jimakos_tool897 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Καλησπέρα, ξέχασα να πληρώσω ενφια και το πλήρωσα σήμερα εφαπαξ μεσω e-banking. Λογικα επειδή έχασα την προθεσμία θα έχει κάποιο τόκο. Αυτό το ποσό του τόκου θα προστεθεί στο επομενο ενφια??? ή πρέπει κάπως να δω πόσο είναι και να το καταθέσω?
Joshua21 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 46 minutes ago, jimakos_tool897 said: Καλησπέρα, ξέχασα να πληρώσω ενφια και το πλήρωσα σήμερα εφαπαξ μεσω e-banking. Λογικα επειδή έχασα την προθεσμία θα έχει κάποιο τόκο. Αυτό το ποσό του τόκου θα προστεθεί στο επομενο ενφια??? ή πρέπει κάπως να δω πόσο είναι και να το καταθέσω? Ο τόκος είναι ήδη χρεωμένος από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης κιόλας, η πληρωμή που έκανες σήμερα ήταν λειψή, πήγαινε myaade στην εφαρμογή "Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης και πληρωμή" να τον δεις: https://www1.aade.gr/taxisnet/info/protected/displayDebtInfoAndPay.htm
jimakos_tool897 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 28/5/2024 στις 10:14 ΜΜ, Joshua21 είπε Ο τόκος είναι ήδη χρεωμένος από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης κιόλας, η πληρωμή που έκανες σήμερα ήταν λειψή, πήγαινε myaade στην εφαρμογή "Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης και πληρωμή" να τον δεις: https://www1.aade.gr/taxisnet/info/protected/displayDebtInfoAndPay.htm Πήγα αλλά μου τα εχει ολα 0,00. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2024 από jimakos_tool897
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 19 minutes ago, jimakos_tool897 said: Πήγα αλλά μου τα εχει ολα 0,00. Ευχαριστώ. Περίεργο, μήπως το ποσό της πρώτης δόσης ήταν πολύ μικρό και ο τόκος βγήκε μηδενικός; 0,73% είναι η μηνιαία επιβάρυνση της καθυστερούμενης δόσης.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Το προηγούμενο μήνα είχαν δώσει μια ολιγοημερη παράταση, αν πλήρωσες λίγες ημέρες μετά δεν θα είχες τόκο...
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 44 minutes ago, Manefs23 said: Το προηγούμενο μήνα είχαν δώσει μια ολιγοημερη παράταση, αν πλήρωσες λίγες ημέρες μετά δεν θα είχες τόκο... Μέχρι 02/05 ήταν η παράταση, και ο φίλος από ότι έγραψε τον πλήρωσε χτες.
jimakos_tool897 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Μάλλον θα ήταν πολύ μικρό το ποσό. Ευχαριστώ πάντως.
vasilllis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Στις 2/5/2023 στις 10:33 ΜΜ, Allan-Wake είπε οχι εκανα κατι αλλο και ο ενφια ηρθε 6000 ευρω (απο 1000). ηταν 3 κτιρια, ενα 1960 ενα 1990 και ενα 1996. Με διαφορετικα τετραγωνικα, τουριστικη μοναδα που ειχε επεκτασεις. Στον νεο ενφια εγινε συνένωση ολα μαζι σε ενα με ετος πρωτης αδειας το 1996. Σαν αποτελεσμα η αντικειμενικη ανεβηκε τρελα. Τωρα εχω σοβαρο προβλημα γιατι σε περιπτωση ελεγχου θα κατσουν να δουν τα παντα απο την αρχη. Θα κανω ενσταση και βλεπουμε. Ενσταση γιατι θα κανεις?Αν αλλαξες εσυ την δηλωση ΕΝΦΙΑ σου ηρθε κανονικα βαση των αναλογουντων φορων.Αυτο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να κανεις τροποιητικη δηλωση ΕΝΦΙΑ να βγει ο νεος-σωστος. Στις 30/12/2023 στις 5:01 ΜΜ, mindreader είπε Ακινητο, για την ακριβεια ενα μικρο ποσοστο που της αναλογουσε για ενα παλιο ακινητο, για το οποιο πληρωνονταν ενφια στο ονομα της μητερας μου, κυριολεκτικα ξεχαστηκε, δεν καναμε αποδοχη κληρονομιας, και δεν εμφανιστηκε πουθενα σε δηλωσεις, οσων ειμαστε οι αμεσοι συγγενεις. Θα δρομολογηθει φυσικα, η αποδοχη κληρονομιας. Φανταζομαι εντος 2024, θα ειμαστε σε θεση να κανουμε ολοι, τροποποιηση Ε9. Θα πληρωθει, και πως, αναδρομικα, ενφια, ειδικα για αυτο το ακινητο, για 2 ετη που δεν εμφανιστηκε πουθενα σε κανενα Ε9; Στις 1/2/2024 στις 9:32 ΠΜ, mindreader είπε Χασαμε τη μητερα μου πριν 2 χρονια. Δυστυχως επειδη μπλεξαμε με διαφορα αλλα οικογενειακα προβληματα, ενα μεριδιο απο ακινητο που ειχε η μητερα μου, εμεις οι αμεσοι συγγενεις (παιδια, πατερας) δεν το εμφανισαμε στο Ε9. Επειδη θελω να δηλωθει σωστα, ειμαστε σε φαση να γινει η αποδοχη κληρονομιας και να βγουν τα ποσοστα του καθενος. Σε ερωτηση ομως σε φιλο λογιστη, τι στην ευχη γινεται με τα ακινητα και τον ενφια, ειπαμε τα εξης: - Τι γινεται, 'εξαφανιστηκε' ενα ακινητο για 1-2 χρονια (της μητερας μας), και θα ξαναεμφανιστει σε αλλο Ε9 (μετα την αποδοχη κληρονομιας κλπ) μετα απο καποια χρονια. Στο ενδιαμεσο τι γινεται με το θεμα ενφια; - Δεν προκειται να γινει κατι! Ουτε προστιμο ουτε αναδρομικος ενφια! - Δηλαδη του λεω, με αυτη τη λογικη, 'εξαφανιζω'-δεν εμφανιζω τα περιουσιακα μου στοιχεια, 'για μια ζωη', και καποτε στο μελλον οταν εγω αποφασισω (δεν υπαρχουν πια γονεις, εχω μεγαλωσει κλπ), απλα τα εμφανιζω! - Μου λεει ναι, ακομη και αν πληρωσεις πχ μια 5ετια προηγουμενων οφειλων, παλι κερδισμενος εισαι, αφου εχεις κερδισει ενφια δεκαετιων! Για να τα λεει, προφανως εχει δει τι γινεται στην πραξη, οχι τι υποτιθεται οτι επρεπε να γινεται, φανταζομαι. Εσεις ομως, τι γνωριζεται για αυτο το θεμα; Καλα πες του λογιστη-φιλου.Θα πληρωθουν ολα τα ενφια προηγουμενων ετων Εφοσον υπαρχει κληρονομος και εκανε σιωπηρη αποδοχη ,υποθετω οτι θα πληρωσει και 100€/προστιμο για τροποποιηση του Ενφια. Στις 30/4/2024 στις 8:33 ΜΜ, ChristosFis είπε καλησπερα πηγα να πληρωσω τον ενφια μεσω της εφαρμογης του myaade απο ios αλλα δεν εβγαλα ακρη και το αφησα. Καθως πηγα να πληρώσω απο το υπολογιστή μου γραφει πληρωμη σε εκρεμεοτητα. Να το αφησω ετσι και οταν φτιάξει να πλη΄ρωσω (ξερουμε χρονο) ? Αν το πληρώσωσ κατευθείαν μεσω ebanking θα δημιουργηθει κανενα θεμα? Αν δεν υπαρχει κρατηση σε λιγες μερες θα φανει απληρωτος.Mπορεις να κανεις πληρωμη με την Ταυτοτητα οφειλης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα