bill999r Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Πάντως στα leroy έχω δει κ ωραία προφιλακια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τη συγκεκριμένη δουλειά. Βέβαια το χρώμα σε περιορίζει σε σχέση με το ξύλο αλλά η κατασκευή θα είναι ελαφρύτερη κ ανθεκτικότερη. Μπράβο στον @papoys1 για τις πολύ ωραίες υλοποιήσεις που ποσταρει. Πραγματικά η δουλειά του άνετα συναγωνίζεται επαγγελματίες... 2 1
sp3cial Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Ειναι σημαντική η διαφορά τιμής... Απλώς θεωρώ πολλά τα λεφτά για να βάλω μια τέτοια πόρτα σίτας έτοιμη. Λέμε να πάρουμε τα μέτρα ακριβώς και να προσπαθήσουμε και ας γίνει κάπως πρόχειρη χαχα. @papoys1 υαλόπλεγμα έχεις βάλει; Στο leroy στο σάιτ βλέπω ότι έχει 35 ευρώ στα 5 μέτρα. Δεν το κόβουν με το μέτρο εκεί; Δεν είναι η μόνιμη μας κατοικία εδώ η αλήθεια είναι για αυτό δεν ψάχνουμε κάτι ακριβό.
stelios18120 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Αν θέλεις κάτι φθηνό με 5-10 ευρώ βάλε μια έξυπνη σίτα με μαγνητακια 😂😂😂
Cosmonaut21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δυο ερωτήσεις μιας και θέλω να κάνω κάποιες εργασίες στο σπίτι. A) Αν για να γίνει πιο εύκολη η σύγκριση πάρουμε την πιο ακριβή σειρά κάθε μάρκας,ποιά εταιρεία θεωρείται καλύτερη για χρώματα εσωτερικού χώρου; Vivechrom,Vitex,B&J,Kraft,Benjamin Moore κτλ. Β)Ψάχνω μηχανάκι εξαερισμού για 10άρα σωλήνα για το μπάνιο.Επειδή δεν υπάρχει παράθυρο με ενδιαφέρει κυρίως ο όγκος του αέρα (συγκριτικά πάντα).Δευτερευόντως ο θόρυβος καθώς το τωρινό μόνο θόρυβο κάνει αλλά δεν τραβάει και τίποτα.Εννοείται ότι έχει περαστεί αντιμουχλικό το ταβάνι αλλά και πάλι ανά 3 μήνες θέλει μπαλώματα.
stelios18120 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Α) για εμένα πάνε με σειρα: vivechrom,vitex,kraft και τα άλλα όλα. Βέβαια κάθε χρώμα έχει Α ποιότητα, Β ποιότητα πιο φθηνή χωρίς τόση καλυπτικοτητα κτλπ κτλπ Β) οποίο και να πάρεις πάνω κάτω τα ίδια ειναι όλα αυτά. Στο λέω εκ πείρας καθώς έχω βάλει άπειρα από δαυτα. Μπορει στην αρχή να φαινεται ένα λίγο πιο ακριβό ότι είναι καλό,αλλά στην πορεία όλα γινονται το ίδιο χαλιά σε δύναμη και θόρυβο. 1
Cosmonaut21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για τα χρώματα βέβαια να πω το εξής.Για μια δεκαετία που είχαμε περάσει τα υπνοδωμάτια που έχουν θέμα με υγρασία με benjamin moore,δεν υπήρξε ούτε υποψία μαυρίλας από μούχλα. Με το που βάψαμε με Vivechrom κατευθείαν από τον πρώτο χειμώνα οι γωνίες κοντά στα παράθυρα και τις ντουλάπες άρχισαν να μαυρίζουν. Εξωτερικά βέβαια που χρησιμοποιήθηκαν χρώματα πάλι από την ίδια εταιρεία,αν εξαιρέσουμε τη βρωμιά από τη σκόνη,το σπίτι είναι σα να βάφτηκε χθες χωρίς υπερβολή παρόλο που πάμε σε λίγο για 15 χρόνια. Δεν ξέρωβέβαια κατά πόσο παίζει ρόλο η απόχρωση,η μείξη και το χρωματοπωλείο.
christopher0016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 11 ώρες πριν, papoys1 είπε Μάλλον κάτι τέτοιο λες. Την έφτιαξα πριν 2-3 χρόνια γιατί αλουμινάς για μία σαν αυτή που πόσταρες ζήτησε 150 και μαύρα. Μου κόστισε υλικά γύρω στα 35 ευρώ από όσο θυμάμαι.Τα ξύλα τα είχα πάρει και εγώ από leroy αλλά έψαχνα καιρό μέχρι να πετύχω αυτά που ήθελα. Περιτό να σου πω ότι δεν είναι και τόσο απλό αλλά πρέπει να πιάνουν τα χέρια σου για να το πετύχεις.☺️ Άμα ποιανούν τα χέρια σου γλυτώνεις πολλά λεφτά!! Άκου 150. Χαχα στον παππού έπρεπε να του έλεγες δεν περνάνε αυτά 😀 από περιέργεια σταμάτησα να ρωτήσω για αλλαγή υγρών φρένων στο μηχανάκι πόσα θέλει ο μάστορας?? Ούτος ή άλλως μόνος μου θα το κάνω απλά ήθελα να μάθω πόσα λεφτά θα κερδίσω 40 ευρω μου είπε μαζί με τα υγρά .. επειδή με είδε κάπως περίεργο όταν άκουσα την τιμή μου πετάει το θεϊκό είναι φιλική τιμή χωρίς ΦΠΑ . Οκ του λέω θα περάσω το βράδυ στης 9 είμαι κλειστός μου λέει αυτή την ώρα καλά στης 10 τότε γειά σας! Κόστος καλών υγρών 3.5 ευρώ διάρκεια δουλειάς 10 λεπτά με το ζόρι. Δυσκολία εργασίας 0.5 στα 5..
paylidis Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 18 λεπτά πριν, christopher0016 είπε Άμα ποιανούν τα χέρια σου γλυτώνεις πολλά λεφτά!! Άκου 150. Χαχα στον παππού έπρεπε να του έλεγες δεν περνάνε αυτά 😀 από περιέργεια σταμάτησα να ρωτήσω για αλλαγή υγρών φρένων στο μηχανάκι πόσα θέλει ο μάστορας?? Ούτος ή άλλως μόνος μου θα το κάνω απλά ήθελα να μάθω πόσα λεφτά θα κερδίσω 40 ευρω μου είπε μαζί με τα υγρά .. επειδή με είδε κάπως περίεργο όταν άκουσα την τιμή μου πετάει το θεϊκό είναι φιλική τιμή χωρίς ΦΠΑ . Οκ του λέω θα περάσω το βράδυ στης 9 είμαι κλειστός μου λέει αυτή την ώρα καλά στης 10 τότε γειά σας! Κόστος καλών υγρών 3.5 ευρώ διάρκεια δουλειάς 10 λεπτά με το ζόρι. Δυσκολία εργασίας 0.5 στα 5.. Χαχαχα 20 € υλικά και εργασία δίνω για το αμάξι που είναι και κανένα τέταρτο έως εικοσάλεπτο δουλειά!!! 1
papoys1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 7 ώρες πριν, sp3cial είπε Ειναι σημαντική η διαφορά τιμής... Απλώς θεωρώ πολλά τα λεφτά για να βάλω μια τέτοια πόρτα σίτας έτοιμη. Λέμε να πάρουμε τα μέτρα ακριβώς και να προσπαθήσουμε και ας γίνει κάπως πρόχειρη χαχα. @papoys1 υαλόπλεγμα έχεις βάλει; Στο leroy στο σάιτ βλέπω ότι έχει 35 ευρώ στα 5 μέτρα. Δεν το κόβουν με το μέτρο εκεί; Δεν είναι η μόνιμη μας κατοικία εδώ η αλήθεια είναι για αυτό δεν ψάχνουμε κάτι ακριβό. Όχι σίτα απλή έχω βάλει την έχω πάρει από ένα κατάστημα στην επαρχία 2-3 ευρώ το μέτρο τη δίπλωσα γύρω - γύρω και τη έπιασα με απλό καρφωτικό των 7 ευρώ που υπάρχει στα εργαλεία.☺️ 1 ώρα πριν, paylidis είπε Χαχαχα 20 € υλικά και εργασία δίνω για το αμάξι που είναι και κανένα τέταρτο έως εικοσάλεπτο δουλειά!!! Άσε στα παπιά έχουν κάνει τις απλές επισκευές τόσο δύσκολες που πρέπει να πας σε μάστορα.Σε crypton x του γιου πρέπει να βγάλεις ολόκληρο κομμάτι της ποδιάς με 8 βίδες για να αλλάξεις μπουζί.Αν δεν τόχεις λίγο και δεν πιάνουν τα χέρια σου θα πας μάστορα και θα σου πάρει κανένα 15άρι συν την αξία για το μπουζί.Παιδευόμουν πάνω από δύο ώρες μέχρι να καταλάβω τι έπρεπε να κάνω την πρώτη φορά.Δεν υπάρχει κάτι και στο youtube για βοήθεια και δεν τράβηξα κανένα βιντεάκι να το ανεβάσω τώρα που έχω πάρει φόρα.
christopher0016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, paylidis είπε Χαχαχα 20 € υλικά και εργασία δίνω για το αμάξι που είναι και κανένα τέταρτο έως εικοσάλεπτο δουλειά!!! Εσκεμμένα πήγα σε αυτόν σε συνάδελφο με παπί που του ζήτησε 15 ευρώ για αλλαγή λαδιών χωρίς τα λάδια μόνο εργασία.. επειδή λέει ριχνει ένα καθαριστικό που βγάζει όλη την μακα και καλά από το μοτέρ. Αυτός ήταν ικανός να μου πει ότι ζητάει τόσα γιατί θα καθαρίζει με ειδικές μπατονετες ποτισμένες με φάρμακο που βγάζει την μακα από τα σωλήνακια φρένων χαχα
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Ξέρει κανένας που θα βρω ντουκόχαρτο νερού με στρογγυλό σχήμα και διάμετρο 30-31 πόντους? Έψαξα στο σκρουτζ αλλά έχει μέχρι 15εκ το πολύ. Έχει πετύχει κανείς τέτοια διάμετρο? Είναι για μηχάνημα που παίρνει ακριβώς αυτήν την διάμετρο και τα πιάνει από τις άκρες οπότε δεν μπαίνει μικρότερο. Ή έστω κανένα τετράγωνο φύλλο που να είναι πιο μεγάλο από τα συνήθη για να κόψω τους κύκλους από εκεί
bill999r Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ντουκοχαρτα θα βρεις ως επί το πλείστον σε φύλλα, κυρίως από No800 και πάνω, σε μαγαζί με χρώματα αυτοκινήτων. Τώρα για στρογγυλά νομίζω έχει κάποια η smirdex και η 3m από 125mm έως 150mm διάμετρο. Το τριβειο σου μάλλον 125 είναι οπότε κάποιο θα βρεις. Edit Τώρα είδα ότι ψάχνεις για διάμετρο 30cm. Δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις κάτι έτοιμο. Για τι μηχάνημα το θέλεις; Επεξ/σία 16 Απριλίου 2019 από bill999r
zoranb Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Τι προβλήματα βλέπετε να υπάρχουν εάν κόψω με σέγα 4mm κόντρα πλακέ θαλάσσης; Μπορεί να μου την ξεφλουδίσει άσχημα στο σημείο κοπής της;
NikosKallithea Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 49 λεπτά πριν, zoranb είπε Τι προβλήματα βλέπετε να υπάρχουν εάν κόψω με σέγα 4mm κόντρα πλακέ θαλάσσης; Μπορεί να μου την ξεφλουδίσει άσχημα στο σημείο κοπής της; Αν θέλεις να μη σου πετάξει το ξύλο χάραξε το πριν το κόψεις με ένα κοπίδι 3
zoranb Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αν θέλεις να μη σου πετάξει το ξύλο χάραξε το πριν το κόψεις με ένα κοπίδι Πσσσσ πολύ καλό! Θα το δοκιμάσω. Αλήθεια με τι τρόπο θα έκοβες ένα φύλλο κόντρα πλακέ θαλάσσης βάσει ενός πατρόν που το έχεις τυπωμένο σε Α4; Προσωπικά θα το κόλλαγα πάνω στο ξύλο και θα το έκοβα με τη σέγα πάνω από το φύλλο, αλλά λέω μπας κ υπάρχει κανένας άλλο τρόπος πιό επαγγελματικός!
Προτεινόμενες αναρτήσεις