Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, konc είπε

Όλη η σειρά αυτή της 3Μ είναι μια χαρά. Όχι γενικά τέτοια είδους αυτοκόλλητα τύπου... jumbo, συγκεκριμένα της 3M. 

Πολύ ποιοτικά τα 3Μ, έχω κολλημένη μια βάση κινητού σε ταμπλό ΙΧ κάτι χρόνια τώρα χειμώνα καλοκαίρι, σε σχεδόν κάθετη θέση. Παρόλη την όχι πολύ καλή μεταχείριση, δεν καταλαβαίνει τίποτα το ορίτζιναλ 3Μ αυτοκόλλητο. 

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα! Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έχω θέμα με το καζανάκι. Μαζεύει νερά γύρω γύρω. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, παρότι δεν ξέχνα να αυξήσει το ενοίκιο όποτε μπορεί, αρνείται πεισματικά να στείλει έναν υδραυλικό. Τον έχω πάρει πάνω από 10 φορές και με γράφει. Απίθανος. 

Αρχικά νόμιζα ότι είναι διαρροή από τη βάση της τουαλέτας και πέρασα μόνος μου σιλικόνη (όχι λεπτοδουλειά, όπως μπορούσα). Εν τέλει βλέπω ότι η διαρροή είναι από το σωλήνα αποχέτευσης. Φοβάμαι δηλαδή ότι μπορεί να βγαίνουν και ακαθαρσίες. 

Μπορείτε να μου πείτε αν μπορώ να κάνω κάτι εγώ για να το μονώσω; Ιδού η φώτο που έστειλα και στον ιδιοκτήτη και δεν συγκινήθηκε (είναι χάλια ο σωλήνας):

Ευχαριστώ πολύ! 

IMG_20231213_182311.jpg.4da9f6947867695f59ba90ae101c399f.jpg

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Καλησπέρα! Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έχω θέμα με το καζανάκι. Μαζεύει νερά γύρω γύρω. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, παρότι δεν ξέχνα να αυξήσει το ενοίκιο όποτε μπορεί, αρνείται πεισματικά να στείλει έναν υδραυλικό. Τον έχω πάρει πάνω από 10 φορές και με γράφει. Απίθανος. 

Αρχικά νόμιζα ότι είναι διαρροή από τη βάση της τουαλέτας και πέρασα μόνος μου σιλικόνη (όχι λεπτοδουλειά, όπως μπορούσα). Εν τέλει βλέπω ότι η διαρροή είναι από το σωλήνα αποχέτευσης. Φοβάμαι δηλαδή ότι μπορεί να βγαίνουν και ακαθαρσίες. 

Μπορείτε να μου πείτε αν μπορώ να κάνω κάτι εγώ για να το μονώσω; Ιδού η φώτο που έστειλα και στον ιδιοκτήτη και δεν συγκινήθηκε (είναι χάλια ο σωλήνας):

Ευχαριστώ πολύ! 

No 1 είναι να βρεις από που είναι η διαρροή.

Αν αυτό που βλέπω είναι δάκρυ νερού, φαίνεται να έρχεται από πάνω.

Σκούπισε καλά, εν ανάγκη στέγνωσε με ένα πιστολάκι μαλλιών και βρες την πηγή του κακού.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nickol-us είπε

No 1 είναι να βρεις από που είναι η διαρροή.

Αν αυτό που βλέπω είναι δάκρυ νερού, φαίνεται να έρχεται από πάνω.

Σκούπισε καλά, εν ανάγκη στέγνωσε με ένα πιστολάκι μαλλιών και βρες την πηγή του κακού.

Θα το προσπαθήσω να βγάλω άκρη. Σε ευχαριστώ. 

Δημοσ.
On 12/12/2023 at 18:16, filipN said:

- Εάν στο εσωτερικό ενός κτίσματος-και για πολλούς λόγους-υπάρχει κατά εποχές υψηλή υγρασία τα κουφώματα και τα τζάμια, όπως και η μόνωση των υπόλοιπων δομικών στοιχείων, θα λύσουν μόνο το αισθητικό πρόβλημα και αυτοί που κατοικούν θα συνεχίσουν να ζουν σε ένα κακό έως επικίνδυνο εσωτερικό περιβάλλον το οποίο θα επηρεάζει αρνητικά και τα άψυχα αντικείμενα του χώρου.

- Η χρήση του αφυγραντήρα σε διαμερίσματα που έχουν υψηλή υγρασία είναι αναγκαία, είτε αυτά έχουν τα κατάλληλα κουφώματα και τζάμια είτε όχι. Ο εξαερισμός, ειδικά το Χειμώνα, μπορεί να βοηθήσει μόνο σε περιοχές με χαμηλή υγρασία κατά τη χειμερινή περίοδο. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιοχές στη χώρα μας;

Σωστος το ερωτημα ειναι τι κανεις σε περιοχες κοντα σε θαλασσα (εστω και 1 χλμ μακρυα) που το χειμωνα (λχ εδω και 20 μερες) ακομα και σε ημερες με ηλιοφανεια, χωρις βροχη, ακομα και με βορια, η εσωτερικη υγρασια σε καλα μονωμενο σπιτι χωρις υγρασια σε τοιχους και παραθυρα αλλα υγρασια χωρου (βασει των μετρητων/αισθητηρων στο σπιτι) ειναι μονιμα στο 60-62% και οσο και αν αερισεις το πρωι μπορει να πεσει 3-5%, μπορει ομως και να ανεβει 2-3% (αν η εξωτερικη υγρασια ειναι μεγαλυτερη του εσωτερικου χωρου ακομα και στις 10 το πρωι)?

Ο αφυγραντηρας δουλευει καποιες ωρες στο εσωτερικο μπανιο που ο ανεμιστηρας θελει πολλες ωρες να κατεβασει την υγρασια απο το 62 στο 58. Αλλα και παλι δεν κανει θαυματα.

Ακομα και αν δουλεψει ο αφυγραντηρας στο σπιτι για ωρες και ριξει συνολικα την υγρασια 2-3%. Μολις τον κλεισεις υστερα απο καποιες ωρες η υγρασια επανερχεται, λογικο εφοσον κατοικουν ανθρωποι και τα πορτοπαραθυρα ειναι κλειστα το βραδυ.

Επισης τι κανεις με μπανιο εσωτερικο το οποιο οταν δεν δουλευει ο ανεμιστηρας, ακομα και αν δεν εχει κανει κανενας μπανιο, και μετα απο χρηση αφυγραντηρα 1-2 ωρες εχει πεσει η υγρασια στο 47%, μολις κλεισεις τον αφυγραντηρα η υγρασια επανερχεται αργα αλλα σταθερα στο 62%. Ακομα και αν η μεση υγρασια του υπολοιπου σπιτιου ειναι λχ στο 56%. Απο που στο καλο βγαζει υγρασια στο μπανιο, οταν ο ανεμιστηρας εξαερισμου εχει φλαπ που ειναι κλειστο, οι πετσετες στεγνες, δεν εχει κανει κανενας μπανιο για 24 ωρες? Μπορει να ερχεται υγρασια απο αυτα τα 1-2 εκατοστα νερου που υπαρχουν σαν "ενδιαμεσος" στο πατοσιφωνο? Δεν ειναι λυση να δουλευεις ανα μια ωρα τον αφυγραντηρα στο μπανιο ουτε τον ανεμιστηρα εξαερισμου ολη μερα γιατι κανει και μια φασαρια (και οι τελειως Silent ακριβοι ειναι σχετικα μεγαλοι και δεν χωραγαν να μπουν).

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Ευχαριστώ πολύ! 

Φορας γάντια 

σκουπίζεις καλά, στην ανάγκη ξύνεις ότι υπολείμματα υπαρχουν

καθαριζεις καλά και στεγνώνεις όσο καλύτερα γίνεται 

Περνάς μια γενναία στρώση σιλικόνης στην ένωση και 2 εκατοστά εκατερωθεν

την αφήνεις κανένα τεταρτο να πιάσει (μη στεγνώσει όμως) και περνάς από επάνω φαρδιά μονωτική ταινία ώστε να δέσει για τα καλά 

κατα 99% θα λυθεί το θέμα 

εάν μπορείς για καμία 10 ώρες να μη ρίξεις νερά (κοινώς να μη τη χρησιμοποιήσεις) ακόμα καλύτερα 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Rebirth είπε

Ευχαριστώ πολύ! 

Ότι είπαν παραπάνω.Σκουπίζεις καλά από τη μαυρίλα μέχρι την κορυφή της λεκάνης στεγνώσεις με χαρτί και παρατηρείς μήπως το νερό κατεβαίνει από την κορυφή γλύφει τη λεκάνη και καταλήγει στην ενωση με τη σωλήνα αποχέτευσης.

Αν δεις ότι το κακό δεν προέρχεται από κει που εγώ πιστεύω εκεί είναι γιατί βλέπω μαυράκια και προς τα πάνω  που δεν δικαιολογούνται, δυστυχώς έχεις διαρροή από την ενωση λεκάνης με τη σωλήνα αποχέτευσης. Εκεί φωνάζεις σίγουρα υδραυλικό να το λύσει.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει να βαλει και γάζες γύψου (γυψόγαζα), τουλάχιστον νομίζω οτι έτσι τα εκαναν παλαιά αν κρίνω απο την δικη μου λεκάνη. Κοιταχτε πως ειναι εμενα, ειναι παλιο δεν το πειραζω, δεν τρεχει καν..

Οταν στεγνώσει μπορει και αν το βάψει με ενα ελαστομερες μονωτικό και θα γινει πολυ γερο.

Απλα θελει χρονο και καλο θα ειναι να αδειάσει οσο μπορει την λεκάνη απο το νερο (με μια παλια σφουγγαρίστρα). Η διαδικασία θέλει ώρες, αν δεν υπάρχει άλλη λεκάνη στο σπίτι κάλο ειναι να το κάνει το βράδυ.

Edit: Αν δεν θελει να ασχοληθει με γαζες κτλπ, ας βαλει την turbofix μιλάμε για πολυ γερή κόλλα που μπορει να μπει και υγρες επιφάνειες.

IMG_20231213_195828.jpg

Screenshot from 2023-12-13 20-03-36.png

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Rebirth είπε

Ευχαριστώ πολύ! 

Ότι είπαν οι από πάνω πρώτα πολύ καλό καθάρισμα. Μια απλή σιλικόνη πιστεύω δεν θα πιάσει απόλυτα. Καλό είναι να πας πας σε κάτι πιο ποιοτικό υβριδικό πολυμερές το οποίο θα αντέξει περισσότερο χρόνο. Υπάρχουν και κάποιες επιλογές που κολλάνε και μέσα σε νερό. 

• Thanks 1
Δημοσ.
On 08/12/2023 at 19:33, snb said:

Καλησπέρα,

Ύστερα από ανακαίνιση στο εξοχικό βάλαμε καλοριφέρ με υγραέριο και θα ήθελα να βάλω έναν μετρητή κοντά στον λέβητα για να δω πόσο καίει. Ο μετρητής πάνω στην δεξαμενή δεν μου αρκεί. Υπάρχει κάποια πρόταση;

Επίσης θέλω να βάλω επιτηρητη τάσης, μπορείτε να μου προτείνετε 1 για μονοφασικό και 1 για τριφασικό;

Ευχαριστώ

Κάποια βοήθεια;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Φορας γάντια 

σκουπίζεις καλά, στην ανάγκη ξύνεις ότι υπολείμματα υπαρχουν

καθαριζεις καλά και στεγνώνεις όσο καλύτερα γίνεται 

Περνάς μια γενναία στρώση σιλικόνης στην ένωση και 2 εκατοστά εκατερωθεν

την αφήνεις κανένα τεταρτο να πιάσει (μη στεγνώσει όμως) και περνάς από επάνω φαρδιά μονωτική ταινία ώστε να δέσει για τα καλά 

κατα 99% θα λυθεί το θέμα 

εάν μπορείς για καμία 10 ώρες να μη ρίξεις νερά (κοινώς να μη τη χρησιμοποιήσεις) ακόμα καλύτερα 

Ευχαριστώ πολύ, θα το κάνω ❤️

1 ώρα πριν, st@kas είπε

Ότι είπαν οι από πάνω πρώτα πολύ καλό καθάρισμα. Μια απλή σιλικόνη πιστεύω δεν θα πιάσει απόλυτα. Καλό είναι να πας πας σε κάτι πιο ποιοτικό υβριδικό πολυμερές το οποίο θα αντέξει περισσότερο χρόνο. Υπάρχουν και κάποιες επιλογές που κολλάνε και μέσα σε νερό. 

Επομένως να μην πάρω την κλασική αδιάβροχη σιλικόνη; 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Φίλος πάρε την Turbofix και θα με θυμηθείς. Το υλικο αυτο σκληραίνει με την υγρασία, καλο καθάρισμα, τριψε με γυαλόχαρτο να το αγριεψεις λιγο και μετα βαλε αυτο το υλικο. Θελει χρονο να στεγνώσει καλα και οσο περνάνε οι μερες αυτο θα σκληραίνει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Όχι μην πάρεις την κλασική...

+1 για την turbofix από μένα 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Rebirth είπε

Ευχαριστώ πολύ! 

Όταν τραβάς καζανάκι φεύγει το νερό άμεσα ή γεμίζει σχεδόν μέχρι πάνω η λεκάνη και αδειάζει μετά σιγά-σιγά; αν είναι το 2ο ίσως χρειάζεται απόφραξη.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Doubt είπε

Όταν τραβάς καζανάκι φεύγει το νερό άμεσα ή γεμίζει σχεδόν μέχρι πάνω η λεκάνη και αδειάζει μετά σιγά-σιγά; αν είναι το 2ο ίσως χρειάζεται απόφραξη.

Καλησπέρα και ευχαριστώ. Φεύγει άμεσα, λειτουργεί νορμάλ. :)

13 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Φίλος πάρε την Turbofix και θα με θυμηθείς. Το υλικο αυτο σκληραίνει με την υγρασία, καλο καθάρισμα, τριψε με γυαλόχαρτο να το αγριεψεις λιγο και μετα βαλε αυτο το υλικο. Θελει χρονο να στεγνώσει καλα και οσο περνάνε οι μερες αυτο θα σκληραίνει.

Επομένως, σούμα με τα βήματα:

Α) Καθαρίζω πολύ καλα

Β) Στεγνωνω 

Γ) Παίρνω ένα γυαλόχαρτο να λειανω εκεί την ένωση 

Δ) Περνάω από πάνω Turbofix (φτάνει ένα σωληνάριο;) Αφήνω όσες περισσότερες ώρες γίνεται. 

Σωστά; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...