Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

58 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Τι προτείνουν τα μαστόρια του insomnia; 😁

Άσε τί λένε τα μαστόρια και πιάσε τί λέει η knauf:

https://www.knauf.gr/epidoseis/ichomonosi/detail-page-25.html

Διπλή γυψοσανίδα και από τις 2 πλευρές, πετροβάμβακας 6εκ.
Γενικά η ηχομόνωση είναι απαιτητικό άθλημα. Αυτό με το ασφαλτόπανο, πρώτη φορά το ακούω!

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να βάψω ένα βρεφικό δωμάτιο. Έχετε καμιά συμβουλή για το χρώμα; Ποιότητα, είδος, ποσότητα κτλ;

Το δωμάτιο είναι περίπου 7,5 τμ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Fan είπε

Θέλω να βάψω ένα βρεφικό δωμάτιο. Έχετε καμιά συμβουλή για το χρώμα; Ποιότητα, είδος, ποσότητα κτλ;

Το δωμάτιο είναι περίπου 7,5 τμ.

Το πιό "αθώο" χρώμα που γνωρίζω. Είναι ακριβούτσικο βέβαια αλλά έχει ελάχιστες πτητικές ενώσεις και αποτελείται ως επί το πλείστον από φυσικά υλικά. Με ένα 4λιτρο βάφεις τοίχους και ταβάνι δυο χέρια.

Επεξ/σία από BigBlack

Καλησπέρα! Αγόρασα αυτο το ηλεκτρικό κυπρί όπου λειτουργεί με μπαταρίες. Έχω ένα θέμα με την εμβέλεια που λύνεται μόνο όταν βγαίνει το καπάκι. Στην φωτογραφία που ανεβάζω, νομίζω ότι αυτη η πλακετιτσα που κουμπώνει πάνω στην άλλη πλακέτα είναι η κεραία του.. γνωρίζει κάποιος να μου πει αν όντως είναι, και αν είναι, αν υπάρχει τρόπος να γίνει μια επέκταση? Δεν έχω ιδέα από τεχνικά κλπ απλά έλεγα με όλη την άγνοια περί του θέματος που με διακατέχει, αν θα μπορούσε ένα λεπτό συρματάκι να φύγει από εκεί και να κολληθεί με μια διάφανη ταινία πάνω στην πόρτα;;; Κάτι τέτοιο τέλος πάντων υφίσταται; Και αν ναι, πως γίνεται; Κάθε πρόταση, ιδέα , ΚΑΛΟΔΕΧΟΎΜΕΝΗ ΜΕ 100000! 

IMG_3455.jpeg

11 λεπτά πριν, Sunlight-knight είπε

Καλησπέρα! Αγόρασα αυτο το ηλεκτρικό κυπρί όπου λειτουργεί με μπαταρίες. Έχω ένα θέμα με την εμβέλεια που λύνεται μόνο όταν βγαίνει το καπάκι. Στην φωτογραφία που ανεβάζω, νομίζω ότι αυτη η πλακετιτσα που κουμπώνει πάνω στην άλλη πλακέτα είναι η κεραία του.. γνωρίζει κάποιος να μου πει αν όντως είναι, και αν είναι, αν υπάρχει τρόπος να γίνει μια επέκταση? Δεν έχω ιδέα από τεχνικά κλπ απλά έλεγα με όλη την άγνοια περί του θέματος που με διακατέχει, αν θα μπορούσε ένα λεπτό συρματάκι να φύγει από εκεί και να κολληθεί με μια διάφανη ταινία πάνω στην πόρτα;;; Κάτι τέτοιο τέλος πάντων υφίσταται; Και αν ναι, πως γίνεται; Κάθε πρόταση, ιδέα , ΚΑΛΟΔΕΧΟΎΜΕΝΗ ΜΕ 100000! 

IMG_3455.jpeg

Κοψε το καπακι οσο χρειαζεται για να βγαλεις εξω την πλακετιτσα και στερεωσε την πανω στο καπακι με λιγη θερμοκολληση

• Thanks 1

3 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Κοψε το καπακι οσο χρειαζεται για να βγαλεις εξω την πλακετιτσα και στερεωσε την πανω στο καπακι με λιγη θερμοκολληση

Αδερφέ σε ευχαριστώ πολύ!! Πολύ ωραία η ιδέα σου! Αν δεν βρεθεί κάποια άλλη λύση που να μην θέλει τόση επεμβατικοτητα θα προχωρήσω σε αυτόν τον τρόπο και θα επιστρέψω με φωτογραφία για rating 😁

3 λεπτά πριν, Sunlight-knight είπε

Αδερφέ σε ευχαριστώ πολύ!! Πολύ ωραία η ιδέα σου! Αν δεν βρεθεί κάποια άλλη λύση που να μην θέλει τόση επεμβατικοτητα θα προχωρήσω σε αυτόν τον τρόπο και θα επιστρέψω με φωτογραφία για rating 😁

Δεν ειναι και μεγαλη παρεμβαση, μια τομη στο πλατος και παχος της πλακετας θα κανεις ελαχιστα μεγαλυτερη. Μακαρι να βρεθει λιγοτερο παρεμβατικη λυση. Καλή επιτυχία!

• Like 1

Μόλις τώρα, BigBlack είπε

Δεν ειναι και μεγαλη παρεμβαση, μια τομη στο πλατος και παχος της πλακετας θα κανεις ελαχιστα μεγαλυτερη. Μακαρι να βρεθει λιγοτερο παρεμβατικη λυση. Καλή επιτυχία!

Σε ευχαριστώ πολύ!!!!! 

• Like 1

29 λεπτά πριν, Sunlight-knight είπε

κάποια άλλη λύση που να μην θέλει τόση επεμβατικοτητα

...για ποιον λόγο να ΜΗΝ κολλήσεις ένα* κομμάτι (ΚΑΛΗΣ*) "ταινίας για πακέτα" πάνω από το βγαλμένο καπάκι...; Τεσπα εγώ θα το δοκίμαζα (σίγουρα θα επηρρεάζει λιγότερο από το σκληρό πλαστικό του καπακιού).

*...και δύο ("διπλή" ταινία δλδ, για πιο "σιγουριά")

** νομίζω ότι θα βρεις σε Λιντλ αυτές τις μέρες, συσκευασία 3ων τέτοιων ταινιών (4,5€) της Parkside. Δεν έχω ψαχτεί ποτέ (πχ σε χρωματοπωλεία ή online) για "γερές ταινίες", άρα δεν ξέρω αν υπάρχουν στάνταρ καλές - αλλά συγκρινόμενες με όσες "τυχαίες" έχω χρησιμοποιήσει μια ζωή, οι συγκεκριμένες είναι κορυφαίες: ανθεκτικές και με καλή κόλλα που κάθεται εκεί που άλλες δεν πιάνουν. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορώ να λειάνω έναν τοίχο με ταινειολειαντήρα πέραν από παλμικό τριβείο;

Ακομα θέλω να περάσω ένα τηλεφωνικο καλώδιο μέσα απο τα υπάρχοντα κουτιά. Σε αυτά νομιζω ότι παιρνα και κανονικό καλώδιο ρέυματος. Θα έχω θέμα με παρεμβολές;

Το καλώδιο ειναι 4c και ειναι μονο για φωνή σε εσωτερικό χώρο.

Ακόμα έχω ήδη μια τηλ πρίζα για το dsl και σε αυτήν θέλω να τραβήξω άλλη 1 γραμμή και για το τηλέφωνο για να το πάω σε άλλο δωμάτιο πως μπορώ να xωρέσω 2 γραμμές στην παρακάτω πρίζα:

IMG_20240113_001501.jpg

Επεξ/σία από PC_MAGAS

Παιδιά μου καλησπέρα και καλή σας χρονιά με Υγεία.

Δίπλα από το σπίτι που μένω στη Σκόπελο, είχε μία παλιά αποθήκη, τα περασμένα την σουλούπωσα λίγο (ψευτοσοβά, βάψιμο, τοποθέτηση παλιών κουφωμάτων από το σπίτι) έγινε κουκλί. Το μόνο που έμεινε είναι η στέγη, έχει ελενίτ, μη μου πείτε ξέρω, είναι καρκινογόνα κλπ, συμφωνώ, το ξέρω, έτσι το βρήκα, θέλω να το αλλάξω, δεν θέλω να κάνω πλάκα ή κεραμοσκεπή, να μου βγει ακριβά. Τώρα βγάζοντας τα ελενίτ τι βάζουν; Μου είπαν για ένα σάντουιτς αλουμινίου. Καλά το λέω; Έτσι το ζητάω; Είναι καλό ή έχετε κάτι καλύτερο και κυρίως φτηνότερο; Αν μπορείτε στο περίπου να πείτε και τιμές.

51 λεπτά πριν, SofosChoriou είπε

Τώρα βγάζοντας τα ελενίτ τι βάζουν; Μου είπαν για ένα σάντουιτς αλουμινίου. Καλά το λέω; Έτσι το ζητάω;

ψάξε  για κάτι σαν της φωτο 

Spoiler

_2024-01-13_17-38-51.png.5b2549c1cad5d6c4867b18b424e2b5fc.png

Spoiler

_2024-01-13_17-39-50.png.aaf582481729a920bf1bddf64d1c03c9.png

Spoiler

_2024-01-13_17-33-48.png.0097459b67146e0af5328c39149d0f8e.png

1 ώρα πριν, SofosChoriou είπε

Παιδιά μου καλησπέρα και καλή σας χρονιά με Υγεία.

Δίπλα από το σπίτι που μένω στη Σκόπελο, είχε μία παλιά αποθήκη, τα περασμένα την σουλούπωσα λίγο (ψευτοσοβά, βάψιμο, τοποθέτηση παλιών κουφωμάτων από το σπίτι) έγινε κουκλί. Το μόνο που έμεινε είναι η στέγη, έχει ελενίτ, μη μου πείτε ξέρω, είναι καρκινογόνα κλπ, συμφωνώ, το ξέρω, έτσι το βρήκα, θέλω να το αλλάξω, δεν θέλω να κάνω πλάκα ή κεραμοσκεπή, να μου βγει ακριβά. Τώρα βγάζοντας τα ελενίτ τι βάζουν; Μου είπαν για ένα σάντουιτς αλουμινίου. Καλά το λέω; Έτσι το ζητάω; Είναι καλό ή έχετε κάτι καλύτερο και κυρίως φτηνότερο; Αν μπορείτε στο περίπου να πείτε και τιμές.

οτι είπε ο hp8  πιο φτηνό είναι το μεσαίο το ίσιο πάχους 4 χιλιοστών αλλα μη νομίζεις και πολύ φτηνό. Κοντά στα 17-18 το τετραγωνικό αλλά είναι πολύ καλό και αν τα καδρόνια όταν βγάλεις το ελενιτ είναι ίσια το βάζεις κατευθείαν πάνω. Το καλό με αυτό μετράς δίνεις τις διαστάσεις και σου κόβουν τα κομμάτια που θα ζητήσεις. Δεν έχει φύρα.

Για πιο φτηνή λύση πας σε τσίγκο αλλά αν είναι σκέτος το καλοκαίρι θα είναι φούρνος μέσα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...