Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας. Είμαι ιδιοκτήτης σπιτιού σε πολυκατοικία και ένας εξωτερικός τοίχος έχει υγρασία στο σημείο ακριβώς που από έξω περνάει η υδρορροη της βροχής από την ταράτσα. Νόμιζα ότι έφταιγε το δικό μας κομμάτι και για αυτό το άλλαξα. Όμως το πρόβλημα παράμεινε και με υδραυλικό βάλαμε κάμερα (το έχω σε βίντεο) από την ταράτσα και το πρόβλημα είναι στου απο πάνω την υδρορροη. Έχει μια μεγάλη συμμετρική τρύπα που φτάνει μέχρι τον τοίχο, λογικά τα νερά διαβρεχουν όλο το τσιμέντο και βγαίνει σε εμένα, και ο υδραυλικός λέει ότι είναι καθαρά από ανθρώπινη παρέμβαση και όχι φθορά λόγω παλαιότητας.

Ο από πάνω δεν το δέχεται και θέλει ή να το πληρώσει όλη η πολυκατοικία ή δεν κάνει τίποτα. Οι άλλοι εννοείται για δική του χαζομάρα δεν θέλουν να πληρώσουν.

Πως μπορώ να κινηθώ και να τον αναγκάσω? Μόνο δικαστήρια? Μιλάμε για μια ζημιά 100-150 ευρώ μαζί με τον τοίχο.

Ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, Fadom7 είπε

Πως μπορώ να κινηθώ και να τον αναγκάσω? Μόνο δικαστήρια? Μιλάμε για μια ζημιά 100-150 ευρώ μαζί με τον τοίχο.

το σημείο με το πρόβλημα δεν εμπίπτει στους κοινοχρηστους χώρους ? 

https://billys.gr/blog/polikatoikia/koinoxristoi-xoroi-polikatoikias/?gad_source=5&gclid=EAIaIQobChMIju-jrJnuggMVHohQBh0vpwBxEAAYAyAAEgJ-jvD_BwE

Καλησπέρα, καλό μήνα και καλά Χριστούγεννα σε όλους*.

Έχουμε κάτι εσωτερικές πόρτες (φώτο) οι οποίες είναι παλιές, φαγώθηκε η μητέρα μου να τις αλλάξουμε. Είμασταν στο τσακ.

Μέχρι που το είπε σε μία φίλη της και της λέει με ένα βάψιμο και αλλαγή πόμολων, θα γίνουν καινούργιες. Γερές πόρτες είναι.

Δεν μπορώ να πω ότι είναι κακή ιδέα, προσωπικά ήμουν αντίθετος, μασίφ ξύλο είναι, που να βρεις τώρα τέτοιες και κυρίως πόσο...

Αλλά εγώ θα προτιμούσα και μία αλλαγή χρώματος, κάπως πιο της εποχής (κλασικό μεν, μοντέρνο δε). Επειδή όμως εγώ είμαι σκράπας στα τεχνικά θέματα, γίνεται αλλαγή χρώματος και τι υλικά προτείνεται; Αν υπάρχουν γνώστες...

* Να λέτε καλά Χριστούγεννα και όχι καλές γιορτές. Να ακούγεται ο Χριστός μας, που τόσο Τον πολεμούν...

IMG_20231201_152930.jpg

• Like 2
  • Confused 1

2 ώρες πριν, papresa είπε

Καλησπέρα, καλό μήνα και καλά Χριστούγεννα σε όλους*.

Έχουμε κάτι εσωτερικές πόρτες (φώτο) οι οποίες είναι παλιές, φαγώθηκε η μητέρα μου να τις αλλάξουμε. Είμασταν στο τσακ.

Μέχρι που το είπε σε μία φίλη της και της λέει με ένα βάψιμο και αλλαγή πόμολων, θα γίνουν καινούργιες. Γερές πόρτες είναι.

Δεν μπορώ να πω ότι είναι κακή ιδέα, προσωπικά ήμουν αντίθετος, μασίφ ξύλο είναι, που να βρεις τώρα τέτοιες και κυρίως πόσο...

Αλλά εγώ θα προτιμούσα και μία αλλαγή χρώματος, κάπως πιο της εποχής (κλασικό μεν, μοντέρνο δε). Επειδή όμως εγώ είμαι σκράπας στα τεχνικά θέματα, γίνεται αλλαγή χρώματος και τι υλικά προτείνεται; Αν υπάρχουν γνώστες...

* Να λέτε καλά Χριστούγεννα και όχι καλές γιορτές. Να ακούγεται ο Χριστός μας, που τόσο Τον πολεμούν...

IMG_20231201_152930.jpg

Τρίψιμο με γυαλόχαρτο και ακρυλική ριπολίνη νερού πχ σε λευκό.

27 λεπτά πριν, Doubt είπε

Τρίψιμο με γυαλόχαρτο και ακρυλική ριπολίνη νερού πχ σε λευκό.

Ριπολίνη τι είναι κάτι σαν την παλιά λαδομπογιά; Εμείς θέλουμε σε υφή ξύλου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, papresa είπε

Δεν είναι μασίφ ξύλο.Κόντρα πλακέ είναι μπρος πίσω και ενδιάμεσα βέργες ή στενές τάβλες ξύλου. Ετσι τις έφτιαχναν παλιά αλλα όπως το λες μια χαρά είναι.

Γιατί σε απόχρωση ξύλου και όχι βαφή σε οποιοδήποτε χρώμα;;Για απόχρωση ξύλου μπορείς να πάρεις κάποιο βερνίκι νερού άχρωμο ή κάποιο σκουρόχρωμο σε απόχρωση ξύλου και να τις βάψεις αφού τριφτούν καλά με ένα γιαλόχαρτο 180-200. Γιατί όμως δεν τις βάφεις σε κάποια άλλη απόχρωση όπως είπε και ο Doubt .Το καλό με αυτές έχουν λεία επιφάνεια και είναι πολύ εύκολο να τις βάψεις.Θα αλλάξει εμφάνιση ο χώρος.

Α και το καλό με αυτές είναι ότι είναι πολύ ελαφριές και δεν κρεμάνε.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

1 ώρα πριν, papresa είπε

Ριπολίνη τι είναι κάτι σαν την παλιά λαδομπογιά; Εμείς θέλουμε σε υφή ξύλου.

Βερνίκι νερού σε πιο σκούρα απόχρωση τότε, αλλά πιστεύω με τη ριπολίνη θα γίνει καλύτερα η δουλειά. Λευκό γυαλιστερό που δεν κιτρινίζει με τα χρόνια.

Εύκολο και στο βάψιμο, χωρίς διαλύτες, οσμές, τα εργαλεία καθαρίζουν εύκολα, δεν κολλάνε κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, papresa είπε

Αλλά εγώ θα προτιμούσα και μία αλλαγή χρώματος, κάπως πιο της εποχής (κλασικό μεν, μοντέρνο δε).

έχω τις ίδιες στο χωριό και δεν σκέφτομαι να τις αλλάξω Θέλει πολύ δουλειά για να φύγει αυτό το χρώμα που έχει τώρα γιατί το λινέλαιο που έχουν περαστεί έχει ποτίσει το κόντρα πλακέ όπως είπε και ο papoys1 Αν δεν θέλεις να τις βάψεις με χρώματα νερού τριψτες λίγο και περασετες με ένα διάφανο βερνίκι για ανανέωση Αλλιώς φουλ τρίψιμο και μετά βερνίκι νερού στο χρώμα που θέλεις  Μια άλλη λύση θα μπορούσε αφού τριφτούν καλά λίγο κάψιμο με φλόγιστρο να δώσεις χρώμα και πέρασμα με λάδι Πολυ φασαρία γενικότερα 

_2023-12-01_20-33-17.jpg.4463e591f35efe3c1993c68b01c11ae8.jpg

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1

Στις 22/11/2023 στις 8:42 ΜΜ, CONAN_ είπε

ημουν σιγουρος... δοκιμασε να κλεισεις μονο την μια πλευρα, την δεξια (σε αυτην που βρισκεται το χερουλι) και πες μου αν σε ζορίζει οταν την κλεινεις μονη της..

Ξεχάστηκα να απαντήσω

Την ιδια αντισταση εχει και ετσι .. Τι σημαινει αυτο;

Καλησπερα παιδια, θελω να ρωτησω κατι για μια παλια κουζίνα με αυτά τα πλακακια. Επειδη κοιταμε για κατι οικονομικο μπορει να βαφει αυτο το πλακακι και αν ναι πρεπει να βαλουμε στοκο να γεμίσουμε τα αναγλυφα; 

viber_image_2023-12-03_09-35-28-480.jpg

29 λεπτά πριν, elkon87 είπε

Καλησπερα παιδια, θελω να ρωτησω κατι για μια παλια κουζίνα με αυτά τα πλακακια. Επειδη κοιταμε για κατι οικονομικο μπορει να βαφει αυτο το πλακακι και αν ναι πρεπει να βαλουμε στοκο να γεμίσουμε τα αναγλυφα; 

Δεν θα τα κατέστρεφα έτσι.Θα έβαζα κάτι ,πχ γυψοσανίδα ,να τα καλύψω αλλά να αφαιρείται.

• Like 1

1 ώρα πριν, elkon87 είπε

Βάφεται, ναι με υγρό σμάλτο. Τα εχω βάψει εγω στην κουζίνα μου απο το 2017. Υπόψη οτι ειναι πολυ ακριβό το χρωμα και θες και εποξικο ειδικό αστάρι με διαλυτή το οποιο μυρίζει πολυ κατα την εφαρμογή, πρεπει να εχεις καλο αερισμο και μασκα επισης.

Για το θεμα των κενών θελει τρίψιμο με σβουράκι να αγριέψει και μετά στοκάρισμα με στόκο ακριλικό. Ειναι μεγάλη φασαρία αλλα αν γινει σωστά θα εχεις πολυ καλο αποτέλεσμα.

Εγω εβαψα δυσκολο πλακάκι πορσελάνης που ηταν πολυ λειο, βεβαια δεν ειχα τα αναγλυφα που εχεις εσυ. Ιδού το πριν και το μετα. Για μια μικρη κουζινα εδωσα κανενα 200αρι στα υλικα. Φυσικα πολυ φθηνοτερα απο το να αλλαζα πλακακια.

Screenshot from 2023-12-03 11-25-56.png

Screenshot from 2023-12-03 11-32-01.resized.png

DSC00332.resized.JPG

• Like 2
  • Thanks 2

1 ώρα πριν, elkon87 είπε

μπορει να βαφει αυτο το πλακακι και αν ναι πρεπει να βαλουμε στοκο να γεμίσουμε τα αναγλυφα; 

βάφεται και δεν θέλει στοκάρισμα Τα βαθουλώματα θα υπάρχουν και μετά εννοείται με το νέο χρώμα  Δες youtube

Θα πρότεινα να δεις και την παρακάτω λύση αν είναι για τοίχο Τα βάζεις και μόνος σου  Δες youtube

https://www.startpage.com/sp/search?segment=startpage.mint&q=3D+PVC+panel

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...