Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Στη βάση ο άξονας έχει ρουλεμάν. Ανοίγεις το γρασάρεις και αν συνεχίζει ψάχνεις να βρεις ένα ίδιο για αλλαγή.Δεν υπάρχει άλλη λύση

Κοίτα να δεις αν το μπουρί είναι διπλό με μόνωση σαν αυτό καλό είναι.Αν όμως είναι με μονή κούφια λαμαρίνα δεν κάνει για καπνοδόχο σε εξωτερικό χώρο.Μόνο για εσωτερικό χώρο. Πέταξέ την πάρε 5-10 χτιστά βάλε το καπέλο από πάνω και θα δεις αμέσως διαφορά.Μην ακούς τζακάδες.Οι περισσότεροι την τύφλα τους δεν ξέρουν.Άκου τον παππού εμπειρικά μιλάω γιατί είμαι παθών.:P

Ο παππούς στα περισσότερα μιλάει εμπειρικά.Όπως είπα έχω τοποθετήσει και έκοψα  με πριόνι πρώτα με σέγα μετά.Για αυτό είπα η λύση είναι η σέγα αν δεν διαθέτεις δισκοπρίονο το οποίο είναι ακριβό για να να το αποκτήσεις.

Υπάρχει και η σεγα ηλεκτρική https://www.skroutz.gr/s/2856630/Kawasaki-EJS800.html οικονομική σχετικά. Απλά δεν κάνει το τέλειο κόψιμο με ένα γυαλοχατρο άμα πάρεις της άκρες γίνονται λείες. 

Αυτό το εργαλείο βολεύει τρομερά πχ να κόψεις ένα  κυκλικό κομμάτι ξύλου η τετράγωνο . Για μια μικρή τροποποίηση η  ένα  γρήγορο κόψιμο

Απλά δεν κάνει για χοντρά ξύλα όπως πχ ενα δοκάρι

Με αυτή την σεγα κόβαμε τα ρεταλια κομμάτια λαμινατε  που χρειαζόμασταν για το πάτωμα η τα κομμάτια που είχαν κυκλικη τροποποίηση για εκεί που περνούσε σωλήνας η κάποια γωνιά.  το δισκοπροινο είναι ιδανικό για καλύτερο κόψιμο και για να κόψεις σε μοίρες και σωστα γωνιασμενα 

Επεξ/σία από christopher0016
  • Like 1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Με σκεπάρνι ή σφυρί που έχει υποδοχή για αφαίρεση προκας. Βάζεις την προκα στην υποδοχή κ κάνοντας μοχλό με κοντρα τον τοίχο το τραβάς έξω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μαζί τραβάς και τον σοβά και μετά μαθαίνεις πως να σοβαντιζεις,να στοκαρεις και να βαφεις.

3 σε 1

😂😂😂😂

(Απλά κάντο απαλά και όχι με δύναμη γιατί όντως θα φύγει λίγος σοβάς γύρω γύρω και θα είναι άσχημο)

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.

Καλά που μου το είπατε γιατί είχα σκαλώσει και δεν πήγαινε το μυαλό βραδυάτικα.
Την έκανα τη δουλειά,στοκάρισα κιόλας ήρθε ίσια όλα οκ.Αύριο βαψιματάκι και τέλος.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πως λέγεται το αυτοκόλλητο που βάζουμε στις σκάλες για να μην γλιστράνε? 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, REPLAY33 είπε

Καλησπέρα παιδιά,μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πως λέγεται το αυτοκόλλητο που βάζουμε στις σκάλες για να μην γλιστράνε? 

Καλημέρα.

Για ρίξε μια ματιά.

https://www.skroutz.gr/c/653/auokollites-tainies.html?from=most-popular&keyphrase=αντιολισθητικες&o=αντιολισθητικη+ταινια

https://www.ikea.gr/paidiko-ikea/asfaleia/patrull-antiolisthitiki-lwrida-30727/60098895/

• Thanks 1
Δημοσ.

Έχω κάτι πλαστικούς σωλήνες με μόνωση για τον ηλιακό, που περνάνε από το διάδρομο της πολυκατοικίας μου. Βάζω και φωτογραφίες.

Έχει κανείς καμία ιδέα για να τους καλύψω με κάποιον τρόπο και να βάψω να γίνει σχετικά ωραίο? Τις σωλήνες μπορώ να τις μετακινήσω λίγο πάνω ή κάτω αν απαιτείται

*Με γυψοσανίδα μου ζητάνε 300€

001 (Large).jpg

002 (Large).jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Έχω κάτι πλαστικούς σωλήνες με μόνωση για τον ηλιακό, που περνάνε από το διάδρομο της πολυκατοικίας μου. Βάζω και φωτογραφίες.

Έχει κανείς καμία ιδέα για να τους καλύψω με κάποιον τρόπο και να βάψω να γίνει σχετικά ωραίο? Τις σωλήνες μπορώ να τις μετακινήσω λίγο πάνω ή κάτω αν απαιτείται

001 (Large).jpg

002 (Large).jpg

Ηλεκτρολογικό κανάλι (φαρδύ), νομίζω είναι η πιό πρόσφορη λύση. 

αυτό ή κάτι παρόμοιο..

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

001 (Large).jpg

002 (Large).jpg

ηλεκτρολογικό κανάλι που είναι πιο φθηνό (από την τιμή που σου είπαν) η βάζεις μια και καλή γυψοσανίδα και το κλείνεις.

(Εγώ θα έβαζα γυψοσανίδα γιατί με το κανάλι μπορεί να έχεις θέματα με την θερμότητα επειδή είναι πλαστικό με τον καιρό  λόγω του ζεστού νερού + ότι έχει απότομες γωνίες που δεν γίνεται να περνάνε άνετα οι σωληνώσεις από μεσα)

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δύσκολο να βάλεις κανάλι σε όλα τα σημεία γιατί έχεις πολλές γωνίες που δεν είναι κλειστές (90 μοίρες) 

Επεξ/σία από cger
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

001 (Large).jpg

002 (Large).jpg

Μόνο με γυψοσανίδα θα γίνει σωστά η δουλειά αλλά αναρωτιέμαι πως σε άφησαν στην πολύκατοικία να κάνεις αυτή την αλχημεία στο κλιμακοστάσιο.:o

Δημοσ.

Όντως μόνο με γυψοσανιδα. Και είναι ζόρικο αυτό που θες να κανείς αλλά εάν πιάνει το χέρι σου μπορείς να το δοκιμάσεις με σχετικα μικρό κόστος υλικών. 

• Confused 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, paylidis είπε

Όντως μόνο με γυψοσανιδα. Και είναι ζόρικο αυτό που θες να κανείς αλλά εάν πιάνει το χέρι σου μπορείς να το δοκιμάσεις με σχετικα μικρό κόστος υλικών. 

Εννοεις να το κάνει μόνος του;

Ούτε καν. Έχει στροφές και γωνίες που δεν θα μπορέσει για να κανενα λόγω να το κάνει όμορφο η να γίνει σωστά. (εξου και η τιμή που του είπε ο γυψοσανιδας)

Καλό είναι καμία φορά να φωνάζουμε μάστορα... ;) :)

Αν βέβαια θελει να πάρει τα υλικά να "παίξει" να περάσει η ώρα του οκ 😋😋

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Μόνο με γυψοσανίδα θα γίνει σωστά η δουλειά αλλά αναρωτιέμαι πως σε άφησαν στην πολύκατοικία να κάνεις αυτή την αλχημεία στο κλιμακοστάσιο.:o

Σε αρκετές έχω δει τέτοιες αλχημείες για πολλούς και διάφορους λόγους,αλλά τα κάλυψαν οι άνθρωποι σύντομα και γρήγορα με γυψοσανίδες.

5 ώρες πριν, sphinxgr είπε

001 (Large).jpg

002 (Large).jpg

Κάλυψε τα με γυψοσανίδα,απλά παιξε λίγο με την τιμή. Απ' ότι το είδα παίρνει μείωση η τιμή που σου έδωσαν ;) :)

• Like 2
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Εννοεις να το κάνει μόνος του;

Ούτε καν. Έχει στροφές και γωνίες που δεν θα μπορέσει για να κανενα λόγω να το κάνει όμορφο η να γίνει σωστά. (εξου και η τιμή που του είπε ο γυψοσανιδας)

Καλό είναι καμία φορά να φωνάζουμε μάστορα... ;) :)

Αν βέβαια θελει να πάρει τα υλικά να "παίξει" να περάσει η ώρα του οκ 😋😋

Ναι όντως είναι αρκετά δύσκολο. Θεωρώ βέβαια ότι τα 300 ήταν υπερβολικα, ισως καπου στα 150-180 να ήταν πιο λογικό. 

Προσωπικα επειδή έχω κάνει ξηρά δόμηση χωρίς καμία γνώση από το 0 θεωρώ ότι δε χάνει κάτι να το δοκιμάσει - τα υλικά δε θα είναι πάνω από 40-50€

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...