Προς το περιεχόμενο

mustek powermust 800 pro + commander pro

MerNion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.. εχω το εξής πρόβλημα.. έχω το εν λόγω ups Και δεν μπορώ να καταλάβω τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο commander pro ώστε να κλείνει το pc μετά απο κάποια ώρα που έχει πέσει το ρεύμα και μετά απο λίγο και το ups.. το όλο πρόγραμμα (commander pro) μου φένεται λίγο μπαρούφα.. δεν έχει καθόλου καλό help και 0 support στο Internet..

μήπως θα μπορούσε κάποιος που έχει το πρόγραμμα αυτό και κάποιο ups της mustek να με βοηθήσει με τις ρυθμίσεις του;

πχ θα ήθελα να κλείνει μετά απο 5 λεπτά το pc (αντέχει.. don't worry, χωρίς οθόνη στο ups) και μετά απο 7 λεπτά το ups.. πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο.

thanks in advance και ελπίζω να βρω κάποια άκρη εδω γιατι ακόμα περιμένω την απάντηση της Mustek (1 μήνα +)

Δημοσ.

File -> UPS Settings. Apo ekei ruthmizeis se posh wra tha kanei shutdown to UPS. Twra gia to pc den kserw. Alla nomizw oti to kanei automata shutdown ston xrono pou blepei low battery.

An exei brei allo tropo 'h enallaktiko programma pes mou :)

Δημοσ.

Το shutdown γίνεται ανάλογα με το χρόνο που έχεις βάλει στην επιλογή Expected Battery Life.

Λίγο κομπογιαννήτικη μέθοδος κατά τη γνώμη μου, αφού δεν μπορείς να ξέρεις ούτε την κατάσταση της μπαταρίας, ούτε το φορτίο ανά πάσα στιγμή.

Δημοσ.

καλά λέω εγώ οτι το πρόγραμμα αυτό είναι για πέταμα.. απορώ πως δεν ντρέπονται να δίνουν ένα τέτοιο πρόγραμμα.. δεν μπορούν να στρώσουν τους πισινούς τους (για να μην πω τπτ άλλο) και να φτιάξουν ένα καθως πρέπει πρόγραμμα; να ... την εταιρεία που υποτείθετε οτι είναι η mustek..

επ' ευκαιρία.. μήπως έχετε ιδέα ποιος είναι αντιπρόσωπος στην ελλάδα (αν υπάρχει) ή που μπορώ να τον βρώ;

Δημοσ.
Το shutdown γίνεται ανάλογα με το χρόνο που έχεις βάλει στην επιλογή Expected Battery Life.

Λίγο κομπογιαννήτικη μέθοδος κατά τη γνώμη μου' date=' αφού δεν μπορείς να ξέρεις ούτε την κατάσταση της μπαταρίας, ούτε το φορτίο ανά πάσα στιγμή.[/quote']

Kai ta duo sta grafei katw stous kouloxerides. To poso % exei h mpataria kai poso load % exei. Pantos oi times einai alhthines. Eixa balei expected lifetime battery 30' kai mou ekleise sta 16' to ups apo apofortish. Sto 1% h mpataria htan tote.

Pantos to programma einai paranomo. Oi kouloxerides exoun apagoreutei sthn ellada ;p

Δημοσ.

Επι του πρακτέως.. εγώ που θέλω να κλείνει το pc μετά απο 10 λεπτα περίπου (αν υποθέσουμε οτι η μπαταρία με το φορτίο που έχω πάνω κρατάει για 20 λεπτά) θα βάλω στο expected lifetime battery 10 λεπτά ή 20 λεπτά; Και στο battery life when low τι θα βάλω; Το shutdown UPS after x seconds που έχει απο κάτω να το βάλω πχ στα 12 λεπτά (2 μετά απο το pc?)

Δημοσ.

Mallon etsi MerNion. Apla to battery life when low tha to baleis peripou sta 7' (sumfwna me tous xronous panw). Sto battery life low nomizw sou bgazei kai munhmata warning. Den nomizw na paizei rolo sto thema kleisimatos tou PC.

Nomizw... den eimai kai sigouros :)

Δημοσ.
Το shutdown UPS το αφήνεις στα 120 δευτερόλεπτα.

μπορείς να μου πεις τι ακριβώς είναι αυτό και γιατί πρέπει να μείνει στο 120; Γιατι εγώ όταν το είχα πρωτοπάρει το ups και έψαχνα τις ρυθμίσεις παρατήρησα οτι ότι χρόνο έβαζα στο shutdown ups after σε αυτόν τον χρόνο μου έκλεινε το ups και μαζί και το computer..

Δημοσ.

Κλείνει το UPS 120 δευτερόλεπτα μετά το PC. Το έχω δοκιμάσει και λειτουργεί σωστά (γιά την ακρίβεια, το UPS κλείνει 120 δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση της διαδικασίας shutdown).

Δημοσ.

Α.. τότε ίσως είχα κάνει εγώ κατί λάθος (να είχα βάλει κάπου αλλου μεγάλο χρόνο και να πέρασαν πρώτα τα 120 δευτερόλεπτα απο την έναρξη του shutdown και γι αυτό να μου έκλεισε πρώτα το ups).

Ελπίζω με τα παρακάτω να παίξει σωστά:

Expected Battery Life: 10 minutes

Battery Life When Low: 7 minutes

Shutdown UPS after: 120 seconds

Κατι άλλο που είδα είναι τα settings για τα warnings. File>Software Settings>Warnings. Εκεί έχει κάτι "Issue AC fail warning after x seconds", "Issue warning x seconds before shutdown", "Issue warning every x seconds". Εκεί τι πρέπει να βάλω; Παίζει ρόλο;

Δημοσ.
Κλείνει το UPS 120 δευτερόλεπτα μετά το PC. Το έχω δοκιμάσει και λειτουργεί σωστά (γιά την ακρίβεια, το UPS κλείνει 120 δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση της διαδικασίας shutdown).

Και χωρίς φορτίο, το ups, (δηλαδή αν το pc είναι κλειστό), σε διακοπή ρεύματος - για οικονομία στην μπαταρία του- κλείνει μετά απο 2 λεπτά.

Δημοσ.

και για του λόγου το αληθές (οτι δεν ξέρουν που τους πάνε τα 4) είχα στείλει ένα mail στην mustek πριν αρκετοοο καιρό και μου απάντησαν χτες. τους είχα ρωτήσει:

All those settings are way to inspecific.. and the helpfile is useless..

Can you give me a set of settings that will comply with my ups and my pc?

I have a 300W pc connected to my 800VA ups and i want:

1) The pc to be shutted down 5 minutes after AC fail

2) The ups to be shutted down 8 minutes after AC fail

how will i do that?

thanks in advance

και μου απάντησαν:

Dear Sir / Madam,

please setup as follow:

1- Expected Battery Life=10 min

2- Battery Life When Low and = 2min

3- Shutdown UPS after= 120seconds.

Regards

Your Mustek Support

:shock: :shock: :shock: :shock:

Αν αυτές οι ρυθμίσεις κάνουν αυτό που ζήτησα, φέξε μου και γλύστρησα..

Δεν ντρέπονται λιγάκι λεω εγώ.. δεν έκανα τον κόπο να τους απαντήσω γιατι θα τους μπλέξω και μπορεί να πάθουν κανένα πονοκέφαλο να το σκεφτουν.. το μόνο που έχω να πω είναι οτι θα πρεπε να ντρέπονται (για πολλούς λόγους)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...