teachertza Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Καλησπέρα, στο σπίτι έχω ένα τζάκι, που μάλλον είναι μετριο - κατασκευασμένο. Στην έξοδο της καμινάδας στην ταράτσα έχει μία εξτρά καμινάδα με περιστρεφόμενο καπέλο. Το τζάκι κάπνιζε πολύ. Έφερα έναν το καθάρισε το τζάκι. Μου είπε ως λύση να βγάλω την εξτρά μεταλική καμινάδα με το καπέλο και να βάλω άλλη μεγαλύτερης διατομής και θα φτιάξει σίγουρα. Τί κόστος έχει αυτό? Έχει νόημα ή θα βγεί ακριβό?
papoys1 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, teachertza είπε Καλησπέρα, στο σπίτι έχω ένα τζάκι, που μάλλον είναι μετριο - κατασκευασμένο. Στην έξοδο της καμινάδας στην ταράτσα έχει μία εξτρά καμινάδα με περιστρεφόμενο καπέλο. Το τζάκι κάπνιζε πολύ. Έφερα έναν το καθάρισε το τζάκι. Μου είπε ως λύση να βγάλω την εξτρά μεταλική καμινάδα με το καπέλο και να βάλω άλλη μεγαλύτερης διατομής και θα φτιάξει σίγουρα. Τί κόστος έχει αυτό? Έχει νόημα ή θα βγεί ακριβό? Η έξοδος της καμινάδας στην ταράτσα είναι χτιστή και σε τι ύψος από την ταράτσα;;;; Με τι διαστάσεων τούβλα είναι;;;; Από το τζάκι μέχρι την καμινάδα είναι κατασκευασμένη με ίδια υλικά και πάει ίσια πάνω ή κάνει κάπου κάποια γωνία ή καμπύλη;;;;; Η ταράτσα σου είναι ελεύθερη;;;; Μήπως η καμινάδα σου είναι δίπλα από ψηλότερο κτίριο;;;; Το περιστρεφόμενο καπέλο γυρίζει ή είναι κολημμένο;;;;; Αυτά πρέπει να δεις πρώτα.Αν είναι όλα εντάξει τότε κάτι άλλο φταίει. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από papoys1 1
Home Done Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 11 ώρες πριν, teachertza είπε Καλησπέρα, στο σπίτι έχω ένα τζάκι, που μάλλον είναι μετριο - κατασκευασμένο. Στην έξοδο της καμινάδας στην ταράτσα έχει μία εξτρά καμινάδα με περιστρεφόμενο καπέλο. Το τζάκι κάπνιζε πολύ. Έφερα έναν το καθάρισε το τζάκι. Μου είπε ως λύση να βγάλω την εξτρά μεταλική καμινάδα με το καπέλο και να βάλω άλλη μεγαλύτερης διατομής και θα φτιάξει σίγουρα. Τί κόστος έχει αυτό? Έχει νόημα ή θα βγεί ακριβό? Ένα τζάκι μπορεί να καπνίζει για πολλούς λόγους: 1. Κακή κατασκευή (λάθος διαστάσεις στην εστία, λάθος κλίσεις στον καπνοθάλαμο, μικρή διατομή καμινάδας, μικρό μήκος καμινάδας) 2. Λείπει φρέσκος αέρας από το σπίτι (σταματάει να καπνίζει αν ανοίξεις λίγο ένα παράθυρο?) 3. Η απόληξη της καμινάδας είναι χαμηλότερα από κοντινές κατασκευές. Μάλλον θα πρέπει να το δει κάποιος τζακάς για να πάρεις απαντήσεις 2
panos4tw Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 6 λεπτά πριν, Home Done είπε Ένα τζάκι μπορεί να καπνίζει για πολλούς λόγους: 1. Κακή κατασκευή (λάθος διαστάσεις στην εστία, λάθος κλίσεις στον καπνοθάλαμο, μικρή διατομή καμινάδας, μικρό μήκος καμινάδας) 2. Λείπει φρέσκος αέρας από το σπίτι (σταματάει να καπνίζει αν ανοίξεις λίγο ένα παράθυρο?) 3. Η απόληξη της καμινάδας είναι χαμηλότερα από κοντινές κατασκευές. Μάλλον θα πρέπει να το δει κάποιος τζακάς για να πάρεις απαντήσεις Δηλαδη αποκλειεται να φταιει οτι το περιστρεφομενο καπελο δεν γυριζει? Εχω κι εγω ιδιο προβλημα: Για την κατασκευη προφανως δεν μπορω να κανω κατι, φρεσκος αερας δεν λειπει καθως οντως ανοιγω παραθυρο λιγο και τραβαει καλυτερα, η καμιναδα εχει καλο μηκος και δεν ειναι πιο χαμηλα απο αλλες διπλανες. Το καπελο που εχει ειναι ψιλοκουριασμενο με αποτελεσμα να μην γυρναει ή να γυρναει μονο οταν εχει πολυ αερα....οποτε ελπιζω να φταιει αυτο
panos4tw Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Η αληθεια ειναι οτι το τζακι εχει τρυπες στα πλαγια, αλλα οταν ανοιγω το παραθυρο τραβαει καλυτερα. Το καπελο ειναι αυτο, φαινεται να ειναι κολλημένο, εχω ριξει λιγο Wd40 μεσα απο τις χαραμαδες αλλα με μερικη επιτυχια μονο.
Cosmonaut21 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Άμα τσιρίζει (ήχος τριβής μέταλλο με μέταλλο) λύνεται το πρόβλημα με γράσσο ή θέλει οπωσδήποτε αλλαγή;
eMike Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Καλησπέρα σε όλους, Στο πατρικό μου διαμέρισμα έχουν σαπίσει τα κάγκελα του μπαλκονιού, σε βαθμό που δε νομίζω ότι χρήζουν επισκευής. Είναι πολυκατοικία του 71, το κάγκελο είναι σχετικά χαμηλό θεωρώ και πραγματικά φοβάσαι να πας άκρη άκρη στο μπαλκόνι. Είναι ρετιρέ σε 4ο όροφο οπότε και αρκετά ψηλά όπως καταλαβαίνετε, και επιπρόσθετα το μπαλκόνι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ (το πάνω-πάνω στη φώτο, περί τα 20μ. μήκος και στρίβει και 4-5μ. γωνία, συνολικά το μπαλκόνι είναι 98τ.μ.) Τώρα, ερωτήσεις-απορίες-συμβουλές.. Θέλω να τα φτιάξω, ιδανικά να βάλω 10-15 πόντους ψηλότερα ή τα ίδια και να βάλω πρόσθετα από επάνω after market. Μπορεί κάποιος να κάνει μια εκτίμηση (στο βαθμό που μπορεί) του κόστους? Θα χρειαστώ σκαλωσιά στην πολυκατοικία? θα χρειαστώ ειδική άδεια? Που να απευθυνθώ και τι να προσέξω? Ευχαριστώ,
panos4tw Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 29 λεπτά πριν, divo είπε wd40 πρωτα να σπασει η σκουρια. Το γρασσο εννοειτε δεν κραταει για παντα. Αν δεν τσιριζει συνεχεια αλλα περνοντας απο καποιο σημειο τοτε γυριζει παραγωνα. Βγαλτο κοιτα που βρισκει και φερτο στα ισια οσο μπορεις. μεγαλωσε τις τρυπες αν μπορεις Κατι που δεν σε ρωτησα αλλα το θεωρω δεδομενο. Το κλαπετο του τζακιου (το πορτακι της καμιναδας) ειναι ανοιχτο τερμα? Δεν υπαρχει καν κλαπετο, ειναι συνεχεια ανοιχτη. Δεν εχω βρει καποιο νταμπερ/κλαπετο σε ορθογωνιο σχημα που να μπορω να αγορασω ονλαιν, οποτε μαλλον χρειαζεται επισκεψη σε τζακα~
becoming_I Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, eMike είπε Θέλω να τα φτιάξω, ιδανικά να βάλω 10-15 πόντους ψηλότερα ή τα ίδια και να βάλω πρόσθετα από επάνω after market. Μπορεί κάποιος να κάνει μια εκτίμηση (στο βαθμό που μπορεί) του κόστους? Θα χρειαστώ σκαλωσιά στην πολυκατοικία? θα χρειαστώ ειδική άδεια? Που να απευθυνθώ και τι να προσέξω? Καταρχήν δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αν αλλάξεις τύπο κάγκελου (ή ψηλώσεις το στηθαίο) αλλάζει η όψη της οικοδομής. Για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να συναινέσουν και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες. Αν μιλάμε για αλλαγή όψης θα πρέπει να αλλάξει ο φάκελος να και να περάσεις ΕΠΑΕ (ΕΠιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου). Αν μιλάμε αποκλειστικά και ΜΟΝΟ για απλή αντικατάσταση, τότε θα χρειαστείς μια ΕΕΜΚ (μικρής κλίμακας). Επεξ/σία 20 Απριλίου 2019 από becoming_I 1
