Ukforthemoment Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Εγώ θα προσθέσω μονο ότι την μπαλαντέζα πάντα την απλώνείς ή την μαζευεις εκτός πρίζας.Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να έχει τραυματιστεί το καλωδιο όταν θα περάσει απο το χέρι σου κατά το μάζεμα/'απλωμα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzitzikas2 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Στις 7/11/2023 στις 12:02 ΜΜ, tzitzikas2 είπε Καλησπέρα. Θα ήθελα να στηρίξω ένα πλαστικό ηλεκτρολογικό κανάλι 16mmX16mm μήκους 2m στο κάτω μέρος του εξωτερικού δοκαριού του μπαλκονιού για να περάσω πάνω απο την μπαλκονόπορτα ένα καλώδιο ρεύματος. Δεν θέλω να ανοίξω τρύπες και επίσης σκέφτομαι να μην χρησιμοποιήσω αυτό που έχει αυτοκόλλητο γιατι σε εξωτερικές συνθήκες πιστεύω θα ξεκολλήσει σύντομα. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω κάτι σε κόλλα, σιλικόνη, μαστίχη. Σε ένα βίντεο είδα οτι τα κολλάει με ακρυλική μαστίχη στον τοίχο. Όμως διάβασα σε μια σελίδα οτι η ακρυλική μαστίχη δεν είναι καλή για εξωτερικές συνθήκες. Μια πλαστική ράγα στην σίτα του μπαλκονιού την είχα κολλήσει παλιά με μια σιλικόνη διάφανη στο μάρμαρο και είναι μπετόν αρμέ. Δεν θυμάμαι μάρκα. Βέβαια εκεί κόλλησε στο μάρμαρο και επίσης το κανάλι επειδή θα είναι κάτω απο το δοκάρι θα ασκεί δύναμη προς τα κάτω, αντίθετη με την επιφάνεια κόλλησης. Τι υλικό θα μου προτείνατε να χρησιμοποιήσω για να κρατήσει χρόνια? Να μην είναι κόλλα που μπορεί να κάνει ζημιά στον σοβά του δοκαριού σε περίπτωση που θελήσω να το αφαιρέσω μελλοντικά το κανάλι. Και να είναι ένα οικονομικό υλικό, μην δώσω πάνω απο 5 ευρώ για να κολλήσω απλά ένα ηλεκτρολογικό κανάλι. Ευχαριστώ πολύ! Καλησπέρα και πάλι. Σκέφτομαι την λύση της ισχυρής ταινία μιας διπλής όψης. Κάτι τέτοιο λέτε θα κάνει αν βάλω κάποια κομμάτια ανά διαστήματα? Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε Καλησπέρα και πάλι. Σκέφτομαι την λύση της ισχυρής ταινία μιας διπλής όψης. Κάτι τέτοιο λέτε θα κάνει αν βάλω κάποια κομμάτια ανά διαστήματα? Ευχαριστώ Αυτο θα βαλεις "TURBO FIX Ισχυρή Κόλλα Μονταρίσματος Στεγανοποίησης" Εχω κολλήσει ολόκληρο καζανάκι σε πλακακια με αυτη (ειχαν σπάσει η βάσεις του) και με τοσο βάρος δεν εχει παει πουθενά εδω και 10 χρόνια. Αναφορά σε κείμενο Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις: στήριξη πλαστικών & μεταλλικών καναλιών - ηλεκτρολογικών κουτιών και πινάκων. ΥΓ. Εχει και σε μικρο σωληνάριο με κοστος λίγο ποιο πανω απο τα 5 ευρώ. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από Petros Electron 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzitzikas2 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα. Η ισχυρή κόλλα.ισως κάνει ζημιά στον σοβά αν θέλω να αφαιρέσω το κανάλι. Μια τέτοια ταινία πως.σας.φαινεται? https://www.3mhellas.gr/3M/el_GR/p/d/v101342021/ Αυτή καλή δεν φαίνεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε Καλησπέρα. Η ισχυρή κόλλα.ισως κάνει ζημιά στον σοβά αν θέλω να αφαιρέσω το κανάλι. Μια τέτοια ταινία πως.σας.φαινεται? https://www.3mhellas.gr/3M/el_GR/p/d/v101342021/ Αυτή καλή δεν φαίνεται? Δεν μπορείς να τα έχεις όλα φίλε μου.. Καλή κόλα η ταινία διπλής που να βγαίνει εύκολα χωρίς ζημίες δεν υπάρχει.. Αλλιως δεν θα έχεις καλή στήριξη.. Διαλέγεις και παίρνεις.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Μια χαρά θα είσαι με το 2,5 καλώδιο. Αν σκεφτείς ότι η πρίζα του σπιτιού στην οποία θα συνδέσεις την μηχανή σηκώνει μέχρι 3750 watt περίπου το 2,5άρι καλώδιο σηκώνει πολύ παραπάνω (~4800) οπότε το bottleneck δεν είναι στην μπαλαντέζα πια το 2,5αρι στα 30m μπορει να δώσει οριακά με ΔU=3% μόνο 3kVA, στην πράξη το περιορίζουμε στα 2kVA για ΔU=2% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, nickol-us είπε Περίσσεια σιγουριά, φαντάζομαι έχεις γνώση και πείρα επι του θέματος. Από περιέργεια, έχεις δει πόσα kw τραβάει μια 200Α ηλεκτροκόλληση; Από αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα ονομαστική ισχύ εισόδου 6-7kva, οπότε δύο τινά παίζουν: είτε βρήκα λάθος τιμή, είτε δεν έχεις δουλέψει ποτέ τέτοια ηλεκτροκόλληση σε τόσα αμπέρ (την χρησιμοποιείς πολύ πιο κάτω που πάει ο μέσος χρήστης με το 2,5mm ηλεκτρόδιο). Επίσης έκανα μια αναφορά στα μέτρα του καλωδίου αν πρόσεξες. Φαντάζομαι γνωρίζεις για την εσωτερική αντίσταση του αγωγού καθώς και την επιτρεπόμενη πτώση τάσης, σωστά; Οι υπολογισμοί σου έδειξαν οτι είναι safe; Η αλήθεια είναι πως το κομμάτι με τα μέτρα δεν το έλαβα υπόψην και αντέχει λιγότερο. Απάντησα εμπειρικά αλλά νομίζω επι της ουσίας δεν αλλάζει κάτι. Αν η συσκευή τραβάει όντως 6-7 kwatt στην είσοδο σημαίνει ότι δεν μπορείς να την δουλέψεις στο σπίτι. Ούτε η γραμμή του πίνακα ούτε η πρίζα το σηκώνει αυτό. Αν την δουλεύεις μέσα σε κάποια αμπέρ που σηκώνει το σπίτι, θα αντέχει και το καλώδιο εκτός αν μιλάμε για πολλά μέτρα 3 ώρες πριν, nvel είπε το 2,5αρι στα 30m μπορει να δώσει οριακά με ΔU=3% μόνο 3kVA, στην πράξη το περιορίζουμε στα 2kVA για ΔU=2% Η τσιμπίδα βέβαια δεν δουλεύει συνεχόμενα αλλά με πολλές διακοπές οπότε κατά μέσο όρο το βατάζ που θα ζητάει θα είναι αρκετά μικρότερο από αυτό που νομίζουμε. Επίσης οι τσιμπήδες δεν μπορούν καν να δουλεύουν συνεχόμενα (εκτός αν μιλάμε για πολύ επαγγελματικό μοντέλο). Λογικά στο μάνιουλ θα γράφει για έναν κύκλο εργασίας του στυλ "10 λεπτά λειτουργίας στα 100 αμπέρ ακολουθείται από 8 λεπτά παύσης κοκ" ή παρεμφερώς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 η διαατασιολόγιση μιας παροχής δεν γίνεται σύμφωνα με το duty cycle του φορτίου αλλά με την ισχύ του φορτίου, δεν μπορείς να δώσεις την μισή ισχύ τώρα και την άλλη μισή μετά από ένα λεπτό δεν λειτουργούν έτσι τα φορτία, δεν αποθηκεύουν ενέργεια, όταν ζητήσουν Χ kW πρέπει να πάρουν Χ kW. Για να διαστασιολογιθει η παροχή του υποπίνακα που τροφοδοτεί διαλειπτόμενα φορτία εκεί να υπολογίζεται το duty cycle των επιμέρους φορτίων αφού θεωρούμε ότι ετεροχρονίζονται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VasKag Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παιδια εκανα τη πρωτη δοκιμη σημερα και ολα κυλησαν ομαλα χωρις προβληματα. Τοσο με τη μπαλαντεζα (25μ), οσο και με τη χρηση 2 και 2.5 ηλεκτροδιου. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2023 από VasKag 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Επειδή εδώ και 15 χρονια δεν αναβουν τα καλοριφερ στη πολυκατοικια, θελω να αφαιρεθεί το σώμα του κσλοριφερ στο μπάνιο για να χωρεσει ενα πιο μεγαλο (καινουριο) ντουλαπι. Ειναι ευκολο να το κανω εγω? Αν ναι πως να μετρησω το σωληνα για να παρω αναλογη ταπα? Ή καπακι? Σε φιλου μου αναλογη περίπτωση μου ειπε οτι στην ανακαίνιση του βαλανε ταπες εκει που συνδεοταν το σωμα με τις σωληνωσεις. Ευκολο εννοω σε λογικη αλλαζω βρύση κουζινας ή μπανιου βγαλε βαλε στυλ οχι κατι εξειδικευμένο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, panosno1com είπε θελω να αφαιρεθεί το σώμα του κσλοριφερ στο μπάνιο . Είναι εύκολο να το κάνω εγώ? Αυτό το ξέρεις εσύ Δες κάνα βίντεο δίπλα 5 ώρες πριν, panosno1com είπε πως να μετρησω το σωληνα για να παρω αναλογη ταπα? Αν είναι κλασική σύνδεση πάνω - κάτω πάρε 2 τάπες και 2 φιμπερ 3/4 και βαλτες στους διακόπτες εκεί που θα λύσεις τα ρακορ η 1/2 ανάλογα με το σημείο που θα αφήσεις Αν είναι με διαφορετική σύνδεση χωρίς φωτο δεν Μην ξεχάσεις να γεμίσεις το σώμα με νερό και να το ταπώσεις αν θες το κρατήσεις Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2023 από hp8 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, panosno1com είπε Επειδή εδώ και 15 χρονια δεν αναβουν τα καλοριφερ στη πολυκατοικια, θελω να αφαιρεθεί το σώμα του κσλοριφερ στο μπάνιο για να χωρεσει ενα πιο μεγαλο (καινουριο) ντουλαπι. Ειναι ευκολο να το κανω εγω? Αν ναι πως να μετρησω το σωληνα για να παρω αναλογη ταπα? Ή καπακι? Σε φιλου μου αναλογη περίπτωση μου ειπε οτι στην ανακαίνιση του βαλανε ταπες εκει που συνδεοταν το σωμα με τις σωληνωσεις. Ευκολο εννοω σε λογικη αλλαζω βρύση κουζινας ή μπανιου βγαλε βαλε στυλ οχι κατι εξειδικευμένο Εάν έχεις αυτονομία απο το κολλεκτέρ το κλείνεις , αδειάζεις το σώμα , και προτίμησε τάπα αρσενική ορειχάλκινη . Συνήθως πάνε με διαστάσεις . Ο σωλήνας τι φ είναι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, hp8 είπε Αυτό το ξέρεις εσύ Δες κάνα βίντεο δίπλα Αν είναι κλασική σύνδεση πάνω - κάτω πάρε 2 τάπες και 2 φιμπερ 3/4 και βαλτες στους διακόπτες εκεί που θα λύσεις τα ρακορ η 1/2 ανάλογα με το σημείο που θα αφήσεις Αν είναι με διαφορετική σύνδεση χωρίς φωτο δεν Μην ξεχάσεις να γεμίσεις το σώμα με νερό και να το ταπώσεις αν θες το κρατήσεις Σε ποιό τοπικ εννοεις? Τώρα για σύνδεση δεν ξέρω 😄 Θα σας βάλω 2 φώτος μια με τις βάνες ας το πω έτσι και μία με τη βίδα που στέκεται το σωμα? Δεν ξέρω 2 ώρες πριν, meletis_m είπε Εάν έχεις αυτονομία απο το κολλεκτέρ το κλείνεις , αδειάζεις το σώμα , και προτίμησε τάπα αρσενική ορειχάλκινη . Συνήθως πάνε με διαστάσεις . Ο σωλήνας τι φ είναι ? Δεν ξέρω τι φ ειναι . Φ εννοεις διάμετρο ετσι? Δεν γράφει κάτι. Η πολυκατοικια είναι του 75 και ήταν κεντρικη θέρμανση λεω ήταν επειδη απο το 2010 δεν αναβουν, ενω ο μηχανικός που ήρθε πριν κανα 2 χρονια για να κανει το ΠΕΑ (είναι ιδιόκτητο το διαμερισμα αλλα ισως στο μελλον χρειαστει) μας ειπε οτι ετσι και ανοιξει ο λεβητας θα ανατιναχτούμε !! 😮 Επίσης ερώτηση, έστω ότι με έναν μαγικό τρόπο αλλάξουν λέβητα και αποφασίσουν οτι θα ξαναέχουμε θέρμανση (πιο εύκολο να πιάσω το τζοκερ παρα αυτό αλλα ας υποθέσουμε). Αν γίνει αυτό και εγω δεν βάλω το σώμα στη θέση του , ας πουμε το χω πετάξει, θα έχω κάποιο θέμα εγώ ή οι υπολοιποι της πολυκατοικίας??? Τελος αν στο μέλλον κάποιος ένοικος του διαμερισματος (είναι δικο μας αλλε λεμε τωρα) θέλει να κάνει αυτονομία (με φυσικο αεριο ας πουμε) θα βάλει λογικά νεα σωματα οποτε δε θα του δημιουργησω κάποιο θέμα ετσι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 35 λεπτά πριν, panosno1com είπε Σε ποιό τοπικ εννοεις? Τώρα για σύνδεση δεν ξέρω 😄 Θα σας βάλω 2 φώτος μια με τις βάνες ας το πω έτσι και μία με τη βίδα που στέκεται το σωμα? Δεν ξέρω Δεν ξέρω τι φ ειναι . Φ εννοεις διάμετρο ετσι? Δεν γράφει κάτι. Η πολυκατοικια είναι του 75 και ήταν κεντρικη θέρμανση λεω ήταν επειδη απο το 2010 δεν αναβουν, ενω ο μηχανικός που ήρθε πριν κανα 2 χρονια για να κανει το ΠΕΑ (είναι ιδιόκτητο το διαμερισμα αλλα ισως στο μελλον χρειαστει) μας ειπε οτι ετσι και ανοιξει ο λεβητας θα ανατιναχτούμε !! 😮 Επίσης ερώτηση, έστω ότι με έναν μαγικό τρόπο αλλάξουν λέβητα και αποφασίσουν οτι θα ξαναέχουμε θέρμανση (πιο εύκολο να πιάσω το τζοκερ παρα αυτό αλλα ας υποθέσουμε). Αν γίνει αυτό και εγω δεν βάλω το σώμα στη θέση του , ας πουμε το χω πετάξει, θα έχω κάποιο θέμα εγώ ή οι υπολοιποι της πολυκατοικίας??? Τελος αν στο μέλλον κάποιος ένοικος του διαμερισματος (είναι δικο μας αλλε λεμε τωρα) θέλει να κάνει αυτονομία (με φυσικο αεριο ας πουμε) θα βάλει λογικά νεα σωματα οποτε δε θα του δημιουργησω κάποιο θέμα ετσι? Εν συντομία, κλείνεις τους διακόπτες, ξεβιδώνεις μερικώς το ρακόρ (παξιμάδι αριστερά του διακόπτη) τρέχει και αδειάζει το νερό από το κάτω ρακόρ, το μαζεύεις με ένα ρηχό σκεύος ώσπου να αδειάσει και μετά ξεβιδώνεις τελείως πάνω κάτω και το ξεκρεμάς, βγάζεις και το στήριγμα. Βοηθάει να ανοίξεις το εξαεριστικό για να αδειάσει πιο γρήγορα. Μετά βάζεις τάπες όπως έγραψε ο hp8. Μη σε απασχολεί το μέλλον, όλα διορθώνονται αν ποτέ χρειαστεί. Ούτε θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο υπόλοιπο δίκτυο. (ότι κάνεις με προσοχή, κοινή λογική και δική σου ευθύνη) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, panosno1com είπε Σε ποιό τοπικ εννοεις? Τώρα για σύνδεση δεν ξέρω 😄 Θα σας βάλω 2 φώτος μια με τις βάνες ας το πω έτσι και μία με τη βίδα που στέκεται το σωμα? Δεν ξέρω Δεν ξέρω τι φ ειναι . Φ εννοεις διάμετρο ετσι? Δεν γράφει κάτι. Η πολυκατοικια είναι του 75 και ήταν κεντρικη θέρμανση λεω ήταν επειδη απο το 2010 δεν αναβουν, ενω ο μηχανικός που ήρθε πριν κανα 2 χρονια για να κανει το ΠΕΑ (είναι ιδιόκτητο το διαμερισμα αλλα ισως στο μελλον χρειαστει) μας ειπε οτι ετσι και ανοιξει ο λεβητας θα ανατιναχτούμε !! 😮 Επίσης ερώτηση, έστω ότι με έναν μαγικό τρόπο αλλάξουν λέβητα και αποφασίσουν οτι θα ξαναέχουμε θέρμανση (πιο εύκολο να πιάσω το τζοκερ παρα αυτό αλλα ας υποθέσουμε). Αν γίνει αυτό και εγω δεν βάλω το σώμα στη θέση του , ας πουμε το χω πετάξει, θα έχω κάποιο θέμα εγώ ή οι υπολοιποι της πολυκατοικίας??? Τελος αν στο μέλλον κάποιος ένοικος του διαμερισματος (είναι δικο μας αλλε λεμε τωρα) θέλει να κάνει αυτονομία (με φυσικο αεριο ας πουμε) θα βάλει λογικά νεα σωματα οποτε δε θα του δημιουργησω κάποιο θέμα ετσι? Απο τα χρόνια δε ξέρω κατά πόσο θα είναι λειτουργικές οι βάνες ωστε να το απομονώσεις . Γιατι σε ίδια περίπτωση και κατασκευής πολυκατοικίας , είχε νοικιαστεί εμένα έχαναν οι τάπες . Όποιος είχε βάλει χέρι προηγουμένως ειχε βάλει πλαστικές . Καλό θα ήταν να κλειστεί και ο αυτόματος πλήρωσης απο κάτω μέχρι να ολοκληρώσεις τη εργασία και μετά το ξανα ανοίγεις . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις