Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Θέλει να βρεις τα κεραμίδια,κάθε σχέδιο έχει διαφορετική πατούρα, να βάλεις τα δοκάρια που θα πατάνε στις σωστές αποστάσεις.Επειδή έχω δει σιδερά να στήνει όλη την σκεπή , να μην έχει υπολογίσει σωστά, και να την ξηλώνει γιατί μόνο η πρώτη σειρά έπεφτε σωστά και να την ξαναστήνει, κάνε δοκιμές στο έδαφος και πάρε σωστές αποστάσεις.Κόψε οδηγούς για τις αποστάσεις ανάμεσα στα δοκάρια.

Επίσης θέλει να υπολογίσεις σωστά και την κλίση της σκεπής.

Εχω δει να γίνονται λάθη,και είμαι άσχετος με την κατασκευή.Οπότε περίμενε να γράψουν και άλλοι.

Καλή τύχη.

Γι' αυτό θέλω να "μαθητεύσω" πρώτα κάπου.. αλλά πού;; Ζητάνε εθελοντές χτίστες πουθενά; 😅

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/9/2018 στις 7:10 ΜΜ, stelios18120 είπε

Καλημέρα σας. Εχω αγοράσει κάτι παρόμοιο (Μ8 για τρύπα 14αρα, μήκος ουπα 5cm περίπου). Θα ήθελα να το βάλω στο ταβάνι. Γνωρίζει κάποιος πόσα κιλά να αντέχει σε κάθετη καταπόνηση; Σκέφτομαι να τοποθετήσω 2 και να κρεμάσω κρίκους γυμναστικής.

10890.jpg

Επεξ/σία από Jonny89

19 λεπτά πριν, Jonny89 είπε

10890.jpg

χωρίς να γνωρίζω απόλυτα,

με 5 εκατοστά ούπα πόσο βάρος να περιμένεις να κρατήσει;

αν αφαιρέσεις 1-2 εκατοστά σοβά κλπ μένουν 3-4... δύσκολο...

επίσης βρήκα αυτό: https://www.e-kousis.gr/el/metalliko-ektonoumeno-agkurio-gkantzou-m12-varias-kataponisis-39277.html

και λέει:

• Μέγεθος Τρυπανιού: 20mm.
  • Μήκος Αγκυρίου: 70mm.
  • Ελάχιστο Βάθος Κοπής: 85mm.
  • Μέγιστο Βάρος Φορτίου: 2.500kg.

και όπως λέει βάθος 70 και τρυπάνι 20...

3 ώρες πριν, qonqo είπε

Καλημέρα σε όλους. Έχω μια τρελή ερώτηση. Του χρόνου θα χτίσω ένα μικρό σπίτι και σκέφτομαι να φτιάξω τη σκεπή εγώ με φίλους, να μη βάλω δηλαδή μάστορες, για να γλιτώσω κόστος. Το σπιτάκι είναι πολύ μικρό, 22 τμ περίπου. Η σκεπή θα είναι απλή, μονόπλευρη, όχι σαν Λ δηλαδή αλλά σαν \ . Δεν έχω όμως εμπειρία και αναρωτιέμαι πού θα μπορούσα να μάθω τα βασικά και να αποκτήσω λίγη εμπειρία. Δυστυχώς δεν έχω φίλους χτίστες να τους ζητήσω να με πάρουν μαζί. Καμιά ιδέα; Ευχαριστώ

Αν δεν έχεις έστω και λίγη εμπειρία από κατασκευές εσύ ή κάποιος από τους φίλους μάλλον λάθος σκέφτεσε.

Δεν υπάρχει και στο youtube κάτι σχετικό. Αν όμως το ξεκινήσεις κάνε σχέδια σε χαρτί όλες τις κινήσεις. Από το χτίσιμο , την κλίση αρχικά , σινάζια που θα πέσουν , πως θα τοποθετηθούν αρχικά τα κάθετα δοκάρια , αν μπει πάνω σε αυτά κάποια διακοσμητική τάβλα  (αφού λες για σπίτι είναι βασικό) ασφαλτόπανο μετά  και πάνω , συνέχεια  οριζόντια καδρόνια με ακριβείς διαστάσεις το ένα από το άλλο , ώστε να πατάνε σωστά τα κεραμίδια . Επίσης πριν τα κεραμίδια κάποιο μονωτικό υλικό να μην είναι φούρνος μέσα το καλοκαίρι.

Με λίγα λόγια τα κεραμίδια είναι δύσκολη δουλειά για κάποιον αρχάριο. Γιατί δεν πας σε ένα πάνελ (σάντουιτς) πολυουρεθάνης το οποίο σίγουρα θα είναι πιο εύκολο;;;

• Like 2

Στις 13/1/2024 στις 4:50 ΜΜ, SofosChoriou είπε

Παιδιά μου καλησπέρα και καλή σας χρονιά με Υγεία.

Δίπλα από το σπίτι που μένω στη Σκόπελο, είχε μία παλιά αποθήκη, τα περασμένα την σουλούπωσα λίγο (ψευτοσοβά, βάψιμο, τοποθέτηση παλιών κουφωμάτων από το σπίτι) έγινε κουκλί. Το μόνο που έμεινε είναι η στέγη, έχει ελενίτ, μη μου πείτε ξέρω, είναι καρκινογόνα κλπ, συμφωνώ, το ξέρω, έτσι το βρήκα, θέλω να το αλλάξω, δεν θέλω να κάνω πλάκα ή κεραμοσκεπή, να μου βγει ακριβά. Τώρα βγάζοντας τα ελενίτ τι βάζουν; Μου είπαν για ένα σάντουιτς αλουμινίου. Καλά το λέω; Έτσι το ζητάω; Είναι καλό ή έχετε κάτι καλύτερο και κυρίως φτηνότερο; Αν μπορείτε στο περίπου να πείτε και τιμές.

Πανελ ποσο σου παει το μαλί; Το πανελ ειναι κατι σαν ελενιτ αλλα αναμεσα εχει θερμομονωτικο υλικό.

32 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε

Πανελ ποσο σου παει το μαλί; Το πανελ ειναι κατι σαν ελενιτ αλλα αναμεσα εχει θερμομονωτικο υλικό.

Ακριβώς. Από 17-18 ευρώ το τετραγωνικό μέχρι 25 περίπου.

Στο κεραμίδι και ειδικά για μικρό μέγεθος στέγης, η τοποθέτηση είναι ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση. Οι όποιες δυκολίες βρίσκονται στις γωνίες και στα τυχόν κοψίματα που θα χρειαστούν οι γωνίες, κλπ .

19 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

5 και χρόνια μετά λες να ψάχνει ακόμα;

Αλήθεια τώρα;; Έκανες τον κόπο μόνο κ μόνο να πεις την εξυπνάδα σου; Θα μπορούσες να πεις κ τη γνώμη σου αν είχες κάποια...

19 ώρες πριν, kokos23 είπε

χαχαχα δεν πρόσεξα την πρώτη ανάρτηση...χαχαχα

Τι είπα ρε παιδιά και ήταν τόσο χαζό;

3 λεπτά πριν, Jonny89 είπε

Αλήθεια τώρα;; Έκανες τον κόπο μόνο κ μόνο να πεις την εξυπνάδα σου; Θα μπορούσες να πεις κ τη γνώμη σου αν είχες κάποια...

Αλήθεια;Εσύ απάντησες σε ποστ του 2018 με φωτό ενός γάντζου εγώ λέω εξυπνάδες; Πιες ένα καφέ να ξυπνήσεις και ξαναέλα.

Screenshot 2024-01-16 07.31.08.png

12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αλήθεια;Εσύ απάντησες σε ποστ του 2018 με φωτό ενός γάντζου εγώ λέω εξυπνάδες; Πιες ένα καφέ να ξυπνήσεις και ξαναέλα.

Screenshot 2024-01-16 07.31.08.png

Επειδή εγω είμαι καινούριος εδώ, διαφώτισε με σε παρακαλώ, πως να έβρισκα την δημοσίευση του 18;; Γιατί στην αναζήτηση δε μου έβγαζε κατι. Κ ούτε στο αρχικό σου σχόλιο είδα κάτι σχετικό (δημοσίευσητου 18). 

Ηρεμααααααααααα . Εντάξει γίνονται αλλά δεν σου είπε και κάτι ασχημο ρε φίλε. Σχολίασε σκωπτικά μάλλον την απάντησή σου γιατί αναφερόταν σε πολύ παλιά δημοσίευση,  άρα άκαιρη η απάντησή σου. Απλά πριν απαντήσουμε σε κάτι κοιτάζουμε και λίγο πότε έγινε  το ερώτημα.

• Like 2

1 λεπτό πριν, papoys1 είπε

Ηρεμααααααααααα . Εντάξει γίνονται αλλά δεν σου είπε και κάτι ασχημο ρε φίλε. Σχολίασε σκωπτικά μάλλον την απάντησή σου γιατί αναφερόταν σε πολύ παλιά δημοσίευση,  άρα άκαιρη η απάντησή σου. Απλά πριν απαντήσουμε σε κάτι κοιτάζουμε και λίγο πότε έγινε  το ερώτημα.

Εγω θέλω να μου πει κάποιος τι έκανα λάθος ρε παιδιά. Μπήκα εδω για να βρω άκρη οχι να αρπάζομαι με τον καθένα. Αφού στην αναζήτηση δε βρήκα κατι σχετικό και με διαφορετικές προτάσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...