teachertza Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Στις 19/4/2019 στις 5:29 ΠΜ, papoys1 είπε Η έξοδος της καμινάδας στην ταράτσα είναι χτιστή και σε τι ύψος από την ταράτσα;;;; Με τι διαστάσεων τούβλα είναι;;;; Από το τζάκι μέχρι την καμινάδα είναι κατασκευασμένη με ίδια υλικά και πάει ίσια πάνω ή κάνει κάπου κάποια γωνία ή καμπύλη;;;;; Η ταράτσα σου είναι ελεύθερη;;;; Μήπως η καμινάδα σου είναι δίπλα από ψηλότερο κτίριο;;;; Το περιστρεφόμενο καπέλο γυρίζει ή είναι κολημμένο;;;;; Αυτά πρέπει να δεις πρώτα.Αν είναι όλα εντάξει τότε κάτι άλλο φταίει. Είναι γύρω στα 4 μέτρα τσιμέντο κτιστή και έχει ένα πουρί μετά τρίμετρο με καπέλο. Τούβλα κτλ δέν ξέρω διαστάσεις. Δέν έχω ψηλότερο κτήριο γύρω, το καπέλο γυρίζει. Ρώτησα έναν που καθαρίζει τζάκια μου είπε οτι χρειάζομαι μεγαλύτερο σωλήνα και μεγαλύτερο καπέλο. Πόσο λέτε να πάει η αναβάθμιση?
papoys1 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, teachertza είπε Είναι γύρω στα 4 μέτρα τσιμέντο κτιστή και έχει ένα πουρί μετά τρίμετρο με καπέλο. Τούβλα κτλ δέν ξέρω διαστάσεις. Δέν έχω ψηλότερο κτήριο γύρω, το καπέλο γυρίζει. Ρώτησα έναν που καθαρίζει τζάκια μου είπε οτι χρειάζομαι μεγαλύτερο σωλήνα και μεγαλύτερο καπέλο. Πόσο λέτε να πάει η αναβάθμιση? Όταν λες πουρί εννοείς το απλό τσίγκινο χωνί σόμπας σαν αυτό;;;; Εάν είναι τέτοιο απλό τσίγκινο είναι λάθος.Είναι συνήθως παγωμένο και δεν βοηθάει τον καπνό να ανέβει τον κρατάει μέσα και δημιουργεί πρόβλημα. Είχα τέτοιο σε σόμπα στο εξοχικό και συχνά δεν τραβούσε την κάπνα που λένε.Το πέταξα έφτιαξα 2 μέτρα περίπου με τα τετράγωνα τσιμεντόλιθα και από τότε ποτέ δεν είχα πρόβλημα.Με οτιδήποτε καιρικές συνθήκες τραβάει μια χαρά.. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2019 από papoys1
hp8 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Στις 19/4/2019 στις 1:53 ΜΜ, panos4tw είπε Η αληθεια ειναι οτι το τζακι εχει τρυπες στα πλαγια, αλλα οταν ανοιγω το παραθυρο τραβαει καλυτερα. Το καπελο ειναι αυτο, φαινεται να ειναι κολλημένο, εχω ριξει λιγο Wd40 μεσα απο τις χαραμαδες αλλα με μερικη επιτυχια μονο. το καπέλο αυτό εχει μπίλιες μέσα κάτι σαν ρουλεμάν κατεβασετο κάτω και καθαρισετο και δες αν έχει φθορά από την χρίση και κολαει Επειδή δεν φαίνεται καλά στην φωτο η βάση του καπέλου έχω την εντύπωση οτι είναι μικρή Πρέπει να αγκαλιαζει την καμινάδα και οχι να βιδώνει πανω σ αυτήν Αυτόν που σου πρότεινε τις αλλαγές έπρεπε να ρωτήσεις για τις απορείς σου Εδω μια εικόνα για τις καμινάδες https://www.inox-kaminades.gr/index.php/menu-installation-new/diagramma-ypologismou
teachertza Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Κάπως έτσι είναι πάνω απο την τσιμεντένια καμινάδα έχει ένα τέτοιο.
christopher0016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Στις 18/4/2019 στις 7:08 ΜΜ, papoys1 είπε Και εγώ μιλούσα για πολυκαρβονικό. laminate είναι πολύ σκληρό για πριόνι χεριού και θα σε παιδέψει.Όταν έβαλα και εγώ ξεκίνησα με χεριού και με πόνεσαν τα χέρια.Φοβόμουν τη σέγα μήπως το καταστρέφει Τελικά τη δοκίμασα και έκοβε μια χαρά χωρίς να καταστρέφει,Μην τη φοβάσαι. Όπως το λες μια χαρά κόβει το laminate σεγα χεριού. Ο ξυλουργός που έκανα μεροκάματα τα έκοβε γρήγορα με ηλεκτρική σεγα για ευκολία. Γενικά το πριόνι κάνει για πιο χοντρά ξύλα όπως ελατακια. Μικρούς κορμούς κτλπ 2
papoys1 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 19/4/2019 στις 1:55 ΜΜ, Cosmonaut21 είπε Άμα τσιρίζει (ήχος τριβής μέταλλο με μέταλλο) λύνεται το πρόβλημα με γράσσο ή θέλει οπωσδήποτε αλλαγή; Στη βάση ο άξονας έχει ρουλεμάν. Ανοίγεις το γρασάρεις και αν συνεχίζει ψάχνεις να βρεις ένα ίδιο για αλλαγή.Δεν υπάρχει άλλη λύση Στις 20/4/2019 στις 2:50 ΜΜ, teachertza είπε Κάπως έτσι είναι πάνω απο την τσιμεντένια καμινάδα έχει ένα τέτοιο. Κοίτα να δεις αν το μπουρί είναι διπλό με μόνωση σαν αυτό καλό είναι.Αν όμως είναι με μονή κούφια λαμαρίνα δεν κάνει για καπνοδόχο σε εξωτερικό χώρο.Μόνο για εσωτερικό χώρο. Πέταξέ την πάρε 5-10 χτιστά βάλε το καπέλο από πάνω και θα δεις αμέσως διαφορά.Μην ακούς τζακάδες.Οι περισσότεροι την τύφλα τους δεν ξέρουν.Άκου τον παππού εμπειρικά μιλάω γιατί είμαι παθών. 2 ώρες πριν, christopher0016 είπε Όπως το λες μια χαρά κόβει το laminate σεγα χεριού. Ο ξυλουργός που έκανα μεροκάματα τα έκοβε γρήγορα με ηλεκτρική σεγα για ευκολία. Γενικά το πριόνι κάνει για πιο χοντρά ξύλα όπως ελατακια. Μικρούς κορμούς κτλπ Ο παππούς στα περισσότερα μιλάει εμπειρικά.Όπως είπα έχω τοποθετήσει και έκοψα με πριόνι πρώτα με σέγα μετά.Για αυτό είπα η λύση είναι η σέγα αν δεν διαθέτεις δισκοπρίονο το οποίο είναι ακριβό για να να το αποκτήσεις. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2019 από papoys1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις