Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

21 λεπτά πριν, hp8 είπε

πιθανόν λόγω της λειτουργίας συντήρησης να έχεις χαμηλή θερμοκρασία καυσαερίων Έχεις πάρει μέτρηση καυσαερίων στη λειτουργία που αναφέρεις ? Εκτιμώ ότι τα ξύλα δεν είναι χλωρά  

Θα το έκανε και τα προηγούμενα χρόνια το ίδιο φαινόμενο (όσο αφορά τα καυσαερια)
Ξύλα παλιά πάντα 2-3 ετών και κάτω από υποστεγο 

Επεξ/σία από Bianchi
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, Sebu είπε

ετσι και αλλιως το κενο που μπαινει το κουφωμα θα λειτουργει ως παροχετευση κρυου/ζεστου αερα το dow στην εξω πλευρα δεν θα προσφερε τιποτα

Αυτό ακριβώς.

και στο δικό μου έτσι είναι.

50 λεπτά πριν, Bianchi είπε

Αυτόν τον χειμώνα 2-3 φορές το πρωί και ΜΌΝΟ το πρωί (μετά από νύχτα που δεν πολυδουλευει) είδα υγρασία - νερά (ήταν βρεγμένα τα κάρβουνα)
Είδα και πιο πάνω εκεί που ξεκινάει η καμιναδα νερά και στους επιβρανδυτες
Σαν να κατεβαίνει δηλαδή το νερό από πάνω προς τα κάτω.
99% ΝΟΜΙΖΩ τα κατεβάζει από την καμιναδα.

Υγ 1 δεν το κάνει στην βροχή ή μετά την βροχή αλλά σε άσχετες μέρες.

Υγ2 η καμιναδα εξωτερικα τουλάχιστον φαίνεται σε άριστη κατάσταση, χωρίς τρύπες, σκουριες ή καυσαερια 

Υγ3 νομίζω ότι κάπως "απορροφά" η μόνωση της καμιναδας νερό και το κατεβαζει αυτη αλλά δεν υπάρχει η παραμικρή τρύπα ή σκουριά εξωτερικα 

Υγ4 δεν το κανει ΠΟΤΕ κατά την ημέρα που καίει καλά (και το βράδυ έχει ξύλα μέσα αλλά για συντήρηση, να έχει το πρωί νερό ζεστό)

Πάντα έτσι το δούλευες τη νύχτα;

Εμένα μου κάνει σαν συμπύκνωση εξωτερικής υγρασίας πάνω σε κρύο μέταλλο. Μήπως οι 2-3 φορές που λες ήταν πολύ κρύες νύχτες;

• Like 1

1 ώρα πριν, Doubt είπε

Αυτό ακριβώς.

και στο δικό μου έτσι είναι.

Πάντα έτσι το δούλευες τη νύχτα;

Εμένα μου κάνει σαν συμπύκνωση εξωτερικής υγρασίας πάνω σε κρύο μέταλλο. Μήπως οι 2-3 φορές που λες ήταν πολύ κρύες νύχτες;

Πάντα έτσι όλα τα χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα με τα ίδια ξύλα κιόλας (δρενια και οξια)!

Εξωτερικα δεν έχει ίχνος υγρασίας!

Σαν να έχει κάποια "τρύπα" που με την βροχή ας πούμε να "μαζεύει" νερό η μόνωση και μετά από μέρες ας πούμε να το "στραγγίζει" κάτω. Θα το ψάξω περισσότερο μήπως βρω κάτι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία!!

Έχω ένα θέμα με τους τοίχους.
πριν από περίπου ένα χρόνο έκανα ολική ανακαίνιση του σπιτιού όπου είχε να περαστούν εκ νέου νέοι τοίχοι.
Ουσιαστικά σκάφτηκε μέχρι τούβλο και φτιάχτηκε επειδή είχε σοβαρό θέμα.

Το θέμα που αντιμετωπίζω τώρα είναι ότι αν για κάποιο λόγο βρει ένα αντικείμενο στην γωνία του τοίχου φεύγει κομμάτι ή αν περάσω και βρω και εγώ ο ίδιος.
Το ίδιο πρόβλημα έχω αντιμετωπίσει όταν προσπαθώ να ανοίξω τρύπες ή να καρφώσω κάτι.

Καμία ιδέα τι φταίει και πως διορθώνεται?

415748061_3582445508706834_5157703957633363442_n.jpg

413160479_377637281587357_7806452958464115875_n.jpg

Επεξ/σία από Niiikoc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και καλή χρονιά. Έχω θέμα με σπίτι που έχω σε πόλη. Έχω το κλιματιστικό σε τοίχο, την εξωτερική μονάδα την έχω στην ταράτσα, αλλά η χοντρή σωλήνα της εσωτερικής μονάδας βγαίνει από τον τοίχο και βλέπει αυλή άλλου σπιτιού, το οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν ακατοίκητο και εγκαταλειμμένο. Τώρα αγοράστηκε από αλλοδαπή και θέλει να μετακινήσω την σωλήνα, γιατί λέει όταν φτιάξει το σπίτι δεν της αρέσει να βλέπει την σωλήνα... Με το σωληνάκι της αποχέτευσης δεν έχει πρόβλημα (προς το παρόν)...

Θέλει να μετακινήσω και την εσωτερική μονάδα, ώστε να βγει η σωλήνα εκεί που την βολεύει...

Όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα είναι μεγάλο και πρωτάκουστο, ή το έχετε ξανακούσει; Τι μπορώ να κάνω; Έχω κάλυψη από τον νόμο;

Επεξ/σία από papresa

49 λεπτά πριν, papresa είπε

Καλημέρα και καλή χρονιά. Έχω θέμα με σπίτι που έχω σε πόλη. Έχω το κλιματιστικό σε τοίχο, την εξωτερική μονάδα την έχω στην ταράτσα, αλλά η χοντρή σωλήνα της εσωτερικής μονάδας βγαίνει από τον τοίχο και βλέπει αυλή άλλου σπιτιού, το οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν ακατοίκητο και εγκαταλειμμένο. Τώρα αγοράστηκε από αλλοδαπή και θέλει να μετακινήσω την σωλήνα, γιατί λέει όταν φτιάξει το σπίτι δεν της αρέσει να βλέπει την σωλήνα... Με το σωληνάκι της αποχέτευσης δεν έχει πρόβλημα (προς το παρόν)...

Θέλει να μετακινήσω και την εσωτερική μονάδα, ώστε να βγει η σωλήνα εκεί που την βολεύει...

Όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα είναι μεγάλο και πρωτάκουστο, ή το έχετε ξανακούσει; Τι μπορώ να κάνω; Έχω κάλυψη από τον νόμο;

αν εφάπτεσαι με την αυλή δυστυχώς έχει δίκιο...

μπορείς όμως να την γράψεις για να δείς μέχρι που θα φτάσει, επίσης κοίτα για παρατυπίες στην ανακαίνιση για να έχεις αντίλογο...

1 ώρα πριν, papresa είπε

βλέπει αυλή άλλου σπιτιού

Βλέπει απλά, ή ο τοίχος σου είναι στο όριο του οικοπέδου και εφάπτεται, οπότε στην ουσία είσαι μέσα στην αυλή της;
Αν απλά βλέπει δεν ασχολείσαι, αν είσαι μέσα οφείλεις να μετακινήσεις την σωλήνωση ώστε να μην βγαίνει εκτός των ορίων της ιδιοκτησίας σου.

• Like 1

1 hour ago, papresa said:

Κοιτα αυτον οικονομικος...https://www.enaeritis.com/  εναντι σκαλωσιας

On 29/12/2023 at 13:33, circadian said:

Σε μια βιβλιοθήκη τα ράφια στηρίζονται και κλειδώνουν σε κάτι τέτοιες βίδες.

Ξέρει κανείς πως τις ζητάω ή που τις βρίσκω;

Επίσης είναι πιο μικρές για τις τρύπες που έχει ήδη και έχει ένα πλαστικό τύπου ουπα, θα παίξει οποιοδήποτε ουπα ή ψάχνω κάτι συγκεκριμένο.

