Silenzio Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Sebu said: Ερωτηση, χωρις να θελω να κανω διαφημιση. Κοιταγα να δω τι παιζει απο τιμες/κοστολογια για κελυφος ή αλλου τυπου θερμομονωση και επεσα πανω σε αυτο. https://giannatou-monosi.gr/thermomonosi/ https://giannatou-monosi.gr/erga/ Βλέποντας ειδικα τις φωτο απο τα διαφορα εργα, με εξαιρεση αυτα που κανει εκχυση πολυουρεθανης μεσα στην τοιχοποια, στα υπολοιπα βλεπω οτι ψεκαζει πολυουρεθανη εξωτερικα επι του τοιχου ή ταρατσας/κεραμιδιων ή ταβανι πυλωτης. Οπως το βλεπω ομως στις φωτο μου φαινεται πολυ λεπτο το στρωμα και επουδενι στο παχος μιας κανονικης εξωτερικης θερμομονωσης/θερμοπροσοψης/dow. Μπορει τοσο λεπτη στρωση να κανει πραγματικη διαφορα και δουλεια ως προς τη θερμομονωτικοτητα? Για να προστατευτει ιδιως εφοσον ειναι σε εξωτερικο χωρο, φανταζομαι οτι μετα θα θελει απο πανω σοβαντισμα (και το αφηνεις ετσι τυπου μυκονιατικο) ή κανονικα επιχρισμα και βαψιμο. Εντος της τοιχοποιας που κανουν εκχυση φανταζομαι οτι επειδη υπαρχει ενα Α κενο αναμεσα στις δυο σειρες τουβλα λχ 5 εκατοστα αν γεμιζει ολο αυτο ειναι ενα καλο παχο μονωσης. Σκεφτομαι κατι λαθος? την ίδια απορία έχω και εγώ, κυρίως για τη μόνωση εσωτερικά της τοιχοποιίας, καθώς έχω μικρό μπαλκόνι και δε θέλω να χάσω π.χ. 8-10 πόντους. Το τοιχοποιας supafil είναι το ίδιο, αφρός πολυουρεθάνης ? Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από Silenzio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Sebu είπε Οπως το βλεπω ομως στις φωτο μου φαινεται πολυ λεπτο το στρωμα και επουδενι στο παχος μιας κανονικης εξωτερικης θερμομονωσης/θερμοπροσοψης/dow. όσο ψεκάζεις αυξάνει ο όγκος Πάρε παράδειγμα τα μποιλερ έχουν από 5 cm και πάνω Ρώτησες για το πάχος που θέλεις σύμφωνα με την μελέτη σου και δεν το κάνουν ? https://www.youtube.com/watch?v=PMPXXBitxn8 Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από hp8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Silenzio είπε Το τοιχοποιας supafil είναι το ίδιο, αφρός πολυουρεθάνης ? Όχι δεν είναι το ίδιο (χωρίς να ξέρω τι είναι ακριβώς) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 1 hour ago, hp8 said: όσο ψεκάζεις αυξάνει ο όγκος Πάρε παράδειγμα τα μποιλερ έχουν από 5 cm και πάνω Ρώτησες για το πάχος που θέλεις σύμφωνα με την μελέτη σου και δεν το κάνουν ? https://www.youtube.com/watch?v=PMPXXBitxn8 Οχι δεν εχω ρωτησει, ακομα ειμαι στο σταδιο που ψαχνω να δω τιμες, κοστολογια και τυπους εργασιων στο ιντερνετ. Για να σχηματισω μια πρωτη ταξη μεγεθους για το τι πρεπει να μπατζεταρω για να γινει αυτη η εργασια καποια στιγμη. Απλα απο τις φωτο που εχει μου φαινεται σαν να ψεκαζουν ενα λεπτο φιλμ και οχι το παχος που εχει το βιντεο που ποσταρες. Και μαλιστα γραφουν κιολας Quote Η πολυουρεθάνη είναι το πιο κατάλληλο υλικό για μόνωση κτιρίων, σωληνώσεων, δεξαμενών, εργοστασίων, ψυγείων, θερμοσίφωνων και πολλών άλλων εφαρμογών. Αυτό λόγω των άριστων ιδιοτήτων της: έχει τον πιο χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας από όλα τα υλικά λ=0,026Kcal/mh°C. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται το πιο μικρό πάχος για να πετύχουμε την απαιτούμενη μόνωσης. Σαν να θελει να σε προιδεασει οτι γινεται ψεκασμος (τουλαχιστον επιφανειακα/εξωτερικα) μιας πιο λεπτης απο το αναμενομενο στρωσης γιατι ως υλικο εχει χαμηλη θερμοαγωγιμοτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Sebu είπε Οχι δεν εχω ρωτησει, ακομα ειμαι στο σταδιο που ψαχνω να δω τιμες, κοστολογια και τυπους εργασιων στο ιντερνετ. Για να σχηματισω μια πρωτη ταξη μεγεθους για το τι πρεπει να μπατζεταρω για να γινει αυτη η εργασια καποια στιγμη. Απλα απο τις φωτο που εχει μου φαινεται σαν να ψεκαζουν ενα λεπτο φιλμ και οχι το παχος που εχει το βιντεο που ποσταρες. Και μαλιστα γραφουν κιολας Σαν να θελει να σε προιδεασει οτι γινεται ψεκασμος (τουλαχιστον επιφανειακα/εξωτερικα) μιας πιο λεπτης απο το αναμενομενο στρωσης γιατι ως υλικο εχει χαμηλη θερμοαγωγιμοτητα. Όσο χαμηλή και να έχει, μηδέν δεν είναι να καλύψεις με ένα φιλμ τις επιφάνειες και να σταματήσεις την αγωγή θερμότητας. Όλα τα θερμομονωτικά υλικά χρειάζονται ένα ικανό πάχος το οποίο περιγράφεται στον ΚΕΝΑΚ, ανάλογα την περιοχή της χώρας που βρίσκεσαι. Η εξηλασμένη πολυστερίνη (το γνωστό μπλε πράσινο DOW) με συντελεστή λ 0,030 ως και 0,033 περίπου χρειάζεται ένα ελάχιστο πάχος 5 εκατοστά για να έχει αποτέλεσμα στην Αττική π.χ. Το αντίστοιχο χρειάζεσαι και με πολυουρίες/πολυουρεθάνες. Αν ισχύει (που δεν) το νούμερο που δίνει ο συγκεκριμένος για την πολυουρεθάνη, χρειάζεται τόσο τοις εκατό λιγότερο πάχος όσο τοις εκατό διαφορά έχουν τα λ των δύο υλικών. Καταλαβαίνεις πως κάπου υπάρχει λάκκος. Υπάρχουν πιστοποιήσεις που πρέπει να διαθέτει το κάθε υλικό, τις ζητάμε από τον προμηθευτή/συνεργείο ή από τις κατασκευάστριες εταιρείες και εκεί αναφέρεται και ο πιστοποιημένος συντελεστής λ για να ξέρουμε τί μας γίνεται. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από BigBlack 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, BigBlack είπε Αν ισχύει (που δεν) το νούμερο που δίνει ο συγκεκριμένος για την πολυουρεθάνη Εδώ εξηγεί τι είναι η ειδική θερμότητα. https://sites.google.com/site/thermbepal/heat/specific_heat Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Doubt είπε Εδώ εξηγεί τι είναι η ειδική θερμότητα. https://sites.google.com/site/thermbepal/heat/specific_heat Δεν καταλαβαίνω για ποίο λόγο μου δείχνεις την ειδική θερμότητα όταν εγώ έγραψα για το λ, το συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας, ο οποίος από τον πίνακα που δίνεις ο ίδιος, για την πολυουρεθάνη δεν είναι 0,026 (όπως ισχυρίζεται το site που παράθεσε ο o.p.) αλλά 0,031. Εξήγησε αν θέλεις. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από BigBlack Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, BigBlack είπε Δεν καταλαβαίνω για ποίο λόγο μου δείχνεις την ειδική θερμότητα όταν εγώ έγραψα για το λ, το συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας, ο οποίος από τον πίνακα που δίνεις ο ίδιος, για την πολυουρεθάνη δεν είναι 0,026 (όπως ισχυρίζεται το site που παράθεσε ο o.p.) αλλά 0,031. Εξήγησε αν θέλεις. Καμία αντίρρηση. Η ειδική θερμότητα υπήρχε στον πίνακα κι απλά πρόσθεσα την επεξήγηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 33 λεπτά πριν, Doubt είπε Καμία αντίρρηση. Η ειδική θερμότητα υπήρχε στον πίνακα κι απλά πρόσθεσα την επεξήγηση. Θενκς! Νόμισα πως ήταν κάποιου είδους εξήγηση για το μικρό πάχος της