st@kas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 43 λεπτά πριν, Rebirth είπε Καλησπέρα και ευχαριστώ. Φεύγει άμεσα, λειτουργεί νορμάλ. Επομένως, σούμα με τα βήματα: Α) Καθαρίζω πολύ καλα Β) Στεγνωνω Γ) Παίρνω ένα γυαλόχαρτο να λειανω εκεί την ένωση Δ) Περνάω από πάνω Turbofix (φτάνει ένα σωληνάριο;) Αφήνω όσες περισσότερες ώρες γίνεται. Σωστά; Α) Καθαρίζω πολύ καλα Β) Στεγνωνω Γ) Παίρνω ένα γυαλόχαρτο να λειανω εκεί την ένωση ---Ξανά καθάρισμα με οινόπνευμα Δ) Περνάω από πάνω Turbofix Αν έχεις πιστόλι πάρε φύσιγγα αλλιώς το σωληνάριο. Να ξέρεις, επειδή δεν είναι σαν τις κλασικές σιλικόνες, ότι μείνει δεν θα πήξει μέσα στην φύσιγγα θα κρατήσεις για κάνα 5μηνο. Θα ξεραθεί μόνο μπροστά μπροστά στο ακροφύσιο. 1
Petros Electron Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, Rebirth είπε Καλησπέρα και ευχαριστώ. Φεύγει άμεσα, λειτουργεί νορμάλ. Επομένως, σούμα με τα βήματα: Α) Καθαρίζω πολύ καλα Β) Στεγνωνω Γ) Παίρνω ένα γυαλόχαρτο να λειανω εκεί την ένωση Δ) Περνάω από πάνω Turbofix (φτάνει ένα σωληνάριο;) Αφήνω όσες περισσότερες ώρες γίνεται. Σωστά; Παρε ενα φλατ κατσαβίδι και προσεχτικά αφαίρεσε οσο μπορεις απο το παλαιό υλικό (σιλικόνη που έχει επάνω), οχι πολυ πίεση και σπάσεις την σωλήνα, με το μαλακο που λεμε. Έπειτα τρίβεις με χοντρό γυαλόχαρτο, σκοπός μας ειναι να το αγριεψουμε το σημείο οχι να το λειάνουμε. Καθαρίζεις επιμελώς τα κατάλοιπα, ενα πινελακι θα σε βοηθήσει σε αυτο, σαν σκουπακι. Περνάς την κόλλα, μπορείς να πάρεις και white-spirit διαλυτικό για να καθαρίσεις τα χεριά σου και επισης ενα tip ειναι με το ιδιο το διαλυτικό, αφου εχεις βαλει την στρώση της κόλλας να ρίξεις λιγο στα χεριά σου και να απλώσεις την κόλλα (στην ουσία να την πιέσεις) να παει καλα μεσα στην εγκοπή του σωλήνα. Το white spirit ειναι διαλύτης αυτης της κόλλας, οσο αυτη δεν εχει στεγνώσει ακομη και ετσι δεν θα κολλάει και η κολλα στα χεριά σου . Μόλις τελειώσεις πλύνε επιμελώς τα χεριά σου, το white-spirit δεν ειναι καυστικό, αλλά δεν κάνει να μείνει πολυ ωρα πάνω στα χεριά σου, μπορει να προκαλεσει ερεθισμό. Προσοχή επίσης στα μάτια σου οσο κανεις την εργασία αυτη βαλε γυαλια αν εχεις προστατευτικά, και να αερίζεις τον χώρο. Ενα ακόμα tip ειναι να αδειάσεις το νερό της τουαλέτας ωστε να μην εχει στο εσωτερικό του νερο ο σωλήνας και θα στεγνώσει ποιο γρήγορα η κολλά. Με μια παλιά σφουγγαρίστρα μπορείς να την αδειάσεις. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2023 από Petros Electron 1
Rebirth Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, st@kas είπε Α) Καθαρίζω πολύ καλα Β) Στεγνωνω Γ) Παίρνω ένα γυαλόχαρτο να λειανω εκεί την ένωση ---Ξανά καθάρισμα με οινόπνευμα Δ) Περνάω από πάνω Turbofix Αν έχεις πιστόλι πάρε φύσιγγα αλλιώς το σωληνάριο. Να ξέρεις, επειδή δεν είναι σαν τις κλασικές σιλικόνες, ότι μείνει δεν θα πήξει μέσα στην φύσιγγα θα κρατήσεις για κάνα 5μηνο. Θα ξεραθεί μόνο μπροστά μπροστά στο ακροφύσιο. Έχω πιστόλι! Καλό τιπ ότι δεν μπετωνει, ευχαριστώ! 1 ώρα πριν, Petros Electron είπε Παρε ενα φλατ κατσαβίδι και προσεχτικά αφαίρεσε οσο μπορεις απο το παλαιό υλικό (σιλικόνη που έχει επάνω), οχι πολυ πίεση και σπάσεις την σωλήνα, με το μαλακο που λεμε. Έπειτα τρίβεις με χοντρό γυαλόχαρτο, σκοπός μας ειναι να το αγριεψουμε το σημείο οχι να το λειάνουμε. Καθαρίζεις επιμελώς τα κατάλοιπα, ενα πινελακι θα σε βοηθήσει σε αυτο, σαν σκουπακι. Περνάς την κόλλα, μπορείς να πάρεις και white-spirit διαλυτικό για να καθαρίσεις τα χεριά σου και επισης ενα tip ειναι με το ιδιο το διαλυτικό, αφου εχεις βαλει την στρώση της κόλλας να ρίξεις λιγο στα χεριά σου και να απλώσεις την κόλλα (στην ουσία να την πιέσεις) να παει καλα μεσα στην εγκοπή του σωλήνα. Το white spirit ειναι διαλύτης αυτης της κόλλας, οσο αυτη δεν εχει στεγνώσει ακομη και ετσι δεν θα κολλάει και η κολλα στα χεριά σου . Μόλις τελειώσεις πλύνε επιμελώς τα χεριά σου, το white-spirit δεν ειναι καυστικό, αλλά δεν κάνει να μείνει πολυ ωρα πάνω στα χεριά σου, μπορει να προκαλεσει ερεθισμό. Προσοχή επίσης στα μάτια σου οσο κανεις την εργασία αυτη βαλε γυαλια αν εχεις προστατευτικά, και να αερίζεις τον χώρο. Ενα ακόμα tip ειναι να αδειάσεις το νερό της τουαλέτας ωστε να μην εχει στο εσωτερικό του νερο ο σωλήνας και θα στεγνώσει ποιο γρήγορα η κολλά. Με μια παλιά σφουγγαρίστρα μπορείς να την αδειάσεις. Πραγματικά ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική επεξήγηση ✌️❤️Θα το κάνω! 1
Fan Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Στις 8/12/2023 στις 3:48 ΜΜ, Fan είπε Θέλω να εγκαταστήσω ένα καινούριο κλιματιστικό και να μεταφέρω την εξωτερική μονάδα από ένα 9000 btu που έχω 1,5 μέτρο πιο αριστερά. Άρχισα να παίρνω προσφορές και μέχρι στιγμής από 7 άτομα έχω τιμή για εγκατάσταση από 60 έως 100 ευρώ και για τη μικρή μετακίνηση της εξωτερικής μονάδας από 35 έως 60 ευρώ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει. Είτε κάποιοι ψάχνουν κορόιδα και έχουν υψηλές τιμές είτε όσοι ζητάνε λίγα δεν κάνουν καλή δουλειά. Δεν μπορεί να έχουν τόσο διακύμανση οι τιμές. Τελικά προχώρησα μόνο στη μετακίνηση της εξωτερικής μονάδας και επέλεξα αυτόν με τη μικρότερη προσφορά, δηλαδή τα 35 ευρώ. Μιά χαρά την έκαναν τη δουλειά, καθαρά και γρήγορα. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονταν και οι βάσεις. Συζητήσαμε λίγο για τις τιμές και το τι παίζει και μου είπαν ότι στο θέμα τιμών για τις εργασίες στον κλιματισμό παίζει μεγάλο ρόλο το πώς δουλεύει το κάθε συνεργείο. Ορισμένοι επιλέγουν να έχουν χαμηλό κέρδος από κάθε εργασία, αλλά να παίρνουν πολλές, ενώ άλλοι θέλουν υψηλότερο κέρδος και ας έχουν λιγότερες δουλείες. 1
hp8 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Shinji ikari είπε Πως να σενιαρω αυτο το νεροχυτη; ανάλογα με την φθορά ξεκίνα από 150 και ανέβα μέχρι 280 Τώρα από σκόνη δεν ξερω τι θα βγάλει Spoiler 1
Shinji ikari Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 11 minutes ago, hp8 said: ανάλογα τριμμένος ειναι, καποιο τροπο να το βαψω να γινει ωραιο ψαχνω.
hp8 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 30 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε καποιο τροπο να το βαψω να γινει ωραιο ψαχνω. δεν ξερω αν θα αντέξει στη χρήση η θα γίνει χειρότερο επισμαλτωση μπανιερασ - YouTube
Shinji ikari Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 42 minutes ago, hp8 said: δεν με οτι ειχε δοκιμαστει πριν, εχει γινει χειροτερο, θα το δοκιμασω, ευχαριστω.
spiritclay Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα, μια ερώτηση στα γρήγορα. Θέλω να αλλάξω την βρύση στην μπανιέρα μου. Κλασσικη πάνω στον τοιχο με 2 βίδες. Γενικα θα βάλω κάτι απλά κανα 40-50άρι ευρώ. Πάίζουν διάφορα μεγέθη που πρέπει να προσέξω ή η βαση.με τις βίδες που.ακουμπάνε στον τοίχο σαν αποσταση μεταξύ τους είναι φιξ;
papoys1 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 14 λεπτά πριν, spiritclay είπε Καλησπέρα, μια ερώτηση στα γρήγορα. Θέλω να αλλάξω την βρύση στην μπανιέρα μου. Κλασσικη πάνω στον τοιχο με 2 βίδες. Γενικα θα βάλω κάτι απλά κανα 40-50άρι ευρώ. Πάίζουν διάφορα μεγέθη που πρέπει να προσέξω ή η βαση.με τις βίδες που.ακουμπάνε στον τοίχο σαν αποσταση μεταξύ τους είναι φιξ; Συνήθως η απόσταση είναι φιξ αλλά οι μπαταρίες μπάνιου δίνονται πάντα με δύο εξαρτήματα προκειμένου να ρυθμίσεις τα έκεντρα αν η μπαταρία δεν ταιριάζει απευθείας στις υπάρχουσες υποδοχές. https://youtu.be/1K3YnDKhebg?si=GMpD8zidw1CxQ8Ht&t=187 3
kax54638 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Θέλω να αλλάξω την λεκάνη του μπάνιου μου για αισθητικούς λόγους. Είναι μια κλασική πισω-στόμια μα καζανάκι από πάνω. Η ερώτηση είναι. Αυτές που μου αρέσουν αισθητικά, είναι συνήθως οι back to wall. Η δικιά μου αφήνει κενό από τον τοίχο και ο σωλήνας της αποχέτευσης φεύγει πίσω από την λεκάνη στον τοίχο και είναι περιστοιχισμένος από πλακάκια (ελπίζω να καταλαβαίνεται τι εννοώ). Μπορώ να βάλω μια back to wall λεκάνη στο δικό μου μπάνιο; Θέλει κάποια τροποποίηση η αποχέτευση ή απλά δεν θα ακουμπάει στον τοίχο;
NikosKallithea Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, kax54638 είπε Θέλω να αλλάξω την λεκάνη του μπάνιου μου για αισθητικούς λόγους. Είναι μια κλασική πισω-στόμια μα καζανάκι από πάνω. Η ερώτηση είναι. Αυτές που μου αρέσουν αισθητικά, είναι συνήθως οι back to wall. Η δικιά μου αφήνει κενό από τον τοίχο και ο σωλήνας της αποχέτευσης φεύγει πίσω από την λεκάνη στον τοίχο και είναι περιστοιχισμένος από πλακάκια (ελπίζω να καταλαβαίνεται τι εννοώ). Μπορώ να βάλω μια back to wall λεκάνη στο δικό μου μπάνιο; Θέλει κάποια τροποποίηση η αποχέτευση ή απλά δεν θα ακουμπάει στον τοίχο; Αφου πανω λες πισω-στόμια και κατω back to wall το ίδιο δεν εννοεις;
kax54638 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Από ότι έχω καταλάβει, back to wall είναι οι λεκάνες που το καζανάκι και το σώμα της λεκάνης εφάπτονται στον τοίχο - δεν αφήνουν κενό. Όπως πχ στην φωτό. Η δικιά μου είναι σε κάποια απόσταση από τον τοίχο. Και η αποχέτευση "φαίνεται" ότι ξεκινάει από το σώμα της λεκάνης απλά είναι περιστοιχησμένη από πλακάκια.
NikosKallithea Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 38 λεπτά πριν, kax54638 είπε Από ότι έχω καταλάβει, back to wall είναι οι λεκάνες που το καζανάκι και το σώμα της λεκάνης εφάπτονται στον τοίχο - δεν αφήνουν κενό. Όπως πχ στην φωτό. Η δικιά μου είναι σε κάποια απόσταση από τον τοίχο. Και η αποχέτευση "φαίνεται" ότι ξεκινάει από το σώμα της λεκάνης απλά είναι περιστοιχησμένη από πλακάκια. Αυτη μπαίνει στην δικιά σου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις