Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, hp8 είπε

βάφεται και δεν θέλει στοκάρισμα

Το στοκάρισμα θα γινει αν θελει να μην εχει τα βαθουλώματα (σχεδία) και να γινουν οπως ενα απλο πλακακι (πχ σαν τα δικα μου).

Αν θελει να κρατησει το σχεδιο δεν χρειάζεται στοκάρισμα οπως σωστα αναφέρεις. Βεβαια θα τον παιδέψει να τα βαψει γιατι το χρωμα ειναι λιγο δύσκολο στην εφαρμογή του και πρεπει να δουλευτει γρήγορα γιατι στεγνώνει (στην αφη) σχεδον αμέσως.

Καλυτερα να γινει τον χειμωνα και οχι το καλοκαιρι σε σχετικά κρυο καιρο και χωρίς υγρασία. Υποψη οτι χώρος θα μυρίζει για πολλές μερες μετα απο την εφαρμογή. Εγω ευτυχώς δεν έμενα στο σπιτι οταν τα έβαψα.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Το στοκάρισμα θα γινει αν θελει να μην εχει τα βαθουλώματα (σχεδία) και να γινουν οπως ενα απλο πλακακι (πχ σαν τα δικα μου).

πόσο εύκολο και σταθερό θα ήταν ένα σκοράρισμα σε μια τέτοια επιφάνεια ακόμα και με αστάρωμα 

• Like 2

Θέλω να στερεώσω πάνω στο γραφείο κάποια μικροαντικειμενα τύπου hdmi Switch που είναι πιο ελαφριά από τα καλώδια που ειναι συνδεδεμένα πάνω του με αποτέλεσμα να το πάνε και να το φέρουνε.

Τι λύσεις υπάρχουν παιδιά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Petros Electron said:

Αν θελει να κρατησει το σχεδιο δεν χρειάζεται στοκάρισμα οπως σωστα αναφέρεις. Βεβαια θα τον παιδέψει να τα βαψει γιατι το χρωμα ειναι λιγο δύσκολο στην εφαρμογή του και πρεπει να δουλευτει γρήγορα γιατι στεγνώνει (στην αφη) σχεδον αμέσως.

Καλυτερα να γινει τον χειμωνα και οχι το καλοκαιρι σε σχετικά κρυο καιρο και χωρίς υγρασία. Υποψη οτι χώρος θα μυρίζει για πολλές μερες μετα απο την εφαρμογή. Εγω ευτυχώς δεν έμενα στο σπιτι οταν τα έβαψα.

ευχαριστω για τις συμβουλες

2 hours ago, Ukforthemoment said:

Δεν θα τα κατέστρεφα έτσι.Θα έβαζα κάτι ,πχ γυψοσανίδα ,να τα καλύψω αλλά να αφαιρείται.

ευχαριστω για τις συμβουλες

Η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι να τα αφησω τα σχεδια

Επεξ/σία από elkon87

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hp8 είπε

πόσο εύκολο και σταθερό θα ήταν ένα σκοράρισμα σε μια τέτοια επιφάνεια ακόμα και με αστάρωμα 

Εύκολο δεν ειναι, δεν ειναι όμως ακατόρθωτο. Θέλει μαεστρία! Και εγω ειχα σπασίματα σε κάποια σημεια και τα στόκαρα, δεν εχω πρόβλημα ακομα και σημερα και μετα απο 7 χρόνια. Πάντως δεν ειναι και κανενα ωραίο το σχέδιο για να το αφήσει :) (γνώμη μου). Οτι και να κανει καλο ειναι αν τα αγριεψει πρωτα θα πιασει πολυ καλυτερα το ασταρι, πραγμα που δεν το εκανα εγω, δεν εχω πρόβλημα οπως ειπα αλλα θα έπιανε ποιο καλα το αστάρι

30 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Θέλω να στερεώσω πάνω στο γραφείο κάποια μικροαντικειμενα τύπου hdmi Switch που είναι πιο ελαφριά από τα καλώδια που ειναι συνδεδεμένα πάνω του με αποτέλεσμα να το πάνε και να το φέρουνε.

Τι λύσεις υπάρχουν παιδιά; 

Ταινία διπλής τζελ (διάφανη) ετσι τα εχω στερεώσει εγω στο γραφείο μου και βγαίνει και χωρίς να σκίζετε και να λερώνει.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 2

1 hour ago, hp8 said:

βάφεται και δεν θέλει στοκάρισμα Τα βαθουλώματα θα υπάρχουν και μετά εννοείται με το νέο χρώμα  Δες youtube

Θα πρότεινα να δεις και την παρακάτω λύση αν είναι για τοίχο Τα βάζεις και μόνος σου  Δες youtube

https://www.startpage.com/sp/search?segment=startpage.mint&q=3D+PVC+panel

ειναι αυτοκολλητα; 

21 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Εύκολο δεν ειναι, δεν ειναι όμως ακατόρθωτο. Θέλει μαεστρία! Και εγω ειχα σπασίματα σε κάποια σημεια και τα στόκαρα, δεν εχω πρόβλημα ακομα και σημερα και μετα απο 7 χρόνια. Πάντως δεν ειναι και κανενα ωραίο το σχέδιο για να το αφήσει :) (γνώμη μου). Οτι και να κανει καλο ειναι αν τα αγριεψει πρωτα θα πιασει πολυ καλυτερα το ασταρι, πραγμα που δεν το εκανα εγω, δεν εχω πρόβλημα οπως ειπα αλλα θα έπιανε ποιο καλα το αστάρι

Ταινία διπλής τζελ (διάφανη) ετσι τα εχω στερεώσει εγω στο γραφείο μου και βγαίνει και χωρίς να σκίζετε και να λερώνει.

Που τη βρίσκω φίλε; 

1 λεπτό πριν, Rebelos2018 είπε

Που τη βρίσκω φίλε; 

αυτη εδω ειναι βγαίνει και σε μικρότερες διαστάσεις, αν και την κόβεις οπως θελεις εσυ.

• Like 1

4 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

αυτη εδω ειναι βγαίνει και σε μικρότερες διαστάσεις, αν και την κόβεις οπως θελεις εσυ.

Σ ευχαριστώ πολύ 

3 ώρες πριν, elkon87 είπε

ειναι αυτοκολλητα; 

έχει αυτοκόλλητα έχει και με σιλικόνη

3 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Θέλει μαεστρία!

δεν είναι όλοι μάστορες !!! Προφανές έχεις το χάρισμα  :) 

• Like 1
  • Thanks 1

Καλημέρα. Νοικιάζω ένα διαμέρισμα και έχει στο μπαλκόνι τεντα με ηλεκτρικό μοτερ. Χωρίς μανιβέλα. Το θέμα είναι ότι οπότε φυσάει λίγο παραπάνω η τέντα κρεμάει γιατί δεν φρενάρει ο μηχανισμος. (Η τουλάχιστον εγώ δεν έχω καταφέρει να βρω τον τροπο). Τι λύσεις θα προτείνατε εκτός από το να την μαζεύω για λίγο παραπάνω αέρα. Βάζω και δύο φώτο μήπως κάποιος αναγνωρίσει κάτι.

20231204_114832.jpg

20231204_114834.jpg

Καλησπέρα ομάδα, είχα ένα ατύχημα κατά την αλλαγή ενός μηχανισμού σε καπάκι τουαλέτας, και έσπασε η λεκανη στο σημείο που έμπαινε ο μηχανισμός. Κόλλησα τα κομμάτια στην λεκάνη με ισχυρή κόλλα εποξικη (έγινε σαν μπετόν) και σήμερα το πέρασα γύρω γύρω και στα κομμάτια που έλειπαν με σιλικόνη για να το στεγανοποιήσω. Έχω πάρει ένα σπρευ βαφής πορσελάνης (για νιπτήρες, λεκάνες, μπανιέρες κλπ) όμως κανονικά θέλει τρίψιμο πριν το πέρασμα του. Αν τρίψω την σιλικόνη θα βγει τελείως....είναι όμως πορώδες σαν υλικό και πιστεύω θα πιάσει...τι λέτε? Στις φωτό είναι το πριν και το μετά...το πιο πριν δεν το βάζω γιατί θα τρομάξετε με το σπάσιμο...

Screenshot_20231204-205430_Gallery.jpg

Screenshot_20231204-205351_Gallery.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, kokos198 είπε

Καλησπέρα ομάδα, είχα ένα ατύχημα κατά την αλλαγή ενός μηχανισμού σε καπάκι τουαλέτας, και έσπασε η λεκανη στο σημείο που έμπαινε ο μηχανισμός. Κόλλησα τα κομμάτια στην λεκάνη με ισχυρή κόλλα εποξικη (έγινε σαν μπετόν) και σήμερα το πέρασα γύρω γύρω και στα κομμάτια που έλειπαν με σιλικόνη για να το στεγανοποιήσω. Έχω πάρει ένα σπρευ βαφής πορσελάνης (για νιπτήρες, λεκάνες, μπανιέρες κλπ) όμως κανονικά θέλει τρίψιμο πριν το πέρασμα του. Αν τρίψω την σιλικόνη θα βγει τελείως....είναι όμως πορώδες σαν υλικό και πιστεύω θα πιάσει...τι λέτε? Στις φωτό είναι το πριν και το μετά...το πιο πριν δεν το βάζω γιατί θα τρομάξετε με το σπάσιμο...

Screenshot_20231204-205430_Gallery.jpg

Screenshot_20231204-205351_Gallery.jpg

Θα έβγαζα τη σιλικόνη η οποία δεν ξέρω αν βάφεται  θα στοκάριζα με σιδηρόστοκο και έβαφα μετά με σπρέυ.

Επεξ/σία από papoys1

8 ώρες πριν, papoys1 είπε

Θα έβγαζα τη σιλικόνη η οποία δεν ξέρω αν βάφεται  θα στοκάριζα με σιδηρόστοκο και έβαφα μετά με σπρέυ.

το θέμα είναι οτι έβαλα την σιλικονη για να κλεισουν οι ποροι περιμετρικα του σπασίματος και να μην περνάνε νερά οταν πλένουμε την λεκάνη από κατω. Ίσως κανω μια αποπειρα με το σπρευ σημερα και αν δω οτι κατι δεν παει καλα, να την τριψω με γυαλοχαρτο να την βγαλω και να κανω αυτο που αναφέρεις

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...