papoys1 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 34 λεπτά πριν, zoranb είπε Σχετικά με τη θερμομόνωση που ρώταγα πιό πριν, το ερώτημα τώρα είναι το εξής... Tί γίνεται πάνω από το παράθυρο, στο οριζόντιο κομματάκι 100χ20εκ, τόσο με τη μόνωση, όσο και με τα τούβλα... πώς χτίζονται εκεί; Βάλε με κόλα 2-3 σειρές τη μία πάνω στην άλλη λωρίδες μονωτικό π.χ. ντάουν που θα βάλεις στον υπόλοιπο τοίχο, ας πατάει λίγο σε τούβλο δεξιά αριστερά σοβάτισε οπως θα σοβατίσεις τον άλλο τοίχο και είσαι οκ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kSiS Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 8/12/2023 στις 10:21 ΜΜ, st2 είπε Έχεις κάνει πρόσφατα ανακαίνιση; Είμαι καινούργια η οικοδομή; Υγρασία σου βγάζει και σε κάποιον τοίχο; Αν η οικοδομή είναι παλιά και ξαφνικά ξεκίνησε αυτό το φαινόμενο τοτε υπάρχει βλάβη και έχει εισοροη νερού στον εσωτερικό χώρο και πρέπει να το βρεις Αν δεν βρίσκεται εύκολα πρέπει να αρχίσεις να ξηλωνεις... Αν είναι νέα η οικοδομή ή ανακαινισμένη έχει μονωθεί / σφραγίσει υπερβολικά ( πράγμα καλό για την διατηρήσει της θερμοκρασίες) το εσωτερικό και δεν γίνεται ανανέωση αέρα Ο αφυγραντήρας δεν το λύνει αυτό θες εναλλάκτη αέρα Είναι του 2004 η οικοδομή. Είναι 2ος χειμώνας που μένω εδώ. Και πέρυσι το είχα παρατηρήσει. Έκανα ανακαίνηση σε μπάνιο και κουζίνα, δεν πείραξα τα δωμάτια. Παρατηρώ υγρασία και στα πλακάκια δίπλα απο την μπαλκονόπορτα σε απόσταση 1 μέτρου. Θέλει βαθύτερο ψάξιμο υποψιάζομαι. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2023 από kSiS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 πώς στηρίζονται οι πλάκες μόνωσης (π.χ. dow) στον τοίχο; Στα τούβλα ή στο τσιμεντένιο τοίχο κολλούνται; καρφώνονται; κάτι άλλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 39 minutes ago, zoranb said: πώς στηρίζονται οι πλάκες μόνωσης (π.χ. dow) στον τοίχο; Στα τούβλα ή στο τσιμεντένιο τοίχο κολλούνται; καρφώνονται; κάτι άλλο; Απο οσο ξέρω και τα δυο κανονικα. Πρώτα με κολλα και μετα ειδικά βύσματα. Μερικοι βέβαια δε βάζουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Ποιο είναι το ιδανικό? Πριν η μετά την θερμοπροσωψη να μπουν τα κουφώματα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε Ποιο είναι το ιδανικό? Πριν η μετά την θερμοπροσωψη να μπουν τα κουφώματα? Πριν και να έρθει η θερμοπρ. να τερματίσει στο πλαίσιο του κουφώματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freelove Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Στις 8/12/2023 στις 12:30 ΜΜ, kSiS είπε Τι ευθύνεται για τους υπερβολικούς υδρατμούς στα παράθυρα στο διαμέρισμα; Η φωτογραφία είναι από την κρεβατοκάμαρα αλλά έχω και στα υπόλοιπα δωμάτια όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Κάθε πρωί με βετέξ καθαρίζω το πάτωμα που έχει κηλίδες με νερό. Μπορεί να φταίει το κούφωμα; Δεν έχω αφυγραντήρα αλλά ανάβω το κλιματιστικό 2-3 ώρες την ημέρα για να σπάει η υγρασία. Εσωτερική θερμοκρασία 19.5 βαθμούς θέρμανση με σώματα, εξωτερική 7-8 βαθμούς το βράδυ. Θέλεις κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπη καί τζάμια ενεργειακά . Οτιδήποτε άλλο απλά δεν θα λύσει το πρόβλημα και τζάμπα ταλαιπωρία. Το ίδιο πρόβλημα είχα. Δοκίμασα τά πάντα δλδ αφρυγαντηρα καί όλα τά σχετικά χωρίς αποτέλεσμα απλά να βοηθούν έως ένα σημείο χωρίς νά λύνεται τό πρόβλημα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silenzio Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 10 hours ago, freelove said: Θέλεις κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπη καί τζάμια ενεργειακά . Οτιδήποτε άλλο απλά δεν θα λύσει το πρόβλημα και τζάμπα ταλαιπωρία. Το ίδιο πρόβλημα είχα. Δοκίμασα τά πάντα δλδ αφρυγαντηρα καί όλα τά σχετικά χωρίς αποτέλεσμα απλά να βοηθούν έως ένα σημείο χωρίς νά λύνεται τό πρόβλημα. και εγω που έβαλα με θερμοδιακοπή, οκ στα τζάμια δεν έχω θέμα, αλλά στο κάτω μέρος του κουφώματος βγάζει νερά, χρειάζεται αερισμός καλός. Βέβαια άλλο νέα οικοδομή που θα μπει σωστά το αλουμίνιο και άλλο π.χ. σπίτι μου δεκαετίας 70 που πάτησε πάνω στο μωσαικό και απο έξω μαρμαροποδιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Silenzio είπε Βέβαια άλλο νέα οικοδομή που θα μπει σωστά το αλουμίνιο και άλλο π.χ. σπίτι μου δεκαετίας 70 που πάτησε πάνω στο μωσαικό και απο έξω μαρμαροποδιά. Γιατί στο 99% των νέων οικοδομών, πώς νομίζεις ότι τα βάζουν!!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 προσπαθούν οι αλουμινάδες να κόψουν ότι μπορούν... στο χωριό έβαλα αλουμίνια νέα, με θερμοδιακοπή τα πλαίσια των παραθύρων και ενεργειακά τζάμια αλλά η κάσα απλή γιατί όπως μου είπε δεν χωρούν...🙄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipN Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) - Εάν στο εσωτερικό ενός κτίσματος-και για πολλούς λόγους-υπάρχει κατά εποχές υψηλή υγρασία τα κουφώματα και τα τζάμια, όπως και η μόνωση των υπόλοιπων δομικών στοιχείων, θα λύσουν μόνο το αισθητικό πρόβλημα και αυτοί που κατοικούν θα συνεχίσουν να ζουν σε ένα κακό έως επικίνδυνο εσωτερικό περιβάλλον το οποίο θα επηρεάζει αρνητικά και τα άψυχα αντικείμενα του χώρου. - Η χρήση του αφυγραντήρα σε διαμερίσματα που έχουν υψηλή υγρασία είναι αναγκαία, είτε αυτά έχουν τα κατάλληλα κουφώματα και τζάμια είτε όχι. Ο εξαερισμός, ειδικά το Χειμώνα, μπορεί να βοηθήσει μόνο σε περιοχές με χαμηλή υγρασία κατά τη χειμερινή περίοδο. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιοχές στη χώρα μας; Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2023 από filipN 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aristagoras1 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπερα, εχω παρει κατι καδρα και θελω να τα στερεωσω στον τοιχο, το ενα ειναι σε κολωνα οποτε δεν τρελαινομαι να κανω τρυπα, τα αλλα σκεφτομαι με ουπατ. Ειδα ομως οτι υπαρχει κι επιλογη χωρις τρυπα στον τοιχο που ακουγεται καλο ειδικα στον τοιχο που ειναι κολωνα. Με γαντζακια με αυτοκολλητο π.χ. https://www.skroutz.gr/s/23210368/3M-17044-Gantzaki-Kadrou-me-Aytokollito-Plastiko-Leyko.html Τα καδρα ειναι καμβαδες διαστασεων 1.20 (μηκος) χ 60(υψος) και 60 (μηκος) χ 100 (υψος) και μου φαινονται πολυ ελαφρια λιγοτερο απο 1 κιλο το καθενα. Τι θα προτεινατε να χρησιμοποιησω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, aristagoras1 είπε Καλησπερα, εχω παρει κατι καδρα και θελω να τα στερεωσω στον τοιχο, το ενα ειναι σε κολωνα οποτε δεν τρελαινομαι να κανω τρυπα, τα αλλα σκεφτομαι με ουπατ. Ειδα ομως οτι υπαρχει κι επιλογη χωρις τρυπα στον τοιχο που ακουγεται καλο ειδικα στον τοιχο που ειναι κολωνα. Με γαντζακια με αυτοκολλητο π.χ. https://www.skroutz.gr/s/23210368/3M-17044-Gantzaki-Kadrou-me-Aytokollito-Plastiko-Leyko.html Τα καδρα ειναι καμβαδες διαστασεων 1.20 (μηκος) χ 60(υψος) και 60 (μηκος) χ 100 (υψος) και μου φαινονται πολυ ελαφρια λιγοτερο απο 1 κιλο το καθενα. Τι θα προτεινατε να χρησιμοποιησω? Ένα μικρό καρφί. Δεν έχω πάρει ποτέ κάτι τέτοιο και να καταφέρω και να μην μου πέσει το κάδρο έστω και ελαφρύ να είναι, μετά από μερικές μέρες. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, manolis940 είπε Ένα μικρό καρφί. Δεν έχω πάρει ποτέ κάτι τέτοιο και να καταφέρω και να μην μου πέσει το κάδρο έστω και ελαφρύ να είναι, μετά από μερικές μέρες. Μικρο καρφι, οπως σου απαντησε ο @manolis940"ατσαλόκαρφο" θα πάρεις, μην σε πειράζει που ειναι κολόνα, το καρφί θα περάσει τον σοβά και το 1ο στρώμα τσιμέντου και θα κάνεις την δουλειά σου. Ασε τις κόλλες και τα αυτοκόλλητα γιατι εν καιρο θα σου πέσουν κατω τα κάδρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konc Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 2 hours ago, aristagoras1 said: Τι θα προτεινατε να χρησιμοποιησω? Όλη η σειρά αυτή της 3Μ είναι μια χαρά. Όχι γενικά τέτοια είδους αυτοκόλλητα τύπου... jumbo, συγκεκριμένα της 3M. Έχω ξεχάσει καρφιά και ζημιές εδώ και χρόνια, από ρολόγια μέχρι τεράστιο καμβά σε τελάρο 250x60. Μάλιστα σε μετακόμιση μετά από 4 χρόνια βγήκαν χωρίς προβλήματα και χωρίς να αφήσουν το πραμικρό σημάδι ή "λαδίλα" στον τοίχο. Δεν ξέρω αν οι υποστηρικτές του καρφιού τα έχουν δοκιμάσει ή έχουν κακή εμπειρία από άλλες παρόμοιες λύσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις