zoranb Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 On 13/11/2023 at 23:40, apostolossmi said: Στο taxis αλλά δεν μπορεί να το δει ο καθένας - Δεν μπορεί να το δεί ο καθένας; Ποιοί δηλαδή μπορούν; - Στο TAXIS πού; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilias78 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Φίλος θέλει να κάνει μια μικρή ανακαίνιση. Θέλει να καταργήσει μια μπαλκονοπορτα κ στη θέση της να βάλει παράθυρο. Του πρότειναν αντί για χτίσιμο με τούβλα να το φτιαξει με τσιμεντοσανιδα. Πόσο αξιόπιστη ειναι? Μόνωση θα έχει. Από κλωτσιές κ χτυπήματα αντεχει ή τη ρίχνει κάποιος εύκολα? Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2023 από ilias78 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, ilias78 είπε Φίλος θέλει να κάνει μια μικρή ανακαίνιση. Θέλει να καταργήσει μια μπαλκονοπορτα κ στη θέση της να βάλει παράθυρο. Του πρότειναν αντί για χτίσιμο με τούβλα να το φτιαξει με τσιμεντοσανιδα. Πόσο αξιόπιστη ειναι? Μόνωση θα έχει. Από κλωτσιές κ χτυπήματα αντεχει ή τη ρίχνει κάποιος εύκολα? Το έκανα εγώ. Κατήργησα μπαλκονόπορτα και εκανα παράθυρο. Δεν θα συνιστούσα τσιμεντοσανίδα. Το κενό το έκλεισα με αλφαμπλοκ 25άρι νομίζω το οποίο εχτισα μόνος. Δεν είναι τίποτε με κόλα σαν την πλακιδίων χτίζεται και αν χρειαστεί κόβετε πολύ εύκολα με ένα πριόνι. Πολύ καλό στοκάρισμα μέσα έξω και βάψιμο. ΄Εγινε πολύ ωραίο άνοιξε το δωμάτιο , το αλφαμπλοκ έχει πολύ καλή μόνωση και αντέχει σε κλωτσίδια.😜 Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2023 από papoys1 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilias78 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Το έκανα εγώ. Κατήργησα μπαλκονόπορτα και εκανα παράθυρο. Δεν θα συνιστούσα τσιμεντοσανίδα. Το κενό το έκλεισα με αλφαμπλοκ 25άρι νομίζω το οποίο εχτισα μόνος. Δεν είναι τίποτε με κόλα σαν την πλακιδίων χτίζεται και αν χρειαστεί κόβετε πολύ εύκολα με ένα πριόνι. Πολύ καλό στοκάρισμα μέσα έξω και βάψιμο. ΄Εγινε πολύ ωραίο άνοιξε το δωμάτιο , το αλφαμπλοκ έχει πολύ καλή μόνωση και αντέχει σε κλωτσίδια.😜 Σε ευχαριστώ. Στοκαρεις κ βάφεις κατευθείαν στο άλφα μπλοκ? Δεν θέλει σοβαντισμα? 25αρι εννοείς πάχος (25cm)? Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2023 από ilias78 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Βάλτε τουβλάκι ρε παιδιά, τί αλφαμπλόκ και τσιμεντοσανίδες; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
salvador_ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, mechpanos είπε Βάλτε τουβλάκι ρε παιδιά, τί αλφαμπλόκ και τσιμεντοσανίδες; Και Γιατί όχι; είναι πιο οικονομική λύση πολύ πιο απλή σε εφαρμογή με λιγότερη ταλαιπωρία.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, ilias78 είπε Σε ευχαριστώ. Στοκαρεις κ βάφεις κατευθείαν στο άλφα μπλοκ? Δεν θέλει σοβαντισμα? 25αρι εννοείς πάχος (25cm)? Ναι σε πάχος δεν χρειάζεται σοβάτισμα , το στοκάρισα επειδή κατέχω λίγο το άθλημα με ανάμιξη στόκου και κόλλας πλακιδίων για πιο σκληρή επιφάνεια αρχικά και μετά ένα δεύτερο χέρι μέ σκέτο ακρυλικό για λεία επιφάνεια το έβαψα.Μπορείς αν θέλεις να βάλεις και δύο 10άρια σε πάχος με μονωτικό στη μέση αλλα θεωρώ πως το 25άρι με καλύπτει τέλεια από πλευρά μόνωσης. 3 ώρες πριν, salvador_ είπε Και Γιατί όχι; είναι πιο οικονομική λύση πολύ πιο απλή σε εφαρμογή με λιγότερη ταλαιπωρία.. Εντάξει δεν είναι και κανένα πάμφθηνο υλικό αλλα είναι γρήγορο με πολύ λιγότερη ταλαιρωρία από το να κάθεσαι να κουβαλάς υλικά να χτίζεις να μονώνεις και να σοβατίζεις. Αν πιάνουν και λίγο τα χέρια σου είναι τόσο απλό που το κάνεις μόνος. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2023 από papoys1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolossmi Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 15/11/2023 στις 10:58 ΜΜ, zoranb είπε - Δεν μπορεί να το δεί ο καθένας; Ποιοί δηλαδή μπορούν; - Στο TAXIS πού; Μόνο οι συμβαλλόμενα και οι λογιστές τους (αν έχουν) στο ταχις φαίνεται στα στοιχεία μισθωσεων ακίνητης περιουσίας Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από apostolossmi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakitou Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αντιμετωπίζω ένα θέμα με αρκετό κρύο (αλλά πολλή ζέστη το καλοκαίρι) στο σπίτι που νοικιάζω 1.5χρονο τώρα.. Δεν το είχα ψάξει ενδελεχώς, αλλά άρχισε να με καίει τώρα. Γενικα, πολυκατοικία του 1974. Ανύπαρκτη μόνωση τοίχων αν δεν κάνω λάθος, 4ος όροφος. Έχουν βάλει κουφώματα αλουμινίου ανοιγομενα. Μέχρι εκει. Όπως θα δείτε παρακάτω, σε μέρα που δεν φυσάει και τρελά, έχω ανοίξει παράθυρο στην άλλη μεριά του σπιτιού, και είμαι στην κουζίνα και θα δείτε στο βίντεο τις απώλειες που έχει το κούφωμα. (το οποίο έχει και ανάκλιση) Βάζω και φώτο από τον μηχανισμο που έχει το κούφωμα, μήπως χρήζει αλλαγής επειδή ενώ έχω προσπαθήσει να το ρυθμίσω, δεν κλείνει καλά. Λάστιχα ίσως; Δείτε το βιντεακι https://streamable.com/f1dkli Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από Papakitou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 50 minutes ago, Papakitou said: Αντιμετωπίζω ένα θέμα με αρκετό κρύο (αλλά πολλή ζέστη το καλοκαίρι) στο σπίτι που νοικιάζω 1.5χρονο τώρα.. Δεν το είχα ψάξει ενδελεχώς, αλλά άρχισε να με καίει τώρα. Γενικα, πολυκατοικία του 1974. Ανύπαρκτη μόνωση τοίχων αν δεν κάνω λάθος, 4ος όροφος. Έχουν βάλει κουφώματα αλουμινίου ανοιγομενα. Μέχρι εκει. Όπως θα δείτε παρακάτω, σε μέρα που δεν φυσάει και τρελά, έχω ανοίξει παράθυρο στην άλλη μεριά του σπιτιού, και είμαι στην κουζίνα και θα δείτε στο βίντεο τις απώλειες που έχει το κούφωμα. (το οποίο έχει και ανάκλιση) Βάζω και φώτο από τον μηχανισμο που έχει το κούφωμα, μήπως χρήζει αλλαγής επειδή ενώ έχω προσπαθήσει να το ρυθμίσω, δεν κλείνει καλά. Λάστιχα ίσως; Δείτε το βιντεακι https://streamable.com/f1dkli Ωραιο το Κατωγι, προτεινω να δοκιμασεις το Ροζε 😉 Ως προς τα κουφωματα δοκιμασε σε μερα με αερα/κρυο, οταν ειναι ολα τελειως κλειστα αν καποιο βαζει απο καπου αερα. Μετα ανοιξε στην αντιθετη πλευρα καποιο (αντιλαμβανομαι οτι ειναι διαμπερες το σπιτι) και δες ομοιως η ετερη κλειστη πλευρα αν καποιο μπαζει απο καπου. Λογικα αν χανουν πολυ και εχεις ανοιξει απο την αλλη πλευρα καπου θα προσπαθησει να γινει εισοδος αερα. Αν οντως μπαζουν το πρωτο που θα κοιτουσα θα ηταν η ρυθμιση μηπως εχουν μπιτσικαρει και δεν κανουν πλεον καλη επαφη. Αν αυτο εχει σημαντικο εξοδο (να φερεις ανθρωπο να τα δει/ρυθμισει) ή/και εισαι σε ενοικιο και δεν θες να μπλεξεις, η εναλλακτικη ειναι καποιο αεροστοπ σαν αυτα που πουλανε σε Πρακτικερ, Λερου κτλ να τοποθετηθει στρατηγικα ωστε να περιορισει/σταματησει την εισοδο αερα χωρις να ζορισει τα κουφωματα στο κλεισιμο. Πειραματιστηκα και το εκανα στην πορτα αλουμινιου της κουζινας που εμπαζε απο μια μερια γιατι ο "γιατρος" αλουμινας δεν ηξερε αν εχει χρονο να ερθει του φαινοταν ασημαντη δουλεια χωρις μεγαλο εσοδο και ηθελε και 40 ευρω μαυρα. Οποτε το ελυσα μονος με αεροστοπ απο τα Λιντλ και ολα καλα. Προσωπικα προτιμω τις αντιθετες μεριες. Αν δηλαδη οπως εσυ η πορτα εχει λαστιχο στεγανοποιησης μετωπικα, εγω εβαζα αεροστοπ στην πανω μερια της πορτας, σε σημειο που εβλεπα/υπολογιζα οτι θα σφραγιζε καλυτερα με το κουφωμα ωστε και συνδυαστικα με το λαστιχο εκει που ειναι να πετυχω το "απολυτο" μεσω DIY. Ωστε να μην "κοντραρει" με το υπαρχον λαστιχο και μεγαλωνει το κοντρα ζορι για το κουφωμα και δεν το αφηνει να κλεισει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Papakitou είπε Αντιμετωπίζω ένα θέμα με αρκετό κρύο (αλλά πολλή ζέστη το καλοκαίρι) στο σπίτι που νοικιάζω 1.5χρονο τώρα.. Δεν το είχα ψάξει ενδελεχώς, αλλά άρχισε να με καίει τώρα. Γενικα, πολυκατοικία του 1974. Ανύπαρκτη μόνωση τοίχων αν δεν κάνω λάθος, 4ος όροφος. Έχουν βάλει κουφώματα αλουμινίου ανοιγομενα. Μέχρι εκει. Όπως θα δείτε παρακάτω, σε μέρα που δεν φυσάει και τρελά, έχω ανοίξει παράθυρο στην άλλη μεριά του σπιτιού, και είμαι στην κουζίνα και θα δείτε στο βίντεο τις απώλειες που έχει το κούφωμα. (το οποίο έχει και ανάκλιση) Βάζω και φώτο από τον μηχανισμο που έχει το κούφωμα, μήπως χρήζει αλλαγής επειδή ενώ έχω προσπαθήσει να το ρυθμίσω, δεν κλείνει καλά. Λάστιχα ίσως; Δείτε το βιντεακι https://streamable.com/f1dkli 1. Αυτό στη 2η φωτο είναι ανοιγόμενο; 2. Μήπως το κυρίως πρόβλημα είναι το κουτί του ρολού που φαίνεται από πάνω; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakitou Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Sebu είπε Ωραιο το Κατωγι, προτεινω να δοκιμασεις το Ροζε 😉 Ως προς τα κουφωματα δοκιμασε σε μερα με αερα/κρυο, οταν ειναι ολα τελειως κλειστα αν καποιο βαζει απο καπου αερα. Μετα ανοιξε στην αντιθετη πλευρα καποιο (αντιλαμβανομαι οτι ειναι διαμπερες το σπιτι) και δες ομοιως η ετερη κλειστη πλευρα αν καποιο μπαζει απο καπου. Λογικα αν χανουν πολυ και εχεις ανοιξει απο την αλλη πλευρα καπου θα προσπαθησει να γινει εισοδος αερα. Αν οντως μπαζουν το πρωτο που θα κοιτουσα θα ηταν η ρυθμιση μηπως εχουν μπιτσικαρει και δεν κανουν πλεον καλη επαφη. Αν αυτο εχει σημαντικο εξοδο (να φερεις ανθρωπο να τα δει/ρυθμισει) ή/και εισαι σε ενοικιο και δεν θες να μπλεξεις, η εναλλακτικη ειναι καποιο αεροστοπ σαν αυτα που πουλανε σε Πρακτικερ, Λερου κτλ να τοποθετηθει στρατηγικα ωστε να περιορισει/σταματησει την εισοδο αερα χωρις να ζορισει τα κουφωματα στο κλεισιμο. Πειραματιστηκα και το εκανα στην πορτα αλουμινιου της κουζινας που εμπαζε απο μια μερια γιατι ο "γιατρος" αλουμινας δεν ηξερε αν εχει χρονο να ερθει του φαινοταν ασημαντη δουλεια χωρις μεγαλο εσοδο και ηθελε και 40 ευρω μαυρα. Οποτε το ελυσα μονος με αεροστοπ απο τα Λιντλ και ολα καλα. Προσωπικα προτιμω τις αντιθετες μεριες. Αν δηλαδη οπως εσυ η πορτα εχει λαστιχο στεγανοποιησης μετωπικα, εγω εβαζα αεροστοπ στην πανω μερια της πορτας, σε σημειο που εβλεπα/υπολογιζα οτι θα σφραγιζε καλυτερα με το κουφωμα ωστε και συνδυαστικα με το λαστιχο εκει που ειναι να πετυχω το "απολυτο" μεσω DIY. Ωστε να μην "κοντραρει" με το υπαρχον λαστιχο και μεγαλωνει το κοντρα ζορι για το κουφωμα και δεν το αφηνει να κλεισει. Θα κανω και το αντιστροφο που εγραψες, να ανοιξω αυτην και να κλεισω την αλλη μερια στο σαλονι να τσεκαρω σε μερα με λιγο αερα.. Παντως νομιζω καλο θα ηταν, ενω ειμαι σχετικος με τεχνικά ζητηματα, να ερθει καποιος ειδικός να τα δει, θα συνεννοηθω με την ιδιοκτητρια γιατί ευτυχως με ακουει και θελει το καλο του σπιτιού της. Να αλλάζουν αραγε τα λαστιχα αν χρειαστει; Αν οντως κατι στο μηχανισμο φταίει, αλλάζει κι αυτός; Αν δεν βρω ακρη με τιποτα απο τα παραπανω, θα αρχισω τις πατεντες με τα αεροστοπ 1 ώρα πριν, Doubt είπε 1. Αυτό στη 2η φωτο είναι ανοιγόμενο; 2. Μήπως το κυρίως πρόβλημα είναι το κουτί του ρολού που φαίνεται από πάνω; 1. το ιδιο κουφωμα ειναι ναι, ανοιγομενο 2. Δεν ξερω, δεν τα εχω ανοιξει να σου πω την αληθεια.. Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι η εγκατασταση ηταν αρπαχτη παντως, την μαρκα κουφωματων πρωτη φορα την βλεπω εντωμεταξυ. Τι θα μπορουσα να κανω στο κουτι του ρολού; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Papakitou είπε 2. Δεν ξερω, δεν τα εχω ανοιξει να σου πω την αληθεια.. Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι η εγκατασταση ηταν αρπαχτη παντως, την μαρκα κουφωματων πρωτη φορα την βλεπω εντωμεταξυ. Τι θα μπορουσα να κανω στο κουτι του ρολού; Πρέπει να ανέβεις να δεις τι γίνεται από πάνω, να τα ανοίξεις να δεις αν έχουν κάποια μόνωση (σιγά μην έχουν) και βλέπεις αν σηκώνουν βελτίωση. Εφόσον είσαι στο ενοίκιο λίγα μπορείς να κάνεις και τα αεροστόπ είναι καλή λύση σε σχέση με το κόστος τους. Καλύτερα για μένα αυτά με διατομή στυλ Ρ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CONAN_ Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, Papakitou είπε Αντιμετωπίζω ένα θέμα με αρκετό κρύο (αλλά πολλή ζέστη το καλοκαίρι) στο σπίτι που νοικιάζω 1.5χρονο τώρα.. Δεν το είχα ψάξει ενδελεχώς, αλλά άρχισε να με καίει τώρα. Γενικα, πολυκατοικία του 1974. Ανύπαρκτη μόνωση τοίχων αν δεν κάνω λάθος, 4ος όροφος. Έχουν βάλει κουφώματα αλουμινίου ανοιγομενα. Μέχρι εκει. Όπως θα δείτε παρακάτω, σε μέρα που δεν φυσάει και τρελά, έχω ανοίξει παράθυρο στην άλλη μεριά του σπιτιού, και είμαι στην κουζίνα και θα δείτε στο βίντεο τις απώλειες που έχει το κούφωμα. (το οποίο έχει και ανάκλιση) Βάζω και φώτο από τον μηχανισμο που έχει το κούφωμα, μήπως χρήζει αλλαγής επειδή ενώ έχω προσπαθήσει να το ρυθμίσω, δεν κλείνει καλά. Λάστιχα ίσως; Δείτε το βιντεακι https://streamable.com/f1dkli Οταν κλεινεις την μπαλκονόπορτα... κλεινει εύκολα ; ασφαλίζει με μια κινηση η σε ζορίζει ;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakitou Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 43 λεπτά πριν, CONAN_ είπε Οταν κλεινεις την μπαλκονόπορτα... κλεινει εύκολα ; ασφαλίζει με μια κινηση η σε ζορίζει ;;; Εύκολα κλείνουν όλες, αυτή της φώτο μόνο κλείνει ελάχιστα πιο δύσκολα, και η δυσκολία βρίσκεται στον μηχανισμό στο χερούλι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις