Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα εννοείται δικη μοη ευθυνη και κοινη λογική... Δοκιμασα απο περιεργεια να κλεισω (δεξιοστροφα πιστευω κλείνει) τους μαύρους διακοπτες. Ο κάτω εκανε μιση στροφη και δεν πάει άλλο λογικα ηταν κλειστος εδω κ χρονια. Ο απο πανω γυρισε 2 3 βολτες αλλα μου φάνηκε σαν ξεχαρβαλωμενος, σαν βίδα που δεν εχει πιασει ας πουμε... Παιζει να θελει πολλες στροφες? Παιζει να χουν σαπισει οι "βόλτες" του ισως...

Οπότε παω σε μαγαζι με υδραυλικά και ζητάω  2 ταπες και 2 φιμπερ 3/4 ?

2 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Απο τα χρόνια δε ξέρω κατά πόσο θα είναι λειτουργικές οι βάνες ωστε να το απομονώσεις .

Γιατι σε ίδια περίπτωση και κατασκευής πολυκατοικίας , είχε νοικιαστεί εμένα έχαναν οι τάπες . Όποιος είχε βάλει χέρι προηγουμένως ειχε βάλει πλαστικές . Καλό θα ήταν να κλειστεί και ο αυτόματος πλήρωσης απο κάτω μέχρι να ολοκληρώσεις τη εργασία και μετά το ξανα ανοίγεις .

Καλα στο απο κάτω ψάξε βγάλε άκρη με διαχειριστρια και ποιος εχει κλειδια κλπ!!  Το μόνο σίγουρο είναι οτι δε θα ξανανοιξει η θέρμανση και αν ποτε ανοιξει αμα ποτέ τα βρουνε στα λεφτα και δεν κλέβουν παλι ,πιστευω θα το μάθουμε οτι ξεκινανε θερμανση. Λες να τρέξει το νερο όλου του κυκλωματος της πολυκατοικίας απο εμενα??? 😮 Δε θα χει εξατμιστει μετά απο τοσα χρόνια?

Edit αυτά τα 2 είναι ??? :

https://www.leroymerlin.gr/gr/udraulika/exoplismos-wc/floter/rodela-fiber-omniplast-34-61358773?ref=reccodo-search

https://www.leroymerlin.gr/gr/udraulika/kukloma-parohis-nerou-/exartimata-solinon-udreusis/tapa-arseniki-34-intsas-galvanize-80703051?ref=reccodo-search

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Καλα εννοείται δικη μοη ευθυνη και κοινη λογική... Δοκιμασα απο περιεργεια να κλεισω (δεξιοστροφα πιστευω κλείνει) τους μαύρους διακοπτες. Ο κάτω εκανε μιση στροφη και δεν πάει άλλο λογικα ηταν κλειστος εδω κ χρονια. Ο απο πανω γυρισε 2 3 βολτες αλλα μου φάνηκε σαν ξεχαρβαλωμενος, σαν βίδα που δεν εχει πιασει ας πουμε... Παιζει να θελει πολλες στροφες? Παιζει να χουν σαπισει οι "βόλτες" του ισως...

Καλα στο απο κάτω ψάξε βγάλε άκρη με διαχειριστρια και ποιος εχει κλειδια κλπ!!  Το μόνο σίγουρο είναι οτι δε θα ξανανοιξει η θέρμανση και αν ποτε ανοιξει αμα ποτέ τα βρουνε στα λεφτα και δεν κλέβουν παλι ,πιστευω θα το μάθουμε οτι ξεκινανε θερμανση. Λες να τρέξει το νερο όλου του κυκλωματος της πολυκατοικίας απο εμενα??? 😮 Δε θα χει εξατμιστει μετά απο τοσα χρόνια?

Στο λέω γιατι τη πάτησα και εγω . Οταν έκανα εργασίες λόγω Ιδιοκατοίκησης

Έτρεχα να κλείσω το αυτόματο πλήρωσης- κεντρικη θέρμανση  . Το δίκτυο θα είναι υπό πιέση που έχει ρυθμιστεί. 

Εάν έχεις αμφιβολίες φώναξε έναν υδραυλικό. Κράτα και τις διαστάσεις του σώματος / φέτες σε περέπτωση μελλοντικής αλλαγής .

• Like 1
Δημοσ.

καλησπέρα. έχω μια αντλία λαδιού απ τα λιντλ που συνδέεται στη μπαταρία με ηλεκτρόδια. πως θα μπορούσα να κάνω μια πατέντα να δουλεύει με ρεύμα από τη πρίζα του σπιτιού;

n.png

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gsisr είπε

καλησπέρα. έχω μια αντλία λαδιού απ τα λιντλ που συνδέεται στη μπαταρία με ηλεκτρόδια. πως θα μπορούσα να κάνω μια πατέντα να δουλεύει με ρεύμα από τη πρίζα του σπιτιού;

n.png

Η αντλία δουλεύει με 12 volt που είναι και η μπαταρία του αυτοκινήτου στο σπίτι έχεις 220 άρα θες μετασχηματιστή να κατέβεις στα 12. Για ποιο λόγο θες να την κάνεις να δουλεύει με ρεύμα και δεν την συνδέεις στη μπαταρία του αυτοκινήτου;;;

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Edit αυτά τα 2 είναι ??? :

https://www.leroymerlin.gr/gr/udraulika/exoplismos-wc/floter/rodela-fiber-omniplast-34-61358773?ref=reccodo-search

https://www.leroymerlin.gr/gr/udraulika/kukloma-parohis-nerou-/exartimata-solinon-udreusis/tapa-arseniki-34-intsas-galvanize-80703051?ref=reccodo-search

Τάπα θηλυκή

https://www.leroymerlin.gr/gr/udraulika/kukloma-parohis-nerou-/exartimata-solinon-udreusis/tapa-thiluki-34-87675660

Οι διακόπτες κάτω από το πλαστικό έχουν ένα παξιμάδι που κάνει όλη τη δουλειά. Βγάλε το πλαστικό και δες.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, papoys1 είπε

Η αντλία δουλεύει με 12 volt που είναι και η μπαταρία του αυτοκινήτου στο σπίτι έχεις 220 άρα θες μετασχηματιστή να κατέβεις στα 12. Για ποιο λόγο θες να την κάνεις να δουλεύει με ρεύμα και δεν την συνδέεις στη μπαταρία του αυτοκινήτου;;;

θέλω να την χρησιμοποιήσω για αφαλάτωση boiler hx μηχανής. αν έχεις τη καλοσύνη στείλε μου, έστω σε pm, έναν τέτοιο μετασχηματιστή.

• Like 1
Δημοσ.

Μου έχουν πει ότι τα γραναζάκια της αντλίας πρέπει να λαδώνονται από το λάδι που αντλεί και αν προσπαθήσεις να αντλήσεις άλλο υγρό π.χ. νερό μπορεί να τα παίξει. Και τα λαδάκια του αυτοκινήτου καλό είναι να το ζεσταίνουμε πρώτα μέχρι 50-60 βαθμούς να τα τραβάει πιο γρήγορα και να μην ζορίζεται

https://www.skroutz.gr/c/4687/transformers/f/1399426/12V.html

7 λεπτά πριν, gsisr είπε

θέλω να την χρησιμοποιήσω για αφαλάτωση boiler hx μηχανής. αν έχεις τη καλοσύνη στείλε μου, έστω σε pm, έναν τέτοιο μετασχηματιστή.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Doubt είπε

Τάπα θηλυκή

https://www.leroymerlin.gr/gr/udraulika/kukloma-parohis-nerou-/exartimata-solinon-udreusis/tapa-thiluki-34-87675660

Οι διακόπτες κάτω από το πλαστικό έχουν ένα παξιμάδι που κάνει όλη τη δουλειά. Βγάλε το πλαστικό και δες.

Δηλαδή εννοείς με ίσιο κατσαβίδι να ξεβιδώσω αυτή τη βίδα στο κέντρο για να βγει το μαύρο και να δω το παξιμάδι ?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, gsisr είπε

n.png

Εγώ έχω μια τρόμπα για στρωματά που ειναι για την μπαταριά και στο σπίτι την χρησιμοποιώ με μια μπαταριά 12V 7Ah/hr σαν και αυτή που βάζουμε συνήθως σε συναγερμούς, και όταν αδειάσει την φορτίζω με εναν φορτιστή μπαταριών που εχω.

Αν βάλεις λοιπόν τροφοδοτικό θελεις για τα 60W το τροφοδοτικό σου πρεπει να ειναι το λιγότερο 5Α, (Amps = Watts / Volts). Συνιστάτε για πολύωρη χρήση να ειναι μεγαλύτερο, πχ 7Α
Δες εδω και οποίο θελεις πάρε.

• Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, gsisr είπε

Δεν γίνεται,είναι μονο για λάδι γιατί την λιπαίνει εσωτερικά.Αν έχεις δραπανο πάρε μια https://www.skroutz.gr/c/3422/exartimata-ilektrikon-ergaleion.html?keyphrase=αντλια+δραπανο

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Δηλαδή εννοείς με ίσιο κατσαβίδι να ξεβιδώσω αυτή τη βίδα στο κέντρο για να βγει το μαύρο και να δω το παξιμάδι ?

Παρε και μία αρσενικη ταπα. Κατω βολεύει η θηλυκη αν βγει η βάνα που πρέπει να βγουν ετσι κι αλλιώς , αλλα πάνω μάλλον αρσενικη θα βολεύει.

Α και ένα κουτάκι τεφλόν

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Chuck Norris Yes GIF by Sony Pictures Television

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, panosno1com είπε

Σε ποιό τοπικ εννοεις?

youtube

3 ώρες πριν, gsisr είπε

πως θα μπορούσα να κάνω μια πατέντα να δουλεύει με ρεύμα από τη πρίζα του σπιτιού;

λίγο πολύ όλοι έχουμε ένα τροφοδοτικό υπολογιστή στην άκρη Αν δεν έχεις δίπλα όλο και κάποια μέλη κατά καιρούς χαρίζουν 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...