Προς το περιεχόμενο

AMD EPYC/Threadripper - ZEN 2 Architecture

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκεί ήταν το μπέρδεμα τόση ώρα? 1 die είναι με 2 ccx.

AMD%20Ryzen%20Tech%20Day%20-%20Lisa%20Su

Αναφορά σε κείμενο

The base design of all of these CPUs is a set of eight cores, split into two quad-core ‘Core Complexes’ (known as a CCX). Each CCX has four cores and 8MB of L3 cache, but are still part of the same silicon die and connected by the new Infinity Fabric.

https://www.anandtech.com/show/11170/the-amd-zen-and-ryzen-7-review-a-deep-dive-on-1800x-1700x-and-1700/3

Επεξ/σία από sir ImPeCaBlE
  • Απαντ. 693
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

απο την στιγμη που ο 2700χ φτανει τα 4.35ghz ειναι σχεδον αδυνατον να αυξησαν μονο 150mhz στο single core

Golden κομμάτι πάει τόσο, οι περισσότεροι μέχρι 4.2 πάνε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Boost 4.3  έχει ακόμα και ο δικός μου. Σιγά το golden κομμάτι που έχω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει να ειναι στο ιδιο die αλλα ειναι 2 ομαδες των 4ρων πυρηνων που ειναι πιο ευκολο να σχηματιστουν + οτι πυρηνες ζεν εχουν μικροτερες διαστασεις στο die απο τους ιντελ. Στα ιδια νανομετρα παντα. Νομιζω καπου το ειχα διαβασει. https://images.app.goo.gl/E2BYoS4Lyxj5Mqzd7 . Αυτο σημαινει οτι σε μικροτερο χωρο μπορουν να εχουν τον ιδιο αριθμο πυρηνων. Μικροτερη επιφανεια μικροτερη χασουρα . 

Ετσι τουλαχιστον εχω καταλαβει πως λειτουργει η δουλεια απο τα μικροτερα κυκλωματα cmos που ασχολουμαι στο πτυχιο μ.

Επεξ/σία από Dragonitelvl100
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

δεν εννοω σε ολους τους πυρηνες αλλα μονο το single core boost 😉

ολοι οι ryzen 2700x πανε μεχρι τα 4.3 στο single core (ξανα λεω:D)by default 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Boost 4.3  έχει ακόμα και ο δικός μου. Σιγά το golden κομμάτι που έχω

4.35 all cores λέω 24/7..

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

4.35 all cores λέω 24/7..

Αααγια τζόκερ μιλάς , με 5-6 σερί κληρώσεις χωρίς νικητή

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Σαφώς, και ο 9400ΚF σαν 9900Κ ψήνεται και απλα έχει τόσες πολλές ατέλειες που δεν δουλεύουν τα μισά πράγματα. Άρα και ο 9900Κ και ο 9400 έχουν ίδιο κόστος. Δεν γνωρίζω αν και οι i3 έχουν ίδιο die, βαριέμαι να ψάξω.

Ο 2700Χ το πολύ πολύ να κοστίζει σαν δυο 2400G μείον το τσιπάκι γραφικών.

Σε έχασα και στα δυο. Μπορείς να το αναλύσεις λίγο παραπάνω γιατί δεν κατάλαβα τι προσπαθείς να πεις ??

Δημοσ.
1 minute ago, Aten-Ra said:

Σε έχασα και στα δυο. Μπορείς να το αναλύσεις λίγο παραπάνω γιατί δεν κατάλαβα τι προσπαθείς να πεις ??

Lower clocks, προβηλαμτικη igpu, προβληαμτικο hyperthreading. Αυτο φανταζομαι

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dragonitelvl100 είπε

Μπορει να ειναι στο ιδιο die αλλα ειναι 2 ομαδες των 4ρων πυρηνων που ειναι πιο ευκολο να σχηματιστουν + οτι πυρηνες ζεν εχουν μικροτερες διαστασεις στο die απο τους ιντελ. Στα ιδια νανομετρα παντα. Νομιζω καπου το ειχα διαβασει. https://images.app.goo.gl/E2BYoS4Lyxj5Mqzd7 . Αυτο σημαινει οτι σε μικροτερο χωρο μπορουν να εχουν τον ιδιο αριθμο πυρηνων. Μικροτερη επιφανεια μικροτερη χασουρα . 

Ετσι τουλαχιστον εχω καταλαβει πως λειτουργει η δουλεια απο τα μικροτερα κυκλωματα cmos που ασχολουμαι στο πτυχιο μ.

Δεν αλλάζει κάτι, το die δεν θα κοστίσει λιγότερο αν έχει δυο CCX η ένα 8c. (Αν έχουν ίδιο die size)

2 λεπτά πριν, strawman είπε

Lower clocks, προβηλαμτικη igpu, προβληαμτικο hyperthreading. Αυτο φανταζομαι

Ο 2700Χ και ο 2400G έχουν παρόμοιο die size, σχεδόν ίδιο κόστος κατασκευής έχουν.

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Δεν αλλάζει κάτι, το die δεν θα κοστίσει λιγότερο αν έχει δυο CCX η ένα 8c. (Αν έχουν ίδιο die size)

Ο 2700Χ και ο 2400G έχουν παρόμοιο die size, σχεδόν ίδιο κόστος κατασκευής έχουν.

Επειδή ο 2400 έχει ένα ολόκληρο 4/8 CCX ενώ ο 2700 δυο ολόκληρα. Δεν είπα 1400/1500 γιατί έχουν δυο μισά CCX.

Δημοσ.

Το +15% είναι σύνολο απ' ότι λένε και όχι ''+15 IPC''. Δίνω ένα +20% για τον 9900Κ competitor με παρόμοιες επιδόσεις, 30% κάτω κατανάλωση και αισθητά χαμηλότερη τιμή. Η απάντηση της Intel θα είναι ο Comet Lake S.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Το +15% είναι σύνολο απ' ότι λένε και όχι ''+15 IPC''. Δίνω ένα +20% για τον 9900Κ competitor με παρόμοιες επιδόσεις, 30% κάτω κατανάλωση και αισθητά χαμηλότερη τιμή. Η απάντηση της Intel θα είναι ο Comet Lake S.

Αν κρίνω από τα νούμερα του sisoftsandra που βγήκαν από 4c/8th zen2 ,σε σχέση με έναν 4c/8th pinnacle ridge ήταν 15% πάνω στο arithmetic και είχε σχεδόν το διπλάσιο σκορ στο multimedia στα ίδια ρολογια ,οπότε το 15% πάνω στο ipc νομίζω ότι ισχύει. Το έχουμε δει και από τους server cpus.

Όλο το ζουμί είναι νομίζω που θα κάτσουν τα ρολόγια όσον αφορά το stp.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Επειδή ο 2400 έχει ένα ολόκληρο 4/8 CCX ενώ ο 2700 δυο ολόκληρα. Δεν είπα 1400/1500 γιατί έχουν δυο μισά CCX.

Ακόμα όμως δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν τα ccx με το κόστος κατασκευής του die.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αν κρίνω από τα νούμερα του sisoftsandra που βγήκαν από 4c/8th zen2 ,σε σχέση με έναν 4c/8th pinnacle ridge ήταν 15% πάνω στο arithmetic και είχε σχεδόν το διπλάσιο σκορ στο multimedia στα ίδια ρολογια ,οπότε το 15% πάνω στο ipc νομίζω ότι ισχύει. Το έχουμε δει και από τους server cpus.

Όλο το ζουμί είναι νομίζω που θα κάτσουν τα ρολόγια όσον αφορά το stp.

Δεν θα ανεβαίνει στα ρολόγια τότε και τα 4.5Ghz max all cores θα αληθεύουν. Ακόμα και στην παρουσίαση της AMD, παρόμοιες επιδόσεις με 9900K έδειξαν στο Cinebench και τόνισαν το ''30% χαμηλότερη κατανάλωση''. Για ρολόγια δεν είπαν τίποτα, αν έπιανε 5άρες θα είχε γίνει χαμός πιστεύω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...