαβάσατε. 5 κυβικά . Πληρώνει το νερό (προς το παρόν). Δεν είναι εκεί το θέμα. (Αλλιώς δεν θα το έγραφα εδώ). Τον ρώτησα και λέει ότι έχει το πλυντήριο σε κάποιο πρόγραμμα και δουλεύει ΟΛΗ ημέρα. Έκανα πρόβα κλείνοντας το κεντρικό διακόπτη νερού και δεν 'κουνούσε'. Έκανα καλά? Με προβληματίζει όμως ΚΑΘΕ ημέρα να περνούν 5 κυβικά νερό από τις σωληνώσεις. Σκέφτομαι σωστά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις