Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Sadako είπε

IMG20231102095511.jpg

Νομίζω πρέπει να ξεβιδώσεις τις βίδες στους σφικτήρες που πιάνουν οι μεντεσέδες πάνω στο κάσωμα, αυτοί πρέπει να έχουν πέσει. Με ελαφρά επιφύλαξη, ας πούνε και οι "κουφωματολόγοι" του forum... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, Sadako said:

Εννοείς αυτές τις 2 που φαίνονται στην 7η φωτογραφία (3η από το τέλος);

Δυστυχώς κάποια μόνιμη παρέμβαση δεν παίζει, το σπίτι το νοικιάζουμε.

Ναι ναι.Κ εγω σε ενοικιο το ειχα κανει αυτο,κανε μια ερωτηση σε κανα αλουμιναδικο ποσο παει ενα μεντεσεδακι εξτρα απλα θα πρεπει να βγαλεις την μπαλκονοπορτα κ να τον προσθεσεις αλλα θα ξενοιασεις για καιρο,δεν ειναι υποχρεωτικο απλα προτεινω κατι που ειχα κανει ο ιδιος.

Επεξ/σία από Gatilaras

14 λεπτά πριν, Sadako είπε

Εννοείς αυτές τις 2 που φαίνονται στην 7η φωτογραφία (3η από το τέλος);

Ναι αυτές.

Μην πειράξεις κάτι άλλο γιατί μετά μπορεί να μην εφάπτεται η πόρτα στην κάσα, να μην κουμπώνει το κλείδωμα της κλπ κλπ

Σωστό αυτό που γράφτηκε για τον έξτρα μεντεσέ.

Και μην κρεμάτε πράγματα από τη σπανιολέτα, δεν είναι για αυτή τη χρήση.

Κατάλαβα. Να πω την αλήθεια θα μου φαινόταν πιο απλό αν γινόταν με ρεγουλατόρο, να ανοίγω την πόρτα, να το στρέφω λίγο και να το ξανακλείνω μέχρι να κλείσει σωστά.

Οπότε χαλαρώνω τις 4 βίδες (2 πάνω και 2 κάτω) το σηκώνω ελάχιστα και τις ξανασφίγγω; Εννοώ εκεί στις βίδες κίνηση μπορεί να γίνει μόνο στον κατακόρυφο άξονα; Φοβάμαι μην γίνει μεγαλύτερη μ@λ@κία.

• Like 1

11 λεπτά πριν, Sadako είπε

Κατάλαβα. Να πω την αλήθεια θα μου φαινόταν πιο απλό αν γινόταν με ρεγουλατόρο, να ανοίγω την πόρτα, να το στρέφω λίγο και να το ξανακλείνω μέχρι να κλείσει σωστά.

Οπότε χαλαρώνω τις 4 βίδες (2 πάνω και 2 κάτω) το σηκώνω ελάχιστα και τις ξανασφίγγω; Εννοώ εκεί στις βίδες κίνηση μπορεί να γίνει μόνο στον κατακόρυφο άξονα; Φοβάμαι μην γίνει μεγαλύτερη μ@λ@κία.

Ότι κάνεις, με δική σου ευθύνη ή φωνάζεις τεχνίτη.

Λάστιχα για αλλαγή σε πόρτες σαν και αυτή που βρίσκουμε; έχω μία τέτοια παρόμοια και έχει τα ίδια λάστιχα εδώ και 23 χρόνια και νοιώθεις όταν φυσάει βοριάς ότι μπάζει.

1 hour ago, Sadako said:

Εμενα πως με βολευε,χαλαρωνα τις 2 επανω,σηκωνα την πορτα να ερθει εκει που πρεπει,εσφιγγα τον επανω μεντεσε κ επειτα χαλαρωμα ο κατω ανεβασμα με το χερι και σφιξιμο(θα βγει απο το πιρακι κατω η πορτα αλλα δεν πειραζει).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας🤗,

Θα ήθελα παρακαλώ τα φώτα σας όσοι γνωρίζετε για τις γυψοσανίδες. Η ερώτησή μου είναι η εξής, μπορεί να αφαιρεθεί χώρισμα γυψοσανίδας & να επανατοποθετηθεί σε άλλο σημείο; Είχε γίνει χαζή διαμόρφωση σε ένα σπίτι & θέλω να αφαιρέσω 2 τοίχους γυψοσανίδας & θα ήταν ιδανικό αν μπορούσε τουλάχιστον ο 1 να τοποθετηθεί αλλού. Γενικά μπορεί να αφαιρεθεί ένα χώρισμα και να κοπεί πχ & να χρησιμοποιηθεί αλλού, για μείωση κόστους;🤔 Επειδή το ακίνητο είναι σε παραθεριστικό προάστιο της Αθήνας που συνήθως το καλοκαίρι γεμίζει κόσμο, οι μάστορες με πάνε από μέρα σε μέρα & από βδομάδα σε βδομάδα για έρθουν να το δουν. Με γκουγκλάρισμα δεν έχω βγάλει άκρη πάντως.😒

Επεξ/σία από Hk2004gr

3 ώρες πριν, Hk2004gr είπε

Καλησπέρα σας🤗,

Θα ήθελα παρακαλώ τα φώτα σας όσοι γνωρίζετε για τις γυψοσανίδες. Η ερώτησή μου είναι η εξής, μπορεί να αφαιρεθεί χώρισμα γυψοσανίδας & να επανατοποθετηθεί σε άλλο σημείο; Είχε γίνει χαζή διαμόρφωση σε ένα σπίτι & θέλω να αφαιρέσω 2 τοίχους γυψοσανίδας & θα ήταν ιδανικό αν μπορούσε τουλάχιστον ο 1 να τοποθετηθεί αλλού. Γενικά μπορεί να αφαιρεθεί ένα χώρισμα και να κοπεί πχ & να χρησιμοποιηθεί αλλού, για μείωση κόστους;🤔 Επειδή το ακίνητο είναι σε παραθεριστικό προάστιο της Αθήνας που συνήθως το καλοκαίρι γεμίζει κόσμο, οι μάστορες με πάνε από μέρα σε μέρα & από βδομάδα σε βδομάδα για έρθουν να το δουν. Με γκουγκλάρισμα δεν έχω βγάλει άκρη πάντως.😒

Με κάθε επιφύλαξη οτι πω καθώς δεν είμαι και μάστορας...

Η γυψοσανίδα, βιδώνεται ανά 60cm στους ορθοστάτες, παίρνει αρκετές βίδες σε κάθε κατεβατό οι οποίες μετά στοκάρονται. Θεωρώ υπερβολικά δύσκολο να μπορέσει κάποιος να βρεις τις βίδες, να τις βγάλει ώστε να μείνουν άρτιες και ολόκληρες οι γυψοσανίδες για τοποθέτηση.

Το πιθανότερο πως το ίδιο ισχύει για τους στρωτήρες αφού μπαίνουν με καρφωτά ούπα και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αφαίρεσή τους χωρίς να χαλάσει το υλικό.

Η λογική λέει πως μειώνεις κόστος από υλικά αλλά αυξάνεις κόστος σε μεροκάματα, ακόμη και αν είναι εφικτή η προσεκτική αφαίρεση τους.

Ανέμενε κι άλλες γνώμες ή και τι θα σου πει ο τεχνικός που θα έρθει

• Like 2

18 ώρες πριν, peragialos είπε

Λάστιχα για αλλαγή σε πόρτες σαν και αυτή που βρίσκουμε; έχω μία τέτοια παρόμοια και έχει τα ίδια λάστιχα εδώ και 23 χρόνια και νοιώθεις όταν φυσάει βοριάς ότι μπάζει.

Γιατί όχι αεροστοπ?

20645-20646.jpg

Κάνει δουλειά.

Στις 31/10/2023 στις 7:11 ΜΜ, circadian είπε

έχει αλουμίνιο με λάστιχα, τα οποία φαίνεται να εφαρμόζουν καλά. θα προσπαθήσω με σιλικόνη και βλέπουμε.

αφού στήριξε πάνω στα παλιά κασώματα τότε σίγουρα έχει βάλει φθηνή, κακή ποιότητα αλουμινίου, χωρίς θερμο-ηχο-διακοπή...επίσης και τα τζάμια θα έλεγα φθηνοκατασκευή...

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβαλα πέρυσι αυτά που φαίνονται στις φωτογραφίες αλλά δεν εκανε πολύ δουλειά. Ίσως χρειάζεται πιο φαρδύ όπως αυτό που μου δείχνεις αλλά φοβάμαι μήπως και δεν εφαρμόζει μετά το παράθυρο σωστά.

20231103_093734.jpg

20231103_093750.jpg

20231103_093823.jpg

Επεξ/σία από peragialos

νομίζω πως θέλεις ρύθμιση στα παράθυρα ώστε να εφαρμόζουν σωστά στο κλείσιμο και αλλαγή στα υπάρχον λάστιχα (τα μαύρα)...επίσης πολύ φθορά-ψώρα στο αλουμίνιο...σε θάλασσα είσαι;

1 hour ago, kokos23 said:

νομίζω πως θέλεις ρύθμιση στα παράθυρα ώστε να εφαρμόζουν σωστά στο κλείσιμο και αλλαγή στα υπάρχον λάστιχα (τα μαύρα)...επίσης πολύ φθορά-ψώρα στο αλουμίνιο...σε θάλασσα είσαι;

Για την ρύθμιση θα το κοιτάξω αν και δεν βλέπω κάποια εμφανή απόκλιση όταν το κλείνω. Τα λάστιχα που μπορώ να τα βρώ;

Είμαι στην θάλασσα του Πολυγώνου LOL!!! Μάλλον σε αυτά τα σημεία δεν έχουν καθαριστεί πραγματικά ποτέ! Θα τα καθαρίσω να δω τι μένει μετά από φθορές.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...