Antretng Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους! Ερωτηση. Έχω pdf μεταξύ δοκαριού και πάνω ντουλαπιών κουζίνας το οποίο τώρα πρέπει να βαφτεί (δείτε τις φωτογραφίες στο λινκ... Η υπερευρυγωνια λήψη είναι λίγο εκτός σε χρώματα αλλά φαίνεται όλο το δοκάρι). Αρχικά είχα σκοπό να το βάψω στο χρώμα της κολώνας όμως, όπως το είδα σε "ξύλινη" απόχρωση μου άρεσε γιατί δείχνει κάπως σαν προέκταση των ντουλαπιών. Υπάρχει κάποια τεχνική βαψιματος που θα μπορούσα να το κρατήσω κοντά στα δρύινα ντουλάπια; Να βάλω ταινίες pvc; Θα κρατήσουν ή με τους ατμούς θα έχω θέμα; https://photos.app.goo.gl/PAoyPCdbCwgMd1Sv5 Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2023 από Antretng
tzitzikas2 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα. Θα ήθελα να στηρίξω ένα πλαστικό ηλεκτρολογικό κανάλι 16mmX16mm μήκους 2m στο κάτω μέρος του εξωτερικού δοκαριού του μπαλκονιού για να περάσω πάνω απο την μπαλκονόπορτα ένα καλώδιο ρεύματος. Δεν θέλω να ανοίξω τρύπες και επίσης σκέφτομαι να μην χρησιμοποιήσω αυτό που έχει αυτοκόλλητο γιατι σε εξωτερικές συνθήκες πιστεύω θα ξεκολλήσει σύντομα. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω κάτι σε κόλλα, σιλικόνη, μαστίχη. Σε ένα βίντεο είδα οτι τα κολλάει με ακρυλική μαστίχη στον τοίχο. Όμως διάβασα σε μια σελίδα οτι η ακρυλική μαστίχη δεν είναι καλή για εξωτερικές συνθήκες. Μια πλαστική ράγα στην σίτα του μπαλκονιού την είχα κολλήσει παλιά με μια σιλικόνη διάφανη στο μάρμαρο και είναι μπετόν αρμέ. Δεν θυμάμαι μάρκα. Βέβαια εκεί κόλλησε στο μάρμαρο και επίσης το κανάλι επειδή θα είναι κάτω απο το δοκάρι θα ασκεί δύναμη προς τα κάτω, αντίθετη με την επιφάνεια κόλλησης. Τι υλικό θα μου προτείνατε να χρησιμοποιήσω για να κρατήσει χρόνια? Να μην είναι κόλλα που μπορεί να κάνει ζημιά στον σοβά του δοκαριού σε περίπτωση που θελήσω να το αφαιρέσω μελλοντικά το κανάλι. Και να είναι ένα οικονομικό υλικό, μην δώσω πάνω απο 5 ευρώ για να κολλήσω απλά ένα ηλεκτρολογικό κανάλι. Ευχαριστώ πολύ!
Sablj Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Εγώ θα το έβαζα με το αυτοκόλλητο που έχει και στις δυο πλευρές θα έβαζα σιλικόνη για επιπλέον στήριξη...
tzitzikas2 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Sablj είπε Εγώ θα το έβαζα με το αυτοκόλλητο που έχει και στις δυο πλευρές θα έβαζα σιλικόνη για επιπλέον στήριξη... αυτοκόλλητο έχω δει και σε εσωτερικό χώρο μετά απο καιρό ξεκολλάνε. Μια σκέψη είναι αυτό που είπες και εσύ πιο πολύ για να κάνει μια αρχική συγκράτηση το αυτοκόλλητο που έχει πάνω το κανάλι εφόσον είναι κανάλι με αυτοκόλλητο. Σιλικόνη έχεις κάποια πρόταση τι να προτιμήσω για εξωτερικό χώρο και για συγκόλληση? Ευχαριστώ!
Doubt Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Antretng είπε Καλημέρα σε όλους! Ερωτηση. Έχω mdf μεταξύ δοκαριού και πάνω ντουλαπιών κουζίνας το οποίο τώρα πρέπει να βαφτεί (δείτε τις φωτογραφίες στο λινκ... Η υπερευρυγωνια λήψη είναι λίγο εκτός σε χρώματα αλλά φαίνεται όλο το δοκάρι). Αρχικά είχα σκοπό να το βάψω στο χρώμα της κολώνας όμως, όπως το είδα σε "ξύλινη" απόχρωση μου άρεσε γιατί δείχνει κάπως σαν προέκταση των ντουλαπιών. Υπάρχει κάποια τεχνική βαψιματος που θα μπορούσα να το κρατήσω κοντά στα δρύινα ντουλάπια; Να βάλω ταινίες pvc; Θα κρατήσουν ή με τους ατμούς θα έχω θέμα; https://photos.app.goo.gl/PAoyPCdbCwgMd1Sv5 Τώρα είναι χωρίς επένδυση ή βαφή, βλέπω σωστά; Θα μπορούσες να ψάξεις για κάποιο αυτοκόλλητο όμοιο με τα ντουλάπια σου, θα κολλήσει όμως πάνω στο MDF?
Antretng Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Doubt είπε Τώρα είναι χωρίς επένδυση ή βαφή, βλέπω σωστά; Θα μπορούσες να ψάξεις για κάποιο αυτοκόλλητο όμοιο με τα ντουλάπια σου, θα κολλήσει όμως πάνω στο MDF? Ναι σωστα βλέπεις. Αυτό αναρωτιόμουν και γω. Αμα υπαρχει κατι νομιζω θα δειξει ωραια. Αν οχι, το βαφω στο χρωμα του δοκαριου και τελος. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2023 από Antretng
mechpanos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 15 λεπτά πριν, Antretng είπε Ναι σωστα βλέπεις. Αυτό αναρωτιόμουν και γω. Αμα υπαρχει κατι νομιζω θα δειξει ωραια. Αν οχι, το βαφω στο χρωμα του δοκαριου και τελος. Το υπόλοιπο ταβανάκι (δεξιά από τα ντουλάπια) τι είναι; MDF κι αυτό; Τέλος πάντων όπως και να'χει θα πρότεινα να το βάψεις λευκό να αναδείξει τα ντουλάπια. Αν το κάνεις κάτι κοντά στα ντουλάπια πρώτον το πιο πιθανό είναι να μην πετύχει και να κλοτσάει στο μάτι, δεύτερον και ίδιο να είναι, θάβεις το ντουλάπι. 1
Doubt Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, Antretng είπε Ναι σωστα βλέπεις. Αυτό αναρωτιόμουν και γω. Αμα υπαρχει κατι νομιζω θα δειξει ωραια. Αν οχι, το βαφω στο χρωμα του δοκαριου και τελος. Μπορείς να το βάψεις όπως λες κι αν στο μέλλον βρεις κάτι που σου κάνει, το βλέπεις τότε. 1
st@kas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 36 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε Καλησπέρα. Θα ήθελα να στηρίξω ένα πλαστικό ηλεκτρολογικό κανάλι 16mmX16mm μήκους 2m στο κάτω μέρος του εξωτερικού δοκαριού του μπαλκονιού για να περάσω πάνω απο την μπαλκονόπορτα ένα καλώδιο ρεύματος. Δεν θέλω να ανοίξω τρύπες και επίσης σκέφτομαι να μην χρησιμοποιήσω αυτό που έχει αυτοκόλλητο γιατι σε εξωτερικές συνθήκες πιστεύω θα ξεκολλήσει σύντομα. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω κάτι σε κόλλα, σιλικόνη, μαστίχη. Σε ένα βίντεο είδα οτι τα κολλάει με ακρυλική μαστίχη στον τοίχο. Όμως διάβασα σε μια σελίδα οτι η ακρυλική μαστίχη δεν είναι καλή για εξωτερικές συνθήκες. Μια πλαστική ράγα στην σίτα του μπαλκονιού την είχα κολλήσει παλιά με μια σιλικόνη διάφανη στο μάρμαρο και είναι μπετόν αρμέ. Δεν θυμάμαι μάρκα. Βέβαια εκεί κόλλησε στο μάρμαρο και επίσης το κανάλι επειδή θα είναι κάτω απο το δοκάρι θα ασκεί δύναμη προς τα κάτω, αντίθετη με την επιφάνεια κόλλησης. Τι υλικό θα μου προτείνατε να χρησιμοποιήσω για να κρατήσει χρόνια? Να μην είναι κόλλα που μπορεί να κάνει ζημιά στον σοβά του δοκαριού σε περίπτωση που θελήσω να το αφαιρέσω μελλοντικά το κανάλι. Και να είναι ένα οικονομικό υλικό, μην δώσω πάνω απο 5 ευρώ για να κολλήσω απλά ένα ηλεκτρολογικό κανάλι. Ευχαριστώ πολύ! Με μια κόλλα turbo fix-go θα είσαι οκ. Είναι ακριβή αλλά κάνει πολύ καλά την δουλειά της. Την έχω χρησιμοποιήσει σε παρόμοια εφαρμογή, απλά επειδή το υλικό είναι σκληρό θέλει πιστόλι βαρέως τύπου.
Antretng Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, mechpanos είπε Το υπόλοιπο ταβανάκι (δεξιά από τα ντουλάπια) τι είναι; MDF κι αυτό; Τέλος πάντων όπως και να'χει θα πρότεινα να το βάψεις λευκό να αναδείξει τα ντουλάπια. Αν το κάνεις κάτι κοντά στα ντουλάπια πρώτον το πιο πιθανό είναι να μην πετύχει και να κλοτσάει στο μάτι, δεύτερον και ίδιο να είναι, θάβεις το ντουλάπι. Ναι pdf. Οταν λες λευκο φαντάζομαι εννοούσες το χρωμα του δοκαριού (το οποίο ειναι εκρου). Λευκο είναι το ταβάνι. Δες εδώ το κροπ. 14 λεπτά πριν, Doubt είπε Μπορείς να το βάψεις όπως λες κι αν στο μέλλον βρεις κάτι που σου κάνει, το βλέπεις τότε. Ισχυει. Μπορω να το δω και αργοτερα μα δεν ειναι οτι θα σηκωσει σκονες. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2023 από Antretng
Bluepanda1999 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα στην ομάδα, Προσπαθώ να τοποθετήσω κάτι γωνίες βαρέως τύπου σε ένα τοίχο του υπόγειου. Έβαλα τα σημάδια και τις μετρήσεις κανονικά και άρχισα να το τρυπάω με το τρυπάνι. Τον σοβά τον πέρασε πολύ εύκολα, παρόλα αυτά, το επόμενο υλικό το νιώθω να κάνει αρκετή αντίσταση. Δεν ξέρω αν μου το τρυπάει καν. Είναι λογικό αυτό σε περίπτωση που είναι τούβλο; Ή μήπως είναι κάποιο άλλο υλικό. Πλιζ βοηθήστε!
Charismo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Με τι εργαλείο τρυπάς? Αν είναι τούβλο μόνο με κρουστικό δράπανο θα κάνεις δουλειά. Αλλιώς άδικα κουράζεσαι. 1
haris_216 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2023 Φυσικά και θα μπορούσε να είναι άλλο υλικό. Αν το σπίτι είναι παλιό θα μπορούσε να είναι πέτρα. Αν είναι νεότερο ναι μπορεί να είναι τούβλο αλλά θα μπορούσε να είναι και μπετόν, ανάλογα την κατασκευή του υπογείου και του σημείου που τρυπάς. Και βέβαια στην περίπτωση του μπετόν μπορεί, αν είσαι πχ σε σημείο που είναι κολώνα, να πέσεις και πάνω σε σίδερο του οπλισμού. Επίσης ασχέτως υλικού, ειδικά αν κάποιος είναι αρχάριος, έχει σημασία αν το τρυπάνι είναι πολυχρησιμοποιημένο ή όχι. Και, χωρίς να θέλω να προσβάλω κανένα, να είναι και το σωστό τρυπάνι. Δηλαδή μην τύχει και από λάθος έχεις πάρει κάνα τρυπάνι για ξύλο ή για σίδερο και "βαράς" σε τοίχο (όπου το σοβά θα τον τρυπήσει αλλά για παραπέρα....) 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις