Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να αλλάξω την ανοιγόμενη πόρτα της πολύ μικρής τουαλέτας μου.
Αυτή τη στιγμή, υπάρχει πόρτα ανοιγόμενη προς τα μέσα, κάτι που δεν είναι ότι καλύτερο καθώς η τουαλέτα είναι αρκετά μικρή και η πόρτα βρίσκει στη μπανιέρα όταν ανοίγει.
Σκέφτηκα να βάλω μια συρόμενη πόρτα, αλλά πρέπει να βρώ μια κατάλληλη που να κλείνει ερμητικά ώστε να μην ακούγονται διάφοροι ήχοι κλπ
Οι συρόμενες που έχω δεί να κυκλοφορούν, αφήνουν ένα κενό από τον τοίχο 1-2εκ περίπου.
Μήπως έχετε καμιά ιδέα για το τί μπορώ να κάνω;

Επεξ/σία από zoranb
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, zoranb είπε

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει πόρτα ανοιγόμενη προς τα μέσα, κάτι που δεν είναι ότι καλύτερο καθώς η τουαλέτα είναι αρκετά μικρή και η πόρτα βρίσκει στη μπανιέρα όταν ανοίγει.
Σκέφτηκα να βάλω μια συρόμενη πόρτα, αλλά πρέπει να βρώ μια κατάλληλη που να κλείνει ερμητικά ώστε να μην ακούγονται διάφοροι ήχοι κλπ
Οι συρόμενες που έχω δεί να κυκλοφορούν, αφήνουν ένα κενό από τον τοίχο 1-2εκ περίπου.

1-2cm μπορείς να τα κλέψεις με κάποιο αεροστόπ τύπου τρίχας, σαν κι αυτά που βάζουν στα αλουμίνια.

Μετά μένει να πας σε σπαστή πόρτα που ανεβαίνει αρκετά το κόστος (λίγο που γοογλαρα τιμές) ή σε μια σχετικά καλής ποιότητας πτυσσόμενη (αισθητικά είναι κάπως άσχημη)

Δημοσ.
8 ώρες πριν, zoranb είπε

Αν υπάρχει ο χώρος, μπορεί να γίνει συρόμενη η υπάρχουσα. Ρώτησε κάποιο ξυλουργό της περιοχής.

Δημοσ.

Καλημέρες,

Θα ήθελα να ρωτήσω μπας και ξέρει κανένας. Σκέφτομαι να βάλω στο πατρικό 2-3 διάτρητα ρολά ασφαλείας σε μπαλκονόπορτες. Προσφέρουν όντως μεγαλύτερη ασφάλεια ή τζάμπα η τόσο μεγάλη επένδυση; (Πήρα κάτι τιμές 1200-1500/2μετρο κούφωμα, δηλαδή 3 ρολά x 1350eu περίπου..)

Δημοσ.
Στις 26/11/2023 στις 11:38 ΜΜ, zoranb είπε

Δεν είμαι καθόλου φαν για συρόμενη/πτυσσόμενη...δεν απομονώνουν καθόλου καλά.

Δεν είναι το ιδανικό και θα θέλει κάποια προσοχή στη χρήση, αλλά σκέψου να την κάνεις ανοιγόμενη προς τα έξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε μεντεσέ από λάπτοπ που την είχε ακούσει έχουν σπάσει τα πλαστικά σε δύο από τις 3 βίδες που τον κρατούσαν στην θέση του.
Τί είδους κόλλα θα χρειαστώ για να βάλω πάλι τα χρυσαφιά μαντζαφλάρια (δεν ξέρω πώς αλλιώς λέγονται) στην θέση τους ;;;

Το σκεπτικό είναι να κολλήσουν όσο καλύτερα γίνεται και να μπούν μετά προσεκτικά οι βίδες που θα κρατάνε τον μεντεσέ.

Αν υπάρχει κάποια λύση να κολλήσει και ο ίδιος ο μεντεσές απευθείας επάνω στο σημείο, μαζί με βίδες κλπ ακόμα καλύτερα.

20231129_213222 (Large).jpg

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, dpolal είπε

Σε μεντεσέ από λάπτοπ που την είχε ακούσει έχουν σπάσει τα πλαστικά σε δύο από τις 3 βίδες που τον κρατούσαν στην θέση του.
Τί είδους κόλλα θα χρειαστώ για να βάλω πάλι τα χρυσαφιά μαντζαφλάρια (δεν ξέρω πώς αλλιώς λέγονται) στην θέση τους ;;;

Το σκεπτικό είναι να κολλήσουν όσο καλύτερα γίνεται και να μπούν μετά προσεκτικά οι βίδες που θα κρατάνε τον μεντεσέ.

Αν υπάρχει κάποια λύση να κολλήσει και ο ίδιος ο μεντεσές απευθείας επάνω στο σημείο, μαζί με βίδες κλπ ακόμα καλύτερα.

20231129_213222 (Large).jpg

Κανε το κολπο με την κολλά στιγμής και τις σταχτες απο τσιγάρο, κολλάει πολυ καλα ειδικά σε πλαστικα

Στις 26/11/2023 στις 11:38 ΜΜ, zoranb είπε

Εγω είχα συρόμενη ξύλινη αλλα χάλασε ο μηχανισμος και επειδη αυτός που εφερα μου ειπε οτι ειναι πολυ μεγάλη φασαρία να φτιαχτεί γιατι πρεπει να ξηλωθούν κάσες, κορνίζες και τα λοιπά με πολλα μερεμέτια έπειτα κλτπ, πήρα μια πόρτα τύπου συρόμενη PVC απο το Leroy και την έβαλα μόνος μου και μια χαρά κλείνει, τώρα για την ηχομόνωση σίγουρα δεν ειναι και οτι καλύτερο. Την δουλειά της πάντως κάνει μια χαρά. Θα πρεπει να εχεις τροχο με δίσκο ψιλό (ινοξ) για να την κόψεις όμορφα κατω και ισια (για το ύψος μιλάω). Τα κομμάτια βάζεις όσα χρειάζονται, εχει και συρτή για να κλειδώνει απο μέσα.

xlarge_20230220180028_porta_esoteriki_fysarmonika_pvc_175401_0004_leyki_81x220cm.jpeg

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Titos301 είπε

ειναι η θερμικη σιλικονη ιδια με τη κολλα πχ HXU? θα παρω το ιδιο αποτελεσμα;

Τι θες να κολλήσεις;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Titos301 είπε

UHU εννουσα, κατι ξυλακια 12εκατοστα επι 1 εκατ το καθενα

Αν τα σημεία που κολλήσεις έχουν μεγάλη επιφάνεια επαφής, βάλες απλή UHU.

Αν είναι ξυλάκια πχ από σουβλάκια και θες να τα κολλήσεις στις άκρες τους βάλε θερμοκόλλα καθώς είναι πιο πηχτή και στεγνώνει γρήγορα

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Titos301 είπε

UHU εννουσα, κατι ξυλακια 12εκατοστα επι 1 εκατ το καθενα

αφού υπάρχει επιφάνεια είσαι οκ με uhu

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...