Joshua21 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 11 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Που παω για να εκτυπωσω τον ενφια??? Στις οφειλες μου τον εβγαλε! Στο Ε9 ΟΧΙ!??? Αν στον έβγαλε στις οφειλές, τότε θα τον έχει και στο Ε9. Δήλωση Ε9 / ΕΝΦΙΑ | ΑΑΔΕ (aade.gr) Διαλέγεις έτος 2022, και μετά πατάς στο "Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2022 (σε αρχείο .pdf)". 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν στον έβγαλε στις οφειλές, τότε θα τον έχει και στο Ε9. Δήλωση Ε9 / ΕΝΦΙΑ | ΑΑΔΕ (aade.gr) Διαλέγεις έτος 2022, και μετά πατάς στο "Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2022 (σε αρχείο .pdf)". THANKS! Γιατι συνηθως το εβγαζε με την ονομασια ενφια! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε THANKS! Γιατι συνηθως το εβγαζε με την ονομασια ενφια! Εγώ πάλι θυμάμαι πως το έβγαζε πάντα στην εφαρμογή Ε9 στο ίδιο σημείο ως "εκκαθαριστικό"... Όπως και να χει, σημασία έχει που το εντόπισες. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2022 από Joshua21 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marmagia Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 48 minutes ago, PLACEBO_89 said: Που παω για να εκτυπωσω τον ενφια??? Στις οφειλες μου τον εβγαλε! Στο Ε9 ΟΧΙ!??? Βεβαιώσου ότι είσαι στο ε9 του 2022 και όχι του 2023 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpapadakis Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, captnemo είπε Να ρωτήσω μήπως κάποιος γνωρίζει, φίλος μακροχρόνια άνεργος, χωρίς καθόλου εισοδήματα(παίρνει μόνο το ΚΕΑ) και χωρίς καμία φορολογική μεταβολή, του ήρθε να πληρώσει τα διπλά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές! Τι μπορεί να συνέβη? Υπήρχε κάποια έκπτωση για τους άνεργους που κόπηκε φέτος? Έκαναν λάθος? Με την αυξηση των αντικειμενικων πεταξαν αρκετο κοσμο εξω απο την εκπτωση του 50%, γιατι τα ποσα των παρακατω κριτηριων εμειναν ιδια. "Έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων εφόσον: - Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος. - Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. - Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για τον έγγαμο με ένα εξαρτώμενο τέκνο και τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο με δύο εξαρτώμενα τέκνα." Επεξ/σία 12 Μαΐου 2022 από gpapadakis 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Δεν έχω κοιτάξει ακόμα τον δικό μου ενφια. Αναμένω να είναι ίδιος με πέρσι, σε εμένα μειώθηκε ο συντελεστής φόρου στα κλιμάκια που ανήκω αλλά αυξήθηκε η τιμή ζώνης της περιοχής μου, οπότε πήγα στο επόμενο κλιμάκιο που εκεί ναι μεν έχουν μειώσει τον παλαιό αυξημένο συντελεστή σε ίδια τιμή με τον παλαιό από το προηγούμενο κλιμάκιο. Οπότε στον κύριο φόρο δεν αλλάζει κάτι. Η αύξηση της αντικειμενικης με πετάει έξω και από τυχόν εκπτώσεις επί μεμονωμένου εμπραγματου δικαιώματος που είναι κάτω από ένα οριο αξίας, από τον συμπληρωματικο ευτυχώς έχω απαλλαγή γιατί και εκεί θα είχα τεράστιο πρόβλημα. Γενικά ο φετινός ενφια είναι άλλη μια κοροιδια διαδοχικών κυβερνήσεων που όλο λένε ότι θα τα αλλάξουν αλλά τελικά κάποιοι θα κερδίσουν και θα τα πληρώσουν κάποιοι άλλοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Εγώ πάλι θυμάμαι πως το έβγαζε πάντα στην εφαρμογή Ε9 στο ίδιο σημείο ως "εκκαθαριστικό"... Όπως και να χει, σημασία έχει που το εντόπισες. Λοιπον επειδη το κοιταξα καλυτερα πριν υπηρχαν αυτες οι επιλογες «Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου (σε αρχείο .pdf)» «Στοιχεία δόσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α» Τωρα επειδη αυτα δεν τα εβγαζει απο κεκτημενη ταχυτητα θεωρησα οτι δεν εμφανιζει τον ενφια.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
captnemo Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 44 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Με την αυξηση των αντικειμενικων πεταξαν αρκετο κοσμο εξω απο την εκπτωση του 50%, γιατι τα ποσα των παρακατω κριτηριων εμειναν ιδια. "Έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων εφόσον: - Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος. - Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. - Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για τον έγγαμο με ένα εξαρτώμενο τέκνο και τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο με δύο εξαρτώμενα τέκνα." Μάλιστα! Πιστεύω ότι στο τελευταίο που αναφέρεις "Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο.. " βρίσκεται η λύση. Που μπορεί να δει την αντικειμενική αξία του ακινήτου?(κάπου το έχω δει και αναγράφεται αλλά δεν θυμάμαι που!). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpapadakis Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, captnemo είπε Μάλιστα! Πιστεύω ότι στο τελευταίο που αναφέρεις "Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο.. " βρίσκεται η λύση. Που μπορεί να δει την αντικειμενική αξία του ακινήτου?(κάπου το έχω δει και αναγράφεται αλλά δεν θυμάμαι που!). Κατεβασε τον φετινο ενφια, ειναι ολα μεσα γραμμενα αναλυτικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
captnemo Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Το αναφέρει σαν "Αξία Δικαιωμάτων" σωστά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 10 λεπτά πριν, captnemo είπε Το αναφέρει σαν "Αξία Δικαιωμάτων" σωστά? Όχι, το αναφέρει σαν αξία ακινήτου. Αν κατεβάσεις το εκκαθαριστικό, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
captnemo Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όχι, το αναφέρει σαν αξία ακινήτου. Αν κατεβάσεις το εκκαθαριστικό, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δεις. Ναι, το αναφέρει σε 2 σημεία, σαν "Αξία Δικαιωμάτων" και σαν "Αξία Ακινήτου" 31 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Κατεβασε τον φετινο ενφια, ειναι ολα μεσα γραμμενα αναλυτικα. 35 λεπτά πριν, captnemo είπε Μάλιστα! Πιστεύω ότι στο τελευταίο που αναφέρεις "Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο.. " βρίσκεται η λύση. Που μπορεί να δει την αντικειμενική αξία του ακινήτου?(κάπου το έχω δει και αναγράφεται αλλά δεν θυμάμαι που!). Αντικειμενική αξία ακινήτου 101.482,40€, άρα γι'αυτό του ήρθε διπλάσιο από πέρσι και χάνει την έκπτωση του 50% σαν άνεργος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Επειδή έχω τις περσινές δόσεις μέσω κάρτας για να μη συμπέσουν αν πληρώσω πάλι με δόσεις μέσω κάρτας eurobank και κάνω την πληρωμή 31/5 βράδυ θα πάει η πρώτη δόση Ιούλιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, captnemo είπε Ναι, το αναφέρει σε 2 σημεία, σαν "Αξία Δικαιωμάτων" και σαν "Αξία Ακινήτου" Μην μπερδεύεσαι, δεν το αναφέρει σε δύο σημεία. Έκανες συγκεκριμένη ερώτηση για την αντικειμενική αξία του ακινήτου, και αυτό που ρωτάς το βλέπεις στη στήλη "αξία ακινήτου", ενώ στο "αξία δικαιωμάτων" έχει το σύνολο της αξίας των δικαιωμάτων σου, το οποίο ενδέχεται να είναι διαφορετικό στην περίπτωση που έχεις πάνω από ένα ακίνητο/δικαίωμα. Καταλαβαίνεις τη διαφορά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
captnemo Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Μην μπερδεύεσαι, δεν το αναφέρει σε δύο σημεία. Έκανες συγκεκριμένη ερώτηση για την αντικειμενική αξία του ακινήτου, και αυτό που ρωτάς το βλέπεις στη στήλη "αξία ακινήτου", ενώ στο "αξία δικαιωμάτων" έχει το σύνολο της αξίας των δικαιωμάτων σου, το οποίο ενδέχεται να είναι διαφορετικό στην περίπτωση που έχεις πάνω από ένα ακίνητο/δικαίωμα. Καταλαβαίνεις τη διαφορά? Πολύ σωστά! Επειδή ο φίλος μου(δεν πρόκειται για μένα) δεν έχει άλλο ακίνητο, γι'αυτό αναγράφει το ίδιο ποσό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα