Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zoranb είπε

Πσσσσ πολύ καλό! Θα το δοκιμάσω.
Αλήθεια με τι τρόπο θα έκοβες ένα φύλλο κόντρα πλακέ θαλάσσης βάσει ενός πατρόν που το έχεις τυπωμένο σε Α4; Προσωπικά θα το κόλλαγα πάνω στο ξύλο και θα το έκοβα με τη σέγα πάνω από το φύλλο, αλλά λέω μπας κ υπάρχει κανένας άλλο τρόπος πιό επαγγελματικός!

Τον μάστορα των κάνουν τα εργαλεία

https://www.google.gr/search?q=σεγα+παγκου&oq=σεγα+παγκου&aqs=chrome..69i57.10952j0j7&client=ms-android-xiaomi&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

• Like 1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αν θέλεις να μη σου πετάξει το ξύλο χάραξε το πριν το κόψεις με ένα κοπίδι

Όπως το λέει ο Νίκος.......αλλά επειδή σε κάποια σημεία η χάραξη με το κοπίδι και το κόψιμο της σέγας μπορεί να μην συμπέσουν και να ξεφύγουν λίγο κάνεις  επικουρικά και τα εξής. 

1. Περνάς πάνω από την γραμμή κοπής μπλε χαρτοταινία. Θα συγκρατήσει σε ένα βαθμό το «ξεφτισμα».

2. Η « καλή» πλευρά του ξύλου να είναι πάντα κόντρα στα δόντια της σέγας. Στις περισσότερες λάμες σέγας τα δόντια είναι προς τα κάτω οπότε και η «καλή» πλευρά το ξύλου θα είναι η από κάτω. Εσύ θα βλέπεις την «άλλη πλευρά». Όσο καλύτερο κόψιμο θέλεις τόσο μικρότερα τα δοντάκια της λάμας κοπής. Μπορείς  και επιλέξεις λαμάκια κοπής μετάλλου που έχουν πολλά, πυκνά, και μικρά δόντια. Αν κόβεις ξύλο θα αργήσεις λίγο, (δεν θα είναι «παραγωγικό το κόψιμο και θα «στουμπώνουν» τα δόντια της λάμας) αλλά θα ξεφτίζει πολύ λιγότερο.

Μετά περνάς την περιφέρεια με ένα γυαλόχαρτο 120 ένα χέρι και μετά δύο χέρια με 400 και θα έχεις ένα πολύ αξιοπρεπές  αποτέλεσμα. 

15 ώρες πριν, bill999r είπε

Ντουκοχαρτα θα βρεις ως επί το πλείστον σε φύλλα, κυρίως από No800 και πάνω, σε μαγαζί με χρώματα αυτοκινήτων.

Τώρα για στρογγυλά νομίζω έχει κάποια η smirdex και η 3m από 125mm έως 150mm διάμετρο.

Το τριβειο σου μάλλον 125 είναι οπότε κάποιο θα βρεις.

Edit 

Τώρα είδα ότι ψάχνεις για διάμετρο 30cm.

Δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις

κάτι έτοιμο. 

Για τι μηχάνημα το θέλεις;

Να φανταστώ ότι ψάχνεις Φ300 για να το βάλεις κάθετα σε δίδυμο τροχό ?

Η (μάλλον ξύλινη) επιφάνεια σου έχει Velcro ?

• Like 4
Δημοσ.

Laminate πως κόβω; Με πριόνι, με κοπίδι χάραγμα ή κάπως αλλιώς; Επειδή πρόκειται για 4-5 κομμάτια θα προτιμούσα να γίνεται κάπως χωρίς κάποιο ειδικό εργαλείο.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, zio10 είπε

Laminate πως κόβω; Με πριόνι, με κοπίδι χάραγμα ή κάπως αλλιώς; Επειδή πρόκειται για 4-5 κομμάτια θα προτιμούσα να γίνεται κάπως χωρίς κάποιο ειδικό εργαλείο.

Με κοπίδι θα παιδευτείς  άδικα ...

Αν το κόψιμο δεν είναι ορατό (κάτω από σοβατεπί), με οποιοδήποτε πριόνι ξύλου.

Αν το κόψιμο είναι ορατό, τότε χάραγμα με κοπίδι και κόψιμο με σιδερόλαμα.

Η καλύτερη λύση πάντως είναι δισκοπρίονο. (Πάγκου ή χειρός).

• Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Με κοπίδι θα παιδευτείς  άδικα ...

Αν το κόψιμο δεν είναι ορατό (κάτω από σοβατεπί), με οποιοδήποτε πριόνι ξύλου.

Αν το κόψιμο είναι ορατό, τότε χάραγμα με κοπίδι και κόψιμο με σιδερόλαμα.

Η καλύτερη λύση πάντως είναι δισκοπρίονο. (Πάγκου ή χειρός).

Σ' ευχαριστώ! Δισκοπρίονο θέλω κάποια στιγμή να πάρω αλλά δεν θα το πάρω τώρα για τόσο λίγη δουλειά, οπότε πριονάκι κλασσικό!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 16/4/2019 στις 9:28 ΠΜ, bill999r είπε

Ντουκοχαρτα θα βρεις ως επί το πλείστον σε φύλλα, κυρίως από No800 και πάνω, σε μαγαζί με χρώματα αυτοκινήτων.

Τώρα για στρογγυλά νομίζω έχει κάποια η smirdex και η 3m από 125mm έως 150mm διάμετρο.

Το τριβειο σου μάλλον 125 είναι οπότε κάποιο θα βρεις.

Edit 

Τώρα είδα ότι ψάχνεις για διάμετρο 30cm.

Δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις

κάτι έτοιμο. 

Για τι μηχάνημα το θέλεις;

10 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Να φανταστώ ότι ψάχνεις Φ300 για να το βάλεις κάθετα σε δίδυμο τροχό ?

Η (μάλλον ξύλινη) επιφάνεια σου έχει Velcro ?

Όχι ακριβώς. Είναι οριζόντιο μηχάνημα και πιάνει το γυαλόχαρτο από την περιφέρεια του κύκλου.

Θέλει απλά ντουκόχαρτο νερού, ούτε βέλκρο θέλει ούτε χοντρό είναι το φύλλο. Απλά θέλει το συγκεκριμένο σχήμα

• Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, zio10 είπε

Σ' ευχαριστώ! Δισκοπρίονο θέλω κάποια στιγμή να πάρω αλλά δεν θα το πάρω τώρα για τόσο λίγη δουλειά, οπότε πριονάκι κλασσικό!

Αν πρόκειται για ίσια κοπή μικρό γωνιακό τροχό με ψιλό τροχό για ανοξείδωτα.Έχω κόψει και κάνει τέλεια δουλειά.

Αν θες καμπύλες δε βολεύει ο τροχός οπότε υποχρεωτικά πας σε άλλες λύσεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Αν πρόκειται για ίσια κοπή μικρό γωνιακό τροχό με ψιλό τροχό για ανοξείδωτα.Έχω κόψει και κάνει τέλεια δουλειά.

Αν θες καμπύλες δε βολεύει ο τροχός οπότε υποχρεωτικά πας σε άλλες λύσεις.

Ίσια είναι και δεν χρειάζεται και πολύ λεπτομέρεια.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, zio10 είπε

Ίσια είναι και δεν χρειάζεται και πολύ λεπτομέρεια.

Αν έχεις γωνιακό τροχό πάρε ένα τροχουδάκι ψιλό για ανοξείδωτα 1 -1,5  ευρώ κάνει.Έκοψα πρόσφατα.Πολύ απαλά και με σταθερό χέρι γιατί το κόβει σαν βούτυρο τέλεια χωρίς να αφήνει γρέζι. Σημάδεψε καλά πρώτα με ένα μαρκαδόρο να βλέπεις τη γραμμή γιατί από το κόψιμο φεύγει ένα ψιλό σαν άσπρη σκόνη και την ψιλοκαλύπτει.Αν είναι με μολύβι δε θα τη βλέπεις. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, papoys1 είπε

Αν έχεις γωνιακό τροχό πάρε ένα τροχουδάκι ψιλό για ανοξείδωτα 1 -1,5  ευρώ κάνει.Έκοψα πρόσφατα.Πολύ απαλά και με σταθερό χέρι γιατί το κόβει σαν βούτυρο τέλεια χωρίς να αφήνει γρέζι. Σημάδεψε καλά πρώτα με ένα μαρκαδόρο να βλέπεις τη γραμμή γιατί από το κόψιμο φεύγει ένα ψιλό σαν άσπρη σκόνη και την ψιλοκαλύπτει.Αν είναι με μολύβι δε θα τη βλέπεις. 

Πρέπει να τον δανειστώ τον τροχό, μάλλον με πριόνι θα δοκιμάσω αρχικά.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, divo είπε

Αν δεν εχεις θα σου ελεγα να παρεις κατι τετοιο. Θα σου φανει χρησιμο σε πααααρα ολλα πραματα. Μη κοιτας τη τιμη σε αυτο ειναι το πρωτο που βρηκα. Κοβει ολόισια, εχει 2 λεπιδες δεν αφηνει ξεφτια, δεν υπαρχει περιπτωση να χασεις ευθεια οτι και αν κοβεις οσο μεγαλο και να ειναι. Το μονο του μειονεκτημα ειναι οτι κοβει σαν ξυραφι. Αν σου ξεφυγει στο δακτυλο...τοχασες😁.

Όντως το Ιαπωνικό πριόνι με τις δύο λάμες (Japanese saw / Ryoba), που κόβει και προς τις δύο κατευθύνσεις. 

Ειναι πολύ αποτελεσματικό και ακριβές.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zio10 είπε

Laminate θέλω να κόψω, το λινκ δείχνει πολυκαρβονικό!

Και εγώ μιλούσα για πολυκαρβονικό.

laminate είναι πολύ σκληρό για πριόνι χεριού και θα σε παιδέψει.Όταν έβαλα και εγώ ξεκίνησα με χεριού και με πόνεσαν τα χέρια.Φοβόμουν τη σέγα μήπως το καταστρέφει

Τελικά τη δοκίμασα και έκοβε μια χαρά χωρίς να καταστρέφει,Μην τη φοβάσαι.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...