Ευχαριστώ

Imagepipe_0.jpg

https://zalonis.eu/eksarthmata-epiplwn/syndesi-epiplwn-feramia/plastika-feramia-rafiwn/vides-syndeshs-plastikwn-feramiwn

• Like 2

Στις 30/12/2023 στις 7:35 ΜΜ, Bianchi είπε

Θα το έκανε και τα προηγούμενα χρόνια το ίδιο φαινόμενο (όσο αφορά τα καυσαερια)
Ξύλα παλιά πάντα 2-3 ετών και κάτω από υποστεγο 

Υγρασία από τα ξύλα είναι μην ψάχνεις κάτι άλλο! Όσο στεγνό και να είναι το ξύλο, ένα 10% υγρασία θα το έχει κρατήσει. Για βάλε τώρα, στα 10 κιλά ξύλα, είναι 1 λίτρο νερό. Επειδή δεν καίει πολύ για να κρατήσει την θερμοκρασία ψηλά και πάνω από τους 100+ βαθμούς συνέχεια, τα καυσαέρια κάνουν υγροποίηση μέσα στην καμινάδα που σου επιστρέφει κάτω στην εστία. Το έχω αντιμετωπίσει πάμπολλες φορές στην βιομηχανία όταν δουλεύουν οι καυστήρες πυρηνοξύλου στο ρελαντί και μουσκεύουν τα πανιά από τα σακκόφιλτρα, γίνεται λάσπη και με ρωτάνε οι συντηρητές "γιατί βούλωσε το φίλτρο και δεν τραβάει"... 

• Like 1

2 ώρες πριν, papresa είπε

Αν μπορείτε να το καταλάβετε πρόκειται για αυτό:

Αν περνάει στον αέρα της δε νομίζω οτι μπορείς να κάνεις και πολλά παρά να βγάλεις τη σωλήνα από άλλη πλευρά.

Αν συμβιβαστεί με κάποιο κάλυμμα μάλλον θα είσαι τυχερός.

Ανέμενε κι άλλη γνώμη, γιατί το "νομικό" δεν είναι το φόρτε μου

7 hours ago, papresa said:

Αν μπορείτε να το καταλάβετε πρόκειται για αυτό:

IMG_20240102_135345.jpg

Απο μονο του αυτο ως φωτο δεν λεει κατι. Η σωληνα και το καλωδιο που μας δειχνεις οτι φευγει προς τα κατω, φευγει προς τα κατω αλλα αυτη η πλευρα του τοιχου ειναι μεσα στο δικο της οικοπεδο?

Ειναι μεσα στο δικο σου οικοπεδο και απλα της χαλαει τη μοστρα??

Αν εισαι οπως σε παλιες κατοικιες που ο τοιχος σου ειναι η μεσοτοιχια των δυο οικοπεδων τοτε οι σωληνες σου πρακτικα ειναι στην δικη της μερια. Ενας απο τους λογους που αν εχτιζες πρωτος στη ριζα του οικοπεδου απο εκεινη την πλευρα δεν σου επιτρεποταν να βγαλεις παραθυρα.

• Like 1

12 ώρες πριν, Sebu είπε

Απο μονο του αυτο ως φωτο δεν λεει κατι. Η σωληνα και το καλωδιο που μας δειχνεις οτι φευγει προς τα κατω, φευγει προς τα κατω αλλα αυτη η πλευρα του τοιχου ειναι μεσα στο δικο της οικοπεδο?

Ναι.

12 ώρες πριν, Sebu είπε

Ενας απο τους λογους που αν εχτιζες πρωτος στη ριζα του οικοπεδου απο εκεινη την πλευρα δεν σου επιτρεποταν να βγαλεις παραθυρα.

Όταν ο συγχωρεμένος πατέρας μου έκανε πρόσθετο κομμάτι του σπιτιού (και αυτόν τον τοίχο), με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ήρθε ο παλιός ιδιοκτήτης και του είπε ας άφηνες ένα παράθυρο και αν κάποτε τα παιδιά μου θελήσουν να χτίσουν, ας το κλείσουν. Ο πατέρας μου δεν το έκανε.

Αυτή τώρα απλά λέει ότι την ενοχλεί αισθητικά.

Ο κακός χρόνος περνάει, ο κακός γείτονας όχι...

Πάντως χθες σε συζητήσεις που έκανα μου είπαν να μην κάνω τίποτα, ώστε να την αναγκάσω να πάει στην πολεοδομία, όπου θα φάει τα μούτρα της...

Εγώ στην αρχή της είπα ότι καλό είναι οι γείτονες να συνεννοούνται και πως αν δεν το καταλάβει και συνεχίσει, εγώ θα την κυνηγήσω και σε ότι εργασία κάνει θα την ελέγχω...

Δεν μένω μόνιμα σε αυτό το σπίτι, αλλά πηγαίνω κάποιες φορές στο χρόνο

1 ώρα πριν, papresa είπε

Ναι.

Όταν ο συγχωρεμένος πατέρας μου έκανε πρόσθετο κομμάτι του σπιτιού (και αυτόν τον τοίχο), με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ήρθε ο παλιός ιδιοκτήτης και του είπε ας άφηνες ένα παράθυρο και αν κάποτε τα παιδιά μου θελήσουν να χτίσουν, ας το κλείσουν. Ο πατέρας μου δεν το έκανε.

Πάντως χθες σε συζητήσεις που έκανα μου είπαν να μην κάνω τίποτα, ώστε να την αναγκάσω να πάει στην πολεοδομία, όπου θα φάει τα μούτρα της...

Εγώ στην αρχή της είπα ότι καλό είναι οι γείτονες να συνεννοούνται και πως αν δεν το καταλάβει και συνεχίσει, εγώ θα την κυνηγήσω και σε ότι εργασία κάνει θα την ελέγχω...

Η σωλήνα ειναι στο χώρο του γείτονα, εισαι υποχρεωμένος να την αποσύρεις, επίσης παράθυρα σε μεσοτοιχίες απαγορεύονται απο την νομοθεσία. 

• Like 4

1 ώρα πριν, papresa είπε

Ναι.

Μπράβο σου. Θέλω να δω, σε 2-3-5 χρόνια που θα θες να το ανακαινίσεις και να βάλεις μια θερμοπρόσοψη που αναγκαστικά θα μπαίνεις στο οικόπεδό της, ή να κάνεις ένα απλό βάψιμο που θα χρειαστεί σκαλωσιά στο οικόπεδό της, πώς θα συνεννοηθείς ώστε να σου επιτρέψει.
Μαλάκες γείτονες υπάρχουν, ας μην γινόμαστε κι εμείς ένας απ' αυτούς ρε 'συ. 

Εμένα, με είχε φάει ένας γείτονας, σε ένα τοιχείο που είναι ανάμεσα στο οικόπεδό του και το δικό μου όπου θέλω στην δική μου πλευρά να κάνω παρτέρι, να χτίσω τούβλο από μέσα και καλά "για να μην του χαλάσει από τις υγρασίες το τοιχείο". Σκοπός του δεν ήταν αυτός, αλλά θεωρεί ότι όλο το τοιχείο είναι δικό του (ενώ παραδοσιακά τα τοιχεία που χωρίζουν όρια είναι μισά - μισά), χωρίς να φαίνεται πουθενά στα χαρτιά κάτι τέτοιο. Ναι κύριε βεβαίως, του λέω, έφερα έναν εργάτη για να μην με πρήζει και ο γάτος αφού απόρησε και με ρώτησε γιατί τον φώναξα, τί έκανε!!! Έκτισε το τούβλο και το σοβάτισε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μοιάζει ότι το τοιχείο είναι κτισμένο μισό - μισό στο όριο των οικοπέδων, σοβατίζοντας και το μισό προϋπάρχον και περνώντας τσιμεντοειδές για καταπολέμηση της υγρασίας. Το φυσάει και δεν κρυώνει ο γέρος και δεν μπορεί να μου πει και τίποτα. Είχε καθίσει και το κοίταζε 1 ώρα προκειμένου να πει κάτι, σας αρέσει ευχαριστημένος, του λέω;...Ναι ναι μπράβο μου λέει ωραία δουλειά και από τότε δεν τον έχω ξαναδεί :) :) :) 

Άντε καλημέρες και think out of the box με τη θείτσα!

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...