πολυουρεθάνης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Αρα εν ολιγοις με τοσο μικρα παχη τυπου ψεκαζω και φουσκωνει λιγα εκατοστα, δεν επαρκει για θερμομονωση στην Αττικη. Θελουμε κατι τουλαχιστον στα 5 εκατοστα αν το αντιλαμβανομαι σωστα. Ή θα κανει καποια θερμομονωση αν λχ βγει 2-3 εκατοστα απλα δεν θα ειναι το ιδανικο/"απολυτο". Απο το τιποτα/καθολου δηλαδη θα υπαρξει καποια ουσιαστικη βελτιωση vs. το κοστος που θα δωσεις? Αν θυμαμαι καλα κατι γραφει στο site για 19-20 ευρω το τμ αν πας στη λυση του ψεκασμου πολυουρεθανης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 19 ώρες πριν, Sebu είπε Οχι δεν εχω ρωτησει, ακομα ειμαι στο σταδιο που ψαχνω να δω τιμες, κοστολογια και τυπους εργασιων στο ιντερνετ. Για να σχηματισω μια πρωτη ταξη μεγεθους για το τι πρεπει να μπατζεταρω για να γινει αυτη η εργασια καποια στιγμη. Απλα απο τις φωτο που εχει μου φαινεται σαν να ψεκαζουν ενα λεπτο φιλμ και οχι το παχος που εχει το βιντεο που ποσταρες. Και μαλιστα γραφουν κιολας Σαν να θελει να σε προιδεασει οτι γινεται ψεκασμος (τουλαχιστον επιφανειακα/εξωτερικα) μιας πιο λεπτης απο το αναμενομενο στρωσης γιατι ως υλικο εχει χαμηλη θερμοαγωγιμοτητα. Εσύ τι σκέφτεσαι να κάνεις; ψεκασμό πολυουρεθάνης εξωτερικά σε τοίχο; το ότι γίνεται δεν σημαίνει πως είναι και σωστό, ούτε πως θα έχει διάρκεια. Ανάμεσα στο διάκενο κι εφόσον δεν υπάρχει τίποτα εκεί, στυλ τούβλο αέρας τούβλο, για μένα έχει νόημα να γίνει συν ότι δεν σου απαγορεύει στο μέλλον εξωτερικά να κάνεις και κάτι επιπλέον. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 37 minutes ago, Doubt said: Εσύ τι σκέφτεσαι να κάνεις; ψεκασμό πολυουρεθάνης εξωτερικά σε τοίχο; το ότι γίνεται δεν σημαίνει πως είναι και σωστό, ούτε πως θα έχει διάρκεια. Ανάμεσα στο διάκενο κι εφόσον δεν υπάρχει τίποτα εκεί, στυλ τούβλο αέρας τούβλο, για μένα έχει νόημα να γίνει συν ότι δεν σου απαγορεύει στο μέλλον εξωτερικά να κάνεις και κάτι επιπλέον. Ειναι πολυκατοικια του 2005, εχει τουβλο dow αερα τουβλο στην περικλειστη τοιχοποια. Στην ανοιχτη ητοι εκει που χωνευουν τα κουφωματα ειναι τουβλο αερας/κουφωμα dow τουβλο. Πρωτο μελημα ειναι να θωρακισω τη βορεινη γωνια που αφορα ενα δωματιο ημι εκτεθειμενο το οποιο εχει και τη χαμηλοτερη θερμοκρασια στο σπιτι (μειον 1 βαθμο απο ολα τα αλλα υπνοδωματια - δεν παει πιο κατω απο 19 αλλα εχει 19 οταν τα αλλα εχουν 20 και κατι) και τη μεγαλυτερη υγρασια στο σπιτι (+5% απο τα υπολοιπα υπνοδωματια - λχ 60 οταν τα αλλα εχουν 55, 65 οταν τα αλλα εχουν 60). Επειδη αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει μεγαλο μπατζετ να γινει πληρες κελυφος, λογω οροφου θα απαιτησει σκαλωσια που θα ανεβασει το κοστος, και η υπολοιπη πολυκατοικια ειναι αρνητικη/αδιαφορη/δεν εχει χρηματα για συνολικη θερμομονωση, ψαχνω να βρω οικονομικη λυση να καλυψω τουλαχιστον αυτα τα 16-18 περιπου τμ επιφανειας τοιχοποιας που ειναι τα πιο εκτεθειμενα σε εκεινο το δωματιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 32 λεπτά πριν, Sebu είπε Ειναι πολυκατοικια του 2005, εχει τουβλο dow αερα τουβλο στην περικλειστη τοιχοποια. Στην ανοιχτη ητοι εκει που χωνευουν τα κουφωματα ειναι τουβλο αερας/κουφωμα dow τουβλο. Πρωτο μελημα ειναι να θωρακισω τη βορεινη γωνια που αφορα ενα δωματιο ημι εκτεθειμενο το οποιο εχει και τη χαμηλοτερη θερμοκρασια στο σπιτι (μειον 1 βαθμο απο ολα τα αλλα υπνοδωματια - δεν παει πιο κατω απο 19 αλλα εχει 19 οταν τα αλλα εχουν 20 και κατι) και τη μεγαλυτερη υγρασια στο σπιτι (+5% απο τα υπολοιπα υπνοδωματια - λχ 60 οταν τα αλλα εχουν 55, 65 οταν τα αλλα εχουν 60). Επειδη αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει μεγαλο μπατζετ να γινει πληρες κελυφος, λογω οροφου θα απαιτησει σκαλωσια που θα ανεβασει το κοστος, και η υπολοιπη πολυκατοικια ειναι αρνητικη/αδιαφορη/δεν εχει χρηματα για συνολικη θερμομονωση, ψαχνω να βρω οικονομικη λυση να καλυψω τουλαχιστον αυτα τα 16-18 περιπου τμ επιφανειας τοιχοποιας που ειναι τα πιο εκτεθειμενα σε εκεινο το δωματιο. Τα έχουμε ξαναπεί νομίζω. Ανοιγόμενο νέο κούφωμα και στη διάρκεια της εγκατάστασης γέμισμα του "τούνελ" με μονωτικό και (ίσως) να μη χρειάζεται τίποτα άλλο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Sebu είπε Αρα εν ολιγοις με τοσο μικρα παχη τυπου ψεκαζω και φουσκωνει λιγα εκατοστα, δεν επαρκει για θερμομονωση στην Αττικη. Θελουμε κατι τουλαχιστον στα 5 εκατοστα αν το αντιλαμβανομαι σωστα. Ή θα κανει καποια θερμομονωση αν λχ βγει 2-3 εκατοστα απλα δεν θα ειναι το ιδανικο/"απολυτο". Απο το τιποτα/καθολου δηλαδη θα υπαρξει καποια ουσιαστικη βελτιωση vs. το κοστος που θα δωσεις? Αν θυμαμαι καλα κατι γραφει στο site για 19-20 ευρω το τμ αν πας στη λυση του ψεκασμου πολυουρεθανης. Το ζήτημα της υγρομόνωσης/θερμομόνωσης είναι από τα πιό περίπλοκα στην κατασκευή, με πολύ καλές πιθανότητες να πετάξεις χρήματα αν δεν μελετηθεί σωστά σε όλες τις παραμέτρους που μπορεί να επηρεάσει μιά παρέμβαση. Καλά κάνεις και το ψάχνεις όπως το ψάχνεις αλλά χωρίς σε βάθος μελέτη και με λύσεις "πασαλειψατέρ" δουλειά δεν θα κάνεις και μπορεί να δημιουργήσεις και άλλο πρόβλημα που πριν δεν είχες. Ζήτα τη συμβουλή κάποιου μηχανικού που ασχολείται σοβαρά με μονώσεις. Να μελετήσει τους χώρους και να σου προτείνει ένα εύρος λύσεων που να στέκουν οικονομοτεχνικά και να σου δίνουν από αποδεκτό ως άρτιο αποτέλεσμα ανάλογα με τα χρήματα που θα κοστίσουν. Ξέρω πως η αμοιβή του μηχανικού είναι έξτρα κόστος αλλά η συμβολή του είναι καθοριστική. Μην κάνεις κι εσύ αυτό που έκανε ο μακαρίτης ο πατέρας μου που έντυσε έναν βορεινό τοίχο με μάλλινα σκεπάσματα από το χωριό που πριν τά' τρωγε ο σκώρος σε κάτι σεντούκια. Από πίσω πέφτανε οι σοβάδες από την υγρασία αλλά το κρύο μειώθηκε με κόστος μηδέν! 😂 Μέχρι βέβαια που χρειάστηκε να βγάλω ένα κομμάτι κι από πίσω μόνο βατράχια δεν κολυμπούσαν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 32 minutes ago, Doubt said: Τα έχουμε ξαναπεί νομίζω. Ανοιγόμενο νέο κούφωμα και στη διάρκεια της εγκατάστασης γέμισμα του "τούνελ" με μονωτικό και (ίσως) να μη χρειάζεται τίποτα άλλο. Ναι το εχουμε ξαναπει απλα ανεφερα την τρεχουσα διαταξη τοιχοποιας-μονωσης. Στην παρουσα φαση αν δεν αλλαχτουν κουφωματα, που δεν θα αλλαχθουν λογω κοστους, η πρωτη λυση που εξεταζεται ειναι αυτη της οικονομικη θερμομονωσης. Αλλιως θα μεινει ως εχει και αν σε καποια χρονια υπαρχει το μπατζετ για να γινει ολιστικα η δουλεια θα επαναπροσεγγιστει τοτε. Ευχαριστω για τις απαντησεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις