kSiS Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Τι ευθύνεται για τους υπερβολικούς υδρατμούς στα παράθυρα στο διαμέρισμα; Η φωτογραφία είναι από την κρεβατοκάμαρα αλλά έχω και στα υπόλοιπα δωμάτια όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Κάθε πρωί με βετέξ καθαρίζω το πάτωμα που έχει κηλίδες με νερό. Μπορεί να φταίει το κούφωμα; Δεν έχω αφυγραντήρα αλλά ανάβω το κλιματιστικό 2-3 ώρες την ημέρα για να σπάει η υγρασία. Εσωτερική θερμοκρασία 19.5 βαθμούς θέρμανση με σώματα, εξωτερική 7-8 βαθμούς το βράδυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) αυτό εμένα το κάνει μόνο στα κουφώματα, γιατί δεν είναι θερμοδιακοπτώμενα... ακόμα και το καλοκαίρι με ήλιο στο παράθυρο το αλουμίνιο καίει ενώ το τζάμι μου είναι δροσερό... με λίγα λόγια είναι τα απλά, με ότι συνεπάγεται αυτό σε απώλειες... για να γίνεται αυτό στο τζάμι τότε είναι πολύ κακής κατασκευής χωρίς κενό ενδιάμεσα... καλό αερισμό και αφυγραντήρα... Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2023 από kokos23 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, kSiS είπε Τι ευθύνεται για τους υπερβολικούς υδρατμούς στα παράθυρα στο διαμέρισμα; Η φωτογραφία είναι από την κρεβατοκάμαρα αλλά έχω και στα υπόλοιπα δωμάτια όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Κάθε πρωί με βετέξ καθαρίζω το πάτωμα που έχει κηλίδες με νερό. Μπορεί να φταίει το κούφωμα; Δεν έχω αφυγραντήρα αλλά ανάβω το κλιματιστικό 2-3 ώρες την ημέρα για να σπάει η υγρασία. Εσωτερική θερμοκρασία 19.5 βαθμούς θέρμανση με σώματα, εξωτερική 7-8 βαθμούς το βράδυ. Είναι το φαινόμενο της υγροποίησης. Εν τάχει : υψηλή θερμοκρασία, θερμός αέρας, δυνατότητα συγκράτησης περισσότερης υγρασίας το τζάμι είναι παγωμένο από την εξωτερική χαμηλή θερμοκρασία, ο αέρας του δωματίου ψύχεται απότομα και αποβάλλει την υγρασία που σε χαμηλή θερμοκρασία αδυνατεί να συγκρατήσει. Μπορείς να βελτιώσεις και να μειώσεις το φαινόμενο, επηρεάζοντας(μειώνοντας) την εσωτερική σχετική υγρασία του χώρου με κάποιο αφυγραντήρα. Βοηθάει επίσης και ο καλός αερισμός, 5-10' άνοιγμα τέντα το σπίτι επαρκεί να φρεσκαριστεί ο αέρας, ενώ δεν προλαβαίνουν τα ντουβάρια να χάσουν την θερμοκρασία που αποθηκεύουν 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, kSiS είπε Τι ευθύνεται για τους υπερβολικούς υδρατμούς στα παράθυρα στο διαμέρισμα; Η φωτογραφία είναι από την κρεβατοκάμαρα αλλά έχω και στα υπόλοιπα δωμάτια όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Κάθε πρωί με βετέξ καθαρίζω το πάτωμα που έχει κηλίδες με νερό. Μπορεί να φταίει το κούφωμα; Δεν έχω αφυγραντήρα αλλά ανάβω το κλιματιστικό 2-3 ώρες την ημέρα για να σπάει η υγρασία. Εσωτερική θερμοκρασία 19.5 βαθμούς θέρμανση με σώματα, εξωτερική 7-8 βαθμούς το βράδυ. Μήπως μαγειρεύει η γυναίκα όταν συμβαίνει αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kSiS Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 37 λεπτά πριν, nickol-us είπε Είναι το φαινόμενο της υγροποίησης. Εν τάχει : υψηλή θερμοκρασία, θερμός αέρας, δυνατότητα συγκράτησης περισσότερης υγρασίας το τζάμι είναι παγωμένο από την εξωτερική χαμηλή θερμοκρασία, ο αέρας του δωματίου ψύχεται απότομα και αποβάλλει την υγρασία που σε χαμηλή θερμοκρασία αδυνατεί να συγκρατήσει. Μπορείς να βελτιώσεις και να μειώσεις το φαινόμενο, επηρεάζοντας(μειώνοντας) την εσωτερική σχετική υγρασία του χώρου με κάποιο αφυγραντήρα. Βοηθάει επίσης και ο καλός αερισμός, 5-10' άνοιγμα τέντα το σπίτι επαρκεί να φρεσκαριστεί ο αέρας, ενώ δεν προλαβαίνουν τα ντουβάρια να χάσουν την θερμοκρασία που αποθηκεύουν Ευχαριστώ για την βοήθεια. Αερίζω κάθε πρωί σε υπερβολικό βαθμό. 22 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Μήπως μαγειρεύει η γυναίκα όταν συμβαίνει αυτό. Δεν πιστεύω, διότι η φωτογραφία είναι τραβηγμένη σήμερα ενώ δεν έχουμε μαγειρέψει εδώ και 2 μέρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, kSiS είπε Τι ευθύνεται για τους υπερβολικούς υδρατμούς στα παράθυρα στο διαμέρισμα; Η φωτογραφία είναι από την κρεβατοκάμαρα αλλά έχω και στα υπόλοιπα δωμάτια όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Κάθε πρωί με βετέξ καθαρίζω το πάτωμα που έχει κηλίδες με νερό. Μπορεί να φταίει το κούφωμα; Δεν έχω αφυγραντήρα αλλά ανάβω το κλιματιστικό 2-3 ώρες την ημέρα για να σπάει η υγρασία. Εσωτερική θερμοκρασία 19.5 βαθμούς θέρμανση με σώματα, εξωτερική 7-8 βαθμούς το βράδυ. Θα πρέπει να αγοράσεις αφυγραντήρα/ες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fan Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Θέλω να εγκαταστήσω ένα καινούριο κλιματιστικό και να μεταφέρω την εξωτερική μονάδα από ένα 9000 btu που έχω 1,5 μέτρο πιο αριστερά. Άρχισα να παίρνω προσφορές και μέχρι στιγμής από 7 άτομα έχω τιμή για εγκατάσταση από 60 έως 100 ευρώ και για τη μικρή μετακίνηση της εξωτερικής μονάδας από 35 έως 60 ευρώ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει. Είτε κάποιοι ψάχνουν κορόιδα και έχουν υψηλές τιμές είτε όσοι ζητάνε λίγα δεν κάνουν καλή δουλειά. Δεν μπορεί να έχουν τόσο διακύμανση οι τιμές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, kSiS είπε Ευχαριστώ για την βοήθεια. Αερίζω κάθε πρωί σε υπερβολικό βαθμό. Δεν πιστεύω, διότι η φωτογραφία είναι τραβηγμένη σήμερα ενώ δεν έχουμε μαγειρέψει εδώ και 2 μέρες. Τοτε κατι παράγει υγρασία μεσα στο σπίτι σου, μπάνιο, τοιχοι, κακη μονωση κλπ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipN Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, kSiS είπε Ευχαριστώ για την βοήθεια. Αερίζω κάθε πρωί σε υπερβολικό βαθμό. [...] - Το κλιματιστικό στη θέρμανση δεν μπορεί να μειώσει την υγρασία. Όπως σωστά σου είπαν, είναι ένα φυσικό φαινόμενο που μπορείς να το περιορίσεις μόνο με αφυγραντήρα (ες). - Ο υπερβολικός εξαερισμός το χειμώνα, το μόνο που μπορεί να πετύχει στα σίγουρα είναι η αύξηση του κόστους της θέρμανσης του χώρου. Η αγορά αφυγραντήρα είναι η μοναδική λύση με σχετικά χαμηλό κόστος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 42 λεπτά πριν, Fan είπε Θέλω να εγκαταστήσω ένα καινούριο κλιματιστικό και να μεταφέρω την εξωτερική μονάδα από ένα 9000 btu που έχω 1,5 μέτρο πιο αριστερά. Άρχισα να παίρνω προσφορές και μέχρι στιγμής από 7 άτομα έχω τιμή για εγκατάσταση από 60 έως 100 ευρώ και για τη μικρή μετακίνηση της εξωτερικής μονάδας από 35 έως 60 ευρώ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει. Είτε κάποιοι ψάχνουν κορόιδα και έχουν υψηλές τιμές είτε όσοι ζητάνε λίγα δεν κάνουν καλή δουλειά. Δεν μπορεί να έχουν τόσο διακύμανση οι τιμές. Το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο θα κάνουν την δουλειά, έτσι πιθανώς και η διακύμανση τιμής. Κανονικά θα πρέπει να το βγάλουν και να βάλουν μονοκόμματη σωλήνα νέα, δεν είναι κρεβάτι που απλά το μετακινώ στον χώρο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Fan είπε να μεταφέρω την εξωτερική μονάδα από ένα 9000 btu που έχω 1,5 μέτρο πιο αριστερά. για τη μικρή μετακίνηση της εξωτερικής μονάδας από 35 έως 60 ευρώ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει. Είτε κάποιοι ψάχνουν κορόιδα και έχουν υψηλές τιμές είτε όσοι ζητάνε λίγα δεν κάνουν καλή δουλειά. Δεν μας είπες αν η π προσφορά δέθηκε τηλεφωνικά η είδαν την δουλειά από κοντά , όπως και δεν έβαλες μια φωτο για να δουμε γιατί πράγμα μιλάς Τώρα λογο του ότι επικρατούσε κατά την εγκατάσταση να υπάρχουν 3 μετρα σωλήνας αρα και 3 μετρα καλώδιο εφ οσον δεν χρειαστεί να ξηλωθεί όλη η εγκατάσταση απλά θα κανει συγκέντρωση του ψυκτικού μέσου θα ισιώσει τις σωλήνες και οκ Σου λέει 35 € εχει κατα νου ότι θα πάρει και την εγκατάσταση του αλλου Αυτος που λέει 60 προφανώς εχει κατα νου οτι θα αλλάξει σωλήνες και ενδεχομένως και καλώδια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, kSiS είπε Τι ευθύνεται για τους υπερβολικούς υδρατμούς στα παράθυρα στο διαμέρισμα; Η φωτογραφία είναι από την κρεβατοκάμαρα αλλά έχω και στα υπόλοιπα δωμάτια όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Κάθε πρωί με βετέξ καθαρίζω το πάτωμα που έχει κηλίδες με νερό. Μπορεί να φταίει το κούφωμα; Δεν έχω αφυγραντήρα αλλά ανάβω το κλιματιστικό 2-3 ώρες την ημέρα για να σπάει η υγρασία. Εσωτερική θερμοκρασία 19.5 βαθμούς θέρμανση με σώματα, εξωτερική 7-8 βαθμούς το βράδυ. Το φαινόμενο αυτό είναι περιορισμένο στα κουφώματα με θερμοδιακοπή. Υποθέτω τα δικά σου δεν έχουν. Η κρεβατοκάμαρα βλέπει βορά; Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2023 από Doubt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snb Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα, Ύστερα από ανακαίνιση στο εξοχικό βάλαμε καλοριφέρ με υγραέριο και θα ήθελα να βάλω έναν μετρητή κοντά στον λέβητα για να δω πόσο καίει. Ο μετρητής πάνω στην δεξαμενή δεν μου αρκεί. Υπάρχει κάποια πρόταση; Επίσης θέλω να βάλω επιτηρητη τάσης, μπορείτε να μου προτείνετε 1 για μονοφασικό και 1 για τριφασικό; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kSiS Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Doubt είπε Το φαινόμενο αυτό είναι περιορισμένο στα κουφώματα με θερμοδιακοπή. Υποθέτω τα δικά σου δεν έχουν. Η κρεβατοκάμαρα βλέπει βορά; Ανατολικα. Στον βορα συνορεύω με άλλο διαμέρισμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fan Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, hp8 είπε Δεν μας είπες αν η π προσφορά δέθηκε τηλεφωνικά η είδαν την δουλειά από κοντά , όπως και δεν έβαλες μια φωτο για να δουμε γιατί πράγμα μιλάς Τώρα λογο του ότι επικρατούσε κατά την εγκατάσταση να υπάρχουν 3 μετρα σωλήνας αρα και 3 μετρα καλώδιο εφ οσον δεν χρειαστεί να ξηλωθεί όλη η εγκατάσταση απλά θα κανει συγκέντρωση του ψυκτικού μέσου θα ισιώσει τις σωλήνες και οκ Σου λέει 35 € εχει κατα νου ότι θα πάρει και την εγκατάσταση του αλλου Αυτος που λέει 60 προφανώς εχει κατα νου οτι θα αλλάξει σωλήνες και ενδεχομένως και καλώδια Τηλεφωνικά πήρα όλες τις προσφορές. Μου είπαν στο κόστος είναι οι νέες βάσεις που θα στηριχτεί και η διαδικασία του βγάλε βάλε το φρέον. Μία φυσιολογική τιμή για τη μετακίνηση εξωτερικής μονάδας πόσο θα ήταν; Μιλάμε για κάτι απλό, στο μπαλκόνι απλώς θα πάει λίγο πιο πέρα και πάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις