Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 ώρες πριν, Anubis13 είπε

Υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι ώστε να καλυφθεί το κενό χωνευτού κουφούματος και να γίνει επάλληλο;

Είχα αλλάξει χωνευτό σε ανοιγόμενο πρόπερσι. Έγινε συνεννόηση με τον αλουμινά, μου πρότεινε πετροβάμβακα για γέμισμα του κενού (μάλλον γιατί κόβεται ευκολότερα), αγόρασα από το leroy πακέτο knauf 5αρι, βγήκε το χωνευτό, μπήκε ο πετροβάμβακας διπλός (10 εκατοστά δηλαδή) και κατευθείαν μπήκε το καινούργιο μετά. Το χτίσιμο δεν είναι απαραίτητο, γιατί καλύπτει το σημείο η κάσα του καινούργιου, η οποία στα ενεργειακά είναι και αρκετά ευμεγέθης.

3 ώρες πριν, hp8 είπε

Μέρος 2ον

Το δωμάτιο που μπήκε το ανοιγόμενο (παράθυρο) εξακολουθούσε να έχει πρόβλημα, στο πολύ κρύο κυρίως, οπότε αποφάσισα να κάνω "πατέντα". 

Spoiler

Ειδικότητα του παππού :P

Ορμώμενος από μια αναφορά εδώ σε αφρό πολυουρεθάνης, εφοδιάστηκα με σπρέι μεγάλο μέγεθος αφρού υψηλής διόγκωσης. Με 12αρι τρυπάνι τρύπησα τον εσωτερικό τοίχο (θα μπορούσε να γίνει και στον εξωτερικό) ανά 40-50 εκατοστά σε πλάτος και ύψος και κάπου εκεί ήρθε η έκπληξη. Από τις τρύπες κάτω από το παράθυρο (οπότε το ίδιο το παράθυρο παλιό ή νέο δεν επηρεάζει γιατί υπάρχει σενάζ) ήταν αισθητό ρεύμα αέρα! άρα από κάποιο σημείο ο εξωτερικός τοίχος έμπαζε και ο εξωτερικός αέρας γέμιζε το κενό ανάμεσα στη διπλή τοιχοποιία. Υπήρχε πολυστερίνη, νομίζω 3 εκατοστά (κατασκευή δεκαετίας 80) αλλά υπήρχε και κενό περίπου 8-10 πόντους. Προχώρησα στο γέμισμα με τον αφρό, σταδιακά από κάτω προς τα πάνω κι όταν ολοκληρώθηκε δεν υπήρχε πλέον η ροή αέρα (λογικό). Έκλεισα τις τρύπες, έκανα κι ένα φρεσκάρισμα το χρώμα κι έτοιμος.

Πρίν 2 μήνες το έκανα και σε άλλο τοίχο, σε άλλο δωμάτιο που είναι ελεύθερος κι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες από την έξω πλευρά. Η φιάλη του αφρού κόστισε 4,5 ευρώ περίπου Χ αρκετά τεμάχια. Γύρω στα 40 λίτρα όγκου καλύπτει κάθε φιάλη.

Εδώ η έμπνευση

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπερα, εχω δει σε μπανια ο καθρεφτης να ειναι "κολλημενος" στα πλακακια και οχι κρεμαστος.

Πως μπορω να τον βαλω με τον ιδιο τροπο? Αυτη τη στιγμη εχει ενα τυπου πλαισιο απο πισω και εξεχει απο τον τοιχο

49 λεπτά πριν, nikos121 είπε

Καλησπερα, εχω δει σε μπανια ο καθρεφτης να ειναι "κολλημενος" στα πλακακια και οχι κρεμαστος.

Πως μπορω να τον βαλω με τον ιδιο τροπο? Αυτη τη στιγμη εχει ενα τυπου πλαισιο απο πισω και εξεχει απο τον τοιχο

Και μενα στο εξοχικό είχε φτιάξει πλαίσιο ο πλακας με ειδικά πλακάκια 80χ60 περίπου. Πήρα καθρέφτη σε αυτές τις διαστάσεις και τον τοποθέτησα μέσα κολώντας τον με καλή σιλικόνη. Στοκάρισα γύρω-γύρω με ακρυλικό στόκο (σωληνάριο με πιστόλι) και έτοιμος. Μετά από 22 χρόνια είναι μια χαρά.

• Like 1

Έχω ένα μικρό πλαστικό πιεστικο

Σαν και αυτό

https://www.eshop.promex.gr/product/plystiko-e-160-40293-express/

Το είχα για πολλά χρόνια παρατημένο σε μια αποθήκη μέχρι που πρόσφατα το έδωσα σε συγγενικό πρόσωπο. Από ότι μου λέει (εγώ το είχα χρησιμοποιήσει ελάχιστα πάνω από 15 χρόνια πριν) οταν το λειτουργεί για 10 λεπτά αρχικά και μετά για 2 , "ζεστενεται" και σταματά, σαν να έχει το ίδιο ασφάλεια. Δηλαδή τη 1η φορά αντέχει 10 και μετά το 1ο "τριπ" για 2''. Κατά τα άλλα λειτουργεί κανονικά.

Είναι αναμενόμενο αυτό?

Υπάρχει κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε μήπως θέλει μάζεμα?

10 ώρες πριν, DrLo είπε

Υπάρχει κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε

κάπου πρέπει να έχει ένα πιεσοστατικο  που δίνει ον όταν πέσει η πίεση και κάνει στοπ όταν αυξηθεί Όταν η σκανδάλη είναι συνέχεια πατημένη τι κάνει

1649701827_.jpg.2921d052685fe52129ee0e066f0751bc.jpg

30 λεπτά πριν, hp8 είπε

κάπου πρέπει να έχει ένα πιεσοστατικο  που δίνει ον όταν πέσει η πίεση και κάνει στοπ όταν αυξηθεί Όταν η σκανδάλη είναι συνέχεια πατημένη τι κάνει

Και μένα σταμαάει καμιά φορά ένα karcher που έχω στο εξοχικό. Αν του κλείσω το διακόπτη ρεύματος και τον ανοίξω συνεχίζει να λειτουργεί. Μήπως έχουν κάποιο ασφαλιστικό που έχει φθαρεί και θέλει άλαγμα;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!

Θέλω στο διαμέρισμα του γιου, που είναι φοιτητής στην Ξάνθη, να αλλάξω τον θερμοστάτη και να βάλω έναν που έχει πομπό και δέκτη, γιατί εκεί που είναι ο τωρινός, ανάβει με το παραμικρό, ακόμα κι αν έχω αρκετά χαμηλά την θερμοκρασία, π.χ. 15. Ή είναι χαλασμένος ή μπάζει από την εξώπορτα και κάνει ρεύμα. Βέβαια θα κοιτάξω να μονώσω και την εξώπορτα όσο μπορώ για να περιορίσω τις απώλειες, αλλά σίγουρα θα αλλάξω και τον θερμοστάτη. 

Τώρα έχει εγκεταστημένο έναν κλασικό αναλογικό της Siemens. ¨Έχετε να προτείνεται κάτι ποιοτικό και όσο γίνεται πιο φθηνό?

Επεξ/σία από prototypegr

1 ώρα πριν, hp8 είπε

47 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Και μένα σταμαάει καμιά φορά ένα karcher που έχω στο εξοχικό. Αν του κλείσω το διακόπτη ρεύματος και τον ανοίξω συνεχίζει να λειτουργεί. Μήπως έχουν κάποιο ασφαλιστικό που έχει φθαρεί και θέλει άλαγμα;;

Καλημέρα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις 

Δε ξέρω ακριβώς τι κάνει. Βρίσκομαι στο εξωτερικό και μου το περιέγραψε το πρόβλημα το συγγενικό μου πρόσωπο στο οποίο το έδωσα. Θα ρωτήσω.

Το είχα αγοράσει παααααρρρρρααα πολλά χρόνια πριν και το είχα χρησιμοποιήσει ζήτημα είναι 2-3 φορές. Από όσο θυμάμαι ειναι κλειστό , δεν έχει κάτι που ανοίγει και έχεις πρόσβαση στο εσωτερικό του αλλά ίσως δε θυμάμαι μιας και δεν ασχολήθηκα και πότε. 

