hp8 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 23 λεπτά πριν, Sebu είπε Η απορια μου ειναι λειτουργουν?? είναι σίγουρο ότι λειτουργεί αλλά δεν είναι κέλυφος Είναι ότι πιο οικονομικό και λόγω των συρόμενων Βέβαια δεν κόβει τις θερμογεφυρες των διαχωριστικων τοίχων όταν υπάρχουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 6 minutes ago, Doubt said: Κάνε πρώτα αυτό κι αν δεν είσαι ικανοποιημένος ή δεν σου αρκεί, σκέφτεσαι για το κάτι παραπάνω. Θα εχει ομως καποια ουσιαστικη επιδραση και νοημα ή θα ειναι τσαμπα κοπος και χρημα? 6 minutes ago, hp8 said: είναι σίγουρο ότι λειτουργεί αλλά δεν είναι κέλυφος Είναι ότι πιο οικονομικό και λόγω των συρόμενων Βέβαια δεν κόβει τις θερμογεφυρες των διαχωριστικων τοίχων όταν υπάρχουν Θερμογεφυρες των διαχωριστικων τοιχων εννοεις με διπλανες κατοικιες, με τα υπολοιπα εσωτερικα δωματια ή την τοιχοποια που εχει μεσα της το κουφωμα? Εχω δει λχ σε ενδεικτικα βιντεο μονωσεων οτι τα χωνευτα ειναι οτι χειροτερο γιατι αν εξω εχει 8 βαθμους και μεσα 22, τοτε ο κουφιος τοιχος που εχει μεσα το κουφωμα, ακομα και αν το συρωμενο ειναι κλειστο, μπαινει κρυο και αερας εκει και αρα εκει μεσα στο κενο εξωτερικης και εσωτερικης τοιχοποιας εχεις λχ 14 βαθμους που αρα επηρεαζουν αμεσα τον εσωτερικο χωρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, Sebu είπε Θερμογεφυρες των διαχωριστικων τοιχων εννοεις με διπλανες κατοικιες, με τα υπολοιπα εσωτερικα δωματια σωστά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Έχω ξεκινήσει διαφορές εργασίες ανακαίνισης και θα χρειαστώ (εφόσον γνωρίζετε-μπορείτε) τα φώτα σας. Έχω ρίξει ένα μικρό τοιχίο το οποίο χρειάζεται πλέον σοβάτισμα. Επίσης θα κάνω αλλαγή πίνακα και θα τραβήξω κάποιες νέες γραμμές. Η κοινή ερώτηση που προκύπτει και θέλω να κάνω: να κοιτάξω κάποιον έτοιμο σοβά ή να καταφύγω στο άμμο-ασβεστη-τσιμέντο-μάρμαρο; Να χρησιμοποιήσω έτοιμο σοβά και για το σωλήνωμα των εγκαταστάσεων; Σε περίπτωση που προτείνεται ο έτοιμος σοβάς, υπάρχει κάποια δοκιμασμένη μάρκα - υλικό; Από θέμα κόστους, καταλαβαίνω οτιι συμφέρει η κλασσική συνταγή, κάνω λάθος; Spoiler για να προλάβω τις κακές γλώσσες: η διαμόρφωση είναι κοινή και στα 5 διαμερίσματα, το τοιχίο υπήρχε μόνο σε μας από τα 5 οροφοδιαμερίσματα. Στο δικό μας είχε γίνει επιλογή συρόμενης πόρτας, σε όλους τους άλλους δεν υπάρχει ούτε τοιχίο, ούτε πόρτα. Ο τοίχος δεν κρατάει τίποτα. Είμαι αδειούχος ηλεκτρολόγος ΤΕ, έχω γνώσεις μα δεν ασχολήθηκα ποτέ επαγγελματικά σε ΕΗΕ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yilarakos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 hours ago, johnyboy said: Διαπίστωσα το παρακάτω σε καινούργιο σπίτι 2 χρονών με μόνωση ασφαλτοπανο. Ήταν ένα μικρό κομμάτι πέρσι πάνω από το ac και φέτος εξαπλώθηκε παραπέρα. Είναι υγρασία από κακή εφαρμογή μόνωσης ή βιάστηκε και το έβαψε πριν στεγνώσει ο σοβάς (έβαψε χειμώνα) ? Έχεις γυψοσανίδα στην οροφή ή είναι η πλάκα αυτό που βλέπουμε? Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2023 από yilarakos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, hp8 said: σωστά Ευχαριστω, με τα διπλανα δωματια θεωρω δεν υπαρχει θεμα δεδομενου οτι ειναι πιο ζεστα και με χαμηλοτερη υγρασια απο αυτο. Οτι γινεται πιστευω γινεται απο τον 1,5 βορειο τοιχο (ο μισος ειναι μεσοτοιχια με διπλανη πολυκατοικια, διαμερισμα που κατοικειται και ηλικιωμενη που δουλευει τη θερμανση και ο υπολοιπος μισος ειναι ο εκτεθειμενος στο βορειο/βορειο ανατολικο μερος) ο οποιος ειναι εκτεθειμενος στα στοιχεια, στο κρυο και την βροχη. Απο τον 1 (του 1,5) ο μισος ειναι το χωνευτο κουφωμα και ο υπολοιπος το κουφωμα και φυσικα υπαρχουν οι κολωνες στα ακρα τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Sebu είπε Θα εχει ομως καποια ουσιαστικη επιδραση και νοημα ή θα ειναι τσαμπα κοπος και χρημα? Αν λες για την αλλαγή κουφώματος και το "γέμισμα" του τοίχου, εννοείται πως θα έχει επίδραση και μάλιστα θεαματική. (εκ πείρας) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, hp8 είπε κατι από μέσα δεν βολεύει ? Σύστημα εσωτερικής θερμομόνωσης Αυστηρά όχι! Όποιος το κάνει θα έρθω μέσα από την οθόνη να του τραβήξω το αυτί 👂😜... 3 ώρες πριν, Sebu είπε Δεν θα κραταει ομως το κρυο και την υγρασια η τοιχοποια? Δεν θα την διαχεει προς τα πανω-κατω-διαγωνια? Ναι και όχι μόνο αυτό! Η υγρασία που θα έχεις μέσα στο σπίτι (υδρατμοί περιεχομένοι στον αέρα) λόγω της εναλλαγής μέσω των υλικών θα συναντούν το ψυχρό τοίχωμα και θα υγροποιούνται κάτω από την μόνωση. Και θα έχεις μούχλες και θα λες τι φταίει και έχω μούχλα αφού έκανα θερμομόνωση!!! Η λύση της γέμισης του εσωτερικού διακένου είναι μια οικονομική λύση αλλά δεν μπορεί να ελεγχθεί ότι γίνεται σωστά και ότι θα γεμίσει πλήρως όλο το κενό πιστοποιημένα, και δεν επιλύει τις θερμογέφυρες των οριζόντιων και κατακόρυφων δομικών στοιχείων (σεναζ, κολώνες, δοκάρια, κλπ) που τα επιλύει η εξωτερική μόνωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisaudi Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πως σας φαινεται το βαψιμο στο ξυλο;; Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2023 από sakisaudi 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 41 minutes ago, Doubt said: Αν λες για την αλλαγή κουφώματος και το "γέμισμα" του τοίχου, εννοείται πως θα έχει επίδραση και μάλιστα θεαματική. (εκ πείρας) Ευχαριστω 31 minutes ago, mechpanos said: Αυστηρά όχι! Όποιος το κάνει θα έρθω μέσα από την οθόνη να του τραβήξω το αυτί 👂😜... Ναι και όχι μόνο αυτό! Η υγρασία που θα έχεις μέσα στο σπίτι (υδρατμοί περιεχομένοι στον αέρα) λόγω της εναλλαγής μέσω των υλικών θα συναντούν το ψυχρό τοίχωμα και θα υγροποιούνται κάτω από την μόνωση. Και θα έχεις μούχλες και θα λες τι φταίει και έχω μούχλα αφού έκανα θερμομόνωση!!! Η λύση της γέμισης του εσωτερικού διακένου είναι μια οικονομική λύση αλλά δεν μπορεί να ελεγχθεί ότι γίνεται σωστά και ότι θα γεμίσει πλήρως όλο το κενό πιστοποιημένα, και δεν επιλύει τις θερμογέφυρες των οριζόντιων και κατακόρυφων δομικών στοιχείων (σεναζ, κολώνες, δοκάρια, κλπ) που τα επιλύει η εξωτερική μόνωση. Αν ομως δεν θελουν οι υπολοιποι κελυφος και με δεδομενο οτι αν γινει μονο σε εμενα θα ειναι σαν Φρανκενσταιν εξωτερικα συν του οτι δεν ξερω τι θα φερνει απο τα κατω και πανω διαμερισματα αφου εκει που θα τελειωνει το κελυφος μου θα συνανταει την αμονωτη (θερμικα) τοιχοποια, τι αλλη προσιτη και λογικη εναλλακτικη υπαρχει? Αν γινουν τρυπες ανα 40 εκατοστα σε ολο το υψος του τοιχου και απο το ψηλοτερο σημειο κοιταω με καμερα σωληνωσεων αν ο αφρος πολυουρεθανης που θα ψεκαστει παει σε ολα τα σημεια και δεν αφησει κενα? Και ανεβαινει βημα βημα το γεμισμα? Αυτο για τον μισο τοιχο που εφαπτεται με διπλα. Για αυτον που μπαινει το χωνευτο κουφωμα και ειναι "ανοιχτος" αρα βλεπεις τι γινεται ισως ειναι "ευκολοτερο" να παρακολουθεις το γεμισμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Sebu είπε Αν ομως δεν θελουν οι υπολοιποι κελυφος και με δεδομενο οτι αν γινει μονο σε εμενα θα ειναι σαν Φρανκενσταιν εξωτερικα συν του οτι δεν ξερω τι θα φερνει απο τα κατω και πανω διαμερισματα αφου εκει που θα τελειωνει το κελυφος μου θα συνανταει την αμονωτη (θερμικα) τοιχοποια, τι αλλη προσιτη και λογικη εναλλακτικη υπαρχει? Από τα γύρω αμόνωτα τίποτα δεν θα σου φέρνει. Απλά θα αφήσει την αντίστοιχη θερμογέφυρα. Προσοχή θέλει στην επάνω μεριά, για να μην κρατάει νερά. Όντως δεν είναι δόκιμη λύση. Γι'αυτό λέω, πας σε λύσεις ανάγκης αν δεν μπορείς να κάνεις αυτό, κάνεις το βέλτιστο που μπορείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2023 5 minutes ago, mechpanos said: Από τα γύρω αμόνωτα τίποτα δεν θα σου φέρνει. Απλά θα αφήσει την αντίστοιχη θερμογέφυρα. Προσοχή θέλει στην επάνω μεριά, για να μην κρατάει νερά. Όντως δεν είναι δόκιμη λύση. Γι'αυτό λέω, πας σε λύσεις ανάγκης αν δεν μπορείς να κάνεις αυτό, κάνεις το βέλτιστο που μπορείς. Αυτο ειναι που "φοβαμαι" και με προβληματιζει, οτι εμενα το κελυφος θα σταματησει στην κορυφη του τοιχου μου εξωτερικα που ειναι το πατωμα του απο πανω αλλα απο εκεινη τη ριζα/ραφη οπως και την κατω θα εχω θερμογεφυρες ή εστω ανερχομενη εξωτερικη τυχον υγρασια απο τον απο κατω. Αρα δεν θα θωρακιστω 100% παρολο που θα κανω μια Χ σημαντικη εξωτερικη επενδυση/αναβαθμιση, δεν θα παρω το μεγιστο της. Για αυτο σκεφτομαι και ενδιαμεσες λυσεις - ημιμετρα εσωτερικα, που θα μπορουσα ισως να κανω μονος ή με μαστορα μεν, μικροτερη επενδυση δε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, sakisaudi είπε Πως σας φαινεται το βαψιμο στο ξυλο;; πολύ ωραίο αποτέλεσμα αλλά τα πόδια τα εκδικείσαι;;😋 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, mechpanos είπε Αυστηρά όχι! Ο λόγος ? Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει κέλυφος Δεν μπορεί να αλλάξει με ανοιγομενα και να γεμίσει το κενό Κάτι πρέπει να κάνει μόνος του με τα λιγότερα έξοδα Τώρα και το δικό του το τμήμα να κάνει με κέλυφος και με επιπλέον ένα μέτρο δεξιά- αριστερά και πάνω - κάτω πάλι θερμογεφυρες θα έχει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyboy Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 10 hours ago, yilarakos said: Έχεις γυψοσανίδα στην οροφή ή είναι η πλάκα αυτό που βλέπουμε? Δεν έχει γυψοσανιδα, είναι πλάκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις