kallair Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Δεν θεωρειται κακη χρηση απο τον ενοικιαση ομως ? Μιλαω για τεντες κατεβασμενες 365 μερες το χρονο. Για ποιον λογο θεωρειται κακη χρηση; το οτι ειναι κατεβασμενες οι τεντες;;; μα για να σε προστατευουν απο τα καιρικα φαινομενα ειναι. Για να σκιστει μια τεντα απο αερα, παει να πει οτι ειναι ταλαιπωρημενη απο τον καιρο.. ο ηλιος καλως ή κακως τα φθειρει.. οποτε φυσικη φθορα ειναι αυτο.. ειναι σαν να μου λες οτι επειδη καποιος χρησιμοποιει τον θερμοσιφωνα, επειδη καηκε η αντισταση, φταιει ο ενοικιαστης που χρησιμοποιουσε τον θερμοσιφωνα κ οχι η φυσικη φθορα. όπως και οτι επειδη χαλασε το καζανακι, φταιει που το πατουσε ο ενοικιαστης και οχι η φυσικη φθορα. Σπιτι μου και στο απο κατω που το νοικιαζουμε εδω και 14 χρονια, οι τεντες δεν εχουν παθει το παραμικρο ουτε απο αερα ουτε απο ηλια ουτε απο βροχη.. οταν με το καλο παθουν, θα του πω του ενοικιαστη, πληρωσε τις απο την τσεπη σου επειδη εσυ τις χαλασες που τις εχεις μονιμα κατεβασμενες;; φυσικη φθορα ειναι! και ειναι μονιμα κατεβασμενες. Αν θες να σου κραταει κατι κ να μην το πληρωνεις χρυσαφι, παρε το καλη ποιοτητα. η φτωχια τρωει τον παρά λεει μια παροιμια. 1
Μάκαρος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, kallair είπε Για ποιον λογο θεωρειται κακη χρηση; το οτι ειναι κατεβασμενες οι τεντες;;; μα για να σε προστατευουν απο τα καιρικα φαινομενα ειναι. Για να σκιστει μια τεντα απο αερα, παει να πει οτι ειναι ταλαιπωρημενη απο τον καιρο.. ο ηλιος καλως ή κακως τα φθειρει.. οποτε φυσικη φθορα ειναι αυτο.. ειναι σαν να μου λες οτι επειδη καποιος χρησιμοποιει τον θερμοσιφωνα, επειδη καηκε η αντισταση, φταιει ο ενοικιαστης που χρησιμοποιουσε τον θερμοσιφωνα κ οχι η φυσικη φθορα. όπως και οτι επειδη χαλασε το καζανακι, φταιει που το πατουσε ο ενοικιαστης και οχι η φυσικη φθορα. Σπιτι μου και στο απο κατω που το νοικιαζουμε εδω και 14 χρονια, οι τεντες δεν εχουν παθει το παραμικρο ουτε απο αερα ουτε απο ηλια ουτε απο βροχη.. οταν με το καλο παθουν, θα του πω του ενοικιαστη, πληρωσε τις απο την τσεπη σου επειδη εσυ τις χαλασες που τις εχεις μονιμα κατεβασμενες;; φυσικη φθορα ειναι! και ειναι μονιμα κατεβασμενες. Αν θες να σου κραταει κατι κ να μην το πληρωνεις χρυσαφι, παρε το καλη ποιοτητα. η φτωχια τρωει τον παρά λεει μια παροιμια. Μονιμα κατεβασμενες 14 χρονια x 365 μερες και δεν εχουν παθει τπτ ? Καταλαβαινω οτι ειναι για προστασια οπως λες (περισσοτερο για τον ηλιο βεβαια ομως, γτ ο περισσοτερος κοσμος στη βροχη τις σηξωνει τις τεντες) αλλα ελπιζω κι εσυ να καταλαβαινεις πως εννοω το καλη και κακη χρηση Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2018 από Μάκαρος
bluesattack Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Ναι ενταξει, αλλα δεν αμολας και τεντες με τυφωνα.Η κοινη λογικη που λεγατε 😅 1
kallair Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Μονιμα κατεβασμενες 14 χρονια x 365 μερες και δεν εχουν παθει τπτ ? ε για να το γραφω.. και αυτες και καθετες τεντες στην βεραντα του δωματος της ταρατσας. δεν εχουν παθει το παραμικρο κ ας τα χτυπαει νερο/ηλιος/αερας απο ολες τις πλευρες. Το ποσο σου κραταει κατι ειναι συναρτηση της ποιοτητας υλικων/ποιοτητας κατασκευης/φροντιδας.
Miracle Worker Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, kallair είπε καταχρηστικος όρος και ανετα σε δικαστηριο χανει ο ιδιοκτητης. δεν μπορει το συμβολαιο να εχει τετοιους ορους. κανενα συμβολαιο δεν ειναι πανω απο τον νομο. Δεν ξέρω τι ισχύει νομικά, αλλά ηθικά/λογικά, γιατί να είναι καταχρηστικό να αναλαμβάνει ο ενοικιαστής τις επισκευές, εφόσον το γνωρίζει πριν την ενοικίαση και έχει υπογράψει ότι είναι σύμφωνος με αυτό; Δε βλέπω να παραβιάζεται κάποιο δικαίωμα του ενοικιαστή. Όταν ο άλλος θέλει 3αρι με 200 ευρώ και οικοσκευές μέσα, δηλαδή 120-140 καθαρά στον ιδιοκτήτη, προ φεσιών και κοινόχρηστων, ε του λες πάρ' το τόσο, αλλά οι επισκευές δικές σου. Τίμιο μου φαίνεται.
Μάκαρος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, kallair είπε ε για να το γραφω.. και αυτες και καθετες τεντες στην βεραντα του δωματος της ταρατσας. δεν εχουν παθει το παραμικρο κ ας τα χτυπαει νερο/ηλιος/αερας απο ολες τις πλευρες. Το ποσο σου κραταει κατι ειναι συναρτηση της ποιοτητας υλικων/ποιοτητας κατασκευης/φροντιδας. Ιδιο πανι εχει χρησιμοποιηθει και στα 2 σπιτια
Alexandros7474 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Εγω παντός δεν εχω ζητήσει ποτέ λεφτά από τα κοινόχρηστα από τον ιδιοκτήτη . Και αυτός με την σειρά του μου έκανε μείωση ενοικίου από μόνος του
nightwalker1990 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, Malthador είπε Πριν από ένα μήνα, συγγενής μου εκμίσθωσε ένα αρκετά παλιό σπίτι ιδιοκτησίας του, ανακαινισμένο φέτος. Έχουμε απορία σχετικά με τα παρακάτω έξοδα που θέλει να κάνει ή έκανε ο ενοικιαστής και σε ποιόν αφορούν: Ο ενοικιαστής ανάφερε ότι το σπίτι χρειαζόταν απεντόμωση που την έκανε. Ασχέτως με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ανακαίνησης δεν είχε παρατηρηθεί κάτι, όποτε κάνουμε απεντόμωση στην πολυκατοικία που διαμένω, τα έξοδα τα πληρώνω εγώ ως ενοικιαστής. Αυτό είναι σωστό ή πρέπει να τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης; Το σπίτι δεν έχει κεραία τηλεόρασης και παλιότερα έπαιρνε σήμα από κεραία γειτονικού σπιτιού, πράγμα που μπορεί να γίνει και τώρα. Ο ενοικιαστής θέλει πάραυτα να τοποθετήσει δική του κεραία. Το κόστος πρέπει να βαρύνει τον ίδιο (και να την αφαιρέσει με τη λήξη της μίσθωσης) ή τον ιδιοκτήτη (και να παραμείνει με τη λήξη της μίσθωσης); Το σπίτι ενώ παλιότερα είχε κανονικά τηλέφωνο, τώρα ο ΟΤΕ αναφέρει ότι δεν υπάρχει σύνδεση με την κολώνα για να πάρει internet. Κατ' αρχάς εγώ ήξερα ότι το κόστος σύνδεσης από την κολώνα μέχρι το σπίτι επιβαρύνει τον ΟΤΕ, αντίθετα από αυτά που υποστηρίζει ο ΟΤΕ. Στην περίπτωση που το κόστος δεν επιβαρύνει τον ΟΤΕ, ποιός πρέπει να το επιβαρυνθεί, ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής; Προσωπικά, σε όσα σπίτια έχω μισθώσει πάντα ως ενοικιαστής πλήρωνα τέλη ενεργοποίησης/εγκατάστασης σε τηλέφωνο, ρεύμα κλπ. οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλυτερους φιλους.. Λοιπον, απ'την στιγμη που αποφασιζει καποιος να νοικιασει σπιτι γνωστου αγνωστου κλπ κοιταζει τι χρηζει επισκευης- αντικαταστασης *σε λογικα πλαισια* για την απεντομωση πριν μπεις.. τα πληρωνει ο ιδιοκτητης.. μολις μπεις... δικα σου φυσικα... Φυσιολογικες φθορες πχ: Φουσκωμεννα πλακακια στο μπανιο... τον -την παιρνεις τηλ ομορφα κι ωραια.. εχω θεμα ελατε να το δειτε..μετα κανονιζεται πως θα τα βρειτε... τα πληρωνεις και τ'αφαιρεις απ το ενοικιο *το πιο πιθανο δηλαδη που λενε ολοι* αλλιως τα βαζει αυτος κ ολα οκ.. η εγγυηση x που δινεις ως ενοικιαστης καλυπτει: 1 ενοικιο πριν φυγεις δλδ η υλικες ζημιες.... Εφοσον το ρευμα ειναι στο ονομα σου δεν τον ενδιαφερει εκει να σου δωσει την εγγυηση να την πληρωσεις στην δεη... αλλα μπορει και να γινει who knows.. αυτο με την γραμμη απευθυνεσαι καθαρα στον ΟΤΕ. Αν δεν υπαρχει καλωδιο στο σπιτι για να σου ενεργοποιησει την γραμμη ο ΟΤΕ κατι λαθος εχει γινει με τον ηλεκτρολογο του ιδιοκτητη Οτιδηποτε μπορω να βοηθησω γραψε μου φιλικα Βασιλης
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 26 λεπτά πριν, kallair είπε Για ποιον λογο θεωρειται κακη χρηση; το οτι ειναι κατεβασμενες οι τεντες;;; μα για να σε προστατευουν απο τα καιρικα φαινομενα ειναι. Για να σκιστει μια τεντα απο αερα, παει να πει οτι ειναι ταλαιπωρημενη απο τον καιρο.. ο ηλιος καλως ή κακως τα φθειρει.. οποτε φυσικη φθορα ειναι αυτο.. ειναι σαν να μου λες οτι επειδη καποιος χρησιμοποιει τον θερμοσιφωνα, επειδη καηκε η αντισταση, φταιει ο ενοικιαστης που χρησιμοποιουσε τον θερμοσιφωνα κ οχι η φυσικη φθορα. όπως και οτι επειδη χαλασε το καζανακι, φταιει που το πατουσε ο ενοικιαστης και οχι η φυσικη φθορα. Σπιτι μου και στο απο κατω που το νοικιαζουμε εδω και 14 χρονια, οι τεντες δεν εχουν παθει το παραμικρο ουτε απο αερα ουτε απο ηλια ουτε απο βροχη.. οταν με το καλο παθουν, θα του πω του ενοικιαστη, πληρωσε τις απο την τσεπη σου επειδη εσυ τις χαλασες που τις εχεις μονιμα κατεβασμενες;; φυσικη φθορα ειναι! και ειναι μονιμα κατεβασμενες. Αν θες να σου κραταει κατι κ να μην το πληρωνεις χρυσαφι, παρε το καλη ποιοτητα. η φτωχια τρωει τον παρά λεει μια παροιμια. Μην αρχίζουμε πάλι τα ίδια με ένα παλαιότερο thread με τέντες. Τις τέντες τις βάζουμε όλοι για να προστατευόμαστε από την δυνατή ακτινοβολία του ήλιου τους καλοκαιρινούς μήνες και να μην γίνεται καμίνι το σπίτι. Αν είναι μόνιμα κατεβασμένες, καθώς και τις ημέρες με δυνατό άνεμο τότε θεωρείται κακή χρήση. Αν θες προστασία του σπιτιού από τα καιρικά φαινόμενα γενικώς τότε προχωράς σε άλλες λύσεις, η τέντα δεν κάνει για αυτόν τον σκοπό.
kallair Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε Δεν ξέρω τι ισχύει νομικά, αλλά ηθικά/λογικά, γιατί να είναι καταχρηστικό να αναλαμβάνει ο ενοικιαστής τις επισκευές, εφόσον το γνωρίζει πριν την ενοικίαση και έχει υπογράψει ότι είναι σύμφωνος με αυτό; Δε βλέπω να παραβιάζεται κάποιο δικαίωμα του ενοικιαστή. Όταν ο άλλος θέλει 3αρι με 200 ευρώ και οικοσκευές μέσα, δηλαδή 120-140 καθαρά στον ιδιοκτήτη, προ φεσιών και κοινόχρηστων, ε του λες πάρ' το τόσο, αλλά οι επισκευές δικές σου. Τίμιο μου φαίνεται. ΟΤΙ και να γραφτει σε ενα ιδιωτικο συμφωνητικο, ειναι ακυρο αν αντιβαινει σε καποιον νομο. τρανο παραδειγμα το οτι το 99% των συμβολαιων που γινεται ειναι 1-2 ετων. η ΕΛΑΧΙΣΤΗ διαρκεια των συμβολαιων ειναι 3 χρονια, οσα χρονια κ αν γραφει το συμβολαιο που θα υπογραψουν. οποτε δεν ξερω τι ηθικα/λογικα μου λες εσυ, οταν υπαρχει καποιος νομος αντε πες εσυ στον δικαστη, η ηθικη/λογικη μου λεει ταδε. κ περιμενε εσυ να βρεις το δικιο σου. επαναλαμβανω κανενας ορος ιδιωτικου συμφωνητικου δεν εχει ισχυ αν ειναι αντιθετος σε καποιον νομο, αρα ειναι καταχρηστικος.
Miracle Worker Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, kallair είπε ΟΤΙ και να γραφτει σε ενα ιδιωτικο συμφωνητικο, ειναι ακυρο αν αντιβαινει σε καποιον νομο. τρανο παραδειγμα το οτι το 99% των συμβολαιων που γινεται ειναι 1-2 ετων. η ΕΛΑΧΙΣΤΗ διαρκεια των συμβολαιων ειναι 3 χρονια, οσα χρονια κ αν γραφει το συμβολαιο που θα υπογραψουν. οποτε δεν ξερω τι ηθικα/λογικα μου λες εσυ, οταν υπαρχει καποιος νομος αντε πες εσυ στον δικαστη, η ηθικη/λογικη μου λεει ταδε. κ περιμενε εσυ να βρεις το δικιο σου. επαναλαμβανω κανενας ορος ιδιωτικου συμφωνητικου δεν εχει ισχυ αν ειναι αντιθετος σε καποιον νομο, αρα ειναι καταχρηστικος. Καλά, δε συζητάμε μόνο νομικά εδώ πέρα. Κάποιος νόμος μπορεί να ισχύει, αλλά μπορεί να είναι λάθος, έστω για την τωρινή εποχή. Άλλωστε αρκετοί νόμοι αλλάζουν κάθε χρόνο, πολύ πιο σημαντικοί. Προ airbnb νομίζω το 1/4 των διαμερισμάτων στην Αθήνα ήταν ανοίκιαστα και φαντάζομαι ακόμα αν αφαιρέσεις το airbnb πάλι τόσα θα είναι. Αυτό που λες, είναι κάτι αρκετά αποθαρρυντικό για έναν ιδιοκτήτη, ώστε να ρίξει το ακίνητό του στην αγορά, οπότε αν δεν υπάρχει ισχυρό ηθικό/λογικό αιτιολογικό είναι απλά ένας νόμος με αρνητικό αντίκτυπο. ΥΓ: Όπως είπα δεν έχω νομικές γνώσεις, αλλά δεν ξέρω αν αυτό που λες είναι απόλυτο. Αυτό που λες για ελάχιστη διάρκεια 3 χρόνια είναι γνωστό, αλλά δε σημαίνει ότι και όλα τα υπόλοιπα έχουν ανάλογη βαρύτητα. Έχω ακούσει για συμβόλαια με δεκάδες όρους, που έχουν φτιάξει δικηγόροι. Πχ αν δε μεταφέρεις το ρεύμα στο όνομα σου σε ένα μήνα γίνεται παύση συμβολαίου.
Death_In_Paradise Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 49 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Μονιμα κατεβασμενες 14 χρονια x 365 μερες και δεν εχουν παθει τπτ ? Καταλαβαινω οτι ειναι για προστασια οπως λες (περισσοτερο για τον ηλιο βεβαια ομως, γτ ο περισσοτερος κοσμος στη βροχη τις σηξωνει τις τεντες) αλλα ελπιζω κι εσυ να καταλαβαινεις πως εννοω το καλη και κακη χρηση 10 χρόνια κατεβασμένες τις έχω και εγώ, μια χαρά είναι
agrio.imeros Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Malthador σαν ενοικιαστής αυτά που έχω συναντήσει είναι τα εξής σε σχέση με τις απορίες σου: 1. Aπεντόμωση αν δεν υπήρχε πρόβλημα στο διαμέρισμα από την αρχή δεν είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να την πληρώσει. Μπορεί το πρόβλημα να το έφερε ο ενοικιαστής με την μετακόμιση με τα έπιπλα, τις συσκευές του κτλ. Δεν είναι παράξενο αυτό και συνίσταται να γίνει μια απεντόμωση μετά από μετακόμιση. Η απεντόμωση όμως όταν γίνεται σε όλη την οικοδομή η οποία μπαίνει στα κοινόχρηστα τη χρεώνεται ο ιδιοκτήτης. 2. Τη χρεώνετε ο ενοικιαστής τη κεραία. Εκτός αν τα βρουν μεταξύ τους και κρατήσει την κεραία ο ιδιοκτήτης στο μέλλον. 3. Ο ΟΤΕ αναλαμβάνει τα έξοδα από το ΚΑΦΑΟ μέχρι την χωνευτή της οικοδομής. Από τη χωνευτή και μετά αν υπάρχει πρόβλημα αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης. Δηλαδή αν κάνεις σύνδεση και υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή έρχονται από τις βλάβες για έλεγχο και μετρήσεις. Από το ΚΑΦΑΟ μέχρι το τηλέφωνο σου. Οπότε αν υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή εντός της οικοδομής λόγω παλαιότητας κτλ το έξοδο το αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης. Στον 21ο αιώνα ζούμε τουλάχιστον υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, θέρμανση και τηλέφωνο πρέπει να λειτουργούν άψογα σε ένα διαμέρισμα και η πρώτη συντήρηση να γίνει από το ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια αναλαμβάνει ο ενοικιαστής τη συντήρηση τους..
overpower Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Joshua21 είπε κατσαρολικά Σοβαρα τωρα? Προσωπικα στο σπιτι που εχω ως φοιτητης, πηγα αγορασα δικα μου, ενω εχει το σπιτι, μονο και μονο επειδη τα ηθελα αντικολλητικα και καλης μαρκας. Του σπιτιου ειναι απο αυτα τα μαγαζια του 1 ευρω. Γενικα, παλι απο προσωπικη εμπειρια. Εξωτερικο βαψιμο, θερμοσιφωνα (χ2), μπαταρια (βρυση) κουζινας, ντουζιερα μπανιου, και ανακαινιση που ειναι να γινει τον Οκτ, ολα απο τον ιδιοκτητη. Επειδη ειδα πιο πανω για κοινοχρηστα. Θεωρω οτι ειναι του ενοικιαστη (οπως και τα πληρωνω), αφου αν δεν εμενε καποιος μεσα ο ιδιοκτητης θα το ειχε κλειστο το σπιτι και αρα οχι κοινοχρηστα (ή σε τοσο μεγαλο βαθμο μιας και καποια παγια νομιζω τα πληρωνουμε σε ενα κλειστο σπιτι που εχουμε) Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2018 από overpower
ice25 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, Joshua21 είπε Όχι, δεν ξέρω πολλά σπίτια που δεν έχουν θερμοσίφωνα ή ηλιακό, όπως δεν ξέρω και πολλά σπίτια που δεν έχουν κρεβάτια/κατσαρολικά. Κατά τη γνώμη σου όταν ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού το μισθώνει, πρέπει να το εξοπλίσει και με θερμοσίφωνα, και με κρεβάτια, και με κατσαρολικά, και με οτιδήποτε άλλο είναι απαραίτητο να υπάρχει σε ένα σπίτι? Θερμοσίφωνα ναι! κρεβάτια κατσαρολικά οχι αλλα στα στανταρ είναι η κουζίνα (τα επιπλα απορροφητήρας κτλ κτλ όπως και ο θερμοσίφωνας) θεσσαλονικη οι περισσότεροι θέλουν και φυσικό αέριο και θωρακισμένη πορτα αλλιώς δεν το κοιτάνε καν το σπίτι ... θα δώσουν ενα σκασμό λεφτά τουλάχιστον ας έχουν οτι χρειάζονται... το κακό με τους ιδιοκτήτες είναι οτι με ενα σπίτι θέλουν να βγάλουν τον μήνα ,υπερτιμημένα πάντα. ς δεν μπορεί ενα σπίτι που κοστίζει 35 40 χιλιάρικα να μου το ζητάς 300 Ε το μήνα.. μιλάμε για τρελές αποδόσεις επένδυσης με το αρχικό κεφάλαιο (αξία του σπιτιού) να αυξάνετε συνέχεια. Εδώ ο άλλος ζητούσε απο φίλη για "σπίτι" στο κέντρο Θεσσαλονίκης ,35 τετραγωνικά τρύπα οπου άνοιγες την μπαλκονόπορτα και έμπαινες στην κουζίνα της γειτόνισσας 200Ε. όταν τον χαιρετίσαμε απόρησε . Μας λέει μα είναι στο κέντρο!!! Βέβαια φταίνε οι ενοικιαστές που τα δίνουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις