Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 24/12/2023 στις 10:16 ΜΜ, DrLo είπε

Έχω ένα μικρό πλαστικό πιεστικο

Σαν και αυτό

https://www.eshop.promex.gr/product/plystiko-e-160-40293-express/

Το είχα για πολλά χρόνια παρατημένο σε μια αποθήκη μέχρι που πρόσφατα το έδωσα σε συγγενικό πρόσωπο. Από ότι μου λέει (εγώ το είχα χρησιμοποιήσει ελάχιστα πάνω από 15 χρόνια πριν) οταν το λειτουργεί για 10 λεπτά αρχικά και μετά για 2 , "ζεστενεται" και σταματά, σαν να έχει το ίδιο ασφάλεια. Δηλαδή τη 1η φορά αντέχει 10 και μετά το 1ο "τριπ" για 2''. Κατά τα άλλα λειτουργεί κανονικά.

Είναι αναμενόμενο αυτό?

Υπάρχει κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε μήπως θέλει μάζεμα?

Αν το δουλεύεις με μπαλαντέζα Κουλούρα άπλωσε το καλώδιο κάνει πηνίο και ζεσταίνεται. Παθών 

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, arci είπε

Αν το δουλεύεις με μπαλαντέζα Κουλούρα άπλωσε το καλώδιο κάνει πηνίο και ζεσταίνεται. Παθών 

Μπορεί να ζεσταίνεται λόγω μικρής διαμέτρου αγωγού ή λόγω κακής ψύξης (τυλιγμένη μπαλαντέζα).

Τα πολλά μέτρα μπαλατέζας επίσης μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα λόγω πτώσης τάσης.

Το πηνίο δεν ισχύει, η επιστροφή του ρεύματος μέσω του ουδετέρο, δημιουργεί πεδίο ίσο και αντίθετο που το μηδενίζει (πάνε χρόνια, ελπίζω οτι τα θυμάμαι και τα μεταφέρω σωστά)

• Like 2
Δημοσ.
Στις 24/12/2023 στις 10:16 ΜΜ, DrLo είπε

Έχω ένα μικρό πλαστικό πιεστικο

Σαν και αυτό

https://www.eshop.promex.gr/product/plystiko-e-160-40293-express/

Το είχα για πολλά χρόνια παρατημένο σε μια αποθήκη μέχρι που πρόσφατα το έδωσα σε συγγενικό πρόσωπο. Από ότι μου λέει (εγώ το είχα χρησιμοποιήσει ελάχιστα πάνω από 15 χρόνια πριν) οταν το λειτουργεί για 10 λεπτά αρχικά και μετά για 2 , "ζεστενεται" και σταματά, σαν να έχει το ίδιο ασφάλεια. Δηλαδή τη 1η φορά αντέχει 10 και μετά το 1ο "τριπ" για 2''. Κατά τα άλλα λειτουργεί κανονικά.

Είναι αναμενόμενο αυτό?

Υπάρχει κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε μήπως θέλει μάζεμα?

Όταν λέμε ζεσταίνεται; Που ακριβώς; Ζεσταίνεται η αντλία; Πιάνεις κάποιον πυκνωτή;

Δημοσ.

Λάστιχο κουζίνας εξωτερικής zanussi. Θέλει κόλλημα πανω στο φούρνο το νέο ή απλά το βάζεις να εφαρμόσει? Κόπηκε το παλιό. Δεν είναι της πορτας, ειναι το τετράγωνο γυρω απ το φούρνο...  ευχαριστώ...

Δημοσ.
21 ώρες πριν, manolis940 είπε

Όταν λέμε ζεσταίνεται; Που ακριβώς; Ζεσταίνεται η αντλία; Πιάνεις κάποιον πυκνωτή;

Θα νσε γελάσω.

Αυτό μου περιέγραψε τονσυγγενικο μου πρόσωπο. Δε το έχω εγώ πλέον.

Αυτό με το καλώδιο δε καταλαβαίνω πως μπορεί να κάνει το πλύσιμο να σταματά. Το γνωρίζω το πρόβλημα με το να κάνει το καλώδιο πηνίο αλλά αυτό δε θα σταματήσει τον καταναλωτή. Ή θα χαλάσει το καλώδιο ή θα έριχνε κάποια ασφάλεια νομίζω

Θα μεταφέρω τα παραπάνω στο συγγενικό μου πρόσωπο και θα δούμε αποτελεσμα

Δημοσ.

