Επισκέπτης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Dr_73 είπε Μία "φωτογραφία" που βγήκε καθαρά για να δούμε τι αξίζει ο φακός . (προσωπικα ειμαι ασχετος) αλλα η απορια μου ειναι αυτη; ανεβαζοντας ενα συμπιεσμενο αρχειο χαμηλης ποιοτητας ειναι νομιζω αδικια για τον ιδιο τον φακο. Τι συμπερασμα να βγαλει κανεις?
Ntinaras Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Dr_73 είπε Τις δύο τελευταίες τις είδες ;; Στην πάνω , το σημείο εστίασης είναι στο πάνω δεξιά κλωνάρι του αριστερού πεύκου (οπότε τα υπόλοιπα κτίρια κτλ out of focus) . Και στην άλλη , είναι στο κέντρο του ρολογιού, οπότε τα υπόλοιπα επίσης είναι out of focus . Πιο αναλυτικά, τι δεν σου αρέσει ;;;; το sharpness
Dr_73 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 50 λεπτά πριν, videdt είπε (προσωπικα ειμαι ασχετος) αλλα η απορια μου ειναι αυτη; ανεβαζοντας ενα συμπιεσμενο αρχειο χαμηλης ποιοτητας ειναι νομιζω αδικια για τον ιδιο τον φακο. Τι συμπερασμα να βγαλει κανεις? Δεν μπορούμε να ανεβάσουμε πουθενά 24mp σε jpg 100% . 1 ώρα πριν, turbat0s είπε Μπορούμε γενικά να κρίνουμε ένα φακό χωρίς να γνωρίζουμε τις ικανότητες του χειριστή του? Όσο γι'αυτό , προσπάθησα να δημιουργήσω όσο γίνεται συνθήκες αναφοράς , με τρίποδο+ντενκλασέρ .
akatadektos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 20 ώρες πριν, Dr_73 είπε Η χρήση που θα γίνει , είναι αποκλειστικά τοπία και κτίρια Καλημερα! Θα τραβας τοπία και κτιρια στα 80mm;; Λιγο δυσκολο. Αν εχει ο φακος 16mm , 18mm δοκιμασε εκει καλυτερα. Νομιζω ασφαλη συμπερασματα δεν μπορουμε να βγαλουμε. Οξυτητα δεν υπαρχει καθολου (ειναι κατι που διορθωνεται βεβαια στην επεξεργασια), αλλα δεν βοηθαει κ ο καιρος με αυτη τη μουνταδα! Νομιζω πρεπει να τον δουμε σε ποιο καλες συνθηκες τον φακο.
Dr_73 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Ένα σίγουρο συμπέρασμα μέχρι τώρα, είναι ότι δεν θέλει ανοιχτά διαφράγματα.
babisskg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Dr_73 είπε Ένα σίγουρο συμπέρασμα μέχρι τώρα, είναι ότι δεν θέλει ανοιχτά διαφράγματα. Η μέχρι τώρα εμπειρία με τον Helios πάνω στην Μ10 δείχνει ότι κάπου στο 11 ακόμη και 16 είναι στα καλύτερά του , ακόμη και χωρίς έντονα φωτεινά συνθήκες , οτιδήποτε πιό ανοιχτό του 8 καταλήγει σε υπερέκθεση η οποία δύσκολα θα διορθωθεί με επέμβαση στην ταχύτητα .
Dr_73 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 46 λεπτά πριν, babisskg είπε Η μέχρι τώρα εμπειρία με τον Helios πάνω στην Μ10 δείχνει ότι κάπου στο 11 ακόμη και 16 είναι στα καλύτερά του , ακόμη και χωρίς έντονα φωτεινά συνθήκες , οτιδήποτε πιό ανοιχτό του 8 καταλήγει σε υπερέκθεση η οποία δύσκολα θα διορθωθεί με επέμβαση στην ταχύτητα . Όταν λέτε δεν διορθώνεται με ταχύτητα ούτε με ταχύτητες όπως 1/1000 , 1/2000 κοκ ;;;
babisskg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Όταν λέτε δεν διορθώνεται με ταχύτητα ούτε με ταχύτητες όπως 1/1000 , 1/2000 κοκ ;;; Δύσκολα , φυσικά η ταχύτητα φτάνει μόνον μέχρι το 1/4000 ..... αν πήγαινε παραπάνω ....
alx301 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Ψιλο χαλι μου φαινεται κ εμενα ο φακος, sharpness 0. Χαντακοσε και το σώμα, αν δεν ηξερα οτι ηταν nikon 610 θα ελεγα κινητο
Dr_73 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο φακός είναι ένας πολύ παλιός , αλλά είχα διαβάσει καλές κριτικές ! Είναι αυτός. Και τα δείγματα στο flickr , φαίνονταν καλά , εδώ https://www.flickr.com/groups/737852@N20/ Αυτός που πήρα εγώ, ήταν αχρησιμοποίητος, πεντακάθαρα κρύσταλα και σίγουρα εστιάζει σωστά, δεν υπάρχει θέμα δηλαδή να είναι ανεστίαστες οι φωτογραφίες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει οξύτητα *, παρά μόνο αν δεν αποδίδει καλά σε ανοιχτά διαφράγματα . Αυτές τις μέρες λόγω βροχών κτλ ήταν αδύνατον να βγουν φωτογραφίες με f/11 κοκ . *=όταν λέμε για οξύτητα , δεν εννοώ ότι περίμενα να είναι συγκρίσιμη με φακούς prime ή ζουμ f/2.8 . Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2018 από Dr_73
babisskg Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, Dr_73 είπε Ο φακός είναι ένας πολύ παλιός , αλλά είχα διαβάσει καλές κριτικές ! Είναι αυτός. Και τα δείγματα στο flickr , φαίνονταν καλά , εδώ https://www.flickr.com/groups/[email protected]/ Αυτός που πήρα εγώ, ήταν αχρησιμοποίητος, πεντακάθαρα κρύσταλα και σίγουρα εστιάζει σωστά, δεν υπάρχει θέμα δηλαδή να είναι ανεστίαστες οι φωτογραφίες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει οξύτητα *, παρά μόνο αν δεν αποδίδει καλά σε ανοιχτά διαφράγματα . Αυτές τις μέρες λόγω βροχών κτλ ήταν αδύνατον να βγουν φωτογραφίες με f/11 κοκ . *=όταν λέμε για οξύτητα , δεν εννοώ ότι περίμενα να είναι συγκρίσιμη με φακούς prime ή ζουμ f/2.8 . Όσους παλαιότερους φακούς έβαλα σε ψηφιακά σώματα , σε ανοιχτά διαφράγματα έχουν τάση για υπερέκθεση , είναι πολύ φωτεινοί , αυτό που μένει να δώ είναι πως θα συμπεριφερθεί ένας τέτοιος σε νυχτερινές συνθήκες , ίσως εκεί είναι στα καλύτερά του ...... πάντως ο πλαστικός 35 - 80 που δούλεψα για λίγο πάνω σε μιά D200 μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις , στα οπτικά τουλάχιστον , δεν αναφέρομαι στην κατασκευή . Πιστεύω πως ο φακός θα φανεί αρκετά καλός .....
Dr_73 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, babisskg είπε μένει να δώ είναι πως θα συμπεριφερθεί ένας τέτοιος σε νυχτερινές συνθήκες , ίσως εκεί είναι στα καλύτερά του ...... Νυχτερινές φωτογραφίες , με f/11 και χρόνο 1" , σε τρίποδο φυσικά , με iso 100 , βγήκαν καλύτερες. Θα τον βάλω αγγελία πάντως το συγκεκριμένο . Πιθανότατα σε λιγότερα mp αποδίδει πιο καλά (στο review παραπάνω τον είχε δοκιμάσει σε d3 & d200 ) . Με παλιότερους af-d έχω δει και εγώ να βγάζουν πετυχημένες φωτογραφίες. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2018 από Dr_73
babisskg Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 41 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Νυχτερινές φωτογραφίες , με f/11 και χρόνο 1" , σε τρίποδο φυσικά , με iso 100 , βγήκαν καλύτερες. Θα τον βάλω αγγελία πάντως το συγκεκριμένο . Πιθανότατα σε λιγότερα mp αποδίδει πιο καλά (στο review παραπάνω τον είχε δοκιμάσει σε d3 & d200 ) . Με παλιότερους af-d έχω δει και εγώ να βγάζουν πετυχημένες φωτογραφίες. Η φωτομέτρηση ήταν σποτ ? ....... θελω να ξαναδώ κάποιες λεπτομέρειες γύρω απ' αυτό το ζήτημα ...... νομίζω έχει να κάνει κάτι μ' αυτό το θέμα ...... ίσως υπάρχει περιορισμός στο ότι πρέπει να αποφεύγεται γενικά η κατ' εκτίμηση μέτρηση .... matrix κλπ .....
Dr_73 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Τελικά δεν τον κράτησα το φακό . Η οξύτητά του δεν μου φαινόταν ικανοποιητική, παρόλο που μιλάμε για πολύ φθηνό φακό . Παρόλο που ήταν αχρησιμοποίητος, σε υποδειγματική κατάσταση , φοβάμαι ότι είχε κάτι κόκκους σκόνης και ... θέλω πάλι καθάρισμα . Στις πρώτες φωτογραφίες που ανέβασα φαίνονται ελάχιστα . (αν πειραχθούν κοντραστ κτλ , γίνονται εμφανείς) .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα