Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, salvador_ είπε

Έχω αγοράσει από εκεί  πολυ εύκολη τοποθέτηση...

Πόσο κόστισε περίπου το τετραγωνικό;

Γιατί να επιλέξει κάποιος αυτό το υλικό αντί για κάποιο πλακάκι ας πούμε;

Η τοποθέτηση φωνάζει(ερασιτέχνης) από μακριά οτι την έκανες μόνος σου ... (no offense)

Επεξ/σία από nickol-us
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 hours ago, tarantules said:

Έχει κανείς να μου προτείνει μια σχετικά φτηνή ρητίνη για να βάψω το δάπεδο στο υπόγειο; Δεν με ενδιαφέρει να έχω αισθητικό αποτέλεσμα.Απλά το τσιμέντο κάτω τρίβεται και δημιουργεί σκόνες και θέλω να το καλύψω με οτι πιο φτηνό ρητινούχο υλικό βρώ.Με ενδιαφέρει να μην έχει πόρους να μπορώ πχ να ρίξω νερό και να φεύγει χωρίς να ποτίζει το πάτωμα.

Κοιταξε να το κανεις πρωτα με sika 1K...και μετα αφου στεγνωσει ασταρωσε με ασταρι νεφτιου και μετα τσιμεντοχρωμα...θα σου βγει ποιο οικονομικο   https://tinyurl.com/2432y5pu ,  https://tinyurl.com/2xa52zey  Berling Fixateur Primer Ακρυλικό Υπόστρωμα Διαλύτου Κατάλληλο για Τοιχοποιία 5lt     Τσιμεντοχρωμα  https://tinyurl.com/2s379dvp..Εποξεικο και φτηνο δεν παιζει γιατι αμα εχει συστολες διαστολες απο νερα ζεστη και αλλα την εβαψες..μπορει να παθεις μεγαλυτερη ζημια..

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, salvador_ είπε

20230819_114744.jpg.6ce3ca68f644cd8637a719085565c345.jpg

Έχω αγοράσει από εκεί  πολυ εύκολη τοποθέτηση,που εκανα μόνος  μου.  το τελικό  αποτέλεσμα  είναι  σαν να έχεις βάλει πέτρα στην όψη και στην αφή 

Ωραίο φαίνεται....αλλά για εξωτερική χρήση στην κάλυψη του σπιτιού που το θέλω το φοβάμαι λίγο σύμφωνα με τις τελευταίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Πόσο κόστισε περίπου το τετραγωνικό;

Γιατί να επιλέξει κάποιος αυτό το υλικό αντί για κάποιο πλακάκι ας πούμε;

Η τοποθέτηση φωνάζει(ερασιτέχνης) από μακριά οτι την έκανες μόνος σου ... (no offense)

Εάν δεν μπορείς να απαντήσεις στο γιατί  όχι πλακακι και γιατί αυτό  ,τότε λυπάμαι  αλλά δεν παίρνω καμία  κριτική  σου σοβαρά. 

1 ώρα πριν, kergio84 είπε

Ωραίο φαίνεται....αλλά για εξωτερική χρήση στην κάλυψη του σπιτιού που το θέλω το φοβάμαι λίγο σύμφωνα με τις τελευταίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα .

Έχουν πολλοί βάλει σε εξωτερικούς χώρους και είναι ευχαριστημένοι,  το μαγαζί  δίπλα από το τεποστον είναι όλο τεχνητή πετρα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, salvador_ είπε

Εάν δεν μπορείς να απαντήσεις στο γιατί  όχι πλακακι και γιατί αυτό  ,τότε λυπάμαι  αλλά δεν παίρνω καμία  κριτική  σου σοβαρά.

Δεν χρειάζεται να πάρεις καμία κριτική στα σοβαρά, όπως επίσης να είσαι επιθετικός.

Υπάρχουν άπειρα πλακάκια σε απομίμηση πέτρας, το πλακάκι είναι γνωστό σαν υλικό, στην αντοχή του κλπ.

Επαναλαμβάνω λοιπόν την ερώτηση, αν δεν θέλεις να απαντήσεις θα περιμένω τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ.

Γιατί να βάλεις ένα "άγνωστο" υλικό αν δεν έχεις κάποιο σημαντικό όφελος;

Ποιό είναι το σημαντικότερο όφελος του να βάλει κανείς την τεχνητή πέτρα;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Έγραψε ο ερωτών πως θέλει να το βάλει σε πάνελ, μέταλλο δηλαδή και κάθετη επιφάνεια. Θα πρότεινες εσύ έτσι αβασάνιστα πλακάκι;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Δεν χρειάζεται να πάρεις καμία κριτική στα σοβαρά, όπως επίσης να είσαι επιθετικός.

Υπάρχουν άπειρα πλακάκια σε απομίμηση πέτρας, το πλακάκι είναι γνωστό σαν υλικό, στην αντοχή του κλπ.

Επαναλαμβάνω λοιπόν την ερώτηση, αν δεν θέλεις να απαντήσεις θα περιμένω τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ.

Δεν είμαι  επιθετικός  , το εννοώ  αυτό που έγραψα. 

Πάμε παρακάτω  να σου απαντήσω.

το κύριο όφελος του είναι το βάρος  συγκριτικά  με το πλακακι  σε παλιά σπίτια  είναι αρκετά οφελιμο  όταν γλυτώνεις  πολύ περισσότερο  βάρος από ότι με ένα πλακακι σε τοίχο  50 ετών 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά η τεχνολογία προχωράει και ίσως ο φίλος να έχει δίκιο. Αρκετά δομικά υλικά έχουν εξελιχθεί...γιατί όχι και αυτό.

Η αλήθεια είναι κάποιους όπως εγώ που δε το ξέρω....αν δε το δεις από κοντά και ιδιαίτερα στη χρήση....δεν υπάρχει απόλυτη άποψη. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kergio84 είπε

Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά η τεχνολογία προχωράει και ίσως ο φίλος να έχει δίκιο. Αρκετά δομικά υλικά έχουν εξελιχθεί...γιατί όχι και αυτό.

Η αλήθεια είναι κάποιους όπως εγώ που δε το ξέρω....αν δε το δεις από κοντά και ιδιαίτερα στη χρήση....δεν υπάρχει απόλυτη άποψη. 

Δε διαφώνησα κάπου, δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "επεμβένεις", κουβέντα κάνουμε και προσπαθούμε να την κάνουμε εποικοδομητική ώστε να μάθουμε και κάτι.

Είδα τις τιμές στο διαδίκτυο και δεν τις βρήκα πολύ δελεαστικές, για ένα συνθετικό προϊόν που πιθανώς δεν έχει ίδια αντοχή στο χρόνο, δεν βρήκα τον λόγο προτίμησης από ένα "γνωστό" ανθεκτικό υλικό. Φαντάστηκα οτι δουλεύει και με δικά του "αποκλειστικά" υλικά που συνήθως ανεβάζουν το κόστος. Εξού και η απορία-ερώτηση για την προτίμηση αλλά και την τιμή/m².

Το βάρος ακούστηκε ως καλός παράγοντας και δεν το σκέφτηκα

Spoiler

αν και στην παρούσα εφαρμογή (πάγκος κουζίνας) μάλλον μιλάμε για αμελητέα μεγέθη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκίστηκε η τέντα κ ήθελα να ξέρω εάν γίνεται τοπικά να επισκευαστεί ή πρέπει ΟΛΟ το πανί να αλλάξει; Εάν γίνεται η επισκευή, πώς θα γίνει; Δεν ξέρω, αλλά σκέφτομαι μήπως ξε-γαζώνεται το κάθετο κομμάτι που έχει σκιστεί, μπαίνει νέο κ ξανα-γαζώνεται... γίνεται;

TENTA.jpg

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Δε διαφώνησα κάπου, δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "επεμβένεις", κουβέντα κάνουμε και προσπαθούμε να την κάνουμε εποικοδομητική ώστε να μάθουμε και κάτι.

Είδα τις τιμές στο διαδίκτυο και δεν τις βρήκα πολύ δελεαστικές, για ένα συνθετικό προϊόν που πιθανώς δεν έχει ίδια αντοχή στο χρόνο, δεν βρήκα τον λόγο προτίμησης από ένα "γνωστό" ανθεκτικό υλικό. Φαντάστηκα οτι δουλεύει και με δικά του "αποκλειστικά" υλικά που συνήθως ανεβάζουν το κόστος. Εξού και η απορία-ερώτηση για την προτίμηση αλλά και την τιμή/m².

Το βάρος ακούστηκε ως καλός παράγοντας και δεν το σκέφτηκα

Απόκρυψη περιεχομένων

αν και στην παρούσα εφαρμογή (πάγκος κουζίνας) μάλλον μιλάμε για αμελητέα μεγέθη.

Κάνεις  λάθος συγκρίσεις  άλλο πλακάκι, άλλο φυσική  πέτρα και άλλο τεχνητά πετρώματα. 

Για να βάλεις  φυσική  πέτρα  εσωτερικά εξωτερικα έχεις  πολυ μεγάλο  κόστος  ξεφεύγει  πολύ η τιμή του τ.μ

Κάτι  που με τεχνητά πετρώματα  δεν ισχύει. 

Άλλο μεγάλο  όφελος  εκτός του βάρους του είναι  η εύκολη τοποθέτηση  αλλά και το  ξήλωμα  εάν θελήσεις μελλοντικά  να βάλεις  κάτι  άλλο.  Για γκρέμισε  ένα τοίχο  από πλακακια  θα δεις πόσα πολλά βαρια μπάζα βγάζουν .

Επιπλέον  πλεονέκτημα  είναι η αισθητική  που κανένας δεν καταλαβαίνει  ότι είναι  κάτι τεχνητό  όλοι νομίζουν  ότι είναι  πέτρα. 

Γιατί  πλακάκι σε στυλ πέτρας  κάνει μπαμ ότι είναι πλακάκι  , ενώ αυτά όχι νομίζεις ότι είναι  πετρώματα. 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, zoranb είπε

Σκίστηκε η τέντα κ ήθελα να ξέρω εάν γίνεται τοπικά να επισκευαστεί ή πρέπει ΟΛΟ το πανί να αλλάξει; Εάν γίνεται η επισκευή, πώς θα γίνει; Δεν ξέρω, αλλά σκέφτομαι μήπως ξε-γαζώνεται το κάθετο κομμάτι που έχει σκιστεί, μπαίνει νέο κ ξανα-γαζώνεται... γίνεται;

TENTA.jpg

Παράξενο σκίσιμο και ειδικά σε διπλωμένο και διπλωγαζωμένο στην άκρη κομμάτι. Πρέπει να κατέβει όλη η τέντα και να πάει σε τεντά. Εκεί φυσικά μπορεί να κοπεί όλο το παλιό ακριανό και να μπει νέο κομμάτι αλλά θα στο πει ο τεντάς αν αξίζει τον κόπο. Πάντως το πανί δε φαίνεται πολύ παλιό.

Εμένα που είχε ανοίξει στις ραφές από τον αέρα την κατέβασα μόνος την πήγα σε τεντά  έκανε νέες ραφές σε όλα τα παλιά γαζιά και έγινε μια χαρά.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, zoranb είπε

TENTA.jpg

Πρέπει να ρωτήσεις μάστορα. Αν είχε ξηλωθεί ας πούμε η κάθετη ραφή, επισκευάζεται. Εσένα σου έχει φύγει από σημείο που πατάει στο μηχανισμό, ίσως επισκευάζεται, ίσως όχι. Πρώτο βήμα βέβαια, τη μαζεύεις για να μη γίνει χειρότερη ζημιά.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, salvador_ είπε

Έχουν πολλοί βάλει σε εξωτερικούς χώρους και είναι ευχαριστημένοι,  το μαγαζί  δίπλα από το τεποστον είναι όλο τεχνητή πετρα

καλημερα, αναρωτιεμαι αν κολησω τετοιου ειδους πανω σε πλακακια μπανιου,, θα αντεξουν?  τα πλακακια απο μεσα ειναι καλα, δεν εχουν σπασιματα ουτε ειναι κουφια ουτε περναει υγρασια απο πισω..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...