gv Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Τις τελευταίες 3 ημέρες προσπάθησα (για 3 φορά στην ζωή μου) να αφήσω το λειτουργικό της M$ για το linux. Αποτέλεσμα ... σας γράφω το μήνυμά μου από WinXP. Προβλήματα ή σπαστικές καταστάσεις που συνάντησα σε λειτουργικά που χρησιμοποίησα. Slackware91 Η κάρτα ήχου δεν δουλεύει με τίποτα !!! Χρειάστηκε άπειρο ψάξιμο στο net και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μελών του insomnia η γ@μημένη δεν δούλεψε με τίποτα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το cd ή dvd δεν έβγαινε από την συσκευή -ήθελε unmount πρώτα- (σπαστικό) Τόνους στα ελληνικά δεν κατάφερα να βάλω ... πατώντας ";υ" δεν έβγαζε τίποτα !!! Το scanner μου για να το εγκαταστήσω χρειάστηκα 5 ώρες διάβασμα και ψάξιμο !!! Debian Τόνους στα ελληνικά δεν κατάφερα να βάλω ... πατώντας ";υ" δεν έβγαζε τίποτα !!! Ενώ συνδεόμουν στο net ο browser δεν μπορούσε να συνδεθεί !!! ΔΕΝ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΑΛΛΟ !!! ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΑ ... Knoppix 33 Τόνους στα ελληνικά δεν κατάφερα να βάλω ... πατώντας ";υ" δεν έβγαζε τίποτα !!! Για τα άλλα δεν ξέρω αν παρουσίαζε τα ίδια. Δεν το κράτησα γιατί ήταν beta έκδοση. Mandrake 92 Η αποθέωση της αχρηστίας !!! Μου θύμισε win95 !!! Κάνω κανονική εγκατάσταση και μετά από 30min μου κολλάει το ποντίκι. Restart Κάνω κάτι λάθος και πάω να κάνω νέα εγκατάσταση ... ΚΟΛΑΕΙ στην εγκατάσταση RESTART ξαναδοκιμάζω ... ξανακολλάει ... κατάλαβα ότι έφταιγε το ποντίκι USB Optical (σπάνιο εεε?) Το κάνω ps2 (με αντάπτορα) και επιτέλους κάνω ξανά εγκατάσταση !!! Ξανακολάει όλο το σύστημα όταν πάω να δω τις συσκευές !!! ΕΛΕΟΣ ... ΠΕΤΑΞΑ ΤΑ 3 CD !!! Κάνω αυτό το post για να μην χάσει κανένας άλλος 3 μέρες από την ζωή του προσπαθώντας να κάνει τουλάχιστον τις συσκευές του να δουλέψουν !!! Μερικοί θα μου πούν ότι είμαι άσχετος στο Linux ... ίσως ... αλλά δεν είμαι άσχετος με τα pc !!! Έχω φάει πολλές εργατοώρες πάνω από αυτά !!! Μερικοί θα μου πούν ότι δεν φταίει το Linux αλλά το KDE άλλοι το ALSA κτλ ... ίσως ... αλλά όπως και να το κάνουμε αυτά τα προγράμματα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να κάνουν βασικές εργασίες με το κολομηχάνημα ... Τελικά πιστεύω ότι το Linux έχει μέλλον ... αλλά δεν έχει παρόν ... τουλάχιστον για μένα ... Σε 1 χρόνο πάλι ... θα δοκιμάσω ξανά ... (ελπίζω τότε να καταφέρει το λειτυργικό να βρεί τις συσκευές μου !!!) Αντίο Linux ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FISHERMAN Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 gv se katalabainw oso den fantazesai afou exw perasei akrivws ta idia.... Mallon den kanoume h den katalabainoume emeis kati kala...opws omws kai na exei to prama koitame tin eukolia mas.1 Vote for Xp plz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firfirikos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2004 Mporei to linux na einai pio asfales apo ta win,mporei na einai pio stathero alla kata thn proswpiki mou apopsi ta windows einai polu pio euxrista apo opoiadipote dianomi linux.To kalutero tha itan na upirxe ena asfales leitourgiko susthma alla parallila kai euxristo.Afou den uparxei omws kati tetoio,exoume to dikaiwma tis epilogis... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Κρίνοντας από το πως χειρίστηκες το θέμα της κάρτας ήχου, το περίμενα ότι δε θα άντεχες πολύ ακόμα με το Linux. Το έχω πει και το ξαναλέω: Ότι και να «ξέρει» κάποιος από pc, αν δουλεύει Windows, οτιδήποτε unix-like θα του φανεί γολγοθάς. Θέλει τελείως διαφορετική νοοτροπία από αυτή που έχει συνηθήσει ο κόσμος και το κυριότερο, θέλει ψάξιμο. Γι' αυτό οι περισσότεροι απογοητεύονται και τα παρατάνε. Το Linux θέλει τρία πράγματα: Χρόνο για ψάξιμο, Όρεξη για Μάθηση και Τεχνική Αντίληψη για να κατανοείς το πως δουλεύουν τα πράγματα στη βάση τους. Προφανώς δε διαθέτει όλος ο κόσμος τις παραπάνω ιδιότητες, γι' αυτό άλλωστε σε ένα βαθμό το Linux έχει το μερίδιο της αγοράς που έχει. Τέλος πάντων, προσωπικά μετά από 2 χρόνια χρήσης του Linux ως κύριο λειτουργικό καταλαβαίνω πόσο με παίδευαν κάποτε τα Windows. Μπορεί να έβρισα αρκετά στην αρχή, αλλά αξίζε τον κόπο με το παραπάνω γιά κάθε popup που δεν τρωω στη μάπα, για κάθε κωλοworm που δε μου αυτώνει το σύστημα κάθε τρεις και λίγο, για κάθε Norton Internet Security που δε χρειάζεται να τρέχω, για το ότι δε χρειάζεται να ψάχνω να βρίσκω πειρατικές εκδόσεις προγραμμάτων και cracks και να αλλάζω serials και για το ότι το ίδιο setup με εξυπηρετεί πάνω από ένα χρόνο τώρα σε σκληρές συνθήκες χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keeper Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Κρίνοντας από το πως χειρίστηκες το θέμα της κάρτας ήχου' date=' το περίμενα ότι δε θα άντεχες πολύ ακόμα με το Linux. Το έχω πει και το ξαναλέω: Ότι και να «ξέρει» κάποιος από pc, αν δουλεύει Windows, οτιδήποτε unix-like θα του φανεί γολγοθάς. Θέλει τελείως διαφορετική νοοτροπία από αυτή που έχει συνηθήσει ο κόσμος και το κυριότερο, θέλει ψάξιμο. Γι' αυτό οι περισσότεροι απογοητεύονται και τα παρατάνε. Το Linux θέλει τρία πράγματα: Χρόνο για ψάξιμο, Όρεξη για Μάθηση και Τεχνική Αντίληψη για να κατανοείς το πως δουλεύουν τα πράγματα στη βάση τους. Προφανώς δε διαθέτει όλος ο κόσμος τις παραπάνω ιδιότητες, γι' αυτό άλλωστε σε ένα βαθμό το Linux έχει το μερίδιο της αγοράς που έχει. Τέλος πάντων, προσωπικά μετά από 2 χρόνια χρήσης του Linux ως κύριο λειτουργικό καταλαβαίνω πόσο με παίδευαν κάποτε τα Windows. Μπορεί να έβρισα αρκετά στην αρχή, αλλά αξίζε τον κόπο με το παραπάνω γιά κάθε popup που δεν τρωω στη μάπα, για κάθε κωλοworm που δε μου αυτώνει το σύστημα κάθε τρεις και λίγο, για κάθε Norton Internet Security που δε χρειάζεται να τρέχω, για το ότι δε χρειάζεται να ψάχνω να βρίσκω πειρατικές εκδόσεις προγραμμάτων και cracks και να αλλάζω serials και για το ότι το ίδιο setup με εξυπηρετεί πάνω από ένα χρόνο τώρα σε σκληρές συνθήκες χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.[/quote']sostoooosss Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keeper Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Κρίνοντας από το πως χειρίστηκες το θέμα της κάρτας ήχου' date=' το περίμενα ότι δε θα άντεχες πολύ ακόμα με το Linux. Το έχω πει και το ξαναλέω: Ότι και να «ξέρει» κάποιος από pc, αν δουλεύει Windows, οτιδήποτε unix-like θα του φανεί γολγοθάς. Θέλει τελείως διαφορετική νοοτροπία από αυτή που έχει συνηθήσει ο κόσμος και το κυριότερο, θέλει ψάξιμο. Γι' αυτό οι περισσότεροι απογοητεύονται και τα παρατάνε. Το Linux θέλει τρία πράγματα: Χρόνο για ψάξιμο, Όρεξη για Μάθηση και Τεχνική Αντίληψη για να κατανοείς το πως δουλεύουν τα πράγματα στη βάση τους. Προφανώς δε διαθέτει όλος ο κόσμος τις παραπάνω ιδιότητες, γι' αυτό άλλωστε σε ένα βαθμό το Linux έχει το μερίδιο της αγοράς που έχει. Τέλος πάντων, προσωπικά μετά από 2 χρόνια χρήσης του Linux ως κύριο λειτουργικό καταλαβαίνω πόσο με παίδευαν κάποτε τα Windows. Μπορεί να έβρισα αρκετά στην αρχή, αλλά αξίζε τον κόπο με το παραπάνω γιά κάθε popup που δεν τρωω στη μάπα, για κάθε κωλοworm που δε μου αυτώνει το σύστημα κάθε τρεις και λίγο, για κάθε Norton Internet Security που δε χρειάζεται να τρέχω, για το ότι δε χρειάζεται να ψάχνω να βρίσκω πειρατικές εκδόσεις προγραμμάτων και cracks και να αλλάζω serials και για το ότι το ίδιο setup με εξυπηρετεί πάνω από ένα χρόνο τώρα σε σκληρές συνθήκες χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.[/quote'] sostoooosss Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gv Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 keeper den se eida na prospa9eis na lyseis kammia aporia mou sta proigoumena post ... edo omos petaxtikes kai postarises 2 fores to "sostoooos" ton disko me to slackware 9.1 ton exo sto syrtari .. mipos 9es na me boi9iseis me tin karta ixou ί me tous tonous sta ellinika sto kde3.1 me ps2 pliktrologio 104 pliktron??? mono o apoikos kai o Dimmu_Borgir prospa9isan na me boi9isoun (me tin karta ixou) kai autoi xoris apotelesma ... opos kai na einai tous euxaristo !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
el00343 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 συναινώ και γώ με τα λεγόμενα του άποικου. ένα πράγμα θα πώ πάντως.Εφόσον το παράτησες όντως έχασες 3 μέρες από τον χρόνο σου, εάν όμως άλλαζες λίγο τακτική και είχες λίγη (πολλή?) παραπάνω επιμονή, τότε και θα κατάφερνες να το σετάρεις όπως θές και θα ήσουν περισσότερο ικανοποιημένος, γιατί μόλις άρχιζες να το χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση τότε ίσως θα το εκτιμούσες. Κάποιες χρήσιμες συμβουλές πάντως προς όλους που ίσως απογοητεύτηκαν και αυτοί από τα λεγόμενα του gv και πρίν τα παρατήσουν: Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα, μήν χάνετε τον χρόνο σας ποστάροντας στα forums και περιμένοντας απάντηση.Η google είναι φίλος σας, και κατά 99,999% κάποιος άλλος πριν από σας θα είχε το ίδιο πρόβλημα.Η λύση είναι εκεί : http://www.google.com/linux Επίσης, προσπαθώντας να βάλετε linux μήν γνωρίζοντας τίποτα περί της όλης φιλοσοφίας και της αρχικεκτονικής του, είναι αυτοκτονία.Αργά ή γρήγορα θα γονατίσετε.Και μήν περιμένετε να σας σώσουν οι διανομές μόνες τους, δε πά να τις αλλάζετε σαν τα πουκάμισα. Απλά διαλέξτε μία διανομή:http://www.distrowatch.com/dwres.php?resource=major Γραφτείτε και παρακολουθείτε τις mailing lists της.Μήν την πετάξετε με τις πρώτες δυσκολίες. Επισκευτείτε το http://www.tldp.org και καλή όρεξη για διάβασμα. ΥΓ.περί ελληνικών: http://members.hellug.gr/djart/grlinux.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gv Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 ΥΓ.περί ελληνικών: [url']http://members.hellug.gr/djart/grlinux.html[/url] το ειχα βρει και εγω αυτο το site. ελληνικα γραφω ... τονουμενα δεν γραφω ... kapoios gia ellinika (tonoymena) sto slack 9.1 vre paidia ... TOSO DYSKOLO EINAI AYTO POY ZHTAO !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
el00343 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 οκ...θα σου πώ τί έχει δουλέψει για μένα στο gentoo μου. καταρχάς όταν έχεις ένα πρόβλημα θα λές πού ακριβώς έχεις πρόβλημα. Με τα τονούμενα : παντού?σε gtk εφαρμογές? στο openoffice μονο? αν δέν το πρόσεξες ήδη, κοίτα αυτό : http://members.hellug.gr/djart/grlinux-7.html αν ακόμα έχεις πρόβλημα,σιγουρέψου οτι τα έχεις σετάρει σωστά όπως είπες οτι είδες από την παραπάνω σελίδα, και δοκίμασε το εξής: βάλε στο /etc/profile αντί για : export LC_COLLATE=POSIX το export LC_COLLATE="el_GR" κάνε μία επανεκκίνηση για να ξαναφορτωθούν τα scripts ,τα X κλπ (μπορείς και χωρίς αλλά για να μή λέμε πολλά κάντην ) και δές. Πραγματικά δέν ξέρω τί άλλο μπορεί να φταίει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
groovy Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Geia sas Basika sta perissotera shmeia me kalupse plhrws o eloo343.Otan 8eleis na 3ekinhseis na eformozeis kati prepei prwta na ma8eis gia auto,poso mallon otan milame gia to LINUX.Alla3e filosofia,alla3e antilipsei,ma8e gia auto,rwta kai meta 3ekina.. gv: To Slacware einai an oxi to poio,apo tis poio disxrhstes ekdoseis tou Linux.To Mandrake einai entelos peiramatiko,den einai na douleueis me auto,aporo giati uparxh,einai disfhmish.To debian den to 3erw alla den mpenw sto kopo na ma8w kai gia auto 8a sou proteina na 3ana kaneis mia prospa8eia me SuSE 9.x xwris na se troma3ei to installation tou. Einai euxrhsto to linux arkei na to deis opws prepei.Mporeis na 3ekiniseis me KDA an sou fenetai toso duskolh h consola sthn opoia dineis apla commands tipota parapanw.PX 8elw na doso ip sto mhxanhma apla dinw ena command ifconfig / ip kai den kanw de3i click sto My Network Places,click properties,click Local Area Connection, click properties, click TCP/IP, click properties, click click click, "Are you sure?" click yes click click.. restart your computer.. click click. Anagnwrizw oti an den uphrxan ta windows polloi apo emas den 8a 3erame ti einai PC alla afou ma8ate kalo einai na ma8ete kai kati parapanw,kati to diaforetiko,ligo upomonh kai epimonh kai to linux 8a sas apodi3ei oti den einai o golgo8as pou blepate Filika, Basilis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimmu_Borgir Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Παιδιά στο ΠιΣι μου έχω μόνο σλάκ 9.1. Τώρα γράφω ελληνικά όπως βλέπετε... Δεν διάβασα όλα τα ποστς (φεύγω για μάθημα) αλλά για ελληνικά δεν είναι τίτοτα. Sorry ksanagurizw se greeklish giati biazomai... Sto gnome (pou proteimw apo to kde) mporeis na baleis ena applet sto taskbar px, "Keyboard layout switcher" kai na kaneis add to "Greek xkb keymap". Tonizw to XKB giati to aplo greek keymap den 8a doulepsei... Sas parakalw, mhn kanete tetoia ierosulia!! Eipame to linux den einai windows alla den einai lush na ta petas gia windows... Osoi exoun duskolies anti na baloun ton sklhro tou linux sto surtari mporoun na to exoun na brisketai kai na asxolountai mia sto toso... Sorry prepei na fugw, gia upoloipes apories to apogeuma... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Όλα τα παραπάνω προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες με το linux θα λυθούν με έναν τρόπο. Αν η Microsoft αποφασίσει να βγάλει στην αγορά μία δική της έκδοση του εν λόγο λειτουργικού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimmu_Borgir Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Όλα τα παραπάνω προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες με το linux θα λυθούν με έναν τρόπο. Αν η Microsoft αποφασίσει να βγάλει στην αγορά μία δική της έκδοση του εν λόγο λειτουργικού. O monos tropos na lu8ei to problhma auto einai na papsei na uparxei h M$!! Mporei na mhn katalabaineis giati to lew auto alla exei bash pistepse me... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2004 H Microsoft έχοντας χρονια εμπειρίας στο GUI και σε User Friendly OS ξέρει καλά να κρίβει μεγάλα προβλήματα πίσω απο μικροευκολίες που "ξεγελούν" τον χρήστη. Απλώς αυτό δεν συμβαίνει με τις εκδόσεις του Linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.