Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι εδώ και κάποια χρόνια με ένα παλιό monitor Flatron της LG στις 22" και σκέφτομαι σιγά σιγά να κάνω την αναβάθμισή μου σε κάτι πιο σύγχρονο!

1. Σκέφτομαι σε budget μέχρι 200€ εννοείται ότι θα προτιμήσω ότι πιο value for money
  2. Προορίζεται για μέση χρήση, κυρίως browsing και απλή καθημερινή δουλειά και ενίοτε (συχνά) σειρές και ταινίες.
  3. Στις ίντσες είμαι λίγο αναποφάσιστος, αφού έλεγα να πάω μια και μια στις 27", όμως φοβάμαι αφού είναι και γραφείο και η απόσταση σχετικά μικρή ότι και οι 24" θα με καλύψουν ενώ οι 27" εν τέλη μπορεί να θεωρηθούν και υπερβολή. 24" με 27" δηλαδή σκέφτομαι, εδώ θα ήθελα μία γνώμη από παιδιά που έχουν άποψη και στην πράξη.
  4. Κάρτα γραφικών παλιά, όχι κάτι σπουδαίο αφού από gaming ασχολούμαι από ελάχιστο έως καθόλου και τίποτα βαρύ σχετικά με γραφιστικά

Από τις 24" είδα αυτές τις δύο:

HP 24es και Dell UltraSharp U2414H

Παρόλα αυτά όμως δεν γνωρίζω ούτε από την ποιότητα τους και σίγουρα όχι από τα μοντέλα, οπότε κάθε σχόλιο και πρόταση δεκτή!

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Πλεον και για γραφειο οι 27ρες ειναι μια χαρα..

Φιλος εχει 32αρα και ειναι ο,τι πρεπει και μιλαμε για 1 μετρο αποσταση και ουτε..

Λες  δηλαδή να το σκεφτώ και για 27";;
Μέχρι και αν χωράει στο γραφείο μου αναρωτιέμαι χωρίς να με ζορίζει...
Ίσως περάσω αυτές τις μέρες από κάποιο κατάστημα να τις δω και στην πράξη.

Έχεις παρόλα αυτά να προτείνεις κάποια στα χαρακτηριστικά που ζήτησα;;

Δημοσ.

Τα χαρακτηριστικα που ζητας τα εχει και η πιο απλη και φθηνη υλοποιηση..

Με τι συνδεεται, εχει hdmi η καρτα γραφικων σου κτλ?

Την περιπτωση να επαιρνες tv σε αυτα τα χρηματα  και να ειχες και το pc εκει συνδεμενο ωστε μια στις τοσες που λεει ο λογος να σου χρησιμευε?

Απλα ειπα να στο πω κι αυτο..

Παντως δεν νομιζω να θες κατι ιδιαιτερο  οπως τα λες..

Ναι καλες ειναι αυτες αλλα στα ιδια λεφτα παιρνεις παρα πανω ιντσες που για σενα αυτο εχει σημασια γιατι εισαι εντελως απλος χρήστης οπως λες..

Αυτη ειναι καλη και φθηνη αλλα και παλι εσυ δεν θες ουτε 75hz ουτε και freesync για gaming..

Γι αυτο σου λεω οτι και με φθηνοτερη εισαι μια χαρα..

https://www.skroutz.gr/s/10441059/Dell-SE2717H.html

Δημοσ.
6 ώρες πριν, SubGam3R είπε

Καλησπέρα,

Είμαι εδώ και κάποια χρόνια με ένα παλιό monitor Flatron της LG στις 22" και σκέφτομαι σιγά σιγά να κάνω την αναβάθμισή μου σε κάτι πιο σύγχρονο!

1. Σκέφτομαι σε budget μέχρι 200€ εννοείται ότι θα προτιμήσω ότι πιο value for money
  2. Προορίζεται για μέση χρήση, κυρίως browsing και απλή καθημερινή δουλειά και ενίοτε (συχνά) σειρές και ταινίες.
  3. Στις ίντσες είμαι λίγο αναποφάσιστος, αφού έλεγα να πάω μια και μια στις 27", όμως φοβάμαι αφού είναι και γραφείο και η απόσταση σχετικά μικρή ότι και οι 24" θα με καλύψουν ενώ οι 27" εν τέλη μπορεί να θεωρηθούν και υπερβολή. 24" με 27" δηλαδή σκέφτομαι, εδώ θα ήθελα μία γνώμη από παιδιά που έχουν άποψη και στην πράξη.
  4. Κάρτα γραφικών παλιά, όχι κάτι σπουδαίο αφού από gaming ασχολούμαι από ελάχιστο έως καθόλου και τίποτα βαρύ σχετικά με γραφιστικά

Από τις 24" είδα αυτές τις δύο:

HP 24es και Dell UltraSharp U2414H

Παρόλα αυτά όμως δεν γνωρίζω ούτε από την ποιότητα τους και σίγουρα όχι από τα μοντέλα, οπότε κάθε σχόλιο και πρόταση δεκτή!

Ευχαριστώ πολύ!

Η HP δεν έχει καλή ποιότητα πλαστικών.Η Dell ρυθμίζεται και κατά ύψος ,και παίρνει και προαιρετικά ήχεία. Πήγαινε να τις δείς κάπου ,μαζι με ότι άλλο σου πρότειναν .Τα μάτια σου και όχι τι διαφημίζουν είναι ο καλύτερος κριτής .Επίσης μέτρησε το γραφείο σου ,και δες αν σε βολεύουν τα κουμπιά τους για καθημερινή εργασία.

Δημοσ.

Μάλλον κάτι τέτοιο θα κάνω και θα πάω από ένα κατάστημα να τις δω επιτόπου.
Προς κάποια Curved να κοιτάξω ή δεν αξίζει;; Δεν ξέρω και σαν αποτέλεσμα στα μάτια τι διαφορά έχουν τα IPS με τα VA Panels!
Έχω καταλήξει πάντως πως είτε σε 24" είτε σε 27" στο design και την τιμή που θέλω η Dell και η HP παίζουν, με τόσο μικρά bezels και ωραία ρυθμιζόμενη βάση.
Samsung και LG κτλ δεν με ενθουσίασαν....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SubGam3R είπε

Μάλλον κάτι τέτοιο θα κάνω και θα πάω από ένα κατάστημα να τις δω επιτόπου.
Προς κάποια Curved να κοιτάξω ή δεν αξίζει;; Δεν ξέρω και σαν αποτέλεσμα στα μάτια τι διαφορά έχουν τα IPS με τα VA Panels!
Έχω καταλήξει πάντως πως είτε σε 24" είτε σε 27" στο design και την τιμή που θέλω η Dell και η HP παίζουν, με τόσο μικρά bezels και ωραία ρυθμιζόμενη βάση.
Samsung και LG κτλ δεν με ενθουσίασαν....

Eδω δεν βλεπω κατι κακο παντως..

https://www.skroutz.gr/s/9204356/Samsung-C24F396FHU.html

Στις 27΄΄ ισως να  βλεπεις πιξελ εχε υποψη σου, ιδιως αν καθεσαι ιδιαιτερα κοντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να λέγαμε ότι είσαι με μόνιτορ 19"-20" ιντσών και θες να πάς στις 24" έχει κάποιο νόημα.
Να πάς τώρα από τις 22" στις 24",  σε κάποια φθηνή vfm υλοποίηση και μόνο για απλή καθημερινή χρήση είναι πεταμένα λεφτά.

Καλύτερα να κοιτάξεις για 27" και πάνω για να έχει κάποιο νόημα η αναβάθμιση.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, dpolal είπε

Να λέγαμε ότι είσαι με μόνιτορ 19"-20" ιντσών και θες να πάς στις 24" έχει κάποιο νόημα.
Να πάς τώρα από τις 22" στις 24",  σε κάποια φθηνή vfm υλοποίηση και μόνο για απλή καθημερινή χρήση είναι πεταμένα λεφτά.

Καλύτερα να κοιτάξεις για 27" και πάνω για να έχει κάποιο νόημα η αναβάθμιση.

Ναι αλλά οι 27'' ιδανικα θελουν 1440p αναλυση, οποτε μηπως εχει υποβαθμιση αντι για αναβαθμιση στην εμπειρια του λογω χαμηλου ppi..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostiger είπε

Eδω δεν βλεπω κατι κακο παντως..

https://www.skroutz.gr/s/9204356/Samsung-C24F396FHU.html

Στις 27΄΄ ισως να  βλεπεις πιξελ εχε υποψη σου, ιδιως αν καθεσαι ιδιαιτερα κοντα.

Η μόνη Sasmung που είδα και θεώρησα αξιόλογη...Παρόλα αυτά επειδή δεν έχω κάτσει σε Cruved έχω ακόμα την απορία το που θα χάσω και που θα κερδίσω αν επιλέξω Curved Monitor.

Η απόσταση είναι ενός κλασικού γραφείου γύρω στο μισό μέτρο να πω...και η αλήθεια είναι το σκέφτομαι και εγώ και αν θα με κουράζει λόγω μικρής απόστασης η 27αρα και λόγω των pixel που λες!

Έχω μία 24αρα στην δουλεία αυτή τη στιγμή, η οποία χωρίς bezels μου φαίνεται αξιόλογη...βέβαια δεν θέλω να το μετανιώσω άμεσα και μετά να ψάχνω για 27αρα ούτε το αντίστροφο!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SubGam3R είπε

Η μόνη Sasmung που είδα και θεώρησα αξιόλογη...Παρόλα αυτά επειδή δεν έχω κάτσει σε Cruved έχω ακόμα την απορία το που θα χάσω και που θα κερδίσω αν επιλέξω Curved Monitor.

Η απόσταση είναι ενός κλασικού γραφείου γύρω στο μισό μέτρο να πω...και η αλήθεια είναι το σκέφτομαι και εγώ και αν θα με κουράζει λόγω μικρής απόστασης η 27αρα και λόγω των pixel που λες!

Έχω μία 24αρα στην δουλεία αυτή τη στιγμή, η οποία χωρίς bezels μου φαίνεται αξιόλογη...βέβαια δεν θέλω να το μετανιώσω άμεσα και μετά να ψάχνω για 27αρα ούτε το αντίστροφο!

Εχω την αισθηση πως αυτη ειναι οτι ακριβως χρειαζεσαι με κυριοτερο πλεονεκτημα το υψηλοτερο λογο αντιθεσης και τα καλυτερα μαυρα που ειναι οτι πρεπει για τη θεαση ταινιων..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostiger είπε

Εχω την αισθηση πως αυτη ειναι οτι ακριβως χρειαζεσαι με κυριοτερο πλεονεκτημα το υψηλοτερο λογο αντιθεσης και τα καλυτερα μαυρα που ειναι οτι πρεπει για τη θεαση ταινιων..

Ευχαριστώ πολύ, να ρωτήσω μόνο σχετικά με τις Curved οθόνες...
Επειδή πολλές φορές βλέπω ταινία με παρέα στο γραφείο και καθόμαστε δίπλα δίπλα αλλά σε διαφορετικές καρέκλες, υπάρχει περίπτωση αυτός που θα κάθεται λίγο εκτός της ευθείας της οθόνης επειδή είναι κυρτή να μην βλέπει καλά ή καθόλου;;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SubGam3R είπε

Ευχαριστώ πολύ, να ρωτήσω μόνο σχετικά με τις Curved οθόνες...
Επειδή πολλές φορές βλέπω ταινία με παρέα στο γραφείο και καθόμαστε δίπλα δίπλα αλλά σε διαφορετικές καρέκλες, υπάρχει περίπτωση αυτός που θα κάθεται λίγο εκτός της ευθείας της οθόνης επειδή είναι κυρτή να μην βλέπει καλά ή καθόλου;;

Καθολου οχι, δεν παιζει, αλλά ειναι λογος για να μην την αγορασεις αυτος. Δες για μη Curved VA Panel απο αλλη εταιρεια, αλλιως πας αναγκαστικα σε IPS, πχ στο 2417 της Dell.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostiger είπε

Καθολου οχι, δεν παιζει, αλλά ειναι λογος για να μην την αγορασεις αυτος. Δες για μη Curved VA Panel απο αλλη εταιρεια, αλλιως πας αναγκαστικα σε IPS, πχ στο 2417 της Dell.

VA Panel χωρίς να είναι και Curved δύσκολα βρίσκω και στις αξιόλογες εταιρίες κιόλας...
Στις κυρτές πάντως το θέμα να μην βλέπεις καλά όταν δεν είσαι ακριβώς στην ίδια ευθεία με την οθόνη το φοβάμαι!
Θέλει πολύ σκέψη και σίγουρα δοκιμή, οπότε πιθανό να χρειαστεί να περάσω από κάποιο κατάστημα π.χ Πλαίσιο για να ρίξω μία ματιά σε κάποιες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...