Θα ρωτήσω και θα επανέλθω 

2 ώρες πριν, prototypegr είπε

Θέλω στο διαμέρισμα του γιου, που είναι φοιτητής στην Ξάνθη, να αλλάξω τον θερμοστάτη και να βάλω έναν που έχει πομπό και δέκτη, γιατί εκεί που είναι ο τωρινός, ανάβει με το παραμικρό, ακόμα κι αν έχω αρκετά χαμηλά την θερμοκρασία, π.χ. 15. Ή είναι χαλασμένος ή μπάζει από την εξώπορτα και κάνει ρεύμα. Βέβαια θα κοιτάξω να μονώσω και την εξώπορτα όσο μπορώ για να περιορίσω τις απώλειες, αλλά σίγουρα θα αλλάξω και τον θερμοστάτη. 

Τώρα έχει εγκεταστημένο έναν κλασικό αναλογικό της Siemens. ¨Έχετε να προτείνεται κάτι ποιοτικό και όσο γίνεται πιο φθηνό?

Μπορείς να δεις αυτόν

• Like 1

6 ώρες πριν, prototypegr είπε

Olympia Electeonics δες θεωρούνται αξιόπιστοι και σχετικά οικονομικοί 

• Like 2

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!!

Θέλω να βάλω μια εσωτερική συρόμενη πόρτα σε ένα δωμάτιο που είναι εξω από τον τοίχο και όταν κλείνει να μπαίνει στο κασωμα. Κατι σαν και αυτό:

Ξέρετε που θα μπορούσα να βρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο? 

Ευχαριστώ!

5 ώρες πριν, jkpan είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!!

Θέλω να βάλω μια εσωτερική συρόμενη πόρτα σε ένα δωμάτιο που είναι εξω από τον τοίχο και όταν κλείνει να μπαίνει στο κασωμα. Κατι σαν και αυτό:

Ξέρετε που θα μπορούσα να βρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο? 

Ευχαριστώ!

Ωραίο αλλά θέλει ειδικούς διαδρόμους και ειδικό καλούπι στήριξης αυτών (πρόβλημα με τον κάτω να μην αιωρείται ελεύθερη η πόρτα) που θα ανεβάσει το κόστος σε σχέση με τον  απλο που υπάρχει και τον στηρίζεις με δύο ούπα π.χ. στον τοίχο. Επίσης πρέπει να απευθυνθείς σε μαραγκό και να φτιάξεις ειδικό κάσωμα και πόρτα με τις σωστές διαστάσεις ώστε να μπαίνει μέσα σε αυτό.

Εν ολίγοις είναι κάτι που λίγοι θα ζητήσουν μεγάλο το κόστος σε σχέση με την απλή συρόμενη οπότε δύσκολο να ασχοληθεί κάποιος με κάτι τέτοιο.

Σαν μια λύση θα έλεγα συρόμενη χωνευτή αλλά σε αυτό το θέμα θα ήθελες διπλό τοίχο άρα θα  έχανες αρκετό χώρο.

https://www.sirofin.gr/εφαρμογεσ/πορτεσ-μεχρι-130-kg-συρομενεσ-χωνευτεσ/

• Like 1

18 ώρες πριν, prototypegr είπε

Έχεις άποψη για αυτόν; Αξίζει ως μάρκα;

Χαλασμένος είναι αυτός που έχεις,έτσι έκανε και ένας παλιός δικός μου.Εγω πήρα την ίδια μάρκα αλλά τον απλό θερμοστάτη.Ειναι πάρα πολύ καλός,καλή ακρίβεια θερμοκρασίας,είμαι πολύ ευχαριστημένος για τα ~20€ που έδωσα.

Αλλά αν εσύ πας στα 50€,καλύτερα διάλεξε έναν της olympia electronics πρώτον επειδή είναι Ελληνική εταιρία και δεύτερον έχουν πολύ καλή εξυπηρέτηση και υποστήριξη αν χρειαστείς το οτιδήποτε.Αλλα οι stege είναι πολύ καλοί θερμοστάτες.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...