BTL Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα, Είμαι κάτοχος ενός Toyota corolla 1.4 2003 και σκέφτομαι να προχωρήσω στην αντικατάσταση του με ένα AURIS 1.33. Σε κίνηση εντός Αθήνας το Corolla έχει πραγματική μέση κατανάλωση 8.4Lt και μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει καμια βλάβη (400.000Km) Υπάρχει κάποιος κάτοχος να μας μεταφέρει την εμπειρία του οσον αφορά την πραγματική κατανάλωση του Auris 1.33 και τις πιθανές βλάβες που του έχει παρουσιάσει (αν υπάρχουν)? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
desertman Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κάποια μοντέλα με αυτά τον κινητήρα έχουν πρόβλημα. Καίνε λάδια. https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=60795&sid=32259b4a22e40f054ff947f858329ae3 Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2018 από desertman 2
BTL Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 34 λεπτά πριν, desertman είπε Κάποια μοντέλα με αυτά τον κινητήρα έχουν πρόβλημα. Καίνε λάδια. https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=60795&sid=32259b4a22e40f054ff947f858329ae3 Σε ευχαριστώ πολύ... δεν το γνώριζα ότι τα Auris είχαν τέτοιο θέμα....
Joshua21 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Εγώ ήξερα πως πρόβλημα με τα λάδια είχαν κάποια μοντέλα με τους πρώτους κινητήρες vvti κοντά στο 1999-2002, όχι τα επόμενα. @ts: Μην περιμένεις να δεις σοβαρή διαφορά κατανάλωσης με το auris, ειδικά μέσα στην πόλη πάνω σχεδόν τα ίδια θα καίει. Η αξιοπιστία και στο auris είναι δεδομένη. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Η αναξιοπιστία του τουρκικού auris είναι δεδομένη. Διάβασέ το παραπάνω link και θα καταλάβεις.
papoys1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Αν το ΤΟΥΟΤΑ δεν έχει μηχανικά προβλήματα λόγω των πολλών χιλιομέτρων που βλέπω ότι έχει βάλτου υγραέριο και όσο πάει.Εκεί θα δεις πραγματική οικονομία στα καύσιμα. Και από όσα έχω ακούσει τα ΤΟΥΟΤΑ corola είναι φιλικά προς το υγραέριο. Έχω το opel vectra 1600 του 2005 με 260.000 χιλιόμετρα και όχι μόνο είδα πραγματική οικονομία με το υγραέριο αλλά δεν το αλλάζω με κανένα.8,5 - 9 λίτρα υγραερίου στην Αθήνα (λίγο κέντρο και τα άλλα Χολαργό - Αγία Παρασκευή - Γέρακα) με τιμή λίτρου στην περιοχή μου 0.709. Κάνε υπολογισμούς μόνος σου.Βέβαια εξαρτάται και που μένεις και τιμή υγραερίου στην περιοχή σου. 2
BTL Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Αν το ΤΟΥΟΤΑ δεν έχει μηχανικά προβλήματα λόγω των πολλών χιλιομέτρων που βλέπω ότι έχει βάλτου υγραέριο και όσο πάει.Εκεί θα δεις πραγματική οικονομία στα καύσιμα. Και από όσα έχω ακούσει τα ΤΟΥΟΤΑ corola είναι φιλικά προς το υγραέριο. Έχω το opel vectra 1600 του 2005 με 260.000 χιλιόμετρα και όχι μόνο είδα πραγματική οικονομία με το υγραέριο αλλά δεν το αλλάζω με κανένα.8,5 - 9 λίτρα υγραερίου στην Αθήνα (λίγο κέντρο και τα άλλα Χολαργό - Αγία Παρασκευή - Γέρακα) με τιμή λίτρου στην περιοχή μου 0.709. Κάνε υπολογισμούς μόνος σου.Βέβαια εξαρτάται και που μένεις και τιμή υγραερίου στην περιοχή σου. Το αυτοκίνητο δεν έχει κανένα μηχανικό προβλημα και δεν καίει καθόλου λάδια διότι όλα τα service έχουν γίνει στην ώρα τους στην επίσημη αντιπροσωπεία. Μέχρι τώρα δεν έχω πειράξει το αυτοκίνητο και η τοποθέτηση υγραερίου ειναι καλή ιδέα που δεν είχα σκεφτεί μέχρι τώρα. Θα κανω μιε επίσκεψη στη Μεσογείων να δω το γίνεται. Σε ευχαριστώ για την απάντηση! 1
papoys1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, BTL είπε Το αυτοκίνητο δεν έχει κανένα μηχανικό προβλημα και δεν καίει καθόλου λάδια διότι όλα τα service έχουν γίνει στην ώρα τους στην επίσημη αντιπροσωπεία. Μέχρι τώρα δεν έχω πειράξει το αυτοκίνητο και η τοποθέτηση υγραερίου ειναι καλή ιδέα που δεν είχα σκεφτεί μέχρι τώρα. Θα κανω μιε επίσκεψη στη Μεσογείων να δω το γίνεται. Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Από εδώ μένω και εγώ. Στη Μεσογείων υπάρχει ο Τσοπελογιάννης λίγο πιο πάνω Γλυκά Νερά είναι ο Καλογρίτσας και οι δύο ειδικοί στο υγραέριο.Πέρνα κάνε μία ερώτηση και στους δύο και βλέπεις.Αν μένεις προς τα εδώ θα εκπλαγείς και από την οικονομία διότι έχουμε από τα πιο φτηνά υγραέρια της Αττικής και φυσικά της Ελλάδας 0,709 η τιμή του. Στα + ότι το δικό σου είναι παλιό (όπως και το δικό μου 2005) στα οποία είναι πιο συμβατά με υγραέριο και μπορούν επίσης να τοποθετηθούν και πιο φτηνά απλά συστήματα από τα καινούργια.
toyo73 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, amagawd είπε Η αναξιοπιστία του τουρκικού auris είναι δεδομένη. Διάβασέ το παραπάνω link και θα καταλάβεις. Καλα μην τρελενεσαι και το λες και ειρωνικα.Στην Τουρκια εχουν οι μισες αυτοκινητοβιομηχανιες εργοστασια.Η VW εχει Μεξικο-Βραζιλια και αλλες εχουν παντου στον κοσμο.Εξ αλλου δεν φτιαχνει κανενας Τουρκος κανενα αυτοκινητο.Ακολουθει εντολες.Βιδωνει βιδες και πορτες.Τα αυτοκινητα αλλου σχεδιαζονται-εξελισονται και υπαρχουν παντα διπλα-πανω-κατω υψηλοβαθμα στελεχοι απο την ΤΟΥΟΤΑ και καθε ΤΟΥΟΤΑ. Διπλα εχουν εργοστασια( σε μας θα ερθουν μ@λ@κες ειναι) fiat-renault-toyota-hyundai-ford- mercedes κ.α. Η τουρκοι κανανε το αντιθετο με μας. Δωσανε τα παντα στις εταιριες για να επενδυσουν.Γη και υδωρ.Παμφθηνη ενεργεια, φθηνα εργατικα χερια, μικρη φορολογια-φπα και η Τουρκια ειναι 5 χωρα σε κατασκευη αυτοκινητων.Εμεις πρωτη χωρα σε φραπογαλο. Εμ πως. Στην Ελλαδα εαν ερχοταν θα ειχαν το κρατος συνεταιρο και 150 ημερες τον χρονο απεργια απο τα σωματεια εργαζομενων και τους εργατοπατερες.Δεν ειδατε τα εργοστασιο της Νισσαν στον Βολο τι προκοπη ειχε. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2018 από toyo73
BTL Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 25/9/2018 στις 9:14 ΠΜ, papoys1 είπε Από εδώ μένω και εγώ. Στη Μεσογείων υπάρχει ο Τσοπελογιάννης λίγο πιο πάνω Γλυκά Νερά είναι ο Καλογρίτσας και οι δύο ειδικοί στο υγραέριο.Πέρνα κάνε μία ερώτηση και στους δύο και βλέπεις.Αν μένεις προς τα εδώ θα εκπλαγείς και από την οικονομία διότι έχουμε από τα πιο φτηνά υγραέρια της Αττικής και φυσικά της Ελλάδας 0,709 η τιμή του. Στα + ότι το δικό σου είναι παλιό (όπως και το δικό μου 2005) στα οποία είναι πιο συμβατά με υγραέριο και μπορούν επίσης να τοποθετηθούν και πιο φτηνά απλά συστήματα από τα καινούργια. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα περάσω αύριο να ρωτησω για τις λεπτομέρειες.