Διαπίστωσα το παρακάτω σε καινούργιο σπίτι 2 χρονών με μόνωση ασφαλτοπανο. Ήταν ένα μικρό κομμάτι πέρσι πάνω από το ac και φέτος εξαπλώθηκε παραπέρα.

Είναι υγρασία από κακή εφαρμογή μόνωσης ή βιάστηκε και το έβαψε πριν στεγνώσει ο σοβάς (έβαψε χειμώνα) ?

IMG-24c90fee40c33614fe936814f536eb8e-V.jpg

IMG-2c00f7a46c2eca020cce281028e9dde5-V.jpg

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, johnyboy είπε

καινούργιο σπίτι 2 χρονών με μόνωση ασφαλτοπανο.

Τί ΘΕΡΜΟμόνωση έχει η ταράτσα; Περιοχή; Ποντάρω στην τρελή υγροποίηση από θερμογέφυρα, στο σημείο εκείνο.

Δημοσ.
1 minute ago, mechpanos said:

Τί ΘΕΡΜΟμόνωση έχει η ταράτσα; Περιοχή; Ποντάρω στην τρελή υγροποίηση από θερμογέφυρα, στο σημείο εκείνο.

8cm πολυστερινη, από πάνω ασφαλτοπανο ψηφιδα. Κύπρο, έχουμε καλοκαίρι ακόμα. Ελάχιστη 6c (1 2 μερες)συνήθως ~10, μεσημέρι 20c. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, johnyboy είπε

8cm πολυστερινη, από πάνω ασφαλτοπανο ψηφιδα. Κύπρο, έχουμε καλοκαίρι ακόμα. Ελάχιστη 6c (1 2 μερες)συνήθως ~10, μεσημέρι 20c. 

OK, άρα δεν βλέπω να είναι υγροποίηση όπως μου το περιγράφεις! Πάντως φαίνεται να έχει σκάσει και λίγο σοβάς, δεν είναι μόνο χρώμα, δεν βοηθάει πολύ και η φωτογραφία. 
Μπορεί το ασφαλτόπανο να είναι μια χαρά, αλλά να έχει εγκλωβίσει υγρασίες μέσα που κόβουν βόλτα.

Δημοσ.
1 minute ago, mechpanos said:

OK, άρα δεν βλέπω να είναι υγροποίηση όπως μου το περιγράφεις! Πάντως φαίνεται να έχει σκάσει και λίγο σοβάς, δεν είναι μόνο χρώμα, δεν βοηθάει πολύ και η φωτογραφία. 
Μπορεί το ασφαλτόπανο να είναι μια χαρά, αλλά να έχει εγκλωβίσει υγρασίες μέσα που κόβουν βόλτα.

Τα παράθυρα είναι καθαρά αν βοηθάει αυτό. Τοίχοι πατώματα είναι οκ ( στο πατρικό μου Ελλάδα κάνεις πατινάζ), τον περισσότερο καιρό έχω αφυγραντηρα ανοιχτό. Εκεί στο ac που φαίνεται μαύρο είναι επειδή τράβηξα την μπογιά για να δω. Θα βγάλω το απόγευμα πιο καθαρές.

Δημοσ.

Ερωτηση για τους γνωριζοντες

Βλεπω σε νεες πολυκατοικιες που κατασκευαζονται στη γειτονια πλεον βαζουν μονο τουβλο στην εξωτερικη τοιχοποια και στην πολυ καλυτερη διπλο τα δυο τουβλα κολλητα το ενα πανω στο αλλο και αφου χτισουν, μετα βαζουν απεξω (ειτε στο μονοτουβλο ειτε στο εφαρμοστο διτουβλο) κελυφος, πρακτικα γκρι σαν πολυουρεθανη ή σκουροχρωμο dow παχους 5-6 εκατοστα.

Ποια η διαφορα τοτε (ειδικα αν ειναι μονοτουβλο) σε σχεση με τις πολυκατοικιες μετα το 2004 που ειχαν διτουβλο με κενο στη μεση και στο κενο εμπαινε dow περι τα 3-4 εκατοστα, σε καποιες οπως τη δικη μας εμπαινε και διπλο dow εσωτερικα (δηλαδη τουβλο-dow-μικρο κενο-dow-τουβλο).

Το μονο που βλεπω εμφανισιακα τουλαχιστον ειναι οτι τωρα το κελυφος εξωτερικα καλυπτει και τις κολωνες (καθετες/οριζοντιες) ενω παλαιοτερα με το dow εσωτερικα της τοιχοποιας, οι κολωνες εμεναν αμονωτες (αν και σε καποιες λιγες οπως στη δικη μας εβλεπα σε τμηματα στις κολωνες μπλε dow αλλα οχι παντου.

Τελος αν καποια στιγμη στο μελλον, γινει ανακαινιση, και τα χωνευτα συρωμενα κουφωματα (διπλο "τζαμι") αντικατασταθουν με θερμοδιακοπτωμενα ανοιγομενα ή επαλληλα, και το κενο αναμεσα στην τοιχοποια που χωνευουν το γεμισω με εξτρα μονωτικο υλικο, θα υπαρξει σημαντικη βελτιωση στη θερμομονωση ιδιως των βορινων δωματιων?

Προκειμενου να αποφυγω την ακριβοτερη λυση του κελυφους μονο στη βορεινη πλευρα, καθως οι υπολοιποι στην πολυκατοικια δεν ενδιαφερονται για θερμομονωση ή δεν εχουν τα χρηματα. Αν γινει μονο σε εμας θερμομονωση εξωτερικη θα ειναι σαν ενα εξογκωμα στην εξωτερικη τοιχοποια εφοσον οι υπολοιποι δεν κανουν συν του οτι δεν ξερω τι απωλειες/επιδραση θα εχει απο τους κατω και πανω που δεν θα κανουν. Θεωρητικα για καλυτερη καλυψη θα επρεπε να στειλω το κελυφος καποια εκατοστα προς τα πανω και προς τα κατω και να μην γινει συριζα στις διαστασεις του δικου μου διαμερισματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, hp8 said:

κατι από μέσα δεν βολεύει ?

Σύστημα εσωτερικής θερμομόνωσης

Εχω δει διαφορα τετοια κατα καιρους. Η απορια μου ειναι λειτουργουν?? Αν δηλαδη η εξωτερικη τοιχοποια η βορεια εξακολουθει να ειναι οπως τωρα (τοιχο-dow-dow-τοιχος) δεν θα τραβαει κρυο/υγρασια? Απλα θα σταματαει μολις φτασει στην εσωτερικη θερμομονωση? Δεν θα κραταει ομως το κρυο και την υγρασια η τοιχοποια? Δεν θα την διαχεει προς τα πανω-κατω-διαγωνια?

Το ενα δωματιο που ειναι το πιο εκτεθειμενο στο βορρα απο 1,5 μερια ειναι το πιο "κρυο" του σπιτιου δηλαδη 1 βαθμο κατω απο τα αλλα δωματια και 2 απο το σαλονι που ειναι στο νοτια. Λχ ολα τα δωματια εδω και 2 μηνες εχουν 20,9-22 βαθμους (χωρις χρηση θερμανσης) και αυτο εχει 19,6-21. Επισης εχει μονιμα τη μεγαλυτερη υγρασια στο σπιτι οτι και αν κανω (αερισω/αφυγρανση) θα καταληξει παντα να πηγαινει στο 60-62% ακομα και οταν το υπολοιπο σπιτι ειναι στο 56-58%.

Τωρα λχ στο ενα δωματιο εχω 63% και αυτο λεει 66%. Τον τελευταιο 1 μηνα με το νοτια/νοτιοδυτικο και την υγρασια μας εχει τσακισει.

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sebu είπε

Τελος αν καποια στιγμη στο μελλον, γινει ανακαινιση, και τα χωνευτα συρωμενα κουφωματα (διπλο "τζαμι") αντικατασταθουν με θερμοδιακοπτωμενα ανοιγομενα ή επαλληλα, και το κενο αναμεσα στην τοιχοποια που χωνευουν το γεμισω με εξτρα μονωτικο υλικο, θα υπαρξει σημαντικη βελτιωση στη θερμομονωση ιδιως των βορινων δωματιων?

Κάνε πρώτα αυτό κι αν δεν είσαι ικανοποιημένος ή δεν σου αρκεί, σκέφτεσαι για το κάτι παραπάνω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...