Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και απο έμενα, εχω στης ντουλάπες της κουζίνα Safe Motion- 80N για να ανοιγοκλείνει, μια απο αυτη δεν κάθετε ανοιχτή, ξέρει κάνεις αν υπάρχει κανα manual για το πως δουλεύει ? η το εσωτερικό ? αλλιώς η αν ξέρει κάνεις πως να το φτιάξω(αν αν ξέρει).

έκανα ενα google search δεν βρήκα κατι εκτός απο μαγαζιά που των πουλάνε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει δοκιμαστεί αυτός ο τρόπος για να βγει ο αρμοστοκος με αντίστοιχο εργαλείο  ? 

.https://youtu.be/s1svEuvwKyA?si=0RpFkVB6_NQofzSs&t=91

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hp8 είπε

Έχει δοκιμαστεί αυτός ο τρόπος για να βγει ο αρμοστοκος με αντίστοιχο εργαλείο  ? 

.https://youtu.be/s1svEuvwKyA?si=0RpFkVB6_NQofzSs&t=91

Έχω αφαιρέσει εγώ πλακάκι με αυτόν τον τρόπο.

Δουλεύει και είναι δύσκολο να κάνεις ζημιά.

Αν έχεις 3-4 χιλιοστά αρμό περνάει ο διαμαντό-δισκος εύκολα.

Μου φάνηκε κάπως αργός ο τρόπος, δεν πάει γρήγορα όσο ο τροχός αλλά έχεις πολύ λίγη εώς καθόλου σκόνη.

Να σημειωθεί οτι το παλμικό πολύ-εργαλείο (parkside) και ο δίσκος (dexter νομίζω από leroy) δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο ποιοτικά.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2

6 ώρες πριν, Antretng είπε

Για εστιες μηπως μπορεις να βολευτεις με κατι τετοιο; https://www.skroutz.gr/s/19910450/Rohnson-R-2420-Epitrapezia-Estia-Emagie-Dipli-Mayri-R-2420.html

Παίρνεις και εναν πολυμάγειρα (αν και φανταζομαι κατι εχεις ηδη) και εισαι ετοιμος https://www.skroutz.gr/s/42950586/IQ-IQ-AF-003-XXL-Ilektriko-Fournaki-23lt-CHoris-Esties-me-Aera.html

6 ώρες πριν, BigBlack είπε

Καλημέρα!

Τα καλώδιά σου φαίνονται οκ, ο πίνακας είναι παλιός αλλά φαίνεται οκ. Ωστόσο μόνο ένας ηλεκτρολόγος μπορεί να πει το τελικό οκ!

Το ντουλάπι το αγοράζεις και ταιριάζεις επάνω του κομμάτι πάγκου και τα συνδετικά με τον υπάρχοντα πάγκο για να μην μείνουν κενά. Αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου θέλεις και μαραγκό. Μπορείς να πας σε καταστήματα που κόβουν ξυλεία και να ζητήσεις αν έχουν κανένα ρετάλι πάγκου να ταιριάζει στο πάχος με τον υπάρχοντα (3 ή 4 εκατοστά συνήθως), να τον κόψουν στη διάσταση που χρειάζεσαι και να σου κόψουν την τρύπα για να ακουμπήσει η εστία (αυτό θα το δεις από τις διαστάσεις της εστίας που θα διαλέξεις) συνήθως 56Χ56 εκ. αλλά διαφέρουν όλα κατά κάποια χιλιοστά. Θέλεις και 2 τεμάχια συνδετικά πάγκου και σιλικόνες.

Χρειάζεται σωστό μέτρημα, ένα δράπανο-βιδολόγος και λίγη υπομονή.

Ανάλογα το σετάκι εστίας-φούρνου που θα πάρεις μπορεί να έχουν αυτόνομους χειρισμούς ή να συνδέεεται η εστία στο φούρνο και να έχει αυτός τα χειριστήρια και της εστίας. Στη δεύτερη περίπτωση η παροχή από τον τοίχο μπαίνει όπως είναι επάνω στον φούρνο, στην πρώτη θα πρέπει να μοιραστεί η παροχή στα δύο. Θα φωνάξεις ηλεκτρολόγο για να το κάνει σωστά, όχι με μονωτικές και πρόχειρα.

Καλή τύχη!

6 ώρες πριν, Doubt είπε

6 ώρες πριν, mechpanos είπε

Είναι από τις φορές που δεν ξέρω τι να απαντήσω. Από την μία ο άνθρωπος ζητά κάτι πολύ συγκεκριμένο, που μόνο ο BigBlack έχει απαντήσει και ΜΠΡΑΒΟ!

Από την άλλη, δεν μπορώ να μην πω ότι ό,τι και να πάρεις, όταν θα αλλάξεις σπίτι (ειδικά αν μείνεις με γυναίκα :) ) θα το αλλάξεις κατά 99.999...9%...
Οπότε καλές και οι απαντήσεις για φουρνάκι, κλπ!
Χα χα χα !! 

Καλησπέρα παιδιά, ευχαριστω για τις απαντήσεις. Επειδή τόσα χρόνια έχω κουραστεί με τα ημίμετρα θα θέλα κανονική κουζίνα με αέρα κλπ να ξεμπερδεύω, να κάνω τα κλέφτικά μου, τις πίτσες μου κλπ. Κυριώς με απασχολεί το θέμα με τις ηλεκτρικές συνδέσεις μιας και μάλλον θα πάρω ανεξάρτητα εστίες-φούρνο αντί για σετ, οπότε θα χρειαστεί η παροχή να χωριστεί στα δυο, είδα ενα βίντεο στο YT που το κάνει ενώνοντας τα τρία καλώδια σε κλέμα χωρίς να κάνει τίποτα "επεμβατικό" στο σπίτι.

Τα χεράκια μου ψιλοπιάνουν (συναρμολογώ pc, καθαρίζω κι αλλαζω παστες λαπτοπ, έχω αλλάξει 3 μπαταρίες μπάνιου, συντηρώ μόνος μου τον ηλιακό μου), οπότε λέω να δώσω μία ευκαιρία στον εαυτό μου, πριν δώσω μεροκάματο στον υδραυλικό, αφού ούτως ή άλλως μιλάμε για αποχέτευση.

Έπαθα το ακόλουθο χθες βράδυ, όταν κούνησα το σιφόνι μήπως ξεβουλώσει, και κατά τη λαϊκή αργκώ το πήρα (κυριολεκτικά) "στο χέρι".

Το σιφόνι είναι καινούριο σχετικά, ένα απλό SPEK των 3 ευρώ στο σκρουτζ, μπήκε το 2018 αντικαθιστώντας παλιό που τρύπησε. Ποια είναι η πορεία;

Α) Αγοράζω καινούριο ίδιο, ξεβιδώνω το σπασμένο στέλεχος με μία λαβίδα, κουμπώνω το καινούριο στο παλιό και ξαναβιδώνω στο νιπτήρα;

Ή

Β) Δε γίνεται και πρέπει να κάνω πιο δύσκολη διαδικασία, σπάζοντας τις κόλλες της εξόδου προς αποχέτευση, με ολική αντικατάσταση σιφονιού;

417446452_915859366412463_4754366695246864459_n.jpg.3f08ec925631af64291b900c4dd27652.jpg

6 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Τα χεράκια μου ψιλοπιάνουν (συναρμολογώ pc, καθαρίζω κι αλλαζω παστες λαπτοπ, έχω αλλάξει 3 μπαταρίες μπάνιου, συντηρώ μόνος μου τον ηλιακό μου), οπότε λέω να δώσω μία ευκαιρία στον εαυτό μου, πριν δώσω μεροκάματο στον υδραυλικό, αφού ούτως ή άλλως μιλάμε για αποχέτευση.

Έπαθα το ακόλουθο χθες βράδυ, όταν κούνησα το σιφόνι μήπως ξεβουλώσει, και κατά τη λαϊκή αργκώ το πήρα (κυριολεκτικά) "στο χέρι".

Το σιφόνι είναι καινούριο σχετικά, ένα απλό SPEK των 3 ευρώ στο σκρουτζ, μπήκε το 2018 αντικαθιστώντας παλιό που τρύπησε. Ποια είναι η πορεία;

Α) Αγοράζω καινούριο ίδιο, ξεβιδώνω το σπασμένο στέλεχος με μία λαβίδα, κουμπώνω το καινούριο στο παλιό και ξαναβιδώνω στο νιπτήρα;

Ή

Β) Δε γίνεται και πρέπει να κάνω πιο δύσκολη διαδικασία, σπάζοντας τις κόλλες της εξόδου προς αποχέτευση, με ολική αντικατάσταση σιφονιού;

Και οι δύο άκρες καταλήγουν βιδωτές, πάρε ένα ίδιο και ανικατέστησε το

6 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Τα χεράκια μου ψιλοπιάνουν (συναρμολογώ pc, καθαρίζω κι αλλαζω παστες λαπτοπ, έχω αλλάξει 3 μπαταρίες μπάνιου, συντηρώ μόνος μου τον ηλιακό μου)

Μετά από όλα αυτά φαίνεται περίεργη η ερώτηση περί σιφωνιού

• Like 3

Just now, nickol-us said:

Και οι δύο άκρες καταλήγουν βιδωτές, πάρε ένα ίδιο και ανικατέστησε το

Μετά από όλα αυτά φαίνεται περίεργη η ερώτηση περί σιφωνιού

Ναι αλλά ο βλαξ που το έβαλε, έχει κολλήσει την έξοδο, μάλλον επειδή τεμπέλιασε να τη μονώσει. Οπότε καλό θα ήταν να αποφύγω την ολική αντικατάσταση.

Όντως φαίνεται περίεργη η ερώτηση, αλλά θέλω να είμαι σίγουρος πριν καταπιαστώ με κάτι. Τη μόνη φορά που πήγα τσάτρα-πάτρα να φτιάξω κάτι (σπασμένη οθόνη σε nintendo DS όταν ήμουν έφηβος), το κατέστρεψα.

2 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Αυτό 

9 λεπτά πριν, SOADNICK είπε

ενώνοντας τα τρία καλώδια σε κλέμα χωρίς να κάνει τίποτα "επεμβατικό" στο σπίτι.

Ε ναι γίνεται. Αλλά προσοχή στην κλεμα να σηκώνει τα αμπέρ και των 2 συσκευών, το ίδιο και τα καλώδια που θα πάρεις. Και στο καλό σφίξιμο των καλωδίων.

• Like 1

25 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Ή

Την κουρτίνα Β!

Το σπασμένο "στέλεχος" λέγεται ρακόρ και δεν θα μπορέσεις να περάσεις μέσα του το παλιό σιφώνι αν δεν το λύσεις κι από την αποχέτευση. Οπότε έτσι κι αλλιώς πας για ολική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο σπίτι μου θέλω να κάνω κύκλωμα ξεχωριστο για τηλέφωνο απο του DSL αλλά για να μην έχω εξωτερικά καλώδια θέλω να τα περάσω στα υπάρχοντα κανάλια μαζι με αυτά του ρεύματος.

Ως εκ τούτου πήρα ενα 20μ 4c Καλώδιο αλλα δεν ξέρω αν μπορώ να το περάσω στο ίδιο κανάλι με αυτά που διέρχονται του ρεύματος. Η ιδέα είναι να έχω ένα πριζάκι ειδικά για τηλεφωνία χωριστά απο αυτό του ρουτερ.

Επεξ/σία από PC_MAGAS

4 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Ναι αλλά ο βλαξ που το έβαλε, έχει κολλήσει την έξοδο, μάλλον επειδή τεμπέλιασε να τη μονώσει. Οπότε καλό θα ήταν να αποφύγω την ολική αντικατάσταση.

Όντως φαίνεται περίεργη η ερώτηση, αλλά θέλω να είμαι σίγουρος πριν καταπιαστώ με κάτι. Τη μόνη φορά που πήγα τσάτρα-πάτρα να φτιάξω κάτι (σπασμένη οθόνη σε nintendo DS όταν ήμουν έφηβος), το κατέστρεψα.

Παίρνεις ένα ίδιο και κάνεις απλή αντικατάσταση. Επειδή είναι και εύκαμπτο δεν χρειάζεται να κοιτάς μήκη κλπ.

Αν στην έξοδο είναι κολλημένο δεν σε απασχολεί. Αφαιρείς το παλιό κόβοντας το σε κομματάκια ή όπως σε βολέψει, γυαλοχαρτάρεις λίγο τον σωλήνα που προεξαίχει να φύγουν υπολείμματα κόλας κλπ και να γίνει λείο και μετά βάζεις το νέο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν ξεβιδώνει με κάβουρα το σπασμένο πιθανώς το εσωτερικό να μην έχει βόλτες ή οι βολτες δεν ταίριασαν και εβαλε κάποια σιλικόνη.Αν δεν ξεβιδώνει δοκιμασε με κάποια πένσα κάποιο κατσαβίδι κάποιο σπαρπέλο να το βγάλεις κομμάτι - κομμάτι. όταν το βγάλεις και δεις το εσωτερικό θα δεις πως πρέπει να το αντικαταστήσεις.

Όταν ξεβιδώνεις με κάβουρα κάποιος ας κοιτάζει στο πάνω μέρος μήπως το σπασμένο περιστρέφεται μαζί με το δαχτυλίδι από την πάνω μεριά του νεροχύτη και έτσι δεν ξεβιδώνει.Αν ναι με κάποιο τρόπο ας κρατήσει κόντρα ο άλλος το πάνω δαχτυλιδι όσο εσύ θα περιστρέφεις το σπασμένο.

12 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Ή

417446452_915859366412463_4754366695246864459_n.jpg.3f08ec925631af64291b900c4dd27652.jpg

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2

20 ώρες πριν, georbap είπε

Θα ήθελα την συμβουλή - άποψη σας για ένα ζήτημα  σχετικά με την σύνδεση ενός σώματος καλοριφέρ. 

Για την ακρίβεια και λόγω ανακαίνισης που γίνεται στο σπίτι , θα πρέπει να μεταφέρω ένα σώμα γιατί στο σημείο που βρίσκεται θα επεκταθεί ο πάγκος της κουζίνας.  Το σώμα θα μπει στον διπλανό τοίχο και το ζήτημα είναι για τις σωληνώσεις.  Επειδή λοιπόν το εν λόγω καλοριφέρ είχε τοποθετηθεί εκ των υστέρων,  οι προϋπάρχουσες σωληνώσεις βρίσκονται εξωτερικά του τοίχου και έχω την επιλογή να συνεχίσω από εκεί εξωτερικά ως τον διπλανό τοίχο , με το μειονέκτημα ότι αυτός ο τοίχος είναι φάτσα του σπιτιού και θα φαίνεται άσχημα. ( θα τους κλείσω με χτιστό καναλάκι σε αυτήν την περίπτωση). Η δεύτερη επιλογή που πρότεινε ο υδραυλικός και δεν είχα σκεφτεί,  είναι να περάσει τους σωλήνες εσωτερικά και  μέσα από την γυψοσανίδα την οποία τοποθετώ τώρα στα πλαίσια της ανακαίνισης. Ο φόβος μου είναι ότι σε  μελλοντική πιθανότητα βλάβης κάποιου  σωλήνα , μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά αφού μέσα στην γυψοσανίδα έχουν περαστεί οι νέες καλωδιώσεις καθώς και 5αρα μόνωση. Επειδή αύριο είναι να έρθει ο υδραυλικός γι αυτή την δουλειά,  θα εκτιμούσα πολύ την γνώμη σας γιατί ομολογώ ότι δεν μπορώ να αποφασίσω με τίποτα. 

Επανέρχομαι γιατί έμεινε πίσω το post. Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας μιας και σήμερα αναμένεται να γίνει η αλλαγή τοποθέτησης του σώματος. 

1 ώρα πριν, georbap είπε

Η δεύτερη επιλογή που πρότεινε ο υδραυλικός και δεν είχα σκεφτεί,  είναι να περάσει τους σωλήνες εσωτερικά και  μέσα από την γυψοσανίδα την οποία τοποθετώ τώρα στα πλαίσια της ανακαίνισης. Ο φόβος μου είναι ότι σε  μελλοντική πιθανότητα βλάβης κάποιου  σωλήνα , μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά αφού μέσα στην γυψοσανίδα έχουν περαστεί οι νέες καλωδιώσεις καθώς και 5αρα μόνωση.

πέρνα  πίσω απ την γυψοσανίδα φ28 σπιράλ προστασίας τουμποραματος και μέσα σε αυτό τουμποραμα φ18 για το σώμα Οπότε είσαι εντός σπιτιού και σε περίπτωση αλλαγής σωλήνας την τραβάς και περνάς άλλη  Όπως τα καλώδια 

_2024-01-20_12-43-43.jpg.497adb99da3dec6d4c92c003fa5746c9.jpg

• Like 2
  • Thanks 1

Ερωτηση, χωρις να θελω να κανω διαφημιση.

Κοιταγα να δω τι παιζει απο τιμες/κοστολογια για κελυφος ή αλλου τυπου θερμομονωση και επεσα πανω σε αυτο.

https://giannatou-monosi.gr/thermomonosi/

https://giannatou-monosi.gr/erga/

Βλέποντας ειδικα τις φωτο απο τα διαφορα εργα, με εξαιρεση αυτα που κανει εκχυση πολυουρεθανης μεσα στην τοιχοποια, στα υπολοιπα βλεπω οτι ψεκαζει πολυουρεθανη εξωτερικα επι του τοιχου ή ταρατσας/κεραμιδιων ή ταβανι πυλωτης.

Οπως το βλεπω ομως στις φωτο μου φαινεται πολυ λεπτο το στρωμα και επουδενι στο παχος μιας κανονικης εξωτερικης θερμομονωσης/θερμοπροσοψης/dow.

Μπορει τοσο λεπτη στρωση να κανει πραγματικη διαφορα και δουλεια ως προς τη θερμομονωτικοτητα? Για να προστατευτει ιδιως εφοσον ειναι σε εξωτερικο χωρο, φανταζομαι οτι μετα θα θελει απο πανω σοβαντισμα (και το αφηνεις ετσι τυπου μυκονιατικο) ή κανονικα επιχρισμα και βαψιμο.

Εντος της τοιχοποιας που κανουν εκχυση φανταζομαι οτι επειδη υπαρχει ενα Α κενο αναμεσα στις δυο σειρες τουβλα λχ 5 εκατοστα αν γεμιζει ολο αυτο ειναι ενα καλο παχο μονωσης.

Σκεφτομαι κατι λαθος?

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...