meletis_m Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Με σωστό κίτ , συντήρηση του , και ρύθμιση στο δρόμο με υγραέριο μπορείς άνετα να βγάλεις 150.000. Έτσι έπραξα σε ανάλογη περίπτωση με Accord του 2003 το οποίο είχε πολλά χιλιόμετρα αλλά η καρότσα ήταν καθαρή. Του έβαλα υγραέριο λόγω οτι κάνω >40.000 ετησίως και ακόμη πηγαίνει χώρις καμία διαφορά. Παιδεύτηκα στην αρχή λόγω ημιμάθειας του εγκαταστατη στη ρύθμιση υγραερίου για αυτό βρήκα άλλο και το διόρθωσε 1
gia_nnis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 25/9/2018 στις 9:05 ΠΜ, BTL είπε Το αυτοκίνητο δεν έχει κανένα μηχανικό προβλημα και δεν καίει καθόλου λάδια διότι όλα τα service έχουν γίνει στην ώρα τους στην επίσημη αντιπροσωπεία. Καλα αυτο δεν ειναι απο την αντιπροσωπεια.. αλλα σε ολα υπηρχε μια ισορροπια... και εγω προσωπικα δεν μπορω να πιστεψω οτι στα 400000χλμ δεν εκανες τιποτα για να μην καιει λαδια.. εστω τσιμουχακια..!
Kapetanakos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 ξερουμε τι τελη κυκλοφοριας εχει αυτο το αμαξι???
papoys1 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, gia_nnis είπε Καλα αυτο δεν ειναι απο την αντιπροσωπεια.. αλλα σε ολα υπηρχε μια ισορροπια... και εγω προσωπικα δεν μπορω να πιστεψω οτι στα 400000χλμ δεν εκανες τιποτα για να μην καιει λαδια.. εστω τσιμουχακια..! Γιάννη το έχει ξαναπεί αυτό ο Μελέτης και ναι πιστεύω πως λέει αλήθεια. Εξάλλου βλέπω από το δικό μου opel vectra του 2005.Δεν έχω 400.000 αλλά ξεπέρασα αισίως τις 260.000 χιλιόμετρα και τα λαδάκια τα βγάζω όπως τα βάζω και από το lidl μάλιστα για περισσότερα από 100.000 χιλιόμετρα που πολλοί τα κοροιδεύουν αλλά σκασίλα μου.Πιστεύω πως με καλή συντήρηση,σωστή οδήγηση τα μοτέρ μπορούν να ζήσουν πολλά πολλά χιλιόμετρα.Ενδεχομένως όχι όλα ή όλες οι μάρκες αλλά πολλά. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2018 από papoys1
BTL Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, gia_nnis είπε Καλα αυτο δεν ειναι απο την αντιπροσωπεια.. αλλα σε ολα υπηρχε μια ισορροπια... και εγω προσωπικα δεν μπορω να πιστεψω οτι στα 400000χλμ δεν εκανες τιποτα για να μην καιει λαδια.. εστω τσιμουχακια..! Δεν γνωρίζω τι είναι τα τσιμουχάκια. Το αυτοκίνητο κάνει όλα τα service κάθε 15.000km, οπότε αν αυτό ειναι στα αναλώσιμα και έπρεπε να αλλαχτεί θα το έχουν κάνει. Γενικά, θεωρώ ότι αν ενα αυτοκίνητο συντηρειται όπως πρέπει, δεν έχει προβλήματα απο την κατασκευή του και το προσέχεις κατά την οδήγηση μπορεί να βγάλει πολλά χιλιόμετρα απροβλημάτιστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα