NikosKallithea Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, zoranb είπε Πσσσσ πολύ καλό! Θα το δοκιμάσω. Αλήθεια με τι τρόπο θα έκοβες ένα φύλλο κόντρα πλακέ θαλάσσης βάσει ενός πατρόν που το έχεις τυπωμένο σε Α4; Προσωπικά θα το κόλλαγα πάνω στο ξύλο και θα το έκοβα με τη σέγα πάνω από το φύλλο, αλλά λέω μπας κ υπάρχει κανένας άλλο τρόπος πιό επαγγελματικός! Τον μάστορα των κάνουν τα εργαλεία https://www.google.gr/search?q=σεγα+παγκου&oq=σεγα+παγκου&aqs=chrome..69i57.10952j0j7&client=ms-android-xiaomi&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8 1
Jiakometi Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αν θέλεις να μη σου πετάξει το ξύλο χάραξε το πριν το κόψεις με ένα κοπίδι Όπως το λέει ο Νίκος.......αλλά επειδή σε κάποια σημεία η χάραξη με το κοπίδι και το κόψιμο της σέγας μπορεί να μην συμπέσουν και να ξεφύγουν λίγο κάνεις επικουρικά και τα εξής. 1. Περνάς πάνω από την γραμμή κοπής μπλε χαρτοταινία. Θα συγκρατήσει σε ένα βαθμό το «ξεφτισμα». 2. Η « καλή» πλευρά του ξύλου να είναι πάντα κόντρα στα δόντια της σέγας. Στις περισσότερες λάμες σέγας τα δόντια είναι προς τα κάτω οπότε και η «καλή» πλευρά το ξύλου θα είναι η από κάτω. Εσύ θα βλέπεις την «άλλη πλευρά». Όσο καλύτερο κόψιμο θέλεις τόσο μικρότερα τα δοντάκια της λάμας κοπής. Μπορείς και επιλέξεις λαμάκια κοπής μετάλλου που έχουν πολλά, πυκνά, και μικρά δόντια. Αν κόβεις ξύλο θα αργήσεις λίγο, (δεν θα είναι «παραγωγικό το κόψιμο και θα «στουμπώνουν» τα δόντια της λάμας) αλλά θα ξεφτίζει πολύ λιγότερο. Μετά περνάς την περιφέρεια με ένα γυαλόχαρτο 120 ένα χέρι και μετά δύο χέρια με 400 και θα έχεις ένα πολύ αξιοπρεπές αποτέλεσμα. 15 ώρες πριν, bill999r είπε Ντουκοχαρτα θα βρεις ως επί το πλείστον σε φύλλα, κυρίως από No800 και πάνω, σε μαγαζί με χρώματα αυτοκινήτων. Τώρα για στρογγυλά νομίζω έχει κάποια η smirdex και η 3m από 125mm έως 150mm διάμετρο. Το τριβειο σου μάλλον 125 είναι οπότε κάποιο θα βρεις. Edit Τώρα είδα ότι ψάχνεις για διάμετρο 30cm. Δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις κάτι έτοιμο. Για τι μηχάνημα το θέλεις; Να φανταστώ ότι ψάχνεις Φ300 για να το βάλεις κάθετα σε δίδυμο τροχό ? Η (μάλλον ξύλινη) επιφάνεια σου έχει Velcro ? 4
zio10 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Laminate πως κόβω; Με πριόνι, με κοπίδι χάραγμα ή κάπως αλλιώς; Επειδή πρόκειται για 4-5 κομμάτια θα προτιμούσα να γίνεται κάπως χωρίς κάποιο ειδικό εργαλείο.
Jiakometi Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 9 λεπτά πριν, zio10 είπε Laminate πως κόβω; Με πριόνι, με κοπίδι χάραγμα ή κάπως αλλιώς; Επειδή πρόκειται για 4-5 κομμάτια θα προτιμούσα να γίνεται κάπως χωρίς κάποιο ειδικό εργαλείο. Με κοπίδι θα παιδευτείς άδικα ... Αν το κόψιμο δεν είναι ορατό (κάτω από σοβατεπί), με οποιοδήποτε πριόνι ξύλου. Αν το κόψιμο είναι ορατό, τότε χάραγμα με κοπίδι και κόψιμο με σιδερόλαμα. Η καλύτερη λύση πάντως είναι δισκοπρίονο. (Πάγκου ή χειρός). 1
zio10 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 23 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Με κοπίδι θα παιδευτείς άδικα ... Αν το κόψιμο δεν είναι ορατό (κάτω από σοβατεπί), με οποιοδήποτε πριόνι ξύλου. Αν το κόψιμο είναι ορατό, τότε χάραγμα με κοπίδι και κόψιμο με σιδερόλαμα. Η καλύτερη λύση πάντως είναι δισκοπρίονο. (Πάγκου ή χειρός). Σ' ευχαριστώ! Δισκοπρίονο θέλω κάποια στιγμή να πάρω αλλά δεν θα το πάρω τώρα για τόσο λίγη δουλειά, οπότε πριονάκι κλασσικό! 1
cthulhucarbide Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Στις 16/4/2019 στις 9:28 ΠΜ, bill999r είπε Ντουκοχαρτα θα βρεις ως επί το πλείστον σε φύλλα, κυρίως από No800 και πάνω, σε μαγαζί με χρώματα αυτοκινήτων. Τώρα για στρογγυλά νομίζω έχει κάποια η smirdex και η 3m από 125mm έως 150mm διάμετρο. Το τριβειο σου μάλλον 125 είναι οπότε κάποιο θα βρεις. Edit Τώρα είδα ότι ψάχνεις για διάμετρο 30cm. Δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις κάτι έτοιμο. Για τι μηχάνημα το θέλεις; 10 ώρες πριν, Jiakometi είπε Να φανταστώ ότι ψάχνεις Φ300 για να το βάλεις κάθετα σε δίδυμο τροχό ? Η (μάλλον ξύλινη) επιφάνεια σου έχει Velcro ? Όχι ακριβώς. Είναι οριζόντιο μηχάνημα και πιάνει το γυαλόχαρτο από την περιφέρεια του κύκλου. Θέλει απλά ντουκόχαρτο νερού, ούτε βέλκρο θέλει ούτε χοντρό είναι το φύλλο. Απλά θέλει το συγκεκριμένο σχήμα 1
Cosmonaut21 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 17 Απριλίου 2019 από Cosmonaut21
papoys1 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 18 ώρες πριν, zio10 είπε Σ' ευχαριστώ! Δισκοπρίονο θέλω κάποια στιγμή να πάρω αλλά δεν θα το πάρω τώρα για τόσο λίγη δουλειά, οπότε πριονάκι κλασσικό! Αν πρόκειται για ίσια κοπή μικρό γωνιακό τροχό με ψιλό τροχό για ανοξείδωτα.Έχω κόψει και κάνει τέλεια δουλειά. Αν θες καμπύλες δε βολεύει ο τροχός οπότε υποχρεωτικά πας σε άλλες λύσεις. 1
zio10 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Αν πρόκειται για ίσια κοπή μικρό γωνιακό τροχό με ψιλό τροχό για ανοξείδωτα.Έχω κόψει και κάνει τέλεια δουλειά. Αν θες καμπύλες δε βολεύει ο τροχός οπότε υποχρεωτικά πας σε άλλες λύσεις. Ίσια είναι και δεν χρειάζεται και πολύ λεπτομέρεια.
papoys1 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, zio10 είπε Ίσια είναι και δεν χρειάζεται και πολύ λεπτομέρεια. Αν έχεις γωνιακό τροχό πάρε ένα τροχουδάκι ψιλό για ανοξείδωτα 1 -1,5 ευρώ κάνει.Έκοψα πρόσφατα.Πολύ απαλά και με σταθερό χέρι γιατί το κόβει σαν βούτυρο τέλεια χωρίς να αφήνει γρέζι. Σημάδεψε καλά πρώτα με ένα μαρκαδόρο να βλέπεις τη γραμμή γιατί από το κόψιμο φεύγει ένα ψιλό σαν άσπρη σκόνη και την ψιλοκαλύπτει.Αν είναι με μολύβι δε θα τη βλέπεις. 1 1
zio10 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 8 ώρες πριν, papoys1 είπε Αν έχεις γωνιακό τροχό πάρε ένα τροχουδάκι ψιλό για ανοξείδωτα 1 -1,5 ευρώ κάνει.Έκοψα πρόσφατα.Πολύ απαλά και με σταθερό χέρι γιατί το κόβει σαν βούτυρο τέλεια χωρίς να αφήνει γρέζι. Σημάδεψε καλά πρώτα με ένα μαρκαδόρο να βλέπεις τη γραμμή γιατί από το κόψιμο φεύγει ένα ψιλό σαν άσπρη σκόνη και την ψιλοκαλύπτει.Αν είναι με μολύβι δε θα τη βλέπεις. Πρέπει να τον δανειστώ τον τροχό, μάλλον με πριόνι θα δοκιμάσω αρχικά.
papoys1 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, zio10 είπε Πρέπει να τον δανειστώ τον τροχό, μάλλον με πριόνι θα δοκιμάσω αρχικά. Δοκίμασε και με κοπίδι.Αν είναι το απλό με το ένα κουτάκι και όχι το ενισχυμένο το διπλό κόβεται.Με το πριόνι θα κάνεις ζημιά. 1
Jiakometi Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 18 λεπτά πριν, divo είπε Αν δεν εχεις θα σου ελεγα να παρεις κατι τετοιο. Θα σου φανει χρησιμο σε πααααρα ολλα πραματα. Μη κοιτας τη τιμη σε αυτο ειναι το πρωτο που βρηκα. Κοβει ολόισια, εχει 2 λεπιδες δεν αφηνει ξεφτια, δεν υπαρχει περιπτωση να χασεις ευθεια οτι και αν κοβεις οσο μεγαλο και να ειναι. Το μονο του μειονεκτημα ειναι οτι κοβει σαν ξυραφι. Αν σου ξεφυγει στο δακτυλο...τοχασες😁. Όντως το Ιαπωνικό πριόνι με τις δύο λάμες (Japanese saw / Ryoba), που κόβει και προς τις δύο κατευθύνσεις. Ειναι πολύ αποτελεσματικό και ακριβές.
zio10 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Δοκίμασε και με κοπίδι.Αν είναι το απλό με το ένα κουτάκι και όχι το ενισχυμένο το διπλό κόβεται.Με το πριόνι θα κάνεις ζημιά. Laminate θέλω να κόψω, το λινκ δείχνει πολυκαρβονικό!
papoys1 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, zio10 είπε Laminate θέλω να κόψω, το λινκ δείχνει πολυκαρβονικό! Και εγώ μιλούσα για πολυκαρβονικό. laminate είναι πολύ σκληρό για πριόνι χεριού και θα σε παιδέψει.Όταν έβαλα και εγώ ξεκίνησα με χεριού και με πόνεσαν τα χέρια.Φοβόμουν τη σέγα μήπως το καταστρέφει Τελικά τη δοκίμασα και έκοβε μια χαρά χωρίς να καταστρέφει,Μην τη φοβάσαι. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις