Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

38 λεπτά πριν, peragialos είπε

Για την ρύθμιση θα το κοιτάξω αν και δεν βλέπω κάποια εμφανή απόκλιση όταν το κλείνω. Τα λάστιχα που μπορώ να τα βρώ;

Είμαι στην θάλασσα του Πολυγώνου LOL!!! Μάλλον σε αυτά τα σημεία δεν έχουν καθαριστεί πραγματικά ποτέ! Θα τα καθαρίσω να δω τι μένει μετά από φθορές.

Θα ψάξεις καταστήματα εξαρτημάτων αλουμινίου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 01/11/2023 at 22:03, zio10 said:

Σαν γυψοσανίδα μου φαίνεται.

On 01/11/2023 at 22:31, Ukforthemoment said:

Για μόνιμη κατασκευή μου μοιάζει.

On 02/11/2023 at 03:46, papoys1 said:

Και μένα για μόνιμη κατασκευή με αγνωστα υλικά πάει το μάτι μου

Γιατί σας φαίνεται για μόνιμη κατασκευή, επειδή φαίνεται να είναι κολλημένο στον τοίχο;
Τί όφελος να υπάρχει ώστε να προτιμήθηκε να γίνει από γυψοσανίδα;

Επεξ/σία από zoranb

4 ώρες πριν, zoranb είπε

Γιατί σας φαίνεται για μόνιμη κατασκευή, επειδή φαίνεται να είναι κολλημένο στον τοίχο;

Γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά κενό με τον τοίχο.Εσύ το έχεις δει ζωντανά ή βρήκες την φωτό;

10 ώρες πριν, zoranb είπε

Έχω συναντήσει τέτοιες μόνιμες κατασκευές σε ξενοδοχείο. Άν θυμάμαι καλά ήταν χτιστά κομοδίνα με εν συνεχεία η βάση του κρεβατιού. Μαλλον ήταν με τσιμεντοκονια αλλά σίγουρα όχι με γυψοσανισα ή κάτι ανάλογο.  Άν παρατηρήσεις στη φωτογραφία και το πλαινο του κρεβατιού φαίνεται να είναι του ίδιου υλικού 

Επίσης ο αρμοστοκος ή η μαστίχή που έχουν χρησιμοποιήσει περιμετρικά δείχνει την μόνιμη κατασκευή του.

11 ώρες πριν, zoranb είπε

Ψυχοτεχνικά τεστ μας κάνεις; έχουμε μάτια και βλέπουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βρήκα σε φωτό, δεν το έχω δει απο κοντά.

Ποιό είναι το όφελος του να γίνει χτιστό; Εάν είναι καλύτερα να το κάνω κι εγώ έτσι.

Επεξ/σία από zoranb

33 λεπτά πριν, zoranb είπε

Το βρήκα σε φωτό, δεν το έχω δει απο κοντά.

Ποιό είναι το όφελος του να γίνει χτιστό; Εάν είναι καλύτερα να το κάνω κι εγώ έτσι.

Να το κάνεις.

Ερώτηση για βάψιμο τοίχου. Έχω έναν τοίχο πίσω από το μπάνιο. Αυτός είχε πολλά χρόνια να βαφτεί και είχε πετάξει όλο το χρωμα μέχρι τον σοβά. Λοιπόν το στοκαρα και το ασταρωσα αλλά σήμερα που θέλω να το βάψω είναι μούσκεμα σε ένα συγκεκριμένο σημείο ( εκεί που είχε την μεγαλύτερη ζημιά πριν). Στο σημείο αυτό στο μπάνιο είναι η βρύση αλλά μισό μέτρο κάτω μπορεί και παραπάνω. Ενώ στο ίδιο ύψος είναι η βρυση απ τον θερμοσίφωνα αλλά τέρμα δεξιά όπου δεν έχω πρόβλημα. Είναι δυνατών η σωλήνες να πηγαίνουν ευθεία προς την βρύση του μπάνιου και μετά κάτω και για αυτό εγώ να βλέπω υγρασία στο άλλο δωμάτιο; Βέβαια όταν έτριβα τον στόκο χθες ήταν εντελώς στεγνά 

5 ώρες πριν, Thaninho είπε

Ερώτηση για βάψιμο τοίχου. Έχω έναν τοίχο πίσω από το μπάνιο. Αυτός είχε πολλά χρόνια να βαφτεί και είχε πετάξει όλο το χρωμα μέχρι τον σοβά. Λοιπόν το στοκαρα και το ασταρωσα αλλά σήμερα που θέλω να το βάψω είναι μούσκεμα σε ένα συγκεκριμένο σημείο ( εκεί που είχε την μεγαλύτερη ζημιά πριν). Στο σημείο αυτό στο μπάνιο είναι η βρύση αλλά μισό μέτρο κάτω μπορεί και παραπάνω. Ενώ στο ίδιο ύψος είναι η βρυση απ τον θερμοσίφωνα αλλά τέρμα δεξιά όπου δεν έχω πρόβλημα. Είναι δυνατών η σωλήνες να πηγαίνουν ευθεία προς την βρύση του μπάνιου και μετά κάτω και για αυτό εγώ να βλέπω υγρασία στο άλλο δωμάτιο; Βέβαια όταν έτριβα τον στόκο χθες ήταν εντελώς στεγνά 

Η υγρασία αν υπάρχει μέσα στον τοίχο περπατάει και σκάει εκεί που θα βρει τον πιο εύκολο δρόμο. Γι' αυτό εγώ λέω για μεμβράνες και στεγανοποιήσεις στα μπάνια που ανακαινίζουν εδώ οι φίλοι. Μια επιλογή που θα σου πρότεινα, είναι να μην βάζεις, να ξύσεις τους στόκους και να βάλεις μετά βαφή υψηλής διαπνοής...και βλέπεις... Αν δεν πετύχει βάζεις σοβάδες αφύγρανσης biocasa κλπ. Προφανώς και υποθέτω ότι δεν αναφέρεσαι σε έντονη υγρασία που παραπέμπει σε διαρροή, έτσι;;;!!!

6 ώρες πριν, Thaninho είπε

Έχεις καμία φωτογραφία;

Άλλος τοίχος στον ίδιο χώρο έχει τόσο μεγάλη φθορά;

Αφού στον τοίχο περνάνε σωλήνες, δεν βλέπω πως μπορείς να γλιτώσεις το μερεμέτι στο μπάνιο. Τι σωλήνες είναι ξέρεις; σιδερένιοι;

13 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Η υγρασία αν υπάρχει μέσα στον τοίχο περπατάει και σκάει εκεί που θα βρει τον πιο εύκολο δρόμο. Γι' αυτό εγώ λέω για μεμβράνες και στεγανοποιήσεις στα μπάνια που ανακαινίζουν εδώ οι φίλοι. Μια επιλογή που θα σου πρότεινα, είναι να μην βάζεις, να ξύσεις τους στόκους και να βάλεις μετά βαφή υψηλής διαπνοής...και βλέπεις... Αν δεν πετύχει βάζεις σοβάδες αφύγρανσης biocasa κλπ. Προφανώς και υποθέτω ότι δεν αναφέρεσαι σε έντονη υγρασία που παραπέμπει σε διαρροή, έτσι;;;!!!

Όχι έντονη απλά πιάνεις τον στόκο και είναι υγρός. Τον στόκο τον έβαλα γιατί έξυσα πολύ τον τοίχο και είχε καλές τρύπες 

2 λεπτά πριν, Doubt είπε

Έχεις καμία φωτογραφία;

Άλλος τοίχος στον ίδιο χώρο έχει τόσο μεγάλη φθορά;

Αφού στον τοίχο περνάνε σωλήνες, δεν βλέπω πως μπορείς να γλιτώσεις το μερεμέτι στο μπάνιο. Τι σωλήνες είναι ξέρεις; σιδερένιοι;

Ο θερμοσίφωνας ίσως να είναι προς τα εκεί. Κανονικά δεν πρέπει να είναι τίποτα στην θέση της υγρασίας που βρήκα. Τώρα έβαψα τον τοίχο αφού τον στέγνωσα και παρατηρώ ότι στο σημείο αυτό στεγνώνει αρκετά πιο αργά. Παίζει να είναι γιατί είναι πιο παχύς ο στόκος εκεί απ ότι σε αλλά σημεία ;

Καλησπέρα, αυτό που βλέπετε στην παρακάτω φωτό είναι ένα ατελείωτο κομμάτι της οροφής του γκαράζ μου (είναι ανάμεσα σε δύο παράλληλες με το έδαφος κολώνες και δεν φαίνεται, εκτός αν στέκεσαι ακριβώς από κάτω, οπότε ο αξιαγάπητος εργολάβος μας αποφάσισε να το αφήσει έτσι).

Θέλω να το επισκευάσω και να μπεί σοβάς κτλπ και στην συνέχεια να βαφτεί.

Τι υλικό να χρησιμοποιήσω ώστε να κολλήσει στα συγκεκριμένα προϋπάρχοντα υλικά της φωτό, δεδομένου ότι μιλάμε για ταβάνι; Απευθείας σοβά; Κόλλα πλακιδίων μιας και έχω περίσσευμα;  Ή απλά θα ξεκολλήσουν απευθείας κατά την εφαρμογή και θα πέσουν στο πάτωμα; Κάτι διαφορετικό;

Ευχαριστώ.

asdfghaisuvdniubhawyif.jpg

5 λεπτά πριν, Alchemist` είπε

Καλησπέρα, αυτό που βλέπετε στην παρακάτω φωτό είναι ένα ατελείωτο κομμάτι της οροφής του γκαράζ μου (είναι ανάμεσα σε δύο παράλληλες με το έδαφος κολώνες και δεν φαίνεται, εκτός αν στέκεσαι ακριβώς από κάτω, οπότε ο αξιαγάπητος εργολάβος μας αποφάσισε να το αφήσει έτσι).

Τι υλικό να χρησιμοποιήσω ώστε να κολλήσει στα συγκεκριμένα προϋπάρχοντα υλικά της φωτό, δεδομένου ότι μιλάμε για ταβάνι; Απευθείας σοβά; Κόλλα πλακιδίων μιας και έχω περίσσευμα;  Ή απλά θα ξεκολλήσουν απευθείας κατά την εφαρμογή και θα πέσουν στο πάτωμα; Κάτι διαφορετικό;

Ευχαριστώ.

Αυτό πρέπει να είναι μονωτικό, εξηλασμένη πολυστερίνη για την ακρίβεια.

dow-3n.jpg

Με την κόλα πλακιδίων μια χαρά θα είσαι πιστεύω.

7 ώρες πριν, Alchemist` είπε

Ευχαριστώ.

Αυτό που προεξέχει είναι λαμαρίνα και τι δουλειά έχει εκεί;;; Από την άλλη αν είναι ανάμεσα σε κολώνες δύσκολο σημείο για σοβάτισμα γιαυτό το άφησε.Μήπως μπορείς με κάποιο τρόπο να τοποθετήσεις ένα κομμάτι γυψοσανίδας για αισθητικούς κυρίως λόγους να το στοκάρεις λίγο και να το βάψεις;;

10 ώρες πριν, Alchemist` είπε

ένα ατελείωτο κομμάτι της οροφής του γκαράζ μου (είναι ανάμεσα σε δύο παράλληλες με το έδαφος κολώνες

μάλλον σε δοκάρια αναφέρεσαι Ενδέχεται να είναι αντισεισμικος αρμός ?  Αν είναι έτσι η βάζεις https://www.baufox.com/αρμοκάλυπτρα-αρμών-διαστολής-2  η το γεμίζεις με φελιζολ που είναι άσπρο και το στεριώνεις με σιλικόνη Και να σου πέσει στο κεφάλι ελαφρύ είναι :) Αν όντως  αντισεισμικος αρμός πρέπει να εχει 10 cm φάρδος  Αν έχεις σχέδια δες τα 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...