Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον Απριλιο πληρωσα την δόση του Απριλιου μεσο e banking

Σημερα απο το  Taxis πληρωσα τον Μαιο και ξαναμανα την δοση του Απριλιου μαζι με την προσαύξηση

• Απαντ. 367
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Loup-Garou είπε

Τον Απριλιο πληρωσα την δόση του Απριλιου μεσο e banking

Σημερα απο το  Taxis πληρωσα τον Μαιο και ξαναμανα την δοση του Απριλιου μαζι με την προσαύξηση

Λοιπόν κρατάω αυτό και αγνοώ όλα τα προηγούμενα μπας και βγει άκρη.

Εφόσον η ταυτότητα οφειλής είναι ίδια σε όλες τις πληρωμές, τότε όταν ενημερωθεί η καρτέλα "στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης" και η δόση Ιουνίου θα φανεί πληρωμένη, αλλά και η δόση Ιουλίου θα είναι μειωμένη κατά 2,90€.

• Thanks 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

πλεον απο το taxis αλλαξε και δε γινεται πληρωμη η δε το χω βρει εγω τουλαχιστον.....μεσω web banking αλλα στην εθνικη ζηταει τρια τμηματα να συμπληρωσεις λογικα ειναι η ταυτοτα οφειλης

Δημοσ.

καλυτερα να το κανετε μεσω εθνικης,αν μπει λαθος ψηφιο δεν προχωραει η πληρωμη αν δεν το διορθωσεις, ενω σε αλλες τραπεζες προχωραει κανονικα και λαθος ψηφια να βαλεις.τουλαχιστον ετσι ηταν περσι

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Racerr είπε

πλεον απο το taxis αλλαξε και δε γινεται πληρωμη η δε το χω βρει εγω τουλαχιστον.....μεσω web banking αλλα στην εθνικη ζηταει τρια τμηματα να συμπληρωσεις λογικα ειναι η ταυτοτα οφειλης

Φυσικά και γίνεται πληρωμή οφειλών μέσω taxis με χρέωση κάρτας και σε ρυθμισμένες και μη Ρυθμισμένες οφειλές. 

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Racerr είπε

πλεον απο το taxis αλλαξε και δε γινεται πληρωμη η δε το χω βρει εγω τουλαχιστον

Μια χαρά γίνεται και είναι και πολύ απλό

12 ώρες πριν, Manolo7 είπε

αν μπει λαθος ψηφιο δεν προχωραει η πληρωμη αν δεν το διορθωσεις

copy paste ξέρεις τι είναι?

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Nabuko είπε

Μια χαρά γίνεται και είναι και πολύ απλό

ναι το εφτιαξαν οταν μπηκα δεν ειχε την επιλογη εξοφληση με καρτα

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια για να μην ανοιγω αλλο θεμα θετω εδω την ερωτηση. Εχω 80% κινητικη αναπηρια και δεν πληρωνω ΕΝΦΙΑ. Φετος ομως ο νεος λογιστης μου απο αβλεψια μαλλον πηγε και μου δηλωσε τα 0,60 λεπτα που παιρνω απο τοκους τον χρονο ως εισοδημα με αποτελεσμα να υπαρξουν τεκμηρια και να χρεωθω ΕΝΦΙΑ 183 ευρω. Υπαρχει κατι που μπορω να κανω? Ο Λογιστης μου δεν εχει ιδεα πως εγινε αυτο απο την εφορια λενε οτι δεν επρεπε να δηλωσει τα 0,60 λεπτα και οντως η μονη διαφορα απο την περσινηη δηλωση ειναι αυτα τα 60 λεπτα

Inked2021-09-29_LI.jpg

ανεβαζω και το περσινο εκκαθαριστικο οπου η στηλη Γ1 ειναι κενη και μαλλον ετσι πρεπει να ειναι Οποτε πρεπει να ειναι σφαλμα του λογιστη

Καταγραφή.PNG

• Sad 2
Δημοσ.

Ο λογιστής σου έκανε πολύ καλά που περιέγραψε την αλήθεια. 

Αν τώρα προκύπτει απο τις διατάξεις ότι όποιος έχει εισόδημα 0,59 ευρώ πληρώνει ΕΝΦΙΑ ενώ όποιος έχει μηδενικό εισόδημα δεν πληρώνει , το πρόβλημα είναι στην νομοθεσία και όχι στον λογιστή.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε

Ο λογιστής σου έκανε πολύ καλά που περιέγραψε την αλήθεια. 

Αν τώρα προκύπτει απο τις διατάξεις ότι όποιος έχει εισόδημα 0,59 ευρώ πληρώνει ΕΝΦΙΑ ενώ όποιος έχει μηδενικό εισόδημα δεν πληρώνει , το πρόβλημα είναι στην νομοθεσία και όχι στον λογιστή.

προσπαθω να καταλαβω τι καναμε λαθος. Αν δεν δηλωναμε τα 59 λεπτα θα γινοταν κατι?

Δημοσ.

Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται στις οικογένειες που είναι τουλάχιστον τρίτεκνες ή περιλαμβάνουν άτομα με αναπηρία κατά ποσοστό μεγαλύτερο από 80%, εφόσον -μεταξύ άλλων- το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους είναι μέχρι τις 12.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τον / τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

Από ότι βλέπω έχεις αυτοτελή φορολογούμενα ποσά +εισόδημα τεκμηρίων 5 500 

Τα δύο αυτά μαζί υπερβαίνουν τις 12000 οπότε πληρώνεις ΕΝΦΙΑ 

Αν δεν δήλωνες τα 0,59 ευρώ δεν θα είχες τεκμήρια και θα είσουν κάτω από τις 12.000 

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε

Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται στις οικογένειες που είναι τουλάχιστον τρίτεκνες ή περιλαμβάνουν άτομα με αναπηρία κατά ποσοστό μεγαλύτερο από 80%, εφόσον -μεταξύ άλλων- το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους είναι μέχρι τις 12.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τον / τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

Από ότι βλέπω έχεις αυτοτελή φορολογούμενα ποσά +εισόδημα τεκμηρίων 5 500 

Τα δύο αυτά μαζί υπερβαίνουν τις 12000 οπότε πληρώνεις ΕΝΦΙΑ 

Αν δεν δήλωνες τα 0,59 ευρώ δεν θα είχες τεκμήρια και θα είσουν κάτω από τις 12.000 

Άρα του χρόνου δεν θα δηλώσω τους τόκους και είμαστε οκ. Ο λογιστής μου είπε ότι δεν μπορούσε να ξέρει ότι οι τόκοι θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Δεν θα έπρεπε να το ξέρει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι τράπεζες στέλνουν τα ποσά αυτά (τόκοι κλπ) κατευθείαν στην ΑΑΔΕ οπότε σε (πιθανή ή μη) περίπτωση αυτοματοποιημένου ελέγχου θα σου καταλογιζονταν πρόστιμο για απόκρυψη στοιχείων

Το πρόβλημα ειναι η φορολογική νομοθεσία στην Ελλάδα που είναι γεμάτη στρεβλώσεις και αδικίες 

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, prometheas είπε

Οι τράπεζες στέλνουν τα ποσά αυτά (τόκοι κλπ) κατευθείαν στην ΑΑΔΕ οπότε σε (πιθανή ή μη) περίπτωση αυτοματοποιημένου ελέγχου θα σου καταλογιζονταν πρόστιμο για απόκρυψη στοιχείων

Το πρόβλημα ειναι η φορολογική νομοθεσία στην Ελλάδα που είναι γεμάτη στρεβλώσεις και αδικίες 

Ε θα το ρισκάρω και ας μου βάλουν πρόστιμο για τα 0.59 από τους τόκους λογαριασμού. Αυτό είναι τρέλα. Aς πουμε οτι του χρονου δηλωνω τους τοκους τι πρεπει να κανω για να μην την πατησω παλι?

Επεξ/σία από lak10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...