Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

(ενώ παραδοσιακά τα τοιχεία που χωρίζουν όρια είναι μισά - μισά)

Καλό είναι τα παραδοσιακά να ξεχνιούνται σιγά σιγά. Μου έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στο παρελθόν και πλέον έχω μάθει. Πρόσφατα γείτονας ήθελε να φτιάξει περίφραξη με μπλόκα ανάμεσα στο οικόπεδο μας, εκεί που υπήρχαν σύρματα. Κάτσε συμφωνήσαμε το σύνορο που είναι και μου είπε να το βάλουμε στην μέση, να το φτιάξουμε και οι δυο μαζί και δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν δυο τοιχία και άλλα τέτοια.  Εγώ πάντως μπορώ να σκεφτώ πάνω από δέκα τέτοιους λόγους και του είπα ευγενικά ότι θα το χτίσει μόνος του, απ' το σύνορο του και μέσα.

• Like 1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, papresa είπε

Αυτή τώρα απλά λέει ότι την ενοχλεί αισθητικά.

Ο κακός χρόνος περνάει, ο κακός γείτονας όχι...

Πάντως χθες σε συζητήσεις που έκανα μου είπαν να μην κάνω τίποτα, ώστε να την αναγκάσω να πάει στην πολεοδομία, όπου θα φάει τα μούτρα της...

Βάλτες  σένα κανάλι η σε μια φ63 σωλήνα  

Μεγάλα λόγια 

Στην πολεοδομία μπορεί Στα δικαστήρια ? 

Δημοσ.

Οι καταγγελίες που γίνονται στην Πολεοδομία ελέγχονται από Επιθεωρητές σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και αναλόγως την περίπτωση επιβάλλονται -αυτεπάγγελτα- πρόστιμα τα οποία περνάνε κατευθείαν στην εφορία. Τα πρόστιμα δεν είναι μόνο εφάπαξ αλλά έχει και πρόστιμα διατήρησης μέχρι να βεβαιωθεί πως η παράβαση αποκαταστάθηκε. Εγώ δεν θα έπαιζα τζόκερ με τέτοια θέματα, ιδίως αφού για τον καταγγέλοντα η διαδικασία είναι δωρεάν και μάλλον πολύ εύκολο να γίνει.

• Like 1
Δημοσ.
7 hours ago, papresa said:

Ναι.

Όταν ο συγχωρεμένος πατέρας μου έκανε πρόσθετο κομμάτι του σπιτιού (και αυτόν τον τοίχο), με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ήρθε ο παλιός ιδιοκτήτης και του είπε ας άφηνες ένα παράθυρο και αν κάποτε τα παιδιά μου θελήσουν να χτίσουν, ας το κλείσουν. Ο πατέρας μου δεν το έκανε.

Αυτή τώρα απλά λέει ότι την ενοχλεί αισθητικά.

Ο κακός χρόνος περνάει, ο κακός γείτονας όχι...

Πάντως χθες σε συζητήσεις που έκανα μου είπαν να μην κάνω τίποτα, ώστε να την αναγκάσω να πάει στην πολεοδομία, όπου θα φάει τα μούτρα της...

Εγώ στην αρχή της είπα ότι καλό είναι οι γείτονες να συνεννοούνται και πως αν δεν το καταλάβει και συνεχίσει, εγώ θα την κυνηγήσω και σε ότι εργασία κάνει θα την ελέγχω...

Δεν μένω μόνιμα σε αυτό το σπίτι, αλλά πηγαίνω κάποιες φορές στο χρόνο

Συμφωνω για τον κακο γειτονα.

Παντως απο τη στιγμη που το καλωδιο/σωληνωση ειναι εντος του δικου της οικοπεδου εχει δικιο. Να το πως αλλιως, εχει δικαιωμα να ερθει να χτισει ακριβως πανω στο δικο σου τοιχο, τον τοιχο της δικης της κατοικιας. Εκει θα υποχρεωθεις να ξηλωσεις νυχτα το κλιματιστικο και την οδευση του γιατι απλα πλεον εκει θα παταει ο τοιχος της.

Οποτε αν δεν μπορεις να βρεις ακρη και δεν δεχεται να βαλεις ενα καναλι ωστε να κρυψεις  το χυμαδιο των σωληνωσεων, στειλε τα απο αλλο δρομο. Η ψυχικη υγεια σου ειναι υπερανω ολων απο το να τσακωνεσαι με ενα μακακα.

ΑΠο την αλλη αν απλα πηγαινεις καποιες φορες το χρονο δεν μπορεις να ελεγξεις ευκολα αν κανει παρατυπιες ή αν θα σου κανει ζημιες.

Και παραθυρο να αφηνες θα ησουν τωρα παρανομος και θα ειχες μερεμετια να το κλεισεις οποτε εξτρα εξοδα και ταλαιπωρια.

4 hours ago, manolis940 said:

Καλό είναι τα παραδοσιακά να ξεχνιούνται σιγά σιγά. Μου έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στο παρελθόν και πλέον έχω μάθει. Πρόσφατα γείτονας ήθελε να φτιάξει περίφραξη με μπλόκα ανάμεσα στο οικόπεδο μας, εκεί που υπήρχαν σύρματα. Κάτσε συμφωνήσαμε το σύνορο που είναι και μου είπε να το βάλουμε στην μέση, να το φτιάξουμε και οι δυο μαζί και δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν δυο τοιχία και άλλα τέτοια.  Εγώ πάντως μπορώ να σκεφτώ πάνω από δέκα τέτοιους λόγους και του είπα ευγενικά ότι θα το χτίσει μόνος του, απ' το σύνορο του και μέσα.

Απλα χανουν και οι δυο λιγο απο το οικοπεδο τους κανοντας 2 τοιχια ενω με ενα κοινο η απωλεια ειναι μικροτερη.

Θα μου πεις οσο το πλατος του τοιχου αλλα και 15-20 εκατοστα παχος επι ποσα μετρα ειναι το κοινο συνορο γιατι να χασεις αυτα τα τετραγωνικα και να μην φυτεψεις στη θεση του δεντρακια ή θαμνους ή κατι αλλο?

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Sebu είπε

Απλα χανουν και οι δυο λιγο απο το οικοπεδο τους κανοντας 2 τοιχια ενω με ενα κοινο η απωλεια ειναι μικροτερη.

Δεν είναι μόνο αυτό... Πες ότι ο ένας από τους 2 γειτνιάζοντες, θέλει να οριοθετήσει με τοιχείο 20 εκ. το όριό του. Και ο άλλος, δεν θέλει. Τί θα κάνει και πώς θα εξασφαλίσει μετά από 30 χρόνια, όταν ο γείτονας θα πουλήσει την δικιά του ιδιοκτησία, ποιό είναι το μεταξύ τους όριο; Εμένα κάτι τέτοια μου έλεγε ο δικός μου, ότι εγώ έχτισα το τοιχείο ολόκληρο στην δική μου μεριά και είναι όλο δικό μου, ενώ εγώ τα τοπογραφικά που παρέλαβα έλεγαν μισό - μισό. Τώρα είναι αστείο, μιλάμε για 10 εκ. διαφορά, αλλά έλα μου που είναι σημαντικό γιατί σε αυτά τα 10 εκ. εγώ ήθελα να βγάλω την θερμοπρόσοψη από την οικοδομή...Τέλος πάντων βγάλαμε άκρη στο φιλικό υποχωρώντας εγώ (βλακωδώς για να μην κολλήσουν οι εργασίες, κανονικά είχα οικοδομική άδεια με τα πάντα αλλά θα ήθελε τρέξιμο) έβαλα σε 1 μεριά λίγο λιγότερο πάχος...
Αλλά από τότε κομμένες οι χάρες, μου ζήτησε να του κάνει ο μονωσατζής μου μια υγρομόνωση που ήθελε πρόσβαση από την δική μου μεριά και μιας γειτόνισσας που έχει τσακωθεί (τι πρωτότυπο) και να πω ότι είναι για εμένα και θα τον πλήρωνε αυτός, και έφαγε επικό άκυρο. Άσε να σαπίσει από την υγρασία να βάλει μυαλό. Πάρε και το makeover τοιχείο τώρα, κι έδεσε.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sebu είπε

Θα μου πεις οσο το πλατος του τοιχου αλλα και 15-20 εκατοστα παχος επι ποσα μετρα ειναι το κοινο συνορο γιατι να χασεις αυτα τα τετραγωνικα και να μην φυτεψεις στη θεση του δεντρακια ή θαμνους ή κατι αλλο?

Γιατί νομικά μετά από χρόνια δεν θα αποδείξεις εύκολα σε ποιον ανήκει ο τοίχος, αν ήταν κοινός κτλ. Δύο τοίχοι ξεκαθαρίζουν την κατάσταση.

Ποια η ανάγκη θα μου πεις; Μπορεί ένας εκ των δύο οικοπεδούχων να θέλει να κολλήσει ένα κτήριο πάνω στην τοίχο. Αν έχεις τον δικό σου τοίχο δεν χρειάζεται να δώσεις αναφορά σε κανένα ούτε να συμφωνήσεις με κανένα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι να βρω ένα μικρό χώρο (μεγέθους δηλαδή ακόμη και των 3-4 τετραγωνικών) ώστε να τον έχω για διάφορες ξυλουργικές εργασίες, diy , κτλ, για προσωπική χρήση, όχι επαγγελματική. Καθώς πρόκειται για χόμπι, δεν θα ήθελα να χαλάω πάνω από 10 έως μαξ 20 ευρώ το μήνα σε περίπτωση ενοικίασης χώρου. Σκεφτόμουν κάτι σε αποθήκη, ωστόσο δεν γνωρίζω αν μπορείς να εκμισθώσεις αποθήκη για τέτοια χρήση. Θα επικοινωνήσω και με ιδιοκτήτες κάποιων αποθηκών τις ερχόμενες μέρες, αλλά αν κάποιος έχει διαχειριστεί αντίστοιχη κατάσταση και γνωρίζει κάτι παραπάνω, ευπρόσδεκτη κάθε κατατόπιση.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, yep7 είπε

Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι να βρω ένα μικρό χώρο (μεγέθους δηλαδή ακόμη και των 3-4 τετραγωνικών) ώστε να τον έχω για διάφορες ξυλουργικές εργασίες, diy , κτλ, για προσωπική χρήση, όχι επαγγελματική. Καθώς πρόκειται για χόμπι, δεν θα ήθελα να χαλάω πάνω από 10 έως μαξ 20 ευρώ το μήνα σε περίπτωση ενοικίασης χώρου. Σκεφτόμουν κάτι σε αποθήκη, ωστόσο δεν γνωρίζω αν μπορείς να εκμισθώσεις αποθήκη για τέτοια χρήση. Θα επικοινωνήσω και με ιδιοκτήτες κάποιων αποθηκών τις ερχόμενες μέρες, αλλά αν κάποιος έχει διαχειριστεί αντίστοιχη κατάσταση και γνωρίζει κάτι παραπάνω, ευπρόσδεκτη κάθε κατατόπιση.

Προφανώς ήθελες να γράψεις 100 max 200. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, yep7 είπε

Τα τετραγωνικά που λες ειναι παρα πολυ λιγα και ειδικα για εργασιες σε ξύλα, δευτερο θελεις δικη σου παροχή ρεύματος πράγμα που αποθήκες σε πολυκατοικίες δεν εχουν, επίσης απαγορεύονται τέτοιου ίδιους χρήσεις και τέλος με τα λεφτά που διαθέτει ουτε περιστερωνα😁 δεν βρίσκεις 

• Like 1
Δημοσ.

Καλή χρονιά!

Αναζητώ ιδέες για το παρακάτω.

Πισω από τα άσπρα, είναι τοίχος. Οπότε είναι περιορισμένος ο χώρος.

Η αρχική σκέψη είναι να βγούμε λίγους πόντους ακόμα έξω, ώστε να μπει τζαμαρία και να δημιουργηθεί λίγος παραπάνω χώρος για να γίνει μια βιτρίνα, για κάποια κοσμήματα, αξεσουάρ κλπ, αλλά να είναι και κάπως προσβάσιμα..

Ιδέες;

Κάποιος σκελετός με σίδερο, με Λαμαρινα γυρισμένη στη στραντζα;

Compress_20240104_135438_8315.jpg

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Papakitou είπε

Καλή χρονιά!

Αναζητώ ιδέες για το παρακάτω.

Πισω από τα άσπρα, είναι τοίχος. Οπότε είναι περιορισμένος ο χώρος.

Η αρχική σκέψη είναι να βγούμε λίγους πόντους ακόμα έξω, ώστε να μπει τζαμαρία και να δημιουργηθεί λίγος παραπάνω χώρος για να γίνει μια βιτρίνα, για κάποια κοσμήματα, αξεσουάρ κλπ, αλλά να είναι και κάπως προσβάσιμα..

Ιδέες;

Κάποιος σκελετός με σίδερο, με Λαμαρινα γυρισμένη στη στραντζα;

Compress_20240104_135438_8315.jpg

Με την επιφύλλαξη ότι δεν επιτρέπεται αυτό που θες να κάνεις (υπέρβαση ορίου οικοδομικής γραμμής) κάτι ίσως σκελετό από στρατζαριστό (κούφιο) και τζαμαρία, με μεντεσέδες, ίσως;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Με την επιφύλλαξη ότι δεν επιτρέπεται αυτό που θες να κάνεις (υπέρβαση ορίου οικοδομικής γραμμής) κάτι ίσως σκελετό από στρατζαριστό (κούφιο) και τζαμαρία, με μεντεσέδες, ίσως;

Και μένα λογικό μου φαίνεται να μην επιτρέπεται..

Απλά είδα τον δίπλα που το έχει κάνει, κι εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια πριν.. (εννοείται ότι δεν είναι λογική αυτή φυσικά), αλλά κοιτάω κι εγώ πως να εξυπηρετησω καλύτερα..

Δημοσ.

καλησπερα και καλη χρονια σε ολους.

Ερώτηση. Σε πολυκατοικία 4 διαμερισμάτων που μετακόμισα (ιδιόκτητο), θέλω να βάλω θυροτηλεόραση 4 αγωγών της orno. Πέρασα utp για να ειμαι εντάξει , ομως για να δώσω τροφοδοσία στο κυπρί (8-12 VAC) μου είπανε οτι χρειάζεται ρελέ για να μην πατήσουμε και οι 2 ταυτόχρονα (και κάποια επιστροφή φαντάζομαι κάψει τον ενισχυτή). Υπάρχει καποιος που γνωρίζει τι ρελέ να πάρω?

Δημοσ.

Μετά από αλλαγή πλυντηρίου κάνει ενοχλητικό θόρυβο η αποχέτευση όταν στύβει/αντλεί τα νερά, υπάρχει καμία λύση;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Klausx είπε

Μετά από αλλαγή πλυντηρίου κάνει ενοχλητικό θόρυβο η αποχέτευση όταν στύβει/αντλεί τα νερά, υπάρχει καμία λύση;

Μήπως δεν έχεις ανοίξει την βάνα αρκετά;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...