Razor333 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 21 ώρες πριν, adtakhs είπε Εως 24 πυρήνες για αρχή οι RIPPER ! Θα ακολουθήσει και άλλη πλατφόρμα με πάνω από 32 πυρήνες η οποία θα έχει 128PCI-E LANES και 8-CHANNEL IMC κάποια στιγμή το 2020. Έως η από; Μάλλον δεν θέλουν να μπλέξουν δύο product lines, τουλάχιστον όχι στο launch. Δεν ξέρω επίσης αν το έχω στο μυαλό μου σωστά αλλά για να μην έχει μισό read, θα πρέπει να βάλει 4 chiplet για το quad channel, οπότε ίσως να μην θέλει να βάλει 4 καμμένα 4core σε treadripper, ούτε να έχει κομμένο bandwidth σε hedt πλατφόρμα αν βάλει 2x 8core.
intelrisen Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 50 λεπτά πριν, Razor333 είπε Έως η από; Μάλλον δεν θέλουν να μπλέξουν δύο product lines, τουλάχιστον όχι στο launch. Δεν ξέρω επίσης αν το έχω στο μυαλό μου σωστά αλλά για να μην έχει μισό read, θα πρέπει να βάλει 4 chiplet για το quad channel, οπότε ίσως να μην θέλει να βάλει 4 καμμένα 4core σε treadripper, ούτε να έχει κομμένο bandwidth σε hedt πλατφόρμα αν βάλει 2x 8core. 3 x 8 θες να πεις.
malakudi Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τις τελευταίες μέρες πήζω στη δουλειά αλλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία με ένα EPYC server. Πήρα το "ρίσκο" και πρότεινα σε πελάτη το instance Infra-3 της OVH https://www.ovh.com/world/dedicated-servers/infra/infra-3/ Το μηχάνημα είναι απίστευτο, πατάει κάτω οποιοδήποτε Xeon αντίστοιχου ή και παραπάνω κόστους. Με ένα Epyc 7371 16 cores / 32 threads και all-core turbo 3600 MHz. Με παραπάνω χρήματα έχεις επιλογή για Dual Xeon Gold 5118 σύνολο 24 πυρήνες με all-core turbo 2700 ο οποίος στη πράξη είναι πιο αργός σε οτιδήποτε δοκιμάσαμε. Πιθανόν φταίνε και τα multithread security mitigations γιατί διαφορετικά 24 cores @ 2700 έπρεπε να είναι πιο ισχυροί από 16 @ 3600. EPYC rulezzzz Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2019 από malakudi 7 1
adtakhs Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 https://hexus.net/tech/news/cpu/136478-netflix-eyes-move-amd-epyc-processors-data-centres/ Πάει και το Netflix σε AMD EPYC ... 2
malakudi Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Οι τιμές στα νέα Threadripper απογοητευτικές. 1400$ για τον 24ρη και 2000$ για τον 32ρη, 100$ παραπάνω στο launch από 2970WX και 200$ παραπάνω από 2990WX αντίστοιχα. 1
GoMaR Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δυστηχως συμφωνω και εγω για τις τιμες.. Τι νομιζαν μερικοι, οτι θα συνεχισει για πολυ η AMD να δινει τιμες χωμα;
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μεγάλη προσπάθεια και από τις 2 εταιρίες να αποφύγουν η μια την άλλη. Η Intel πουλάει μόνο κάτω από τα 1000$ και η AMD μόνο πάνω. Let that sink in. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2019 από sir ImPeCaBlE 2
Ryzenlake Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 17 λεπτά πριν, GoMaR είπε Δυστηχως συμφωνω και εγω για τις τιμες.. Τι νομιζαν μερικοι, οτι θα συνεχισει για πολυ η AMD να δινει τιμες χωμα; Μα πως δεν είναι χώμα???? Δηλαδη τα 100$ διαφορα στα 1500 είναι που από χώμα τα κάνει ακριβά??
GoMaR Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Ποιος μιλησε για 100$ ? Εδειξε καποια νουμερα η AMD σε σχεση με τον 9980xe Στα προγραμματα που χρησιμοποιω, ειναι 24% πιο γρηγορος αλλα 40-50% πιο ακριβος. Αλλα και 24% πιο ακριβος να ηταν, που πηγε το VFM ? Αν ηθελε να διαλυσει ανταγωνισμο, τα1100$ για τον 3960χ ηταν ιδανικα. Αλλα πλεον εχει αφησει τεραστια ψαλιδα απο τον 3950x και tr
malakudi Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Μα πως δεν είναι χώμα???? Δηλαδη τα 100$ διαφορα στα 1500 είναι που από χώμα τα κάνει ακριβά?? Με τις νέες τιμές της Intel, η AMD είναι πιο ακριβή σε performance per $ στην HEDT πλατφόρμα και επιπλέον δε σου έχει καμία επιλογή κάτω από τα 1400$. Η θα πας σε desktop CPU ή κατ' ευθείαν σε 24 cores.
Ryzenlake Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, malakudi είπε Με τις νέες τιμές της Intel, η AMD είναι πιο ακριβή σε performance per $ στην HEDT πλατφόρμα και επιπλέον δε σου έχει καμία επιλογή κάτω από τα 1400$. Η θα πας σε desktop CPU ή κατ' ευθείαν σε 24 cores. Ναι βρε συ, το οτι εριξε τις τιμες η Intel δεν κανει τους επεξεργαστες της AMD ακριβους. Δηλαδη περσυ ηταν φτηνη επειδη της Intel ηταν ακριβοτερη? Δεν εχει νοημα αυτο. Στην τελικη η Intel εριξε τιμες αλλα σου δινει ιδιες επιδόσεις με το παλιό μοντέλο. Κατι μου λέει όμως οτι τα TR3 θα είναι ~30% πάνω απο τα TR2. Ε πάρε τους παλιούς TR2 τότε που έχουν μειωμένη τιμή και βουαλά. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2019 από Ryzenlake
adtakhs Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, GoMaR είπε Ποιος μιλησε για 100$ ? Εδειξε καποια νουμερα η AMD σε σχεση με τον 9980xe Στα προγραμματα που χρησιμοποιω, ειναι 24% πιο γρηγορος αλλα 40-50% πιο ακριβος. Αλλα και 24% πιο ακριβος να ηταν, που πηγε το VFM ? Αν ηθελε να διαλυσει ανταγωνισμο, τα1100$ για τον 3960χ ηταν ιδανικα. Αλλα πλεον εχει αφησει τεραστια ψαλιδα απο τον 3950x και tr 25 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε Μεγάλη προσπάθεια και από τις 2 εταιρίες να αποφύγουν η μια την άλλη. Η Intel πουλάει μόνο κάτω από τα 1000$ και η AMD μόνο πάνω. Let that sink in. Η AMD έχει τον 3950X για αυτή την δουλειά. Εκεί δηλαδή που η Ιντελ τοποθετεί τους HEDT της. Στην ουσία αυτή την στιγμή μια ΚΑΛΗ Χ570 , μαζί με έναν 3950X μπορεί να δώσει περισσότερα και σε ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ τιμές από το HEDT της Intelas. Η HEDT της AMD ανέβηκε κατηγορία ... Με 80+ PCI-E V4.0 Lanes , διπλάσιο αριθμό πυρήνων αυτή την στιγμή και που από αρχές του 2020 θα φτάσει τους 64/128 .... δεν συγκρίνεται με της Intelας. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2019 από adtakhs
Ryzenlake Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, GoMaR είπε Ποιος μιλησε για 100$ ? Εδειξε καποια νουμερα η AMD σε σχεση με τον 9980xe Στα προγραμματα που χρησιμοποιω, ειναι 24% πιο γρηγορος αλλα 40-50% πιο ακριβος. Αλλα και 24% πιο ακριβος να ηταν, που πηγε το VFM ? Αν ηθελε να διαλυσει ανταγωνισμο, τα1100$ για τον 3960χ ηταν ιδανικα. Αλλα πλεον εχει αφησει τεραστια ψαλιδα απο τον 3950x και tr Δηλαδή περιμένεις 1 to 1 scaling μεταξύ τιμής και επιδόσεων, και μάλιστα στο ultra high end market? Σοβαρά τώρα?
GoMaR Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Οσο αστειο μπορει να φαινεται για σενα η αποψη του αλλουνου, εγω κοιταζω παντα το πορτοφολι μου και τι με συμφερει. Δεν με ενδιαφερει τι ονομα γραφει πανω ο επεξεργαστης, αρκει να ξερω οτι τα λεφτα που σκαω, να αξιζουν. Ναι περιμενα να ειναι πιο μικρη η ψαλιδα απο 3950χ και να παω επιτελους σε TR πλατφορμα. Η διαφορα που βλεπω σε τιμη, για ΜΕΝΑ παντα, δε μπορω να την δικαιολογησω.. Αλλοι σκανε 1000Ε παραπανω για 1% διαφορα (που λεει ο λογος). Εγω δεν σκεφτομαι ετσι. Ισως μεσα μου ηλπιζα να ειναι πιο φθηνοι. Δεν ειναι ομως. Θα περιμενω να δω νουμερα, στα προγραματα που δουλευω, την πραγματικη τους τιμη. Την τιμη των μητρικων και θα κρινω. Αλλα τα πρωτα δειγματα μου φαινονται ακριβα. Ειτε σου ακουγεται λογικα ειτε οχι 😛
adtakhs Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, GoMaR είπε Οσο αστειο μπορει να φαινεται για σενα η αποψη του αλλουνου, εγω κοιταζω παντα το πορτοφολι μου και τι με συμφερει. Δεν με ενδιαφερει τι ονομα γραφει πανω ο επεξεργαστης, αρκει να ξερω οτι τα λεφτα που σκαω, να αξιζουν. Ναι περιμενα να ειναι πιο μικρη η ψαλιδα απο 3950χ και να παω επιτελους σε TR πλατφορμα. Η διαφορα που βλεπω σε τιμη, για ΜΕΝΑ παντα, δε μπορω να την δικαιολογησω.. Αλλοι σκανε 1000Ε παραπανω για 1% διαφορα (που λεει ο λογος). Εγω δεν σκεφτομαι ετσι. Ισως μεσα μου ηλπιζα να ειναι πιο φθηνοι. Δεν ειναι ομως. Θα περιμενω να δω νουμερα, στα προγραματα που δουλευω, την πραγματικη τους τιμη. Την τιμη των μητρικων και θα κρινω. Αλλα τα πρωτα δειγματα μου φαινονται ακριβα. Ειτε σου ακουγεται λογικα ειτε οχι 😛 Περίπου εκεί που είναι ο I9-9980XE θα είναι ο 3950X που είναι και φτηνοτερος. Δεν υπάρχει λόγος για HEDT αν οι επιδόσεις του 3950Χ σου αρκούν. 😉 Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2019 από adtakhs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα