Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση Home Cinema με TV

savvaskiratzis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Είμαι κάτοχος του 5.1 home cinema Samsung AH64-04467F και της τηλεόρασης LG lg 32cs460. Θέλω λοιπόν να έχω ήχο από το home cinema συνέχεια. Ακόμα και όταν δεν έχω dvd στο home cinema και βλέπω ένα κανάλι στην τηλεόραση. Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα τρόπο σύνδεσης με 2xrca male σε 2xrca male καλώδιο και αυτό https://www.skroutz.gr/c/699/metatropeis-adaptors.html?from=catspan&keyphrase=scart+in+out+rca με τον διακόπτη στο out. Όμως διαβάζω πως έτσι θα έχω αναλογικό ήχο και χάνω τον ψηφιακό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να περάσω ψηφιακό ήχο ή είναι αναγκαστικά η μόνη επιλογή. Θα δω μεγάλη διαφορά σε σχέση με την σύνδεση hdmi που κάνει το dvd player ? Σας επισυνάπτω και τις υποδοχές. Ευχαριστώ πολύ όποιον ασχοληθεί. 

1_9_21218864.jpg

tileorasi.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και 2η ερώτηση αφορά το θέμα ραδιοφώνου στο home cinema. Με κάτι τέτοιο http://www.cosmodata.gr/product/177173/ το λύνω το πρόβλημα ή δεν θα πιάνω τίποτα ? Και πάλι ευχαριστώ όσους ασχοληθούν.

Για να περάσεις ψηφιακό ήχο από τηλεόραση σε home cinema χρειάζεσαι ή έξοδο HDMI ARC ή optical.....στην πρώτη περίπτωση από τις φωτογραφίες που ανέβασες δε φαίνεται να έχουν ούτε η τηλεόραση ούτε το home cinema και στη δεύτερη περίπτωση βλέπω να έχει μόνο το home cinema, συνεπώς δε γίνεται. 

Όμως αν το θέλεις μόνο για τα κανάλια της digea δε θα έχεις καμία διαφορά στον ήχο όπως και αν γίνει η σύνδεση καθόσον στα κανάλια ο ήχος είναι απλά στερεοφωνικός. Δηλαδή είτε με optical καλώδιο είτε με rca γίνει η σύνδεση, το ηχητικό αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο. Εγώ στην τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο έχω κάνει τη σύνδεση με το παλιό μου home cinema με scart καλώδιο και "παίζει" μια χαρά (στερεοφωνικά φυσικά).

Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα σου, το καλώδιο που έβαλες στο λινκ είναι FM κεραία. Η δουλειά της είναι να πιάνει σταθμούς, οπότε το αν θα πιάνει εξαρτάται ξεκάθαρα από το που βρίσκεται το σπίτι σου. Εγώ θα σου πρότεινα καλύτερα να πάρεις κάτι τέτοιο https://www.gearbest.com/chargers-cables/pp_1238261.html θα αναβαθμίσεις πολύ το home cinema σου. Συνδέεις απλά το κινητό/τάμπλετ σου μεσω bluetooth με αυτό  και ακούς μέσω εφαρμογής (πχ v-radio) οποιον ραδιοφωνικό σταθμό από όλη την Ελλάδα θελεις ή μουσική από το κινητό ή το youtube στο cinema σου 😅

Καλησπέρα. Επανέρχομαι με το εξής πρόβλημα. Έβαλα στο scart τον αντάπτορα scart σε rca ( φυσικά τον διακόπτη τον πήγα στο output για να βγάζει έξοδο, καθώς είναι μόνο είσοδος. Όμως δεν το βλέπει σαν έξοδο ή τουλάχιστον δεν το βρίσκω πουθενά στα settings. Να προσθέσω ότι όταν αλλάζω source και το πάω στο hdmi ανοίγει το simplink, ενώ με τον τρόπο με τον αντάπτορα δεν εμφανίζει κάτι. Κάνω κάτι λάθος ? Επισυνάπτω και φωτογραφίες από την σύνδεση. Αν όχι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να ακούω τα κανάλια από το home cinema ή θα το έχω μόνο για dvd/fm tuner/usb/bluetooth σύνδεση με κινητό ? Ευχαριστώ πολύ.

42701582_870421283164397_1906582737708384256_n.jpg

42681413_244743209721735_545946345400172544_n.jpg

42752018_1100539863443289_5195487067408171008_n.jpg

Η τηλεόραση σου δίνει μόνιμα σήμα εικόνας και ήχου στο scart. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι στα settings της tv σου. 

Για να πάρεις ήχο από την tv σου στο home cinema αφήνεις τις συνδέσεις όπως τις έχεις και επιλέγεις σαν πηγή στο home cinema το AUX ή το AUX IN (ανάλογα πως αναφέρεται). Έτσι ο ήχος από την tv σου θα ακούγεται στερεοφωνικά από τα μπροστά ηχεία του home cinema. Αν έχεις κανένα dolby prologic ll ή κάτι αντίστοιχο ενεργοποίησε το και θα έχεις ήχο σε όλα τα ηχεία.

Αν δεν πάρεις ήχο έτσι (με τον διακόπτη στον αντάπτορα στο output) δοκίμασε μα τον διακόπτη στο input. Μου έχει τύχει να είναι κολλημένα ανάποδα τα καλώδιο και η είσοδος να είναι έξοδος και αντίθετα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...